galgo Puppytraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel winterstormwinterstorm

Dag beste hondenliefhebbers.

 

We zijn helemaal nieuw op dit forum/website.
Dus een kleine introductie lijkt ons gepast.
Wij zijn Bart (42) Yannick (33) Angel 4(galgo) Bas 4 (Galgo) Summer 3 (galgo).
Trotse eigenaars van onze roedel.

 

Zien ze alledrie enorm graag.
Echter zitten we met een probleempje wat geleidelijk aan toch een beetje naar begint te worden.

 

(een korte schets van de thuis-situatie).
Voorheen waren we de afgelopen 11 jaar de baasjes van 2 lieve greyhound's, afkomstig van de renbaan in Ierland. (Storm & Winter).
Beide hebben steeds in in gesloten omgeving geleefd waardoor hun zindelijk al reeds helemaal in orde was.

 

Afgelopen zomer hebben we helaas afscheid moeten nemen van ons "menneke" omdat zijn heup volledig op was. (moeilijke beslissing geweest).
Zodat greyhound: Winter het rouwen iets beter zijn opnemen is er dan een Galgo in de roedel verschenen. Onze Bas. een Galgo-reu van 3jaar.
Ze waren onafscheidelijk.
Echter is in november vorig jaar Winter ook van ons afgenomen.
Op 14 jarige leeftijd was ze helaas helemaal op haar einde.

 

Voor zowel de nieuwe galgo (als voor ons) rouwproces zijn er een tijdje later niet 1 maar "2" nieuwe galgo's bijgekomen. Een levendig huishouden.
Iedereen verstaat zich hier goed. Er heerst een mooie hierarchie.

Echter zijn deze galgo's altijd buiten of in kooien gehouden.
Waardoor ALLES & OVERAL een toilet is.

 

In de periode dat onze 1e galgo Bas hier alleen leefde was er geen enkel probleem met zindelijkheid.
Sinds het de 3 musketiers zijn lijkt dit slechts nog maar een illusie te zijn.
We hebben elke methode geprobeerd.
Vaker gaan wandelen, andere voeding, gescheiden laten slapen, kleinere ruimte, grote ruimte, urine-test bij de DA (waaruit geen enkele afwijking of blaasprobleem blijkt te zijn).
poetsen met een urine-neutraliserend poetsmiddel dat ze hun plasplaats niet meer ruiken.
De periodes dat mijn partner of ik van huis zijn is meestal een max. van 4u.
We hebben overlappende uren waardoor de woef's niet vaak alleen zijn.

 

*standaard staat hier een emmer, dweil, sop en aftrekker klaar als we thuiskomen.
Zijn er nog mensen met deze ervaringen of een oplossing?
Of kunnen we hier best vrede mee nemen?

 

Vriendelijke groetjes

 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat er niet meer op zit dan te doen alsof het pups zijn. Dus, na elk speel, eet, drink, slaap moment naar buiten om te plassen en/of te poepen.

Gaat even veel tijd in zitten, misschien helpt het. 

 

Alles goed schoonmaken met schoonmaakazijn. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja zou ik ook doen, voor alle drie, alsof het pups zijn, als ze een poosje alleen moeten zijn kan je er geen toezicht op houden , misschien voor een paar weekjes als ze het ritme hebben opgepakt een oppas zodat ze uitgelaten worden net als pup, dus ieder uur....heel conseqwent zijn, heel veel belonen als ze het buiten doen....als je geen oppas heb, misschien een grote ren buiten voor als jullie moeten werken ? Ze zijn al wat ouder, wanneer ze het ritme hebben van plassen en poepen dat ze het niet meer binnen doen....

