Onzekere kruising Hollander Mechelaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandra Kluwensandra Kluwen

Goedenavond allemaal

ik lees al jaren mee maar nog nooit zelf iets gevraagd, bij deze:

vorig jaar heb ik in een opwelling een pup erbij gekocht, ik heb een heel stabiele Duitser van 7, de pup is inmiddels net 1 en een kruising Hollander/ Mechelaar ...ik wilde een wat actiever ras erbij, ik kocht hem met 14 weken en nam hem met 5 maanden mee naar hondenschool waar mijn Duitser ook veel heeft geleerd...helaas ontdekte ik pas na een les of 8 wat de uitwerking was op deze hond: hij heeft angstagressie en mij werd geadviseerd dat flink te corrigeren...helaas heb ik dat advies dus een maand of 2 opgevolgd  (toen ik hem echt daar naar binnen moest sleuren had ik pas door dat dit hem niet hielp, alleen maar meer onzeker werd hij ervan, hij begon ook in mij te bijten als ik andere honden passeerde)

nu ben ik bij een gedragstherapeut die me leert snuffelen, speuren en lichaamstaal lezen....ik ben hier erg blij mee en zie het vertrouwen van mijn hond heel langzaam groeien....

ik loop minder met m maar snuffel meer, corrigeer niet maar beloon gewenst gedrag ....maar hoop zo dat het niet ‘te laat ‘ is dat ik hem ‘verpest’ heb ik vind het zo naar dat ik ook nog echt heb gedaan wat me werd geadviseerd maar ik heb dit nog nooit meegemaakt en de trainer zei ‘hij moet dit gedrag gewoon afleren’ dat klonk me redelijk in de oren in eerste instantie

heeft iemand ook zoiets meegemaakt of nog, en nog wat tips...ik hoor het heel graag!

mijn hond is doodsbang van andere honden maar wil ze dus aanvallen...laat ik hem de keuze loopt hij liever een andere kant op dus hij is echt angstig, heeft dit ook met katten en grote vogels

zit binnen no time zo hoog in opwinding dat hij soms opspringt en grauwt, slaapt weinig...

gr Sandra 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat een verhaal.. Heel goed dat je zelf de fout in ziet en hier mee aan de slag gaat. Het is inderdaad heel belangrijk om de lichaamstaal van je hond te leren kennen. Mocht je dit nog niet gelezen hebben lees dan het boek Kalmerende signalen van Turid Rugaas. Een echte aanrader, Ik lees er nogsteeds regelmatig in. 

 

Wat betreft het passeren van andere honden; persoonlijk zou ik hem die keus in het begin nog niet zelf geven. Hier ook een kruising Hollander die in het begin onzeker was naar andere honden en kon uitvallen. 

 

Ik heb haar toen geleerd andere honden te negeren. Bij élke hond die we tegenkwamen omlopen en geen contact maken. Na een tijdje had zij door dat ze dus niet perse met andere honden hoeft op te trekken en dit gaf haar rust. Ook in het bos komt ze nu naar mij toe wanneer we een loslopende hond tegen komen. Ik zie dan wanneer we dichterbij zijn aan haar lichaamstaal / reactie of ik haar weer los kan doen of niet voor evt contact met de andere hond.

 

Geef het verder veel tijd, het belangrijkste is nu dat hij weer vertrouwen in je krijgt. Veel snuffelen is leuk, en goed voor ze. Je kan ook wat hondenpuzzels kopen. De spellen van Trixie zijn hier favoriet. 

 

Succes! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Heel jammer dat er nog zulke hondenscholen bestaan, het zou verboden moeten worden.

 

Ik denk niet dat het te laat is hoor, het zal een tijdje duren maar de hond kan zeker wel weer vertrouwen in je krijgen, je bent nu al goed bezig met speuren e.d., lekker samen bezig zijn. 

Denk je dat dit haar en jullie band goed doet? Of dat je misschien even beter een pauze kan nemen zodat ze tot rust kan komen. Stresshormonen hebben tijd nodig om uit het lichaam te verdwijnen, vandaar mischien het grauwen en weinig slapen misschien.

 

Verder zou ik weer vanaf de basis beginnen, alsof je een herplaatser hebt die je moet leren vertrouwen op te bouwen in zichzelf, en in jou.

 

Voor het uitvallen naar andere honden is misschien BAT (behaviour adjustment training) zie het boek BAT2 van Grisha Stewart iets voor jullie, en het boekje Help mijn hond trekt (of valt uit) van Turid Rugaas is ook een aanrader. Mijn hond valt ook uit naar andere honden, ze is er bang voor en moet er niets van hebben, en die boeken waren een goede ondersteuning om haar te leren andere honden te negeren. Een hondenschool met BAT cursus is misschien iets voor jullie.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel sandra Kluwensandra Kluwen

Dank voor jullie reacties! Denkspelletjes van trixie ga ik bekijken!

En Battraining heb ik inderdaad over gelezen, ik ga nu eerst verder met deze therapeut en als de sessies om zijn kan ik altijd daarvoor kiezen of nog verder gaan 

dank voor jullie positieve en bemoedigende reacties!

honden page profiel DagmarDagmar

al doende leert men en niemand wordt perfect geboren.

FIjn dat je je fouten ingezien hebt en het nu anders aanpakt. Om zeep zal hij niet zijn, maar je zal wel altijd rekening moeten houden met zijn karakter.

Ik zou hem ook niet forceren om met andere honden te kunnen omgaan, fijn andere honden leren negeren en gewoon met jou bezig zijn hp-thumbsup

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Te laat gaat het zeker nog niet zijn en het is al top dat je zelf je fouten inziet, velen doen dat niet.

 

Gewoon aan de slag met de tips hierboven en niet teveel ineens willen. Het vertrouwen moet groeien. Veel succes !!!

 

En wat zijn het allebei prachtige honden trouwens!! Dat even tussendoor hp-smile

Volgende forumvraag: Agressieve puber
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^