Puber en aandacht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

Hallo mensen...!

Mijn allerliefste schattige pup is nu 11 maanden dus in de puber. 

Op zich merk ik er weinig van, maar er is 1 ding: hij staart me constant aan, gaat voor me zitten staren en kleine drammerige piepjes geven.

Verveling kan het niet zijn, Luke krijgt heel veel beweging en uitdaging per dag en gaat overal met mij en de kinderen mee naartoe.

Hoort dit bij de puub en hoe kan ik dit het best begeleiden?  Vind het soms echt mega irritant!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Link doet het ook wel eens. En dan is er toch iets wat hij wil.. soms is het dat hij ondanks de vele wandelingen toch nodig moet, is het etens tijd voor hem en soms is het simpel weg dat hij een koekje wil. En ja, ik geef er aan toe want ik vind het ook irritant en na een koekje gaat hij liggen slapen.

 

Wel heb ik hem het 'commando' ''klaar'' geleerd. Dat gebruik ik na het spelen met name en dan stop ik ook echt. Maar ik gebruik het ook voor andere dingen zoals het staren. Hij weet dat hij dan zichzelf moet vermaken of hij gaat slapen. Misschien is dat nog een idee?

honden page profiel EstherEsther

Bedankt voor je reactie,

Ja dat heb ik hem ook geleerd, ik stuur hem ook altijd naar zn plaats als hij dit doet. 

Dat doe ik wss dus wel goed, zou dit een puberdingentje zijn?

Hij deed het eerst nooit namelijk..

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Weet je wat grappig is..als je nog een hond in huis hebt, dan merk je het verschil. Ik heb een hond van 11 jaar en een hondje van nu bijna 2 jaar. Hij kan dit gedrag ook vertonen..maar altijd bij mij en nóóit bij mijn andere hond.

Dit gedrag is vaak iets wat we zelf in de hand werken, door zelf ook te veel naar ze te kijken tongue-out te veel aandacht aan ze te besteden. Ze zijn dan ook om op te vreten, maar je krijgt dan wel vaak dit gedrag.

Nu bedacht ik mij..waarom wel bij mij en niet bij de andere hond...tja zij slaapt veel, ziet hem amper staan en negeert hem ook prima. En ik negeer hem bijna nooit, ook omdat je je hond natuurlijk best aandacht mag geven als hij om een aaitje komt en hij is verdomd schattig, maar daar moet je een balans in vinden.
Dus als hij denkt dat hij komt miepen, piepen en komt staren..dan doe ik weleens mijn ogen dicht(naar mijn grote voorbeeld..mijn oudere hond hp-heart ), of mijn handen voor mijn gezicht...binnen een minuut is hij verdwenen naar zijn mandje...stiekem gewoon moe, maar toch even proberen of hij nog aandacht kan krijgen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het lijkt op aangeleerd gedrag, je hondje heeft geleerd dat hij resultaat heeft hiermee.

Het heeft weinig te maken met puberteit. 

Zolang hij resultaat heeft met dit gedrag zal hij het ook niet stoppen. 

 

Mijn vorige hondje heeft zulk gedrag van aanstaren vertoond als hij eruit wou of wilde spelen.

En hij is bijna 18 geworden en is het altijd blijven doen.

Maar het was niet echt storend voor ons laughing

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

'Verveling kan het niet zijn, Luke krijgt heel veel beweging en uitdaging per dag en gaat overal met mij en de kinderen mee naartoe.'


Teveel (prikkels) kunnen er ook toe leiden dat de hond onrustig wordt door een gebrek aan echte rust en slaap. Hij hoeft zéker niet de hele dag mee naar alles hoor, het is voor een hond héél belangrijk dat hij voldoende slaap krijgt, zo'n 16-18 uur per dag, op een rustige prikkelarme plek in huis, niet naast een deur of raam bijv. want dan blijft een hond toch alert..zeker in de pubertijd als alles toch al wat sneller en heftiger binnenkomt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

hij staart me constant aan, gaat voor me zitten staren en kleine drammerige piepjes geven.
hoe kan ik dit het best begeleiden?
Esther

Het hangt van de motivatie en de situatie af. 

Als de hond iets wezenlijks van je komt vragen of je ergens attent op wil maken wat een gegronde reden heeft (zoals bijvoorbeeld: moeten plassen, qualitytime willen na lange tijd van rust, e.d.), kan je erop ingaan.  

Als het echter gaat over onredelijk jengelen, drammen of claimgedrag, stap dan gewoon onmiddellijk uit de situatie. Hup, niks zeggen en weg. Een duidelijk signaal dat je dit soort gedram niet wil hebben en er geen aandacht aan wil besteden.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

ÍHier een hond die ook dit gedrag vertoond als het etenstijd is, ze gluurt tussen de wimpers door en staart me aan, ze wijst nog net niet op de klok, zou ze dat kunnen zou ze dat doen....ik zie het gedrag, ik kijk het even aan, na even stuur ik haar de kamer uit, wegwezen....smile   ik geef er niet aan toe op dat moment...nog nooit een hond gehad die dit gedrag vertoond, ze wordt niet voor niets....rupsje nooit genoeg..genoemd..(Ozjin)....

Volgende forumvraag: Problemen opvoeden Tommie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^