Weer even spieken...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FranciskaFranciska

Zo... Het is al even dat ik hier gekeken heb zeg! Maar er is ondertussen dan ook een hoop veranderd. wink En ik hoop dat enkele Luna nog herkennen... want we hebben een nieuw account omdat ik mijn oude gebruikersnaam of e-mail niet meer weet haha. embarassed

529114.jpg

Luna en ik zijn zo 31 augustus van Friesland naar Rotterdam verhuisd, omdat mijn vriend en ik een appartement hebben kunnen kopen enkele maanden terug. Verschil? Positief ja. We hebben hier absoluut meer uitlaatmogelijkheden dan dat we in Friesland hadden... Dat was hetzelfde, saaien rondje 4 tot 6x op een dag, omdat er gewoon geen andere route te vinden was en ik (helaas) geen auto tot mijn beschikking had/heb. smile


Daarnaast had ik verwacht dat Luna haar Spaanse vriendje Exmon (wie van mijn moeder is) wel zou gaan missen, maar dat viel ook mee. Luna had al een tijdje dat ze geen dingen te kauwen meer mocht omdat mijn zusje haar hondje het iedere keer jatte - en die heeft nierfalen en mag dus niets anders dan haar speciale brokjes en snoepjes. Daarnaast werd Luna in de nek gebeten door ook mijn zusje haar hondje zodra ze even een gekke speelse bui had, wat resulteerde in eigenlijk een hele gefrustreerde hond. Ik heb Luna binnen twee dagen, na onze verhuizing, terug zien veranderen naar haar speelse, gekke, hoog energie hond haha (wat wil je met een American Bully!) 

529113.jpg

Enige ding waar we mee zitten, dat ik merk dat hier veel meer jongeren met vuurwerk spelen en daarom zijn we nu al bezig om het Luna zo comfortabel mogelijk te maken in de nacht (het wordt afgestoken tussen 10 en 3 in de nacht). Dus dat is nog even een traject waar we doorheen moeten... Want om zelf tot 3 uur op de bank te zitten en er vervolgens om 6 uur weer uit moeten, breekt de eigenaar uiteindelijk ook op helaas... Daarom gaan we ook in gesprek met de wijkagent, want meer honden eigenaren maar ook niet-honden eigenaren ervaren dezelfde overlast (het is illegaal vuurwerk waar o.a. ook prullenbakken worden opgeblazen en dan is het net alsof er een handgranaat afgaat helaas). 

Al met al gaat het dus redelijk goed, op de vuurwerk na, en proberen we gewoon lekker te genieten van onze wandelingen en de mogelijkheid tot losloopgebieden hier! innocent

 

529112.jpg529109.jpg529111.jpg529110.jpg

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Welkom in Rotterdam ;), ik woon zelf in schiedam en ook hier vaak veel vuurwerk, gelukkig hebben die van mij er niet zo last van, maar het kan erg vervelend zijn, je moet toch meer opletten, want sommige houden gewoon geen rekening met andere of letten ronduit niet op.

Hopelijk komt het allemaal goed! Wat is ze trouwens een knapperd, hele mooie foto’s!

honden page profiel FranciskaFranciska

" Welkom in Rotterdam ;-), ik woon zelf in schiedam en ook hier vaak veel vuurwerk, gelukkig hebben die van mij er niet zo last van, maar het kan erg vervelend zijn, je moet toch meer opletten, want sommige houden gewoon geen rekening met andere of letten ronduit niet op.
Hopelijk komt het allemaal goed! Wat is ze trouwens een knapperd, hele mooie foto’s! "

Luna heeft helaas ook al een rugzakje van voor ik haar over nam van iemand, toen was zij 1 jaar en 10 maanden en was ik haar 5e eigenaar (fokker niet mee geteld). Dus het is altijd wel een nerveuze, angstige hond geweest maar nieuwsgierig genoeg om haar angsten te overwinnen. Maar nadat er twee jaar terug in november ook illegaal vuurwerk direct voor huis is afgestoken, komt ze eigenlijk niet meer goed uit haar angst (het heeft namelijk gezorgd voor afgebroken hoektanden die er met een kaakoperatie uitgehaald moesten worden). Dus ik ondersteun haar zoveel mogelijk met homeopatische medicijnen en probeer haar niet teveel te steunen, maar ook niet te negeren. Ze ligt gewoon met haar kont strak tegen me aan en ik kriebel haar wat, dan is het oké... Maar het gaat nu al een week lang tot 3 uur in de nacht door, dus helaas is mijn nachtrust ook helemaal verstoord. Hond of geen hond trouwens, ik ben geen vaste slaper en het is wel serieus als je op de 6e verdieping je planten ziet trillen in de vensterbank bij zo'n klap. Laat staan hoe het dan voor een hond moet zijn... 

