Puppy blues

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Ik ben nieuw op dit forum, maar heb er al veel aan gehad en veel goede info gevonden, dus in ieder geval daarvoor al bedankt!

Momenteel ben ik sinds anderhalve het baasje van een ruwharige dwergteckel. Ik ben erg trots en het is ook echt een schatje. Dit is mijn eerste pup. Eigenlijk gaat het heel goed. Ik kan al met hem een stukje wandelen. Ongelukjes gebeuren eigenlijk amper, want we zijn veel buiten. Dus ik mag niet klagen. Ook 's avonds en 's nachts gaat het goed in de bench. Meestal meldt meneer zicht rond 6 uur 's ochtends en dan gaan we naar buiten om een plas te doen, gaan we een klein stukje wandelen en spelen we wat.

Toch zit ik er momenteel best wel door heen. De constante aandacht die de pup vraagt begint me best op te breken. Ik betrap me er steeds vaker op dat ik denk waar ben ik aan begonnen. Ik ervaar de zorg voor de pup op veel momenten als benauwend, omdat hij de hele dag achter mij aan huppelt en niet uit zichzelf wilt slapen (tenzij ik op de bank zit) dan gaat hij op de grond voor mij liggen snurken. 

Het probleem is dat hij eigenlijk niet echt slaapt, omdat er te veel prikkels om hem heen zijn, waardoor hij soms overprikkelt is en erg druk kan zijn. Ik probeer dit op te lossen door op het moment dat hij slaapt (op de grond dus), hem in zijn bench te leggen. Soms gaat dit goed, en slaapt hij rustig verder. Soms gaat dit helemaal niet en wordt het hele huis bij elkaar gejankt. Ik zit daardoor met mijn handen in het haar, want ik weet op dat moment niet of ik hem eruit moet laten (dan leert hij toch dat gejank betekent dat hij eruit mag) of hem moet negeren. 

Natuurlijk heb ik ook veel gelezen over benchtraining en zorg ik er voor dat er regelmatig iets lekkers in zijn bench ligt en geeft ik hem zijn eten. Hij loopt ook regelmatig in zijn bench, maar slapen ho maar. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat hij aan zijn rust toekomt, zonder dat hij steeds gestoord wordt. 

 

Verder, het alleen laten. Ik loop een paar keer per dag naar boven om hem te leren dat ik eigenlijk altijd terug kom, maar ook dan begint hij eigenlijk direct te piepen, steeds luider. Zelf als ik nog geen halve minuut weg ben. Hoe kan ik dit het beste oppakken? Moet ik dit negeren of ga ik te snel?

 

Kortom, ik ben op zoek naar tips en misschien een klein beetje steun in deze best wel heftige, maar ook regelmatig leuke periode. Hoor graag van jullie :).

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Ik ben nog even vergeten te vermelden, dat onze teckel momenteel 12 weken is :)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

12 weekjes, ik lees dat tie het goed doet, snachts hoef je er niet uit, heerlijk toch...wanneer je pup slaapt, laten liggen, niet met hem gaan sjouwen, ga zelf iets doen zodat tie went aan geluiden in het huis, dat tie achter je aan hobbelt, niets geks aan, laat maar doen, gaat vanzelf over....geniet toch van het pup zijn, je hondje is zo groot....en ga niet te snel, minuutjes met het alleen zijn, als die slaapt, ga je even uit zicht, laat de hond lekker verder slapen, niet oppakken, niet iedere hond vind een bench leuk....en laat tie maar slapen waar die wil, zeker als je thuis bent...als je eens weg moet, boodschap, van te voren uitlaten een wandeling....en geef de hond een groot goed bot zodat je even weg kan, veilig, en desnoods toch in een ruimte waar die geen kwaad kan.....op de dag eens het bot in de bench leggen, deurtje open en laat hem daar met het bot, blijft tie in de bench, doe eens af en toe dan het deurtje dicht...niet te lang....honden vinden het niet prettig om opgesloten te zitten...zodat als je weg moet de hond een veilig plekje heeft, met een groot en veilig bot....met het weggaan van jou, heel langzaam opbouwen, ga eens naar de wc, even naar boven, en de tuin in, en als je terug komt negeer de hond dan, alles op een rustige manier opbouwen.....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heel normaal hoor, dat het plots allemaal wel wat heftiger is dan je verwacht had. Je leeft opeens samen met een hond: niet alleen de pup moet wennen aan de nieuwe situatie, de mensen ook hp-smile En bij de ene mens gaat dat vlotter dan bij de andere. Dus niet te veel druk op jezelf leggen, er moet helemaal niet zoveel, je hebt alle tijd en het moet niet meteen vanaf dag 1 allemaal perfect lopen.

