Slechte eter of ik kan beter zeggen eet niet...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Oké ik heb even wat advies nodig. Maybe is altijd al een hele slechte eter geweest en uiteindelijk vond ze Smuldier vlees/pens compleet eetbaar genoeg om te blijven eten. Nu ben ik afgelopen week op vakantie geweest en at ze slecht tot niet bij mijn vriend die op haar heeft gepast. Toen hij haar eindelijk zover had om te eten met ei er doorheen en dergelijke en ze dus 1 dag gewoon heeft gegeten kneusde ze haar teentje. Waardoor ze gelijk weer stopte met eten. Toen ik 2 dagen later terug kwam van vakantie afgelopen dinsdag had ze die avond weer wat gegeten met lekker wat sardientjes er doorheen. Haar bak niet uitgelikt wat ze normaal wel altijd doet als ze iets van visconserven krijgt.

 

Vanmorgen haar weer wat eten voorgeschoteld maar nee hoor mevrouw wilde niet eten. Zelfs na een paar keer bij de bak gezet te hebben wat zo nu en dan wel eens werkt. Naja bak even laten staan en Tess er vanaf gehouden (kleine vreetzak) heb ik hem maar in de koeling gezet. Savonds weer aangeboden maar zonder resultaat dus maar wat lekkerder proberen te maken door een eitje er doorheen te doen. Maakte allemaal niets uit mevrouw wilde echt niet. Dus heb het maar weer opgeborgen.

 

Maybe is geen zware hond maar schraal met wat flinke bespiering erop zoals ik dat graag zie bij een hondje dat werkt. Ben bang dat ze zo teveel zal gaan afvallen. Het lijkt me ook niet de bedoeling om haar elke keer visconserven er doorheen te geven of elke keer een eitje lijkt me erg ongezond. Ik wil eigenlijk niet weer de hele molen in wat betreft veranderen van voer. 

 

Hebben jullie de goude tips/tricks?

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Mijn Dobber krijgt zwarte komijnolie voor de jeuk en ik merkte daarna een grote eetlust bij haar. Later bleek dus dat deze olie dat effect heeft. Ik heb nu een opvangertje die eerst ook totaal niet wilde eten. En ik heb een beetje het idee dat het eten sinds de komijnolie echt stukken verbeterd is. Ze eet nu haar bordje leeg, de eerste tijd at ze echt amper. 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Harley at vroeger alleen “normaal” als ik er vis olie overheen deed.

Nu is hij zover dat hij s ochtend vlees krijgt en s avonds zijn brokken, ik merk Aan hem dat hij het prettig vind om in de ochtend en avond iets anders te krijgen.

Ik ben wel zo streng dat als hij niet gegeten heeft geen lekkers krijgt. En dit kan doms echt wel twee weken aanhouden.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ze heeft nu 2 dagen al niet gegeten. Vanmorgen wilde ze ook weer niet eten. Vanavond maar proberen met wat vis er doorheen. Er liggen wel hier en daar wat botjes maar dat is voornamelijk voor m'n kleine die een hele grote kauw behoefte heeft. Maybe kijkt daar eigenlijk niet echt naar. 

 

Pff wat bezorgt ze me af en toe een stress.

honden page profiel Frieda Frieda 3 doggies

honden foto van Frieda

En als je van het eten een spelletje maakt? Is misschien iets lastiger met kvv, maar ik zit te denken aan een voerbal of een snuffelmat.  Maar ook een puzzel of een zoekspelletje (voer op een aantal plaatsen in 1 kamer verstoppen) zou misschien kunnen helpen. 

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

Fae is ook echt een verschrikkelijke eter en gaat regelmatig in "hongerstaking" voor soms wel 2 tot 3 dagen. Het enige wat ze dan wel eens eet is barfmenu vismenu en het profine blikvoer. Otje is net een piranha dus haar naast fae's voerbak zetten kan soms ook nog wel eens helpen. Na een paar dagen gedoe gaat ze meestal wel weer "redelijk" eten voor haar doen.

