Hond binnen in de winkel houden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

Hallo allemaal,

Daar ben ik alweer :)

Zoals jullie weten mag elmo mee naar de winkel.. ik werk in een kleding winkel dus de deur staat altijd open. elmo zit dus in de winkel altijd vast aan een lijn anders loopt hij de winkel uit. Op welke methode kan ik dit gaan aanleren dat die in de winkel blijft en niet naar buiten rent? (fietsers autos alles rijd op de straat buiten de deur) zonder dat die altijd nog aan de lijn vast moet zitten

Nu weet ik dat je het kan afzetten met een draad en een halsband maar ik ben niet zo van de stroomschokken op mijn hond en geloof dat er dan nog wel eerst andere alternatieven zijn? 

 

Liefs van Elmo

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zult er heel wat tijd en energie in moeten steken wil je je hond op een leuke manier leren dat ie binnen moet blijven en niet de deur uit moet lopen. Dat gaat denk ik wel ten koste van je werk, of je moet het oefenen op momenten dat het heel rustig is.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Een kennis van mij nam zijn hond ook mee naar de winkel. Hij deed een magneetstickertje en een duidelijk label van de winkel aan zijn halsband met tekst 'Ik hoor hier/I belong here'. Als de hond die winkel uitliep door de alarmpoortjes, ging het alarm af... Hond had vrij snel door dat weglopen geen optie was. Je kunt natuurlijk gewoon zo'n kleding tag dinges aan zijn halsband doen, ik neem aan dat jullie die hebben net als alarmpoortjes.

Image result for alarm tag kleding

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Een kennis van mij nam zijn hond ook mee naar de winkel. Hij deed een magneetstickertje en een duidelijk label van de winkel aan zijn halsband met tekst 'Ik hoor hier/I belong here'. Als de hond die winkel uitliep door de alarmpoortjes, ging het alarm af... Hond had vrij snel door dat weglopen geen optie was. Je kunt natuurlijk gewoon zo'n kleding tag dinges aan zijn halsband doen, ik neem aan dat jullie die hebben net als alarmpoortjes. "

Sirieus een heel slim idee en nog nooit aan gedacht! nou is het een dwergkees ik hoop dat onze poortjes die laagte ook pakken hihi ik ga dezelfde zeker proberen! 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Hoe je dit precies moet aanleren zou ik niet goed weten. Ik zou beginnen met een puppyren, heeft het hondje haar bewegingsvrijheid en kun jij je richten op het werk.

Ik zou persoonlijk best bang zijn dat ze een keer meegenomen wordt als ze los door de winkel loopt.. zo'n schattig keesje is natuurlijk erg gewild bij sommige mensen surprised en makkelijk mee te nemen. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva heeft dit ook moeten leren. In het begin is de deur veel dicht geweest. Later ging die open als ze in de gaten gehouden kon worden. Liep ze door de deur dan werd dat afgestraft. Ik denk dat je hier weinig opschiet met koekjes om de hond terug te lokken, het was bij ons gewoon een strenge regel. Je gaat niet door de deur heen, punt. (Voor degenen die nu denken dat ze vervolgens een rotschop kreeg als ze toch naar buiten ging: nee hoor! Op een strenge toon duidelijk maken dat ze héél snel moest maken dat ze weer binnen kwam, was meer dan genoeg)

 

Leuk voor de hond? Nee, niet direct (wel in de zin dat die los kan lopen in de winkel als die het goed doet). Noodzakelijk? Ja, absoluut. Ik ben het met Dobber eens, er zijn dingen die ze zo snel mogelijk moeten snappen en ‘niet de straat op/tuin uit’ is er een van. Dan ben ik liever wat harder zodat de les meteen goed binnen komt omdat het anders gewoonweg gevaarlijke situaties op kan leveren.

 

Anyway, beginnen als je hem in de gaten kan houden dus. Mocht het niet lukken dan kun je misschien met een laag hekje een stuk achter de toonbank afzetten of zo. Ben je wel van het touw af maar kan hij niet uit de winkel.

 

Bij Ziva is het overigens super gelukt! Ze blijft altijd binnen, ongeacht of er auto’s, fietsers, mensen, honden, katten, bekenden of de hele fanfare langs komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik zou voor een puppyren kiezen, en je hondje daarachter houden....

