Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NannieNannie

Hoi, 

Onze Amerikaanse stafford Luka van 7 jaar heeft last van jeuk. Heel veel jeuk! 

Sinds 2 jaar speelt dit. In het begin gingen we uit van een voedselallergie, dus ivergstapt op ander voer. Na advies van de DA een volledig hypoallergeen dieet gevolgd, maar de jeuk en plekjes bleven. Uiteindelijk als laatste een bloedonderzoek. Hier kwam uit dat ze allergisch is voor grassen, pollen en mijten. Vorig jaar was het voornamelijk in de oksels en rond de tepels vuurrood en soms kapot. Dit jaar na het onderzoek heeft ze een citopoint injectie gehad. Hierdoor is ze zeker 9 weken verlost geweest van jeuk. Echter de laatate weken is alles weer terug bij het oude. Nu kunnen we natuurlijk weer kiezen voor een injectie, maar ik hou het liever bij natuurlijk prodcuten. We zijn dan ook gebruik gaan maken van PUUR en Biofood vloeibaar schapenvet met zalmolie. Hier zien we zeker verbetering in. Echter sinds vorige week heeft ze allemaal plekken aan de zijkanten van haar lijf, zie foto. Is er iemand die enig idee heeft wat dit nu weer kan zijn? En vooral hoe we haar van die jeuk af krijgen?

Ik hoop op goede adviezen of tips. Alvast bedankt.

Groetjes Nannie 

527339.jpg

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 aan je arts of ze een bloed onderzoek doen en dat opsturen naar het laboratorium in lelystad, daar kunnen ze zien voor welke grassen pollen en bomen je hond allergisch is en dan  gericht behandelen....de cytopoint injectie is meestal een x in de maand, als je hond 9 weken er van af is van de jeuk alleen maar goed....de cytopoint heeft geen bijwerkingen, en wordt niet afgebroken in de lever of nieren, geen zorgen zou ik me daar dan over maken.....   op het moment zijn er nog steeds pollen die bloeien, wanneer het weer omslaat en de herfst naderd en er veel regen valt zal je hond steeds minder last er van krijgen, overleg met je dierenarts voor een behandeling, kijk als je het met puur jeuk onder controle kan houden ook goed, de cytopoint kan je gerust geven hoor.      Mijn hond heeft hooikoorts, niet allergisch voor voeding, toch geef ik geen rund en kip produkten...probeer dat te vermijden, zeewier door de voeding kan ook helpen tegen huidproblemen, niet te veel geven, zo,n drie x in de week over de voeding is genoeg, en neem dan de ijslandse zeewier.

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Gaat ze toevallig wel eens het water in? Probeer dan eens een tijdje zoet water te vermijden en enkel in de zee te laten zwemmen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Gaat ze toevallig wel eens het water in? Probeer dan eens een tijdje zoet water te vermijden en enkel in de zee te laten zwemmen.  "

Nannie, honden met dermatitis atopie, mogen inderdaad niet zwemmen in zoet water, wel in zeewater....     een pollenallergie bij dieren uit zich in huidproblemen.

honden page profiel NannieNannie

@Willemijn - dank je wel voor je reactie. Ik ga het zeewier uitproberen en we gaan overwegen nog een keer de cytopoint te geven. Al wordt het van de week bijna herfst als je de weermannen moet geloven wink