Wat het slapen betreft: laat het pupje gewoon slapen waar ie zelf wil. Honden kiezen instinctief voor een plek waar ze zich het best voelen, het meest ontspannen. Dus ga geen bench opdringen als hij een ander plekje heeft gekozen, dit geeft alleen maar onrust en stress aan jullie allebei en dat is nergens voor nodig. Bouw rustmomenten in door zelf ook even 'rust' te nemen: even met de laptop op de bank, een yoga-momentje, boekje lezen of tukje doen,... 

Het is nog heel normaal dat de pup je achterna loopt, hij is er nog maar pas en hij blijft het liefst in de buurt bij iemand waar ie zich gesteund bij voelt, die hij vertrouwt. Eens hij zich 'thuis' voelt, heeft ie het niet meer nodig om je achterna te lopen, omdat dan het hele huis vertrouwd is geworden en hij zich daar lekker voelt. Dus laat 'm momenteel nog maar lekker meesjokken, ook daar weer: geen druk leggen waar het niet hoeft. Hoe meer ontspannen jullie beiden zijn, hoe beter het zal gaan hp-smile  

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Klinkt als de pup van een vriendin van mij. Super lief maar constant op haar gefocust. Sliep amper. Wilde het liefst de hele dag aan haar geplakt zitten. Hield alles in de gaten.

 

Dit is vanzelf minder geworden na een week of 3. Vaak eventjes met haar gespeeld en simpele opdrachtjes laten doen. Veel belonen en aanmoedigen. Zo kreeg de pup uiteindelijk meer zelfvertrouwen en werd voor haar de rest van de wereld in ene ook interessant ipv eng. 

 

Je pupje is nog maar kort bij je en doet het echt al super goed zo te lezen. Hou vol. Het komt echt goed hp-thumbsup 

 

Oh, en echt graag de bench wil gebruiken, een dekentjes over de bench (behalve aan de voorkant) wil ook nog wel eens helpen. Minder prikkels. Of pak er zelf een boekje bij, ga rustig voor de bench op de grond zitten, aai je pupje even, hou een botje vast zodat ‘ie kan knagen, zulk soort dingen.. en dan je zij er heen draaien en eventjes zien of er geslapen wordt terwijl jij rustig iets leest voor de bench. 

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Bedankt voor jullie antwoorden, en geruststellende woorden. Ik denk dat ik wat de hond betreft nogal wat faalangst heb ik het graag goed wil doen, waardoor ik mijzelf aardig wat druk opleg. 

Momenteel ligt hij weer op het kleed bij de bank te slapen, en wil ik hem eigenlijk niet storen, maar ik moet zo echt even wat drinken in de keuken pakken. Dat is de reden dat ik hem graag in de bench wil leren slapen, die staat namelijk in een hoekje waar hij niet gestoord kan worden en lekker kan door slapen. Als ik nu weg loop, dan loopt hij weer achter mij aan. Niet echt bevordelijk voor zijn rust.

Inderdaad Hilde, ik probeer hem veel zelfvertrouwen te geven en hem voor alle dingen die hij goed doet te belonen. Vandaag heb ik hem al geleerd te zitten en een pootje geven, en dan zie ik hem enorm genieten, waardoor ik ook geniet. 

Ik hoop echt dat het met de tijd beter gaat. Ik maak me dan ook direct zorgen, omdat ik over een paar weken weer aan het werk moet (regel voor die twee dagen dat ik er niet ben oppas), en ik geen hond met verlatingsangst wil (daar maak ik mij dan weer zorgen om). Gelukkig, mag hij, als hij zindelijk is en wat rustiger met mij nee werk, dus hoe eerder, hoe beter.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Momenteel ligt hij weer op het kleed bij de bank te slapen, en wil ik hem eigenlijk niet storen, maar ik moet zo echt even wat drinken in de keuken pakken. Dat is de reden dat ik hem graag in de bench wil leren slapen, die staat namelijk in een hoekje waar hij niet gestoord kan worden en lekker kan door slapen. Als ik nu weg loop, dan loopt hij weer achter mij aan. Niet echt bevordelijk voor zijn rust.

Het is een misvatting dat honden lange tijd aan één stuk moeten doorslapen. Het is helemaal niet erg dat ze wakker worden omdat je opstaat en naar de keuken loopt. Even later slapen ze wel weer gewoon in.