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Ziva heeft dit ook moeten leren. In het begin is de deur veel dicht geweest. Later ging die open als ze in de gaten gehouden kon worden. Liep ze door de deur dan werd dat afgestraft. Ik denk dat je hier weinig opschiet met koekjes om de hond terug te lokken, het was bij ons gewoon een strenge regel. Je gaat niet door de deur heen, punt. (Voor degenen die nu denken dat ze vervolgens een rotschop kreeg als ze toch naar buiten ging: nee hoor! Op een strenge toon duidelijk maken dat ze héél snel moest maken dat ze weer binnen kwam, was meer dan genoeg)
 
Leuk voor de hond? Nee, niet direct (wel in de zin dat die los kan lopen in de winkel als die het goed doet). Noodzakelijk? Ja, absoluut. Ik ben het met Dobber eens, er zijn dingen die ze zo snel mogelijk moeten snappen en ‘niet de straat op/tuin uit’ is er een van. Dan ben ik liever wat harder zodat de les meteen goed binnen komt omdat het anders gewoonweg gevaarlijke situaties op kan leveren.
 
Anyway, beginnen als je hem in de gaten kan houden dus. Mocht het niet lukken dan kun je misschien met een laag hekje een stuk achter de toonbank afzetten of zo. Ben je wel van het touw af maar kan hij niet uit de winkel.
 
Bij Ziva is het overigens super gelukt! Ze blijft altijd binnen, ongeacht of er auto’s, fietsers, mensen, honden, katten, bekenden of de hele fanfare langs komt. "

Hij heeft nu ook een soort rennetje maar vind jet voor hem en mezelf gewoon fijn als die echt alle vrijheid heeft! ik denk dat ik nog eventjes moet wachten met echt beginnen te trainen want als er nu een hond langs komt dan vliegt die er meteen heen en komt ook niet meer terug zo 1 2 3 daarvoor zijn we nog oo een curcus om dat te leren als die dat onder controle heeft ga ik het gewoon proberen en idd met streng toespreken het opendoe manier oefenen (wel lastig want ik heb al een zware stem haha) 

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Hoe je dit precies moet aanleren zou ik niet goed weten. Ik zou beginnen met een puppyren, heeft het hondje haar bewegingsvrijheid en kun jij je richten op het werk.Ik zou persoonlijk best bang zijn dat ze een keer meegenomen wordt als ze los door de winkel loopt.. zo'n schattig keesje is natuurlijk erg gewild bij sommige mensen  en makkelijk mee te nemen.  "

Snap ik dat is ook een beetje eng maar het is een klein boetiekje waar ik volledig overzicht behoud op mijn kleine donder dus ik ben niet heel bang dat die meegenomen word omdat ik hem altijd onder toeziend oog heb en mocht het echt druk worden dan zet ik hem lekker op zijn plekje fijn voor mij maar zeker ook voor hemzelf! maar eerst nog oefenen om het zo ver te krijgen natuurlijk hihi

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Ik zou voor een puppyren kiezen, en je hondje daarachter houden.... "

en zo’n soort gelijk iets zit die nu al in hihi :) mij lijkt het voornamelijk fijn als die gewoon lekker kan zijn waar die zelf wilt en niet alleen op een bepaalde plaats maarja dat is nog een beetje een lastig iets hihi

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Waarom niet gewoon de deur dicht met een veer erop zodat hij automatisch dicht valt?

 

Zou er niet op durven gokken dat hij niet weg loopt met deur open. Dalijk gaat het een keer fout en dat ligt hij onder een auto. 

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Waarom niet gewoon de deur dicht met een veer erop zodat hij automatisch dicht valt?
 
Zou er niet op durven gokken dat hij niet weg loopt met deur open. Dalijk gaat het een keer fout en dat ligt hij onder een auto.  "

Het is en blijft mijn werk natuurlijk, met een deur dicht oogt het niet geheel klantvriendelijk en tevens is het weer ook een beetje te warm om een deur dicht te houden. vandaar dat ik ook geen risico neem op dit moment en eerst wil kijken hoe ik dit het beste kan trainen en oplossen.. auto’s zijn na 11 uur niet meer toegestaan in het centrum dus die zie je hier na 11 niet meer rijden (mits iemand de regels wil overtreden natuurlijk) maar ik zal nooit mijn hond in gevaar brengen als die nog niet op het punt is gekomen dat dit gaat lukken :) daarom vraag ik tips om te kijken hoe ik dit aan kan pakken om het misschien wel te kunnen laten slagen :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Met stroomdraad zou ik niet aan beginnen, veronderstel zeg dat er kinderen tegen aan lopen, een pup hoeft nog echt niet alle vrijheid ...dat heeft de pup thuis ook nog niet het hele huis in gebruik, hoe ouder je pup wordt hoe meer vrijheid,.....en een ren kan je ook vergroten....

