Auto immuunziekte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeanneJeanne

Hoi, 

Onze SB van 3 heeft wss auto immuunziekte. Hij zit al zo'n 9 mnd aan de prednison, maar dat wordt nu afgebouwd daar er geen resultaat is dat dat ook maar n beetje helpt. Hij is bij de specialist geweest vanwege oogproblemen, maar nu voor de 6e x blind. Ditmaal blijvend. Vandaag ook weer bij DA geweest vanwege de 2e ontstoken poot. Hij heeft er ook hoge koorts bij en dus ook weer antibiotica gekregen. 

Heeft iemand ervaring met aut immuun ziektes bij honden? 

Wat kunnen we nog meer verwachten? Gaat t ooit over? Wat is de levensverwachting?

Iemand hele goede ideeën?? Ik lees t heel graag!!!

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Een arts kan daar soms enig beeld van scheppen als duidelijk is wat voor auto imuum het betreft.

 

Dat kan er 1 zijn dat kunnen er meerderen zijn. Want soms komen ze graag met meer.

 

Maar er moet eerst duidelijk worden wat voor auto imuum. Daarna kan gekeken worden naar behandelplan. Soms kan bepaalde voeding een auto imuum triggeren maar ook stress of trauma kan een rol spelen in het tot uiting komen van. En aanleg voor, want auto imuun is vaak erfelijk (en kan zich bijvoorbeeld bij meer uit het nest tot uiting komen. Vroeg, maar ook laat en soms niet, terwijl de aanleg er wel is. Waarom het dan bij de een wel tot uiting komt en bij de ander niet. Geen idee. (Heb je al contact gehad met de fokker om navraag te doen?) Echter hoeft het niet perse hetzelfde te zijn. Het is aanleg voor auto immuun alleen. Dus het kan zijn dat bij de 1 bijvoorbeeld de schildklier word aangevallen en bij een de ander alvleesklier of de witte bloedcellen etc..

 

Maar pas als duidelijk is wat. Kun je kijken naar andere ervaringen met het zelfde. En wat daar mogelijk gewerkt heeft om het beter onder controle te krijgen.

 

Het feit blijft auto imuum is ingewikkeld.

En soms is t een tijdje onder controle maar kan t ook als vanuit niks ineens weet actief zijn.

In elk geval heel erg veel sterkte zowel voor jou als voor de hond.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Er zijn verschillende auto immuun ziektes, om welke gaat het, ik neem aan oog?

Hier kan je er meer over lezen, want soms vinden ze ook een oorzaak, schildklier bijvoorbeeld..

https://www.mcvoordieren.nl/auto-immuunziekte-hond

 

honden page profiel JeanneJeanne

Dank jullie! Welke t betreft is nu nog niet duidelijk, daar hij eerst van de prednison af moet zijn om een betrouwbare biopt te kunnen nemen. Dus daar werken we nu ook naar toe. Het is inderdaad zo dat t van t ene op t andere moment kan toeslaan. In dit geval inderdaad de ogen, maar ook zn neus. Daarbij super gevoelig voor ontstekingen..... heel vervelend vooral voor t beestje zelf.

Of dat er broertjes/zusjes ook dit hebben, weet ik niet, die ben ik aan t proberen te achterhalen. De fokker zelf is helaas overleden dus navraag daar gaat niet meer. 

Maar ik heb weer huiswerk, ik ga ermee aan de slag. ik wil jullie heel hartelijk  danken!

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 1 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Jammer dat de fokker is overleden.

Ik hoop dat het toch lukt nestgenoten te vinden. Buiten het voor baasjes van nestgenoten ook handig is te weten.

Voor zelfde geldt is er nog 1 waar hetzelfde verhaal is en waar bijvoorbeeld al meer bekend is. Dan kun je elkaar helpen en kunnen de beide betrokken artsen en of specialisten contact met elkaar hebben. Dat kan schelen.

 

 

 

Volgende forumvraag: Noorwegen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^