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Tja, ik geloof er niet zo in dat je volwassen honden als pup moet gaan behandelen als het gaat om zindelijkheid, zeker niet als ze gezond zijn. Het verschil met een puppy - waardoor je continue naar buiten moet - is dat een puppy nog geen controle kan hebben over zijn miniblaas. Volwassen honden, binnen of buiten gehouden, kiezen zorgvuldig de plek uit om te ontlasten, omdat het een onderdeel is van voortplanting (zoeken en gevonden worden door het andere geslacht met hun geur). Ik denk dat als je drie gezonde volwassen honden hebben die continue binnenshuis plassen, de oplossing gevonden kan worden in de opvoeding. Helemaal omdat de eerste galgo geen zindelijkheidsprobleem had in het begin. Je honden moeten hun energie zeker kwijt kunnen met wandelingen, aan liefde zullen ze ook niets tekort komen. Maar heerst er bijvoorbeeld echt rust binnenshuis? Heb je je honden geduld aangeleerd? Hebben ze enigszins ontzag voor de baas of is het lang leve de hondenroedel? Wat voor grenzen hebben jullie je honden aangeleerd? Het lijkt mij namelijk heel logisch, dat elke gezonde volwassen hond, die genoeg buiten komt, genoeg liefde krijgt, rust vindt in huis en daarnaast ook de regels respecteert en mentale uitdaging krijgt (zo moet een hond kunnen wachten) altijd zindelijk zou moeten zijn. 

honden page profiel winterstormwinterstorm

Beste Ukkepuk,  Willemijn & Suzanne,

Bedankt voor jullie antwoord.

 

vermoedelijk is het voor de "puppytraining"  idd al wat laat op hun leeftijd en kan de oorsprong van het probleem toch deels liggen aan de opvoeding.

3 totaal nieuwe karakters samen zetten op een tijdspanne van minder als 2 jaar zorgt blijkbaar voor heel wat nieuwe impressie en indrukken, aanpassingen en veranderingen voor zowel baasjes als woofs.

kwestie geduld heb ik de indruk dat onze honden vrij behoorlijk zijn.

etenstijd, slaaptijd, plasjes-tijd gebeurd steeds op een vast tijdstip.

Echter kan het wel zeer goed zijn dat we onze lieverds net iets te zeer in de watten leggen.

mss een overdaad aan empathie (aan de littekens te zien zijn ze in grote mate mishandeld geweest in Spanje, té streng zijn werkt averechts.... staart tussen de benen, angst, paniek-plasje).

we hebben besloten alsnog beroep te doen op een gedrags-therapeute die ons doen en laten onder de loep neemt.

 

alvast bedankt voor de reactie.

We zullen jullie op de hoogte houden ivm de stand zaken

 

Vriendelijke groetjes

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat ze markeren, niet onzindelijk zijn, ik heb nu mijn tweede Podencomix, en beide waren binnen 1 dag zindelijk, maar als ik ergens op visite ga en er heeft een hond geplast dan hadden ze beide de neiging om binne te plassen.

zelfs na 3 jaar met mijn nieuwe Spanjaard plassen op een plek waar mijn vorige hond heeft geplast plassen, en we hadden het toen echt schoongemaakt.

Wel lastig met 3, misschien 1 voor 1 afleren, een euh en een Nee werkt goed als je het ziet aankomen, maar met 3 honden wel lastig..dat gaat tijd kosten en geduld..

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Oei, dat is een lastige als je er drie hebt die het in huis doen... Normaal kijkt de hond die er als laatste bij komt de kunst wel af van zijn grotere 'broers/zussen' en begrijpt al snel dat de bedoeling is dat er buiten wordt geplast (en gepoept). Dat kun je nog eens benadrukken door de 'broers/zussen' uitgebreid te belonen als ze buiten hun behoefte doen. De nieuwkomer gaat al snel het verband leggen en zich uitsloven voor óók zo'n niet te versmaden beloning. Eigenlijk zou je dus een hond moeten kunnen lenen of leasen die jouw honden leert hoe het moet door het goede voorbeeld te geven...

 

Plas opvegen met keukenpapier oid en naar buiten gooien (steeds vrolijk zeggen "plasje moet buiten") op een plek waar ze langskomen als ze de deur uitgaan zodat ze het kunnen ruiken, (de tuin is natuurlijk het handigst), werkt vaak ook erg goed. Ook dan leggen ze makkelijker de link naar wat de bedoeling is.

