Paklijst hond (deze items nodig?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

 

527805.jpg

Die is nu mijn EHBO kitje (+ een pincet). De Norit moet ik dan nog toevoegen. Is waterstofperoxide nog handig om aan te schaffen? Of zijn er nog andere handige dingen die ik erbij kan doen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Die is nu mijn EHBO kitje (+ een pincet). De Norit moet ik dan nog toevoegen. Is waterstofperoxide nog handig om aan te schaffen? Of zijn er nog andere handige dingen die ik erbij kan doen? "

Is dat flesje een ontsmettingsmiddel? Dan hoef je helemaal geen zuurstofwater te kopen, hoor.  

Bedoel je dat dit een kitje voor jou is? Want ik zie aspirine, een draagverband voor de arm,...?

Alles hangt af van wat je plannen zijn. Als je in de bewoonde wereld blijft, hoef je helemaal geen handschoenen, draagdoek, e.d. mee te nemen. Dan is een pleister, een verbandje en wat ontsmettingsmiddel voldoende. Je bent immers snel bij een dokter als je echt hulp nodig hebt... hp-smile

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik zou het flesje ontsmettingsmiddel vervangen door jodium ander ontsmettingsmiddel. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het heel erg brand als je daarmee een wond probeert schoon te maken. Ik zou daar mezelf en zeker mijn hond niet mee behandelen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik zou het flesje ontsmettingsmiddel vervangen door jodium ander ontsmettingsmiddel. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het heel erg brand als je daarmee een wond probeert schoon te maken. Ik zou daar mezelf en zeker mijn hond niet mee behandelen. "

ja ik ook..

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Het was een algemeen kitje haha. Ik dacht dan heb ik een soort basis om op te bouwen en dan kan ik altijd nog dingen toevoegen of weghalen. 

 

Het flesje ontsmettingsmiddel gebruik ik zelf wel altijd (ja ook.voor wondjes) en het brand inderdaad. Had er nog helemaal niet aan gedacht dat Aedon dat dus helemaal niet leuk gaat vinden.

 

Die zal ik dan nog even omruilen voor jodium!

honden page profiel TessTess 3 doggies

honden foto van Tess

Zelf maak ik vaak daghikes vanaf de camping. Hierdoor loop ik dus niet met volledige bepakking. Vaak zijn deze tochten in natuurgebieden in redelijk bewoond gebied. Aangezien ik vaak alleen loop met Tess, vind ik een goede EHBO-doos (voor hond en mezelf) van groot belang. Veel van de dingen die hier in zitten zijn al genoemd, hoewel ik geen antibiotica e.d. meeneem. Wat ik nog niet zag staan wat ik wel meeneem is een isolatiedeken. Verder heb ik qua benodigdheden voor Tess een goed harnas mee, waardoor ze makkelijk op te tillen is over rotsen en wildroosters. Verder vind ik een heupgordel (met riemen) ook erg handig. Daarnaast neem ik altijd wat extra voer (met opvouwbare bakken) mee voor onderweg (o. a. natvoer voor extra vocht) en min. 3 liter water. Naast deze dingen heb ik voor op de camping de 'normale' dingen mee, zoals voer en kauwmateriaal en een lange lijn. Qua bed heb ik meestal een vetbed mee, hoewel ze vaak liever (zeker als het koeler is) tegen mij aankruipt in bed. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Zelf maak ik vaak daghikes vanaf de camping. Hierdoor loop ik dus niet met volledige bepakking. Vaak zijn deze tochten in natuurgebieden in redelijk bewoond gebied. Aangezien ik vaak alleen loop met Tess, vind ik een goede EHBO-doos (voor hond en mezelf) van groot belang. Veel van de dingen die hier in zitten zijn al genoemd, hoewel ik geen antibiotica e.d. meeneem. Wat ik nog niet zag staan wat ik wel meeneem is een isolatiedeken. Verder heb ik qua benodigdheden voor Tess een goed harnas mee, waardoor ze makkelijk op te tillen is over rotsen en wildroosters. Verder vind ik een heupgordel (met riemen) ook erg handig. Daarnaast neem ik altijd wat extra voer (met opvouwbare bakken) mee voor onderweg (o. a. natvoer voor extra vocht) en min. 3 liter water. Naast deze dingen heb ik voor op de camping de 'normale' dingen mee, zoals voer en kauwmateriaal en een lange lijn. Qua bed heb ik meestal een vetbed mee, hoewel ze vaak liever (zeker als het koeler is) tegen mij aankruipt in bed.  "

Bedankt voor de tips! 

Een isolatie deken is inderdaad handig om mee te nemen. 

Een harnas heb ik en lange lijn ook.

 

Aan bouwmateriaal had ik nog niet gedacht. Voor een camping verblijf is dat ook handig om mee te nemen

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Bedankt voor de tips! 
Een isolatie deken is inderdaad handig om mee te nemen. 
Een harnas heb ik en lange lijn ook.
 
Aan bouwmateriaal had ik nog niet gedacht. Voor een camping verblijf is dat ook handig om mee te nemen "

ik ga altijd eerst even langs de Praxis voor een reis. dan bouw ik zelf gewoon een eerste hulppost, mocht dat nodig zijn hp-smile

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" ik ga altijd eerst even langs de Praxis voor een reis. dan bouw ik zelf gewoon een eerste hulppost, mocht dat nodig zijn "

Wat haal je dan precies bij de Praxis?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

hahaha ik lig blauw, je gaat bouwmaterialen mee nemen in plaats van kauw....

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^