Ontlasting eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BelindaBelinda

Nou...daar ben ik weer ;-) Ons teefje van 11 maanden eet al vanaf pup heel graag haar eigen ontlasting. Nooit dat van anderen, gelukkig ;-) Ik negeer dat ip, maak er in ieder geval geen punt van. Overigens gebeurt het alleen wanneer ze in de tuin poept. (en ja ze wandelt genoeg, maar poept niet op vaste tijden, dus ook wel eens in de tuin ;-) ) Vaak zie ik het gebeuren en ben ik op tijd met mijn zakje, doet ze ook niet alle moeite om het alsnog te eten, maar soms zien we haar ineens smakelijk smakken... 
Ze krijgt canagan chicken, voor zover ik gehoord en gelezen heb kwalitatief compleet voer. En blijkbaar erg lekker om nog een 2e keer van te smikkelen... :-) 

Poos terug at ze erg slecht, en ben ik het gaan mengen met een klein beetje nat voer. En ineens bedenk ik me dat ze toen haar ontlasting niet op at. Of ik moet het telkens gemist hebben, maar dat lijkt me stug. 

Ik heb eigenlijk 2 verklaringen: honger? Sinds ze gesteriliseerd is moeten we echt wel opletten. ze krijgt nog niet echt minder voer, maar blijft desondanks vragen.

Of zou ze toch iets tekort komen wat in het natte voer wel zit? Ik heb meerdere varianten en merken gebruikt, dus niet 1 soort. 

Overigens eet/knaagt ze ook wel takjes. Niet in zijn geheel, maar ik denk dat ze nu en dan toch wel een stukje doorslikt. 

Ik ben dus eigenlijk op zoek naar een verklaring voor het eten van haar ontlasting, maar misschien ook wel naar iets waardoor ik in ieder geval zeker weet dat ze geen honger heeft. (zonder dat ze te dik gaat worden) Ze kluift enorm graag, heeft als pup  genoten van een doorgezaagd hertengewei. Zou zoiets nog wat zijn? 

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën, dank alvast!

 

Groet Belinda

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geen idee wat het kan zijn, hier eentje die graag de vieze smeuïge drollen van andere honden eet en konijnenkeutels sealed.

Hier helpt sanofor veendrenkstof erg goed.

honden page profiel BelindaBelinda

" Geen idee wat het kan zijn, hier eentje die graag de vieze smeuïge drollen van andere honden eet en konijnenkeutels .
Hier helpt sanofor veendrenkstof erg goed. "

Oh ja, konijnenkeutels ook favoriet, het liefste vers.... Ik kende de veendrenkstof niet, heb me er in verdiept en dat klinkt goed! Alleen het 'eetlust opwekkend' baart me dan wat zorgen, ze is al zo hongerig....Maar met een kluif wel goed af te leiden, dus ik ga ook op zoek naar een soort "endless bone" ;-) Dank voor de tip, ik ga het sowieso proberen!

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er kunnen veel redenen zijn waarom een hond zijn eigen uitwerpselen eet, bijvoorbeeld:

- gekopieerd gedrag vanuit het nest (moederhond ruimt alles op)

- als pup geen andere mogelijkheid gehad dan eigen plekje bevuilen en dus geleerd om schoon te maken ( te lang in bench)

- verveling

- stress/neurotisch gedrag

- honger

- omdat het lekker is

 

Je schrijft dat ze het niet deed toen haar voeding veranderde. Dan zou ik dat eerst uitproberen. Er is zoveel op de markt, dat je vast wel een aantal goeie brokken (of ander voer) vindt die ze graag lust. En dan opletten of ze het nog steeds doet, of niet.

honden page profiel BelindaBelinda

" Er kunnen veel redenen zijn waarom een hond zijn eigen uitwerpselen eet, bijvoorbeeld:
- gekopieerd gedrag vanuit het nest (moederhond ruimt alles op)
- als pup geen andere mogelijkheid gehad dan eigen plekje bevuilen en dus geleerd om schoon te maken ( te lang in bench)
- verveling
- stress/neurotisch gedrag
- honger
- omdat het lekker is
 
Je schrijft dat ze het niet deed toen haar voeding veranderde. Dan zou ik dat eerst uitproberen. Er is zoveel op de markt, dat je vast wel een aantal goeie brokken (of ander voer) vindt die ze graag lust. En dan opletten of ze het nog steeds doet, of niet. "

Ja, ik had me qua oorzaken in verdiept, ben eigenlijk wel blij dat het het voer lijkt te zijn. Nu wilde ik al op zoek naar voer met een lager vetgehalte, dus daar ben ik me in aan het verdiepen. Goed moment om rustig over te stappen en te checken. En anders probeer ik veendrenkstof. Inmiddels wel een fijne nieuwe kluif ontdekt van Yak-melk, dat is ook al een uitkomst, qua "hongerig" zijn. Ook dat zou al kunnen helpen misschien. Dank voor je reactie! 

 

Volgende forumvraag: Franse bull soms onhandelbaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^