Dus niet te gekunsteld doen: gewoon opstaan en je drinken halen. Dat hoort bij het normale huisleven. Hoe gewoner je erover doet, hoe makkelijker hij daaraan went. Straks kijkt ie er helemaal niet meer van op. hp-smile

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Pup vindt de bench niet fijn: dus hem tegen zijn zin op sluiten en laten janken lijkt me helemaal niet bevorderlijk voor zijn rust.

In het nest werden ze constant door elkaar wakker geduwd: geen enkele pup wordt daar dan "overprikkeld" door.

Gewoon achter je aan laten hotsen en hem zelf laten kiezen.

Lekker veel op de bank gaan liggen met de slapende pup.

Afwas? Laat hem lekker tegen je voeten in slaap vallen.

Zelfvertrouwen krijgen ze ook door te WETEN waar je bent in huis en met je mee kunnen gaan. Je pup krijgt daar een vertrouwens band door (hebben ze meer aan dan een pootje kunnen geven).

honden page profiel Ingrid Ingrid

Dat je er af en toe even doorheen zit is heel herkenbaar, hier hetzelfde. Ik neem dan even een timeout in de keuken. Als hij zo druk is dat er geen land mee te bezeilen is komt hij toch niet achter me aan. Verder zit ik in de gelukkige omstandigheid dat mijn man hem 's middags even meeneemt naar de zaak, kan ik even op adem komen en op het forum lezenwink

Wat de bench betreft, wij hebben toen we Charlie mee naar huis namen, hem een rondleiding in de bench gegeven . Na veel snuffelen in huis zijn we op de grond naast de bench gaan zitten , water en etensbak er in gezet met  iets lekkers de bench in gelokt en hem heerlijk zitten aaien . Hij sprong elke keer zo zijn bench in,deurtje wel opengelaten, tweede dag deurtje beetje dicht gedaan, volgende dag heel even terwijl hij at helemaal dicht, meteen weer opengedaan. Alleen had hij een ander plekje in gedachte haha, dus de bench naar dat plekje verhuisd, nu gaat hij als hij wilt slapen (als ik hem eerst van mijn voeten haal)zelf de bench in. Af en toe doe ik het deurtje dicht en kijkt hij me aan van, wat doe je? en gaat verder slapen. Verder kan ik je niet zoveel raad geven, ben zelf ook zoekende met alleen laten ( ik moet wel zeggen dat ik vanaf dag één kamer in kamer uit ga)hij is net klittenband hihi. Met mijn andere honden heb ik dit eigenlijk nooit aan de hand gehad.(of ik ben het vergeten wink ) Wens je heel veel succes en plezier met je pup, en met alle goeie raad hier komt het zeker goed !

honden page profiel Ingrid Ingrid

Hij mag trouwens wel slapen waar hij wilt , behalve op mijn voeten !

honden page profiel Ingrid Ingrid

"
Momenteel ligt hij weer op het kleed bij de bank te slapen, en wil ik hem eigenlijk niet storen, maar ik moet zo echt even wat drinken in de keuken pakken. Dat is de reden dat ik hem graag in de bench wil leren slapen, die staat namelijk in een hoekje waar hij niet gestoord kan worden en lekker kan door slapen. Dagmar33

Ik werd door mijn zoon op mijn vingers getikt(ik ging heel zachtjes doen omdat hij me ook overal volgt), mammm gewoon herrie blijven maken hoor! Slaapt hij gewoon doorheen!, en inderdaad doet hij ook. Hij volgt me wel steeds, soms negeer ik hem en soms doe ik de tussendeur dicht wacht even en doe dan de deur weer open. Ook speel ik niet altijd met hem, hij gaat dan zelf spelen, en dan haak ik in na een paar minuten.

honden page profiel gregre

was hier ook zo.
ze volgde me overal.
als ze sliep en ik stond op ging ze ook weer mee.
na een maand is alles rustiger ze kijkt nog wel als ik beweeg,maar ze slaapt weer verder.
en ik doe gewoon mijn ding kamer in en uit.
snel een boodschap als ze lag te slapen.
nu is ze bijna 5 maanden en kan ik rustig een boodschap doen.zo bouw ik het op.
blijf nog geen uren weg,maar ruim een uur kan al wel.
heb geduld en doe je ding daar moeten ze toch aan wennen.

honden page profiel Ingrid Ingrid

Goedemorgen. Hoe gaat het? 