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Bart, ik kan goed begrijpen dat jullie honden en jullie zelf allemaal flinke klappen hebben te verwerken. En we hebben ook onze honden om ze onder andere lekker te verwennen toch? Maar je kunt ook regels creëeren zonder (te) streng te zijn, consequentie is daarbij belangrijk. Ik heb elke hond een paar basisdingen geleerd, niet zozeer vanwege dominantie theoriën, maar om regels en geduld aan te leren. Zeker in het begin, als de band tussen hond en baas verder ontwikkeld is en de regels duidelijk zijn ben ik ook niet meer zo consequent. Maar ik heb bijvoorbeeld allereerst aangeleerd dat in huis echt rust geldt. Wild spelen bewaren we voor buiten. Ik leer de honden wachten met eten. Uiteindelijk kon ik een bord warm eten of snoepjes op de grond laten staan en de kamer verlaten. Wachten gebruik ik hier vaker: wachten als de deur naar buiten open gaat (en ik ga eerst naar buiten of naar binnen). Wachten op de stoeprand met oversteken, erg handig want nu gebeurt dat overal, en in natuurgebieden hier zijn altijd fietspaden. Als ik op de bank zit mag alleen op uitnodiging de hond(en) erbij komen. En ik begrijp wel dat ik een totaal ander ras heb, die continue graag aan het werk is. Ieder heeft zijn eigen opvoeding, maar misschien doen jullie met deze voorbeelden ook ideeën op om de honden te laten beseffen dat binnenshuis een andere omgeving is dan buiten en deze is niet om te ontlasten. Plassen en poepen buiten altijd belonen. Daarnaast zat ik ook nog te denken, omdat je zei dat het altijd raak is zodra jullie de honden alleen laten: zou er verlatingsangst kunnen heersen in de roedel? Weten jullie zeker dat er rustig geslapen wordt als jullie van huis zijn? Plassen zou ook een vorm kunnen zijn dat ze onrustig zijn zodra ze alleen gelaten worden, zeker omdat het getraumatiseerde honden zijn. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 2 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Welkom hier met je mooie musketiers hp-shiny

 

Twee vraagjes, is het 'onzindelijk' zijn zowel qua plassen als ook met poepen?

En zijn het allemaal heren of is het een gemixt gezelschap?

 

Oh.....en vraagje 3, wat hebben jullie qua voeding geprobeerd?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik volg

 

welkom op het forum!

Hoe lang zijn Angel en Summer bij jullie?

Kan het zijn dat ze nog niet goed alleen kunnen zijn en de onzindelijkheid daar (deels) mee te maken heeft?

 

En buiten voelen ze zich daar goed, genieten ze van het wandelen of is er nog veel spanning? 

De onderlinge verhoudingen zijn goed begrijp ik, of is er toch nog wel eens ruzie?

 

Goed dat je een gt inschakeld, hopelijk iemand die goed opgeleid is en je goed kan helpen.

honden page profiel ElianeEliane

Geen medische oorzaak? Dan schakelen we over op ethologie, ofwel het natuurlijke gedrag.....
Bij een niet gedomitisceerde hond is plassen heel simpel. Als ik moet, dan zet ik me en plas ik....waar ik ook ben.
Dit gedrag is heel duidelijk merkbaar als we een pup in huis nemen hp-smile

Dus een hond een volwassen hond, die niet in huis geleefd heeft doet nog steeds zijn/haar ding wanneer het nodig is. Zo simpel is het.Dus is het aan ons om het aan te leren, aangezien we het niet echt leuk vinden dat er in huis wordt geplast hp-angel

Of je hond nu 3 maanden oud, 5 jaar of 12 jaar oud is.....ze blijven in staat om te leren. Dus ja, net zoals bij puppy's moet je hen dit aanleren en net opdezelfde manier. Met het nodige geduld en vriendelijkheid.....

Je kan niet van een hond, volwassen of niet verwachten dat wanneer ze nooit iets zijn aangeleerd dit zomaar vanzelf komt. Dus ga elk half uur tot elk uur met hen buiten. Als ze iets doen, onmiddellijk belonen met iets gezond lekkers (bvb stukjes gekookte kip).

Tja en die dat al in huis en zindelijk was.....daar komt ook het natuurlijk gedrag boven door het feit dat de andere twee in huuis plassen. Bij honden is het nu eenmaal....ah waar jij plast, ik ook....

Dus ja dit vraagt tijd om ze het aan te leren want dit gaat niet vanzelf gebeuren. 
En volg aub niet het advies op van ze in een kooi/bench te steken. Ze kunnen het echt wel leren, maar je moet ermee bezig zijn.

