Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KaiyaKaiya

honden foto van Kaiya

Hallo ik heb een vraagje, ik denk dat mijn pup 5,5 maanden lekker begint te puberen. Ze is van de week terwijl ze terug kwam van het uitlaten snel de trap weer afgelopen de straat op. Ze staat om alles aandacht te vragen, en blaft er steeds bij. Wat wij doen is als we er geen gehoor aan willen geven negeren. Normaal zou ze af moeten druipen, dat deed ze normaal ook maar momenteel blijft ze gewoon door gaan. En ze blijft als ze zo'n bui heeft continu blaffen. Het is verder een onwijs leuk beest. Maar wat kan ik aan het blaffen doen iemand idee? Ze heeft speeltjes genoeg ze wordt genegeerd ze wordt de hemel in geprezen als ze het goed doet.  Alle suggesties zijn welkom????????

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hoeft niet alleen te negeren, als je bepaald gedrag niet wil, soms is dat toch niet genoeg.

Je kan bijvoorbeeld een woord aanleren dat ze weten dat ze moeten stoppen.

 

Black kent bijvoorbeeld het woord 'klaar'.

Als hij blaft en je wilt dat hij stopt, zeg je 'klaar', als hij toch doorgaat zeg je het op lagere toon zodat hij weet dat het gemeend is. (en dan ook braaf zeggen zodra hij stopt)

Bij Black gebruiken we het woord 'klaar' voor meerdere dingen, ook als we spelen en je wilt ermee stoppen zeg je 'klaar'.

Eigenlijk bij van alles snapt hij dat 'klaar' betekent dat iets stopt of dat hij met iets moet stoppen.

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Je mag best streng zijn af en toe hoor! Soms is het wel even zoeken welke aanpak werkt.

 

Het klinkt alsof je hondje om aandacht vraagt en dan werkt negeren soms. Bij de meer vasthoudende honden kun je proberen om ze terug op de plaats te zetten. Aandacht vragen levert dan het tegenovergestelde op: ze moeten juist weg.

 

Soms werkt een ‘klaar’ ook prima inderdaad dus dat is ook zeker iets om uit te proberen. Maar bedenk je daarbij wel dat je hondje niet automatisch weet wat dat betekent dus je zult het wel aan moeten leren.

 

Een andere manier is om een commando aan te leren voor beginnen met blaffen en stoppen met blaffen. Eerst leer je je hond om te beginnen, bijvoorbeeld met ‘luid’. Je kunt het uitlokken of wachten tot je hond het vanzelf doet en dan benoemen en belonen. Dat laatste duurt meestal wel wat langer. Belangrijk is dat je hond leert dat die moet blijven blaffen tot jij het stopcommando geeft, bijvoorbeeld ‘stil’.

Als dat lukt, kun je ‘stil’ ook gebruiken op momenten dat je hond uit zichzelf begint te blaffen en daar van jou mee op moet houden. Gebruik ‘stil’ echter nog niet als je hond dit nog niet betrouwbaar heeft geleerd, anders leer je hem alleen dat ‘stil’ betekent dat hij mag blaffen.

 

Succes! Je zult geduld moeten hebben, als je hondje inderdaad aan de pubertijd begint komen er waarschijnlijk een stel bananen in de oren en dan lukt niet altijd alles zo snel als je graag wilt.

Volgende forumvraag: Tuigje of halsband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^