Hond aan kat laten wennen, hoe

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

Hoi! 

Ik stel deze vraag voor een vriendin van me, ze heeft een hond en als ie de kans krijgt gaat ie buiten achter katten aan. Nu is het zo dat haar vriend een kat heeft en ze willen gaan samen wonen. 

Hoe kunnen ze dit het beste aanpakken? 

De hond gaat nu ook wel mee naar haar vriend zijn huis maar de kat vlucht gelijk naar boven of naar buiten zodra de hond binnen komt. Hond is dan even druk maar zodra de kat uit het zicht is kalmeert hij  

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

1. Zorg dat de kat niet naar buiten kan, maar wel bij de hond vandaan kan, deur open en dan de hond er uiteraard niet achter aan laten gaan. . Als kat naar buiten gaat is er kans dat de kat, als hij het niet meer naar zijn zin heeft, wegloopt. Hoeft niet maar kan.

 

2. Zijn ze samen in de kamer, houd de hond aan de lijn en leidt hem af met spelletje of voerbal oid.

 

520672.jpg

 

Zo ging het bij ons, hondje ad lijn met een lekkere kluif, hij had niet eens meer door dat de kat in de buurt kwam.

 

Weet dat een kat in het algemeen een hond de baas kan. Voorkom gevechten, doe kalm aan.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik kreeg hier de tip geur uitwisselen door middel van een doek of een shirt zodat ze al wat kunnen wennen aan elkaars geur (: Verder zou ik het gewoon heel rustig aan doen geef de kat hoge plekken waar ze kan zitten maar niet naar buiten. Corrigeer de hond met een nee als hij achter de kat aan wil en bied hem iets anders aan. Gaan jullie weg, houd ze gescheiden niks is erger dan thuis komen in een bloedbad. 

honden page profiel noahnoah

honden foto van noah

De geur is voor beide al bekend aangezien de hond nu al vaak meekomt naar het huis van de kat. 

Het plan is inderdaad om te zorgen voor hoge plekken en ze doen in het begin een traphekje  zodat de kat naar boven kan vluchten. 

De kat zal de eerste tijd sowieso binnen moeten blijven om aan zijn nieuwe huis te wennen. 

Bedankt voor jullie tips, hopelijk komt het goed 

honden page profiel bentebente

Zou een paar plankjes of andere hoge plekken op de muur maken. Verder zou ik alsnog een doek waar de hond op slaapt ofzo in het huis van haar vriend leggen, dan went de kat pas echt aan de geur, en kan de kat ook rustig ruiken zonder dat er zo’n beest aan vast zit. 

 

Verder zou ik de hond en kat gewoon gescheiden houden voor de eerste periode. Als in, hond in een kamer met deur dicht en kat krijgt de rest van het huis. Dan elke dag paar momentjes waarin de hond aangelijnd in dezelfde ruimte als de kat zit, zodat de hond went aan het zien van de kat en op den duur rustiger word. Zou ook de hond muilkorven denk ik, honden zijn over het algemeen de aanvallers en katten meer de vluchters. 

 

Deze link is van mensen die katten aan elkaar introduceren, maar zou zoiets soortgelijks ook met honden doen, denk ik;

 

https://youtu.be/H_mgXHAMDZI

 

Volgende forumvraag: Kongs
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^