Kop naar beneden duwen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Henrieke met Noor en BanjerHenrieke met Noor en Banjer

honden foto van Henrieke met Noor en Banjer

Regelmatig zie ik Noor met haar poot de kop/nek van Banjer naar beneden duwen.. 

Het gaat niet altijd zachtjes maar zonder grom of snauw.. soms gelijk het eerste moment van de dag als ze elkaar zien.

Noor gaat ook vaak plat op de grond liggen voor de pup, dat kleintje sluipt dan naar haar toe en springt flink bovenop haar

Wat wil Noor zeggen? En kan het kwaad voor dat kleintje Als ie 'ferm' naar beneden word geduwd? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon speelsheid? Ik zou niet achter elk dingetje wat zoeken.

Als het écht te ruw gaat dan kun je ze uit elkaar halen, je ziet vanzelf wel wanneer het spel oneerlijk gaat en wanneer er geschuild word, overmatig gejankt word enz. Maar ze moeten ook de tijd krijgen elkaar te leren kennen en weten waar elkaars grenzen liggen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

https://m.youtube.com/watch?v=ZHnBnn4ZovY

Ik denk dat je uit dit filmpje wel wat signalen kunt leren. Er staat ook een mooie beschrijving bij. Het filmpje is in slowmotion waardoor je lichaamstaal goed kan zien. 

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Volwassen honden geven pups zelfvertrouwen door zelf een onderdanige positie aan te nemen (liggend op de grond) tijdens het spelen. Als de pup bovenop stoeit geeft dat het gevoel dat de pup “wint” vandaar dus dat zo zelfvertrouwen groeit. Als het spel echter te ruw/wild wordt zal een volwassen stabiele hond het spel op een zachte manier stoppen, door weg te lopen of de pup weer terug te zetten in een onderdanige positie. Zo leert de pup tegelijkertijd dat er ook grenzen zijn. Dat is eigenlijk wat een ideale “ouder” doet, de ruimte bieden om de wereld te ontdekken en vertrouwen in je eigen kunnen te creëren, maar tegelijkertijd hebben dieren (en kinderen) in hun groei/ontwikkeling ook grenzen nodig. Klinkt dit misschien logisch als je naar het gedrag van je honden kijkt? Nu heb ik wel van mijn fokker het advies gekregen, toen mijn hond nog een puppy was, dat je honden wel kunt laten spelen, maar dat je toch zal moeten opletten dat er niet teveel gewicht op de gewrichten komt te staan (door de volwassen hond, op de pup) omdat de gewrichten van een puppy nog heel teer zijn en extra gewicht erop dus erg belastend kan zijn, wat nare gevolgen kan hebben. 

honden page profiel Henrieke met Noor en BanjerHenrieke met Noor en Banjer

honden foto van Henrieke met Noor en Banjer

Dank voor bovenstaande reacties! smile

Volgende forumvraag: Mijn pup al de baas?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^