Zelfbeheersing, piepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Hallo allemaal, 

Ik probeer met Max te werken aan zijn zelfbeheersing/geduld. Als hij iets wil gaat hij behoorlijk hard blaffen en joelen. Nu vind ik het lastig dat te doorbreken omdat hij echt amper een fractie van een seconde stil kan zijn. Ik bouw het nu op met op zn plaats blijven als ik rond loop en dat gaat iets beter. Maar een brokje oid neerleggen dan raaktie helemaal gefrustreerd alstie even moet wachten. Stil wordt hij echt gewoon niet alleen maar luider.

 

Overal vind ik voorbeelden met honden die springen en/of het snoepje pakken. Hij doet dat dus niet perse maar begint een gil festijn met flink aantal decibel.;)

Dit doet hij te pas en te onpas wat vaak voor vervelende situaties zorgt. Hoe kan ik hem leren om wat meer geduld te hebben en vooral minder vocaal te zijn? 

Pootje van Max

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Maxy is niet de enige Mudi die dat doet!!... Je bedoelt zo iets dit?

 

honden page profiel MaxyMaxy

honden foto van Maxy

Dat is inderdaad letterlijk wat Max doet! Begint met piepen en eindigt hiermee! Hij doet dit dus als hij: eten wil, de bel gaat, een bekende ziet, een kat ziet, een hond ziet, naar buiten wil, wil spelen, mijn eten wil.

Eigenlijk bij alles wat hij wil. Ik corrigeer het dus door hem naar zn plaats te sturen of nee te zeggen. Maar het helpt niet als hij helemaal opgefokt is. Het geluid is serieus niet te doen voor buren etc. Als ik buiten met hem loop en dit komt eruit worden mensen boos dat ik hem mishandel etc. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Zelfbeheersing aanleren werkt het makkelijkst als je er van jongsaf al mee begint. Een hond die al duchtig kan doordrammen om z'n zin te krijgen, is het veel moeilijker weer af te leren. Dus je zal zeer standvastig en geduldig tewerk moeten gaan.

Het basisprincipe is: de hond bereikt niets met zijn gedram, hij krijgt pas wat ie wenst als hij zich gedraagt zoals jij dat graag wil zien (beheersd).

Dus bijvoorbeeld: hij wil naar buiten en gaat aan de deur staan piepen, janken, joelen en schreeuwen. Dan gaat de deur niet open. Je wacht geduldig af (zonder andere commando's e.d. te geven). Tot ie uit zichzelf ermee stopt. En dan pas doe je de deur voor hem open. 

Gezien je hond al flink in dram-modus zit, heb je hier dus een lange adem voor nodig. Maar de aanhouder wint. hp-wink cool hp-wink  

Volgende forumvraag: Penny slaat honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^