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Met stroomdraad zou ik niet aan beginnen, veronderstel zeg dat er kinderen tegen aan lopen, een pup hoeft nog echt niet alle vrijheid ...dat heeft de pup thuis ook nog niet het hele huis in gebruik, hoe ouder je pup wordt hoe meer vrijheid,.....en een ren kan je ook vergroten.... "

Nee stroomdraad was ook zeker niet mijn keuze hoor! mijn hondje weegt net 2 kilo en word ook niet veel zwaarder meer een stootje en me hond ligt op de grond (althans dat idee heb ik er bij) plus blafbanden met stroom zijn niets voor niets van de markt gehaald al kan iedereen zeggen het kan geen kwaad voor mijn gevoel zit in dat soort dingen ook nog wel een tussenweg.. bij mij thuis mag die eigenlijk wel overal al komen (misschien dat dat mijn fout is) en misschien wil ik ook wel te snel hoor dat kan zeker! Ik ben ook maar een mens een jong mens die wel honden is gewent altijd maar opvoeden altijd nog door het thuisfront is gedaan dus dit is me eerste pup hihi komt niets te kort maar misschien daarom wel iets te verwent met dat ik alles te snel wil :):)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Snap ik dat is ook een beetje eng maar het is een klein boetiekje waar ik volledig overzicht behoud op mijn kleine donder dus ik ben niet heel bang dat die meegenomen word omdat ik hem altijd onder toeziend oog heb en mocht het echt druk worden dan zet ik hem lekker op zijn plekje fijn voor mij maar zeker ook voor hemzelf! maar eerst nog oefenen om het zo ver te krijgen natuurlijk hihi "

Je bent snel afgeleid, hoor, zeker als mensen echt doelbewust je hondje willen meenemen, even op een telefoon van een 'klant' kijken, "kijk, ik bedoel zo iets, heb je dat?" en weg is je hondje. Ook daarom zou ik een security tag aan je hondjes halsband doen...

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Je bent snel afgeleid, hoor, zeker als mensen echt doelbewust je hondje willen meenemen, even op een telefoon van een 'klant' kijken, "kijk, ik bedoel zo iets, heb je dat?" en weg is je hondje. Ook daarom zou ik een security tag aan je hondjes halsband doen... "

Ja die tip ga ik zeker opvolgen :)

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

May ging altijd mee naar mijn vorige werk. Hier mocht ze het kantoor niet verlaten ivm of loslopende dieren beneden of de deur die idd open stond.

 

We hadden een baby hekje, baby van de baas ging regelamtig mee, in het begin die dicht gedaan. En uiteindelijk met het hekje open geoefend. Veel uhuh gezegt. Of nee en terug. En als ze terug kwam een snoepje gegeven.

 

Daarnaast een bot gegeven voor afleiding. Sterker nog mijn leidingevende heeft mijn hond dit voornamelijk aangeleerd aangrzien ik zelf nog vrij veel weg was van kantoor. 

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" May ging altijd mee naar mijn vorige werk. Hier mocht ze het kantoor niet verlaten ivm of loslopende dieren beneden of de deur die idd open stond.
 
We hadden een baby hekje, baby van de baas ging regelamtig mee, in het begin die dicht gedaan. En uiteindelijk met het hekje open geoefend. Veel uhuh gezegt. Of nee en terug. En als ze terug kwam een snoepje gegeven.
 
Daarnaast een bot gegeven voor afleiding. Sterker nog mijn leidingevende heeft mijn hond dit voornamelijk aangeleerd aangrzien ik zelf nog vrij veel weg was van kantoor.  "

Klinkt goed! bij mij is alleen het probleem ik werk in een winkel, ik kan niet voor de deur waar de klanten in en uitgaan een hekje plaatsen! bot voor afleiding heb ik ook voor blaffen geprobeerd maar elmo geeft weinig om zijn bot haha alleen als die er zin in heeft kan die er uren mee bezig zijn om het vervolgens een week aan de kant te leggen! :) wat een eigen willetje hebben die beestjes toch eigenlijk hè (maakt ze ook wel erg leuk hoor)

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Al met al consequent zijn, en zeker als je het met zijn alle doet. Ik ga er even vanuit dat je jiet alleen in de winkel staat.. Dan kom je het snelst een einde..

 

Daarnaast heeft hij niet een eigen plaats of dergelijke? Kun je hem daar niet naartoe sturen.

 

Of leren dat hij vrij rond mag lopen maar zodra er iemand binnen komt dat hij naar zijn plek gaat? 

May keek nooit op of om naar iemand, maar er kwamen bij ons nog wel eens mensen die of bang van honden warennof allergisch.. 

 

 

Kleine edit;

 

Ik zie nu dat dit in de puppyhoek staat. Tja dan zijn mijn opties nog altijd heel handig. Maar snap ik dat dit wat langer duurt..

