Hondenoppas

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Hoi allemaal! 

Ik heb een eerder praktisch vraagje. We hebben een Franse Bulldog, Nala, ondertussen al een jaar oud. Ik schets even de gezinssituatie: ze woont samen met mij en mijn vriend, op dit moment op een appartement maar gelukkig over enkele weken in een huis met tuin! Tot mei was Nala vrij vaak alleen, ik werkte in shiften en mijn vriend heeft een 9 to 5 job, daardoor moest Nala geregeld 8uur per dag alleen thuis zijn. We hebben een camera en daarop zagen we wel dat ze rustig was en eigenlijk best wel veel sliep, maar ze vertoonde dan erg hyperactief gedrag als we wel thuis waren. Logisch natuurlijk. Nu sinds mei werk ik als zelfstandig psycholoog, doordat ik vaak ‘s avonds werk is Nala nog amper alleen. Als ze wel alleen is, gaat het over twee tot drie uurtjes. Nu ja dat merken we natuurlijk heel fel aan haar, ze is veel rustiger, duidelijk niet meer gestresst. 

Nu vanaf september start ik een opleiding waardoor ze ongeveer 1 dag om de twee weken terug een hele dag alleen zou zitten. Ik zie het niet zitten om haar zolang alleen te laten. Zeker omdat we dan nog maar net in het nieuwe huis zitten en zij zal toch ook wel wat moeten wennen. Dus ik dacht aan een hondenoppas. 

We hebben nog nooit een hondenoppas gehad, dus ik weet niet zo goed hoe dit werkt. Waar moet je op letten? Hoe vaak moet de hondenoppas al langsgekomen zijn als wij er ook zijn om Nala voldoende te laten wennen? Moet ik iemand vragen om de hele dag bij haar te blijven, of eerder iemand die langskomt voor een goede wandeling? 

Alle tips zijn welkom! 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Bedankt voor je antwoord, maar ik woon in België. Ik heb het idee dat hondenoppas hier nog niet zo ingeburgerd is als in Nederland, jammer genoeg want dit ziet er heel leuk uit! 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Heb je geen mensen in je omgeving die af en toe willen opvangen, of mensen die je kent van de wandelingen met hond.. Hier in de buurt zijn er nl wel mensen die ik uit het park ken die geregeld op honden passen voor anderen en ook een eigen hond hebben. Informeren bij diverse hondeneigenaren. Meestal kent er 1 wel een betrouwbare oppas.

 

 

Deze ken ik niet maar zit in België https://www.hondensitter.be/

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

https://nl.pawshake.be/

Inderdaad in België vindt je weinig tot geen oppasdiensten.

Meestal particuliere die het doen om een centje bij te verdienen.

 

honden page profiel Sven ClemensSven Clemens

honden foto van Sven Clemens

In welke regio zit je in België?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^