Hoge werpkist

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel w Rozemaw Rozema

Hoi allemaal, ik heb een vraag over de werpkisten.

mijn werpkist is 45 cm hoog nu is onze Welsh Springer is binnenkort uitgerekend. Hoe komen jullie honden, na enkele weken in de werpkist. 

Voorheen sprong ze altijd zo in de kist via een grote poef maar dan is daar toch het verschuiven vd poef mogelijk. S’nachts vind ik dit toch wel een beetje eng. Hebben jullie ideeën? Ik ben benieuwd. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Na enkele weken hadden mijn pups niet genoeg meer aan de werpkist alleen. Ik had er dus een ren aan waar ze in konden wanneer ze wilden. Mama liet ik er gewoon bij 's nachts, die kon dan gelukkig prima bij ze blijven. Overdag had ze wel vaker een time out nodig naarmate de pups ouder werden.

De pups waren een week of 3,5 toen ze uit de werpkist wilden en echt gingen lopen. Gezien de ren er aan zat en mama daar meestal bij in zat hoefde ik niet te klieren met het opstapje. 
Als ze er overdag uit wilde dan liet ik haar er gewoon uit dmv het deurtje open doen. 

514761.jpg 
In de kist, mama kon er hier uit wanneer ze wilde. De pups nog niet. 

514763.jpg

Buiten de kist, toen de pups wel er uit konden gaan haha innocent

honden page profiel w Rozemaw Rozema

Dank voor je reactie.

Wij maken ook iedere keer de ren ( daarin deurtje)aan de kist groter maar ja moeders ligt vaak naast de ren /kist

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier gaan ze na 3,5 week ongeveer de ren in, dus dan gaat de werpkist er uit of dan blijft de werpkist permanent open staan en lopen ze er in en er uit. De moeder springt aan het begin over het houten schotje dat we in de renopening zetten, maar als de pups daar overheen klimmen (met een week of 5 - 6) dan gaat de ren dicht 's nachts en dan heeft moeder ook geen interesse maar om erbij te komen. Ik houd voor de zekerheid mijn slaapkamerdeur en de woonkamerdeur open, zodat ze mij 's nachts kan halen als ze de ren in wil. Dat gebeurt een enkele keer.

Volgende forumvraag: Moeder sleept met pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^