Angstig voor andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hallo allemaal,

 

Even een vraag. Sara is erg angstig voor andere honden. Tijdens het lopen heeft ze vaak haar oren naar achteren, is ze constant de omgeving aan het checken. Zodra ze een hond ziet begint ze gelijk te piepen en komt ze op mij af en wilt ze opgetild worden. Zodra ik samen met mijn andere hond erbij loop, vallen ze uit naar de andere hond. Apart van elkaar niet. Waarschijnlijk probeert de oudere hond haar te beschermen? Geen idee.. 

 

Nu het volgende: we willen er graag aan werken. We laten ze nu een paar weken 4x per dag apart uit omdat we ze dan beter kunnen trainen. Daarnaast willen we aan Sara haar angst werken. Zou het verstandig zijn weer met haar op cursus te gaan? Proberen om haar positief te laten omgaan met andere honden? Of maak ik haar hier juist nog angstiger mee. Tijdens de puppy cursus was ze erg angstig, wilde ze zich altijd verstoppen. We zijn gestopt met 7 maanden omdat ze toen ook aan haar poot geopereerd moest worden..

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hmm ik denk niet dat ik opnieuw naar een cursus zou gaan als ik in jullie situatie zat.  Op een trainingsveld hangt toch een bepaalde "sfeer" en ik denk dat honden die voelen. Mijn eigen hond was altijd heel erg zenuwachtig op het veld, daardoor was hij druk en slecht te bereiken omdat het nogal overweldigend voor hem was al die honden en geuren.  Ik denk dat dit alleen maar zorgt voor een meer spanning en dat het daardoor een negatieve ervaring zou kunnen worden. Op een trainingsveld van de hondenschool is het vaak ook niet de bedoeling dat honden contact met elkaar maken dus ik denk niet dat je er iets uit haalt. 

 

 

Heb je de doggy dating app? Of zit je in een hondengroep van je omgeving op facebook bijvoorbeeld? Misschien is er iemand met een stabiele hond in de omgeving die mee wil wandelen, zodat je hond rustig met deze hond kan wennen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja lastig.. mijn andere hond heeft 3 jaar op de hondenschool gezeten. Die vond het fantastisch. Ze mogen bij ons wel contact maken. Vaak of het eerste kwartier of het laatste kwartier mogen ze spelen en we leren oefeningen met langs elkaar kunnen lopen, met elkaar kunnen praten en de hond naast je laten zitten. Dat soort dingetjes. 

 

Maar ik weet niet of dat teveel voor haar is. Ik wil haar niet nog angstiger maken dan ze al is. 

 

Doggy dating heb ik wel eens na gekeken inderdaad. Ik durf alleen niet goed zomaar met vreemde af te spreken haha embarassed

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Ja lastig.. mijn andere hond heeft 3 jaar op de hondenschool gezeten. Die vond het fantastisch. Ze mogen bij ons wel contact maken. Vaak of het eerste kwartier of het laatste kwartier mogen ze spelen en we leren oefeningen met langs elkaar kunnen lopen, met elkaar kunnen praten en de hond naast je laten zitten. Dat soort dingetjes. 
 
Maar ik weet niet of dat teveel voor haar is. Ik wil haar niet nog angstiger maken dan ze al is. 
 
Doggy dating heb ik wel eens na gekeken inderdaad. Ik durf alleen niet goed zomaar met vreemde af te spreken haha  "

Vond ik ook, ik zorgde dat ik de eerste keer in de buurt ging, en met een groep, niet maar 1 iemand, en het was een wandeling in een gebied dat ik kende. Mijn hond is ook wat angstig naar andere honden. Ze viel niet naar de andere honden in de groep uit, ze was in het begin daar wat te overweldigd door omdat ze meerdere hondjes op zich af kreeg, en later omdat ze ze kende. Maar ze speelde ook niet echt met ze, ze liep de hele tijd in mijn buurt. Ik vond het ook erg fijn omdat de angst ook deels van mij uit komt, en ik voel me veiliger in een groep XD Ze viel minder uit in de groep, maar kon nog steeds wat bitchy uit de hoek komen bij opdringerige vreemde (grote) honden. Helaas ben ik nu verhuisd naar een dunner bevolkt gebied, en zijn de dichtstbijzijnde wandelingen 16km verderop, en ik heb geen rijbewijs. En dunbevolkt betekent ook slechter OV tongue-out Ik vond de wandelingen voor mezelf fijn, en goed voor Remi om contact te hebben met honden. Ik heb namelijk geen vrienden met honden, en loop op straat met boogjes om honden heen, dus er zitten nu vaak wel maanden tussen voordat ze eens neus aan neus staat met een andere hond.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Uit welke regio kom je? Ik ken een fijne wandelgroep met leuke honden. Er lopen 1 of 2 trainers mee waar je ondertussen vragen aan kan stellen. Heel handig. En gratis :P er lopen grote honden mee, maar ook kleintjes. Lopen in Zuid-Holland en Brabant. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Uit welke regio kom je? Ik ken een fijne wandelgroep met leuke honden. Er lopen 1 of 2 trainers mee waar je ondertussen vragen aan kan stellen. Heel handig. En gratis :P er lopen grote honden mee, maar ook kleintjes. Lopen in Zuid-Holland en Brabant.  "

Bedankt voor het meedenken! Wij wonen in Twente. Wel is hier ook 1x in de maand een sociale wandeling met de hondenschool, misschien dat dat een optie is.

Volgende forumvraag: Chocolade! Help
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^