@ Elianne & Ballet - als er een drup regen valt wil ze al niet meer naar buiten, dus zwemmen komt niet in haar woordenboek voor hahaha. Dank je wel voor je reactie!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Neem de ijslandse zeewier, bestellen kan je bij sanafesta, daar bestel ik het altijd, neem die voor paarden, dat is goedkoper dan voor honden het is dezelfde samenstelling alleen voor honden betaal je een hogere btw. Ik heb een hele grote hond en ze krijgt hier iedere dag een beetje zeewier door dr eten, met goed resultaat, neem echt de goede zeewier...ik heb dat ook met overleg met mijn arts gaan geven...google er maar eens op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nannie....hooikoortsradar kan je intikken dan weet je precies waar de hooikoorts op zijn ergst is, je krijgt een kaart van heel nederland...smorgens in alle vroegte is de beste wandeltijd....maar zolang de pollen er nog zijn en bloeien ontkom je er niet aan, je kan bij thuiskomst je hond afsproeien, zodat er niets blijft hangen aan de huid van je hond....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nannie, ik ben met mijn hond aan het sensibiliseren, dat heeft tijd nodig, met goed resultaat, mijn hond heeft een ernstige hooikoorts allergie...dat is verschillend bij iedereen...maar dat kan je overleggen met je arts.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Misschien  berenklauw die bultjes?

 

Een ellende he die jeuk.

Jenna is nu zes jaar bij ons, en het was een hele zoektocht naar wat bij haar hielp tegen haar pollen/grassen/mijtenallergie. De eerste tijd prednison, antibiotica e.d. Waarna het in alle hevigheid terugkwam. Daarna over een andere boeg gegooid. Zo min mogelijk chemie, dus biologisch eten en bepaalde supplementen. Waardoor ook haar darmen (waar het immuunsysteem mee te maken heeft) beter gingen functioneren. 

 

Ook laten we haar uit wanneer de pollen niet op hun piek zijn, en wordt ze altijd even met een vochtig washandje afgenomen na elke wandeling, dat maakt echt verschil bij haar. 

Ze is ook heel gevoelig voor demodex en heeft mochten er plekjes ontstaan daar neemolie voor. En nog steeds krigt ze bepaalde supplementen zoals spirulina, chlorella en kelp, en soms nog enzymen om de pancreas te ondersteunen. Niet dat er nu helemaal geen jeuk meer is of plekjes, maar het is goed te doen en een enorm verschil met wat het was.

 

Ik zou zelf niet voor zalmolie kiezen ivm mogelijke vervuiling (dus toch weer mogelijk belastend voor het lichaam), ik geef algenolie en egyptische zwarte kummelolie. (biologisch)

Of schapenvet  goed is weet ik niet.

 

Als ik jou was ging ik met haar naar een kliniek als die van de Hoek

https://www.holistischdierenarts.nl/

 

honden page profiel NannieNannie

Hoi, 

Dank je wel voor je reactie.

Ik ga me eens uitgebreid verdiepen in de holistische dierenartsen.

Groetjes Nannie 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Inderdaad berenklauw kan hevige allergieverschijnselen geven.

Toevallig in de buurt geweest van eiken met de processierups?

De haartjes van die rups zijn ook in de wijde omgeving van de eik aanwezig doordat deze met de wind worden verplaatst.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Nannie, honden met dermatitis atopie, mogen inderdaad niet zwemmen in zoet water, wel in zeewater....     een pollenallergie bij dieren uit zich in huidproblemen. "

Ook in luchtweg problemen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Je hebt een kortharige hond, misschien kun je haar na elke wandeling even afdoen met een vochtig washandje?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe gaat het met je hond, zijn de bultjes weggetrokken?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

volg..ben ook benieuwd

Ik zou per definitie stoppen met zalmolie/schapenvet.

dat is beide jeuk bevorderend ivm het lijf verhit

beter hoogwaardige krill of algen olie geven ivm veel minder gifstoffen

honden page profiel NannieNannie

Hoi,

We zijn gestopt met de olie en inmiddels gaat het een stuk beter. Merkte duidelijk verschil toen het vorige week geregend had. 

Groetjes Nannie

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hoi,
We zijn gestopt met de olie en inmiddels gaat het een stuk beter. Merkte duidelijk verschil toen het vorige week geregend had. 
Groetjes Nannie "

fijn!hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kom je terug van wandeken, spoel je hond dan even goed af, zodat de pollen geen invloed op de huid krijgen, scheelt.....

Volgende forumvraag: Braken na het eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^