Achter auto's aanjagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vrouwtje van benjiVrouwtje van benji

honden foto van Vrouwtje van benji

Mijn hond wil achter auto's aanjagen bij het wandelen 

Echt vreselijk trekken bij elke auto die we tegenkomen

Heeft iemand een idee dit af te leren??

 

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Zelf zou ik gaan oefenen bij de drive in van bijvoorbeeld de McDonalds. Daar rijden veel auto’s en op een rustig tempo. Neem iets mee om je hond af te leiden, zijn favoriete speeltje of snoepjes. En als de auto’s langzaam rijden kan je je hond ook beter corrigeren, en het is een goede en rustige manier om hem te laten wennen aan auto’s. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Pak genoeg afstand van de rijbaan en ga met je hond lekker in het gras zitten (of op een bankje). 

Geef auto's geen aandacht maar knuffel lekker en als het kan ga leuke spelletjes doen. 

Leren zit, pootje geven, luid, wat dan ook. 

Alles waar een leuke of lekkere beloning op volgt. 

Heeft je hond geen aandacht voor je? Dan zit je te dichtbij. 

Is je hond rustig? ga dan telkens een stapje dichterbij zitten. 

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ga schapendrijven.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Ga schapendrijven. "

hp-thumbsup

De beste manier!

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Maybe heb ik het afgeleerd door haar bij elke auto te gaan liggen. Die kijkt er nu niet meer op of naar. Tess daar ben ik nog druk mee bezig maar we maken sprongen vooruit. Ze wil niet gaan liggen dus gebruik ik voor haar het commando wacht. Belonen wanneer ze blijft staan en wanneer ze weer rustig verder loopt met je stem. Ze drijft/jaagt al bijna niet meer (: over een paar maanden mag ze aan de schapen dus nog even geduld hebben (:

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna hield ik kort naast me als er een auto langsreed en ik kon niet genoeg afstand maken, ik tussen haar en het verkeer, riem in twee handen, zodat ze niet voor me langs kon schieten, en dan even benoemen wat er gebeurd

in het begin bleef ik stilstaan (dat doe ik nog als er bijv. een grote traktor of vrachtwagen passeert), en nog steeds houd ik haar kort naast me bij drukte van zowel verkeer als mensen waar ik niet genoeg afstand van kan maken.

 

Er staan ook tips in Turid Rugaas haar boekje help mijn hond trekt, om rust in de wandelingen te krijgen. Ook Trisha Stewart haar boek BAT (behaviour adjusment training) vind ik een aanrader.

 

honden page profiel Vrouwtje van benjiVrouwtje van benji

honden foto van Vrouwtje van benji

Hoop dat ik snel zijn aandacht van die auto's ga krijgen 

honden page profiel scampsdscampsd

Ik heb gelijkaardig gedrag (gehad) met mijn tatrahond, maar dan bij fietsers, en zo los ik dat op:

Als een fietser nadert, doe ik mijn hond zitten door een snoepje uit te halen en te zeggen "Zit." (of "Zèt jó.", ik ben Westvlaming wink). Hij gaat dan zitten, zoals hij geleerd is, en op het moment (ongeveer) dat de fietser passeert krijgt hij het snoepje. Op die manier kunnen er twee dingen gebeuren: ofwel hij merkt het niet meer dat er een fietser passeert, ofwel hij associeert een passerende fietser met ontspanning (een snoepje krijgen als beloning werkt héél ontspannend voor een hond).

Typische reactie: "Jezus! Moet jij dan constant voor en achter je kijken om eventuele fietsers te zien komen, dan je snoepje bovenhalen en die oefening doen? Da's toch niet uit te houden?"

Toch wel, maar er is een "maar" aan het verhaal: bij het begin moet je dat inderdaad doen bij elke passerende fietser (of auto in jouw geval), het is behoorlijk inspannend en je moet goed bij de les blijven. Maar: als je dat doet, zal hij, beetje bij beetje, gaan leren om niet te gaan jagen achter elke fiets of auto.

Volgende forumvraag: Bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^