Hondenoppas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Hoi allemaal! 

Ik heb een eerder praktisch vraagje. We hebben een Franse Bulldog, Nala, ondertussen al een jaar oud. Ik schets even de gezinssituatie: ze woont samen met mij en mijn vriend, op dit moment op een appartement maar gelukkig over enkele weken in een huis met tuin! Tot mei was Nala vrij vaak alleen, ik werkte in shiften en mijn vriend heeft een 9 to 5 job, daardoor moest Nala geregeld 8uur per dag alleen thuis zijn. We hebben een camera en daarop zagen we wel dat ze rustig was en eigenlijk best wel veel sliep, maar ze vertoonde dan erg hyperactief gedrag als we wel thuis waren. Logisch natuurlijk. Nu sinds mei werk ik als zelfstandig psycholoog, doordat ik vaak ‘s avonds werk is Nala nog amper alleen. Als ze wel alleen is, gaat het over twee tot drie uurtjes. Nu ja dat merken we natuurlijk heel fel aan haar, ze is veel rustiger, duidelijk niet meer gestresst. 

Nu vanaf september start ik een opleiding waardoor ze ongeveer 1 dag om de twee weken terug een hele dag alleen zou zitten. Ik zie het niet zitten om haar zolang alleen te laten. Zeker omdat we dan nog maar net in het nieuwe huis zitten en zij zal toch ook wel wat moeten wennen. Dus ik dacht aan een hondenoppas. 

We hebben nog nooit een hondenoppas gehad, dus ik weet niet zo goed hoe dit werkt. Waar moet je op letten? Hoe vaak moet de hondenoppas al langsgekomen zijn als wij er ook zijn om Nala voldoende te laten wennen? Moet ik iemand vragen om de hele dag bij haar te blijven, of eerder iemand die langskomt voor een goede wandeling? 

Alle tips zijn welkom! 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Bedankt voor je antwoord, maar ik woon in België. Ik heb het idee dat hondenoppas hier nog niet zo ingeburgerd is als in Nederland, jammer genoeg want dit ziet er heel leuk uit! 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Heb je geen mensen in je omgeving die af en toe willen opvangen, of mensen die je kent van de wandelingen met hond.. Hier in de buurt zijn er nl wel mensen die ik uit het park ken die geregeld op honden passen voor anderen en ook een eigen hond hebben. Informeren bij diverse hondeneigenaren. Meestal kent er 1 wel een betrouwbare oppas.

 

 

Deze ken ik niet maar zit in België https://www.hondensitter.be/

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

https://nl.pawshake.be/

Inderdaad in België vindt je weinig tot geen oppasdiensten.

Meestal particuliere die het doen om een centje bij te verdienen.

 

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

In welke regio zit je in België?

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Sinds mijn eigen hond is overleden ben ik hondenoppas. Heb nu 2 vaste klanten. Gevonden via hondjeuitlaten.nl en petbnb. Maar ik begrijp dat dat soort sites niet bestaan in België? Petbnb ook niet?

Ik vang de hond bij mij thuis op want dat vind ik fijner. Soms is het een dag maar zoals vandaag komt er 1 logeren tot en met zondag. De mensen brengen de hond dan. Wat ik zelf altijd doe is eerste kennismaking in het bos afspreken zodat ik kan zien hoe de hond wandelt en reageert op andere honden e.d. en kijken of er een klik is. Als de klik er is ga ik de hond opvangen. Als ik twijfel laat ik de hond eerst een paar uurtjes op proef komen om te zien hoe het gaat. Als baasjes regelmatig een update willen app ik foto's en hoe het gaat. De baasjes van mijn 2 vaste hoeven dat niet want die weten dat het goed zit. Maar heb regelmatig een hond voor het eerst en dan doe ik dat wel. Ik zou dat zelf ook fijn vinden als mijn hond voor het eerst bij vreemden zou zijn. Je kan natuurlijk ook iemand zoeken voor alleen het uitlaten. Misschien brief ophangen in plaatselijke supermarkten. Of doen ze dat in België niet?

Er zijn ook oppassen die in je huis komen oppassen. Ik doe dat zelf niet omdat ik liever thuis ben met de hond.

honden page profiel Freya NopensFreya Nopens

Ik (Vlaanderen - Gent) ben zelf petsitter in bijberoep. Voor honden ga ik meestal eerst een of twee keer langs, want niet elke hond aanvaardt een onbekende die zijn huis binnenkomt. Ik ga zelf enkel bij de mensen thuis (want mijn eigen hond is niet altijd zo sociaal en vriendelijk naar andere honden) om met de hond te wandelen / spelen. Het hangt er echt van af wat de mensen zelf vragen: onlangs had ik een puppy border collie, en die moest enkel een maaltijd krijgen rond de middag, en dan eventjes in de tuin voor een plas, maar meestal zijn het honden die een hele dag alleen zitten (door werk of omdat mensen een dagje weg zijn) en dan ga ik een of twee keer met de hond naar buiten (soms gewoon om te wandelen, soms om met de bal te spelen, ... )

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

OUD TOPIC  (2019) !

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" OUD TOPIC  (2019) ! "

Topic stond opeens weer tussen meest recent. Dus ik had dat niet gezien. Waarschijnlijk omdat iemand er een rare reclame of iets op had gezet maar die zie ik nu niet meer.

Volgende forumvraag: Puberpup alleen laten slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^