Narcose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Hallo mijn meisje van 12 jaar is woensdag onder narcose geweest voor haar gebit,de behandeling en narcose op zich zijn goed gegaan.Nu zitten we op vrijdag en ik vind dat ze niet zichzelf is en ze is sinds vanmorgen aan de diarree, nu weet ik van mezelf dat de narcose best heftig kan zijn,hoe lang kan dit bij hondjes duren dat ze wat anders zijn en moe zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen idee hoe lang dit kan duren. Dat is per hond denk ik verschillend. 

Misschien moet je de dierenarts even bellen hierover. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Zoals je al aangeeft, narcose kan best even duren voordat dat weer uit het systeem is.

Maar aangezien ze toch wel een senior is, zou ik persoonlijk als ik twijfelde even contact opnemen met de DA.

Helemaal omdat je net voor het weekend zit en je anders nog langer met spanning bij jezelf zit.

 

Eventueel alvast temperatuur opnemen (daar vragen ze vast om als je belt) en gewoon jezelf even geruststellen en uitsluiten dat je iets over het hoofd hebt gezien.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

O hier duurt dat ook zeker een dag, anderhalve dag en mijn hond is 4. Die is nog zeker de hele dag suf en heeft het snel koud. Het zal per hond verschillen, en leeftijd speelt vast ook een rol. Als je het niet vertrouwt zou je de DA kunnen bellen, maar ik denk niet dat het heel gek is hoor. Goed warm houden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

12 jaar en dan een narcose, het herstel duurt wat langer voor een senior.....na zo,n ruime dag moet de hond weer opgeknapt zijn, heeft de hond antibiotica gekregen, daar kan de hond wat dunne ontlasting van krijgen, ook kan het zijn dat door een narcose de darmen even stil liggen, dat kan ook diaree veroorzaken, Wilma, bij twijfel even de dierenarts bellen....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lobke van 12 was de volgende dag weer helemal fit. Ik zou zo voor t weekend nog wel even de dierenarts bellen.

 

Hebben ze ook elementen verwijderd?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Als ik naar mensen kijk is een narcose best heftig hoor, duurt even voordat je weer helemaal de oude bent. Vooral moe zijn kan best even duren. Bij een jonge hond kan je verwachten een dag erna en steeds beter. Bij wat oudere hondjes werken de nieren minder en blijft het spul dus langer in hun systeem. Als je het niet vertrouwd altijd even contact met de dierenarts opnemen. Vooral veel laten drinken ook, des te sneller is het afgevoerd.

Volgende forumvraag: Plekjes onderkant tong
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^