Succes

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik weet dat het in elk geval niet voor elke hond geldt, die op straat leefde, of in een tuin gehouden is, of in een asiel waar niet uitgelaten werd en de hond dus daar wel zijn behoeftes in zijn hok moest doen, dat ze in huis gaan plassen en poepen.

 

Lola heeft 1x in huis gepoept en Jenna helemaal niet, terwijl ze allebei in elk geval op straat gevonden zijn en lang in een asiel zaten zonder veel uitlaat mogelijkheden. Ze hadden het allebei heel snel door allemaal. Ik denk zelf dat er meer mee speelt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik weet dat het in elk geval niet voor elke hond geldt, die op straat leefde, of in een tuin gehouden is, of in een asiel waar niet uitgelaten werd en de hond dus daar wel zijn behoeftes in zijn hok moest doen, dat ze in huis gaan plassen en poepen.
 
Lola heeft 1x in huis gepoept en Jenna helemaal niet, terwijl ze allebei in elk geval op straat gevonden zijn en lang in een asiel zaten zonder veel uitlaat mogelijkheden. Ze hadden het allebei heel snel door allemaal. Ik denk zelf dat er meer mee speelt. "

Klopt Faro na 8 jaar hier, na 1 dag wist hij het al, en Sam is dan wel jong, maar snel zindelijk, komt er een andere reu bij die plast, dan weet ik het niet..

honden page profiel ElianeEliane

De andere zijde van de medaille, kan ook verlatingsangst zijn.

honden page profiel winterstormwinterstorm

Goeieavond allemaal,

Heel erg bedankt voor alle fijn reacties en goede tips.

 

Om een aantal vragen te beantwoorden:

@suzanne: we vermoeden dat verlatingsangst niet zo zeer een probleem is.

Echter gaan we daar toch een testje voor doen.

Vanavond plaatsen we een camera in de keuken (de enige plaats waar er plasjes gebeuren).

Zo weten we ook meteen wanneer dit voorvalt, en door wie, en in welke situatie.

Naar ons vermoeden zijn het de 2 woofs die er als laatste zijn bijgekomen.

Onze Summer gedraagt zich namelijk in ons bijzijn zeer zindelijk.

Angel (die er het laatst is bijgekomen) durft zelfs ongegeneerd een plasje te doen in de keuken terwijl de tuindeur helemaal open staat.

 

De rust in huis bewaren is ook een hele goede tip die we van nu af zullen toepassen.

Spelen en zot doen is voor buiten.

@Ina, Misty en Aysa:

Het onzindelijk zijn beperkt zich (gelukkig) enkel tot plasjes binnenshuis.

Het uitproberen van voeding: van semi-ok voedsel naar de duurdere merken overschakelen (opbouwend uiteraard).

Voeding die geschikt is voor honden die last hebben van blaas en nieren. (Hill's).

De waterbak staat wel altijd ter hun beschikking. 

 

@Dobry:

Angel en Bas zijn ongeveer een jaar nu bij ons.

Summer iets langer.

Aan de lichaams-taal van de 3 kunnen we redelijk uitmaken dat de verstandhouding en het plezier hier helemaal goed zit.

Er wordt met hun drietjes vaak uitbundig gespeeld in de tuin, en zonder ruzie.

 

@Eliane:

Bij verschillende forums en filmpjes wordt idd de bench aangeraden.

Dit is hier allesinds geen optie (tegen sommige meningen in misschien).

Ook al moet de bench beschouwd worden als een "veilige" plaats voor de hond wordt ons dit ten strengste afgeraden (ook door de organistatie waar de honden geadopteerd worden.

Een NO-GO dus :-) 

 

Mijn 1e conclusie: camera opstellen en de situatie schetsen wanneer & waarom & door wie de "accidentjes" gebeuren.

Rust, geduld en respect opbouwen binnen huis.

vaak/vaker buiten gaan (desnoods om het half uur) en steeds belonen bij het buiten plassen zodat de link gelegd wordt: als ik buiten plas wordt ik beloond....als ik binnen plas....niks?