Schiedam ken ik wel! Wij wonen in Schiebroek nu! En die van jou is ook echt prachtig om te zien... innocent

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

" Luna heeft helaas ook al een rugzakje van voor ik haar over nam van iemand, toen was zij 1 jaar en 10 maanden en was ik haar 5e eigenaar (fokker niet mee geteld). Dus het is altijd wel een nerveuze, angstige hond geweest maar nieuwsgierig genoeg om haar angsten te overwinnen. Maar nadat er twee jaar terug in november ook illegaal vuurwerk direct voor huis is afgestoken, komt ze eigenlijk niet meer goed uit haar angst (het heeft namelijk gezorgd voor afgebroken hoektanden die er met een kaakoperatie uitgehaald moesten worden). Dus ik ondersteun haar zoveel mogelijk met homeopatische medicijnen en probeer haar niet teveel te steunen, maar ook niet te negeren. Ze ligt gewoon met haar kont strak tegen me aan en ik kriebel haar wat, dan is het oké... Maar het gaat nu al een week lang tot 3 uur in de nacht door, dus helaas is mijn nachtrust ook helemaal verstoord. Hond of geen hond trouwens, ik ben geen vaste slaper en het is wel serieus als je op de 6e verdieping je planten ziet trillen in de vensterbank bij zo'n klap. Laat staan hoe het dan voor een hond moet zijn... Schiedam ken ik wel! Wij wonen in Schiebroek nu! En die van jou is ook echt prachtig om te zien...  "

Ja ik weet het, zeker nu in deze periode zullen de knallen ook alleen maar erger worden. Hopelijk komt er wat van verandering door met de wijkagent te praten. 

 

Wat een heftige extreme ervaring moet dat voor jullie beide zijn geweest! niet normaal sommige mensen zijn gewoon respectloos en verschrikkelijk door vuurwerk voor iemands deur te gooien. Niet gek dat ze bang is, vind dat ze het al heel goed doet, ze is letterlijk gewond ervan geraakt. Vind het sowieso niet normaal hoor, van mij mag heel vuurwerk afgeschaft worden, maarja 2 dagen als het goed is voor oud en nieuw, kan ik het nog snappen en kan je als hondeneigenaar nog wat regelen, maar maanden ervoor en erna, daar moet toch wat aan gedaan worden. Vind het heel rot voor jullie beide!

Heel fijn dat ze nu een baasje heeft, waar ze zich veilig voelt en die veel om haar geeft!!

honden page profiel FranciskaFranciska

" Ja ik weet het, zeker nu in deze periode zullen de knallen ook alleen maar erger worden. Hopelijk komt er wat van verandering door met de wijkagent te praten. 
 
Wat een heftige extreme ervaring moet dat voor jullie beide zijn geweest! niet normaal sommige mensen zijn gewoon respectloos en verschrikkelijk door vuurwerk voor iemands deur te gooien. Niet gek dat ze bang is, vind dat ze het al heel goed doet, ze is letterlijk gewond ervan geraakt. Vind het sowieso niet normaal hoor, van mij mag heel vuurwerk afgeschaft worden, maarja 2 dagen als het goed is voor oud en nieuw, kan ik het nog snappen en kan je als hondeneigenaar nog wat regelen, maar maanden ervoor en erna, daar moet toch wat aan gedaan worden. Vind het heel rot voor jullie beide!
Heel fijn dat ze nu een baasje heeft, waar ze zich veilig voelt en die veel om haar geeft!! "

Ik vind sierwerk ook echt prachtig, maar inderdaad gewoon die twee dagen per jaar... Ik vind het ook niet gek dat ze willen gaan voor een algeheel verbod. Er zijn zoveel verwondingen en vernielingen per jaar, ook veel dierenleed met vuurwerk (ook moedwillig). Dan is het altijd wel te doen en te ondersteunen eventueel. We gaan deze medicijnen daarom gewoon nu starten, in hoop dat ze het gewoon beter los kan laten. Vind het namelijk niet erg als ze blaft, maar ik ben bang dat ze haarzelf bezeert met het krabben aan de deur. 

Indien het echt echt echt niet te doen is heb ik nu met mijn vriend afgesproken haar kussen maar aan de zijkant van het bed te leggen. Ze snurkt als een olifant, dus mijn vriend heeft het liever niet (ikzelf ben er aan gewend geraakt haha). En ook omdat ze van slapen in bed naar slapen op de bank, zonder problemen, is gegaan en 's nachts super goed alleen is. Voor Luna is iets snel een gewoonte: dat iemand komt bij bepaald gedrag, of 1x op de slaapkamer etc. dus dat is iets wat we goed moeten overwegen dan en waar ik ook een goed plan in moet hebben dan. 

Voorlopig is het rustig nu de politie langs is gereden met een busje... Hopelijk blijft het zo vannacht!

Dank je wel. Doet me altijd goed om te horen!

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Welkom (terug)!
En welkom in zuid Holland, ik woon niet zo ver bij jullie vandaan maar gelukkig nog maar een keer vuurwerk gezien en dat was sier vuurwerk.
Maar dat is nu, dat zegt helaas niets over morgen.... dan kan het zo maar een oorlog lijken met al die knallen ;-)

Volgende forumvraag: Grappige verhalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^