 

Met fae gaan we ook vaak langs van die evenementen waar ze dan bij kraampjes hondenvoer promoten en dan kopen we eigenlijk de dingen waar ze dan een beetje interesse in heeft. Snoepjes neemt ze verder ook niet aan op een tube smeerkaas na.

 

Ik hoop dat je iets kan vinden wat helpt want een slechte eter is zo lastig!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ze heeft afgelopen zaterdag 2x gegeten met heel veel moeite. Zondag ochtend weer niet. Savonds had ze meer interesse in Tess haar voer dus haar dat maar gegeven en dat heeft ze wel gegeten. Vanmorgen heb ik haar onder de tafel uitgesleept en bij haar bak gezet waar ze gelijk begon na wat snuffelen gezien er kabeljauwlever doorheen zat. Hou m'n hart weer vast voor vanavond :(

 

Dingen in spelvorm aanbieden werkt niet bij Maybe. Werken voor eten is een nog grotere motivatie voor haar om niet te eten. 

 

Tess en Maybe eten al naast elkaar om haar idd nog wat meer te stimuleren gezien Tess een veelvraat is maar ook daar trekt ze zich niets van aan. Ik ga eens kijken naar wat blikvoer voor haar misschien dat ze dat wel iets vind. Vind een zak brokken kopen gewoon zonde gezien ze maar een paar van die dingen eet en de rest laat staan en niet meer aankomt.

 

Ik heb nog wel wat proefzakjes in de kast misschien dat ik dat er vanavond maar doorheen gooi. Alles om het maar een beetje interessant te houden voor dr (: Ze is echt aanzienlijk afgevallen dus ik wil dr weer graag een laagje spek op gezien dat toch wel wat lekkerder knuffelt en het haar lekker warm houd (:

honden page profiel Frieda Frieda 3 doggies

honden foto van Frieda

Mijn buren hebben een Havanezer die ook zo'n moeilijke eter is, maar sinds ze haar Lukullus blikvoer geven vraagt ze soms zelfs gewoon om eten. Misschien kun je daar eens naar kijken. Is kwalitatief goed blikvoer en in 6 verschillende smaken. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Mijn buren hebben een Havanezer die ook zo'n moeilijke eter is, maar sinds ze haar Lukullus blikvoer geven vraagt ze soms zelfs gewoon om eten. Misschien kun je daar eens naar kijken. Is kwalitatief goed blikvoer en in 6 verschillende smaken.  "

Dankje voor de tip ga ik hier even naar kijken ^^

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Alles medisch gezien wel in orde met haar? soms eten ze niet omdat ze wat mankeren.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Alles medisch gezien wel in orde met haar? soms eten ze niet omdat ze wat mankeren. "

Zat ik ook aan te denken.

Alles met de tanden en kiezen in  orde?

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Alles medisch gezien wel in orde met haar? soms eten ze niet omdat ze wat mankeren. "

Ja behalve haar pootje is ze helemaal oké maar haar pootje lijkt ook weer helemaal goed. 

 

Maybe is altijd al een hele lastige eter geweest.  Als Tess niet meer eet sta ik dezelfde dag nog bij de dierenarts maar Maybe is toch even wat anders. 

 

Knagen doet ze om nog gewoon dus ik denk dat er niks mis is met haar tanden 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

" Ja behalve haar pootje is ze helemaal oké maar haar pootje lijkt ook weer helemaal goed. 
 
Maybe is altijd al een hele lastige eter geweest.  Als Tess niet meer eet sta ik dezelfde dag nog bij de dierenarts maar Maybe is toch even wat anders. 
 
Knagen doet ze om nog gewoon dus ik denk dat er niks mis is met haar tanden  "

Nou gelukkig. Drinkt ze wel goed? anders zou je goede kwaliteit blikvoer kunnen mengen met water.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Nou gelukkig. Drinkt ze wel goed? anders zou je goede kwaliteit blikvoer kunnen mengen met water. "

Yes ze drinkt nu wat mer dan normaal omdat ze natuurlijk minder vocht binnen krijgt met eten, niet overmatig gewoon normaal (:

 

De proefbrokken waren een succes door haar eten ^^ mevrouw vond het heerlijk

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^