 

De gedragstherapeute is een erkend hondenpsycholoog (geen cesar millan :-).

In het verleden is zei al hier geweest voor onze vorige roedel -we woonden destijds op 1e verdieping en storm durfde geen trappen + was enorm mensenschuw.

Dat was opgelost in een klein half uur.

Dus daarin heb ik alle vertrouwen.

 

Het gaat nog helemaal goed komen, 

alvast bedankt voor de leuke responses 

 

Vriendelijke groetjes

 

 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

@Ina, Misty en Aysa:

Het onzindelijk zijn beperkt zich (gelukkig) enkel tot plasjes binnenshuis.

Het uitproberen van voeding: van semi-ok voedsel naar de duurdere merken overschakelen (opbouwend uiteraard).

Voeding die geschikt is voor honden die last hebben van blaas en nieren. (Hill's).

De waterbak staat wel altijd ter hun beschikking. 

 

Even reactie op je antwoord op mijn vraag.... zoals ik het lees, hebben ze dus tot nu altijd brokken gegeten?

Is er een specifieke reden dat ze voeding krijgen voor blaas/nieren, of is dat ivm het plasgedrag?

 

Als er geen medische reden is om die brokken te voeren, zou je kunnen gaan overwegen om eens KVV te gaan voeren

Dat is rauw, gemalen vlees wat, doordat het voor een heel groot deel uit vocht bestaat het drinken (en dus plassen) een stuk verminderd

Hier werkt dat in ieder geval heel goed....de dame is nog steeds eentje die tijdens de wandeling rustig 10 (of meer) keer plast/markeert, maar in huis was het heel snel over omdat er gewoon minder drang is.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik weet dat het in elk geval niet voor elke hond geldt, die op straat leefde, of in een tuin gehouden is, of in een asiel waar niet uitgelaten werd en de hond dus daar wel zijn behoeftes in zijn hok moest doen, dat ze in huis gaan plassen en poepen.
 
Lola heeft 1x in huis gepoept en Jenna helemaal niet, terwijl ze allebei in elk geval op straat gevonden zijn en lang in een asiel zaten zonder veel uitlaat mogelijkheden. Ze hadden het allebei heel snel door allemaal. Ik denk zelf dat er meer mee speelt. "

 

Ik vermoed dat er niet erg veel meer speelt als dat het kwartje gewoon nog niet helemaal gevallen is en er uit gemakzucht gewoon geplast wordt daar waar we op dat moment zijn

 

Misty was en is (ondanks haar asiel/Spanje verleden) nog steeds zo zindelijk dat zelfs als het haar oren uitkomt, ze het nooit in huis of de tuin zal doen.

 

Toen we Aysa kregen deed die precies als het trio van Winterstorm...ik moet plassen dus ik plas hp-angel

En of dat nu in de keuken, in de kamer, op bed of waar dan ook was.... plassen deed ze gewoon omdat ze moest.

 

Dezelfde logica had ze met eten....ik heb honger, dus ik eet....en dat dat dan betekende dat ze met 4 poten op het aanrecht of de eethoek stond maakte voor haar niet uit hp-sleephappy

 

Op de één of andere manier zijn ze soms gewoon heel basic en puur.... hoe onhandig dat soms ook kan zijn voor de baasjes

 

 

Wij zijn Aysa toen echt een tijd heel erg in de gaten gaan houden.

Naast de extra wandelingen en het blijven belonen bij een plas, hebben we haar dus gewoon in de tuin laten plassen zodra ze aanstalte maakte om in huis haar kont te laten zakken

Niet meer zonder toezicht naar boven, omdat ik anders het bed kon gaan lopen verschonen en soppen

 

En opeens viel het kwartje.... ze liep zelf naar de tuindeur en ging keurig op haar plekje een plas doen

Sinds dien geeft ze een tik tegen de deur als ze onverhoopt toch nog een keer moet plassen buiten de wandelingen.... of als ze vind dat we de deur open moeten maken omdat ze in het zonnetje wil liggen hp-shiny

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  
Ik vermoed dat er niet erg veel meer speelt als dat het kwartje gewoon nog niet helemaal gevallen is en er uit gemakzucht gewoon geplast wordt daar waar we op dat moment zijn
 
Misty was en is (ondanks haar asiel/Spanje verleden) nog steeds zo zindelijk dat zelfs als het haar oren uitkomt, ze het nooit in huis of de tuin zal doen.
 