May is een volwassen stoicijnse hond. Waardoor dit wat makkelijker in zijn werk ging. Bij haar was t lastigst dat ze naar andere mensen zou luisteren.. eenkennigbeest dat ik heb..

honden page profiel LoesLoes

honden foto van Loes

" Al met al consequent zijn, en zeker als je het met zijn alle doet. Ik ga er even vanuit dat je jiet alleen in de winkel staat.. Dan kom je het snelst een einde..
 
Daarnaast heeft hij niet een eigen plaats of dergelijke? Kun je hem daar niet naartoe sturen.
 
Of leren dat hij vrij rond mag lopen maar zodra er iemand binnen komt dat hij naar zijn plek gaat? 
May keek nooit op of om naar iemand, maar er kwamen bij ons nog wel eens mensen die of bang van honden warennof allergisch.. 
 
 
Kleine edit;
 
Ik zie nu dat dit in de puppyhoek staat. Tja dan zijn mijn opties nog altijd heel handig. Maar snap ik dat dit wat langer duurt..
May is een volwassen stoicijnse hond. Waardoor dit wat makkelijker in zijn werk ging. Bij haar was t lastigst dat ze naar andere mensen zou luisteren.. eenkennigbeest dat ik heb.. "

Jaa soms alleen soms samen, maar trainen idd beter met zijn tweeën.

 

Hij heeft een eigen plek maar daar moet ik hem in zetten dat is een soort rennetje maar niet met een deurtje.. het is een lastig project want echt op de plaats kent die niet ook niet thuis.. hij wilt niet in zijn mandje liggen en zelfstandig de bench in gaan wilt die ook nog niet.. 

Dus als ik alles zo zelf nog eens herlees is het voor mij zaak dat die eerst goed krijgt te leren dat die een plaatst heeft waar die naar toe moet als ik dat zeg (al wordt dat wel een moeilijk iets want zelfs privé training heeft daarbij niet geholpen) en dan kan is pas een stapje verder gaan.

 

Jaa hij is nog maar een pup dus ik wil denk ik alles iets te snel.. maar dat eenkennige is bij mij juist andersom het probleem naar iedereen lusiterd die meteen maar zo dra het vrouwtje wat zegt hebben we lekker de oren verstopt en luisteren we gewoonweg niet HAHA 

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Ik zou bij alle deur(opening)en gaan oefenen dat je hondje niet naar buiten mag zonder je toestemming. Zo voorkom je ook thuis dat je hond niet tijdens een onoplettend moment de straat op schiet (met alle gevolgen van dien). En thuis is al makkelijk en rustiger trainen voordat je je pup vraagt te wachten in de winkel met alle prikkels daarbuiten. 

honden page profiel bentebente

" Een kennis van mij nam zijn hond ook mee naar de winkel. Hij deed een magneetstickertje en een duidelijk label van de winkel aan zijn halsband met tekst 'Ik hoor hier/I belong here'. Als de hond die winkel uitliep door de alarmpoortjes, ging het alarm af... Hond had vrij snel door dat weglopen geen optie was. Je kunt natuurlijk gewoon zo'n kleding tag dinges aan zijn halsband doen, ik neem aan dat jullie die hebben net als alarmpoortjes. "

Dit, samen met het rustig aan aanleren lijkt mij de enige optie. Mocht iemand het hondje dan zijn of haar tas in moffelen om te stelen heb je dit ook gelijk door.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou een heupgordel kopen en m aan jou vast maken op de momenten dat hij uit de puppyren mag. Je onderschat het gevaar van diefstal. Dwergkeesjes zijn erg populair.

 

Verder zou ik m thuis geen eten geven, maar zijn voer bewaren voor het trainen op hier komen, plaats etc.

 

En ja, het is een pup. Leg de lat niet te hoog.

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Oefenen! Ik nam Bailey aan het begin ook altijd mee naar mijn werk, achter hadden wij een ruimte waar ik zijn puppy ren kon zetten waar hij een gedeelte van de dag kon doorbrengen en ik ben al gelijk begonnen met trainen dat hij niet naar buiten mocht als hij los liep en de deur stond open. Ik heb er een commando aan gekoppeld zodat hij weet dat hij binnen moet blijven en geoefend met snoepjes of een speeltje toen hij nog pup was & vervolgens belonen. Consequent blijven en doorzetten heeft bij mij toen geholpen hp-thumbsup

En idd aanleren wat zijn plaats is, ik had wel een puppy ren met een deurtje, als het te druk werd wist hij wel dat hij naar zijn plaats moest.. Maar dat heeft ook flink wat oefenen gekost en energie 

Volgende forumvraag: Pup bijt hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^