Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

Hallo!

Ik heb een vraag wat betreft zindelijkheid van mijn franse bulldog puppy genaamd Koos.

Hij is 14 weken en inmiddels 3 weken bij ons. We zitten met hem op puppycursus maar het volgende valt ons op;

De eerste week hebben we hem geprobeerd een bench aan te wennen, ik heb de eerste 3 nachten naast hem beneden geslapen, wat goed ging en ben de 2 nachten erop steeds wat langer boven gaan slapen. Eigenlijk hebben we ons gehouden aan de adviezen wat betreft benchtraining, ook overdag. De nachten hieropvolgend begon hij in zijn bench te poepen. Vervolgens volgens advies bench verkleind, maar wederom poepte hij in zijn bench ondanks dat hij niet te laat op de avond meer voeding krijgt en goed uitgelaten word voor het slapen en overdag. We lieten hem snachts ook om de 2 uur buiten maar iedere keer bij komt beneden had hij al zijn eigen nest en zichzelf volledig bevuild en konden hem dan wel buiten zetten maar deed natuurlijk niets meer waardoor we hem ook niet konden belonen.

Na deze eerste "slopende" nachten hebben we besloten de bench even de deur uit te doen en hebben we een plekje in de bijkeuken gemaakt, met mandje, een puppyplasmatje en speeltjes. De eerste nachten heeft hij netjes gepoept en geplast op dat matje en niet meer op zijn eigen nest. Vervolgens de bench weer terug gehaald. Hij slaapt nu in zijn bench met het deurtje open zodat hij snachts eruit kan om op zijn matje zijn behoefte te doen en niet in zijn eigen nest. Dit doet hij dan ook.

Sinds een week weigert Koos alleen om buiten te poepen aan de lijn. We belonen hem uitbundig als hij buiten plast maar kunnen hem niet meer belonen als hij buiten poept omdat het praktisch gezien niet meer voorkomt. We wandelen iedere keer na een slaapje of na het eten. Het komt er eigenlijk op neer dat hij enkel snachts poept maar dus ook in huis overdag zodra ik 5 minuten boven ben. Als ik beneden kom na 5 tot 10 minuten tref ik zo soms 3 hopen aan. Ik vermoed dat hij dit doet uit angst.

Het is een heerlijk lief beest wat het liefst bij ons is, en zelfs al keurig luisterd als we "zit" zeggen. Maar we weten eigenlijk niet goed wat nu te doen met zijn zindelijkheid omdat we hem nooit echt op heterdaad betrappen en hem niet kunnen belonen als hij het buiten doet omdat hij dat niet meer doet. We hebben gezorgd dat hij de eerste 3 weken fulltime omringt was door iemand maar nu breekt de tijd aan dat het voorkomt dat hij eens een uurtje alleen thuis is. 

Hebben jullie hier ideeën over of eigen ervaringen mee?

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ligt het matje er over dag ook?  Zo ja, leg dat matje eens buiten (of schuif het matje steeds meer op naar de buiten deur tot het buiten ligt.) 

 

En verder geduld hebben. Goed gedaan van de bench weg te doen, zo, zie je maar dat het 'advies' van een bench te verkleinen op niets slaat. 

honden page profiel SanneSanne

Het matje ligt er soms overdag, als ik weet dat ik regelmatig even naar boven of buiten moet. 

We hebben het matje al een beetje richting de deur verplaatst maar dat was vermoedelijk te snel, want hij deed zijn behoefte op de oude plaats waar eerst het matje lag. Dus hij ligt daar weer terug.

Het kan ook zijn dat hij op een willekeurige plaats zijn behoefte doet, dat is iedere x weer anders maar over het algemeen wel op dat matje. 

We hebben het geprobeerd volgens standaard adviezen, maar ben ook van mening dat je moet kijken per pup en je eigen gevoel erbij en ervaringen delen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Of thuis voelt veilig. Mijn hond deed buiten ook als pup niet wat en we kwamen thuis en daar deed ze het wel. Aan de andere kant, door snachts een matje neer te leggen geef je je pup ook goedkeuring om binnen te poepen.. Misschien kun je eens wat verder gaan lopen kijken of hij dan wat doen? Dan ook extreem belonen. Straffen werkt niet. Daarbij doet hij ook niks verkeerds aangezien hij in principe binnen mag poepen. 

honden page profiel SanneSanne

Hallo lola,

 

Ik begrijp wat je zegt, en heb dit ook in mijn achterhoofd. 

Alleen hij doet toch zijn behoefte wel, of het matje er nu wel of niet ligt. Zou het beter zijn het matje weg te halen en hij het op de grond doet?

Of zou het een optie zijn van voor af aan te beginnen met benchtraining en hem een paar minuutjes met dicht deurtje in de bench te laten en dit op te bouwen in de hoop dat hij nu inmiddels zijn nest niet meer bevuild..

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hallo lola,
 
Ik begrijp wat je zegt, en heb dit ook in mijn achterhoofd. 
Alleen hij doet toch zijn behoefte wel, of het matje er nu wel of niet ligt. Zou het beter zijn het matje weg te halen en hij het op de grond doet?
Of zou het een optie zijn van voor af aan te beginnen met benchtraining en hem een paar minuutjes met dicht deurtje in de bench te laten en dit op te bouwen in de hoop dat hij nu inmiddels zijn nest niet meer bevuild.. "

Een bench helpt niks bij de zindelijkheid. Is alleen maar sneu als je hond in zijn ontlasting moet zitten. Ik zal proberen het te gaan doorbreken. Later uit laten en weer eerder eruit als hij al binnen 2 uur heeft gepoept. Wees het voor. Ga lopen en extreem belonen. Of slaap er nog een paar nachten naast, hoor je dat hij wakker wordt, ga je gelijk naar buiten.

Volgende forumvraag: Bijten en grommen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^