Toen we Aysa kregen deed die precies als het trio van Winterstorm...ik moet plassen dus ik plas 
En of dat nu in de keuken, in de kamer, op bed of waar dan ook was.... plassen deed ze gewoon omdat ze moest.
 
Dezelfde logica had ze met eten....ik heb honger, dus ik eet....en dat dat dan betekende dat ze met 4 poten op het aanrecht of de eethoek stond maakte voor haar niet uit 
 
Op de één of andere manier zijn ze soms gewoon heel basic en puur.... hoe onhandig dat soms ook kan zijn voor de baasjes
 
 
Wij zijn Aysa toen echt een tijd heel erg in de gaten gaan houden.
Naast de extra wandelingen en het blijven belonen bij een plas, hebben we haar dus gewoon in de tuin laten plassen zodra ze aanstalte maakte om in huis haar kont te laten zakken
Niet meer zonder toezicht naar boven, omdat ik anders het bed kon gaan lopen verschonen en soppen
 
En opeens viel het kwartje.... ze liep zelf naar de tuindeur en ging keurig op haar plekje een plas doen
Sinds dien geeft ze een tik tegen de deur als ze onverhoopt toch nog een keer moet plassen buiten de wandelingen.... of als ze vind dat we de deur open moeten maken omdat ze in het zonnetje wil liggen  "

haha schattig die tik op de deur als ze moet plassen

Jij  hebt dus andere ervaringen dan ik en die ik in mijn omgeving zie, dat geeft hoop dat idd alleen nog maar het kwartje nog niet gevallen is en er verder niets aan de hand is. 

Misschien dat het filmpje ook e.a. duidelijk maakt.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En dan heb je er drie, de een begint, de anderen volgen. Zien plassen, doet plassen.

Komt misschien ook door de geuren in huis. Puck pist ook in huizen waar vloerbedekking ligt of waar andere honden in huis lopen. 

Bij een goede kennis bijv. daar kom ik via de voordeur binnen, loop met alle honden rond mij gelijk door naar de achterdeur naar buiten, dan plast puck buiten. Doe ik dat niet, zet ze binnen ergens haar gat aan de grond.

 

Ik zou toch eens kijken of het zoden aan de dijk zet wanneer je helemaal terug bij af begint zoals bij pups. Je merkt dan vanzelf wanneer je er wat meer tijd tussen kunt laten. Kost je even tijd, maar wanneer je buiten iedereen uitbundig beloont voor het plasje en ze binnen negeert en alleen schoonmaakt, zullen ze vast snel de link leggen dat buiten plassen enorm leuk is. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" haha schattig die tik op de deur als ze moet plassen
Jij  hebt dus andere ervaringen dan ik en die ik in mijn omgeving zie, dat geeft hoop dat idd alleen nog maar het kwartje nog niet gevallen is en er verder niets aan de hand is. 
Misschien dat het filmpje ook e.a. duidelijk maakt.
 
  "

 

Bij Misty was mijn ervaring net als bij jou hoor...die heeft op dag 2 dat ze hier was 1 keer binnen gepoept, want plassen durfde wel snel buiten te doen, maar poepen was schijnbaar nog te eng.

 

Ik was alleen maar blij voor haar dat het er uit was.... maar vanaf dat moment is er nooit meer iets binnen gedaan door haar, zelfs niet als ze super bang is tijdens oud en nieuw....die verzuipt er liever in als dat ze het binnen moet doen

 

Maar die blonde langpoot lijkt wel als of die gewoon nog iets meer puur zijn als ze nooit eerder binnen hebben geleefd.

Zij is eigenlijk heel simpel in gedachtengang, dat wat in die kop zit moet gebeuren... en dat gaat van plassen, eten, slapen tot rennen en jagen.

 

Ondertussen is ze na al die jaren echt wel braaf bijgetrokken hoor en zijn de ergste 'streken' er wel uit, maar heeeeel soms..... hp-angel

(en dat is juist één van de charmes van ons draakje)

Volgende forumvraag: super actieve hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^