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Bedankt voor jullie fijn reacties. Met mij gaat het gelukkig wat beter, maar toch met vlagen dat het me ineens allemaal heel erg aanvliegt en ik 's avonds in bed enorm loop te piekeren met allerlei rampscenario's die er kunnen gebeuren waardoor de hond uit huis zou moeten worden geplaatst. Niet echt bevordelijk voor het slaapgebrek. 

Wat betreft onze teckel (hij heet Louie trouwens), daar gaat het eigenlijk goed mee. Vorige week heeft hij zijn laatste vaccinatie gehad en daar is hij wel even een middag en avond beroerd van geweest, waardoor hij uiteindelijk zelf in zijn bench is gaan liggen en daar ook niet meer uit is gekomen. Sindsdien gaat het een stuk beter. Als meneer ontzettend aan het doorrazen is en al enige tijd wakker dan stop ik hem eigenlijk altijd met iets van een kong/bot in zijn bench. Uiteindelijk valt hij dan zelf in slaap om na 1,5 uur weer wakker te worden. 

Verder, hij tilt ineens bij allerlei paaltjes zijn poot omhoog sinds deze week (hij is bijna 13 weken). Is dat normaal zo vroeg?

 

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Wat betreft het alleen laten, ik denk dat ik daar toch wat meer geduld voor moet hebben. Ik loop eigenlijk als hij wakker is regelmatig even naar de gang, maar hij gaat altijd na 10 seconden ongeveer piepen, als het stil is kom ik dan terug. Daar zit nog niet echt vooruitgang in. Hebben jullie daar nog tips voor of wil ik gewoon te snel?

honden page profiel Ingrid Ingrid

Fijn dat je je wat beter voelt ! Ik herken het allemaal zo goed. Charlie ligt nu lekker in zijn bench , vanmorgen ff een hihaaa uurtje gehad , ik probeer dan rustig te blijven maar ja....Ik ga dan even staan haal een paar keer diep adem en ga weer zitten. Hoe meer ik hem probeer af te leiden met een speeltje hoe gekker hij wordt. Maar goed hij ging zelf de bench in en ligt nu rustig. 

Ik loop vaak weg als hij rustig in de bench ligt , vanmorgen wilde hij eruit komen maar ik was alweer binnen voor hij er helemaal uit was, hij stapte weer terug en ging weer liggen. Ben ook even de voordeur uitgegaan (wel het deurtje dichtgedaan), minuutje of zo buiten toen weer naar binnen, eerst sleutel opgehangen, naar binnen gegaan, hoi gezegd en even gerommeld op de tafel en toen deurtje opengedaan , hij komt er dan wel meteen uit maar ging na een paar minuten weer liggen.  Echt een hele goeie tip van Alaska's Finest laughing ik blijf daar rustig onder dus Charlie ook.

honden page profiel Ingrid Ingrid

" Wat betreft het alleen laten, ik denk dat ik daar toch wat meer geduld voor moet hebben. Ik loop eigenlijk als hij wakker is regelmatig even naar de gang, maar hij gaat altijd na 10 seconden ongeveer piepen, als het stil is kom ik dan terug. Daar zit nog niet echt vooruitgang in. Hebben jullie daar nog tips voor of wil ik gewoon te snel? "

Denk dat we te snel willen , bang dat het niet gaat lukken ofzo als we er te lang overdoen.

Ik ging naar de keuken en meteen weer terug, 5 minuten later weer naar de keuken en meteen weer terug, nu kan ik doen in de keuken wat ik wil, ene keer komt hij achter me aan , andere keer niet.

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

" Fijn dat je je wat beter voelt ! Ik herken het allemaal zo goed. Charlie ligt nu lekker in zijn bench , vanmorgen ff een hihaaa uurtje gehad , ik probeer dan rustig te blijven maar ja....Ik ga dan even staan haal een paar keer diep adem en ga weer zitten. Hoe meer ik hem probeer af te leiden met een speeltje hoe gekker hij wordt. Maar goed hij ging zelf de bench in en ligt nu rustig. 
Ik loop vaak weg als hij rustig in de bench ligt , vanmorgen wilde hij eruit komen maar ik was alweer binnen voor hij er helemaal uit was, hij stapte weer terug en ging weer liggen. Ben ook even de voordeur uitgegaan (wel het deurtje dichtgedaan), minuutje of zo buiten toen weer naar binnen, eerst sleutel opgehangen, naar binnen gegaan, hoi gezegd en even gerommeld op de tafel en toen deurtje opengedaan , hij komt er dan wel meteen uit maar ging na een paar minuten weer liggen.  Echt een hele goeie tip van Alaska's Finest  ik blijf daar rustig onder dus Charlie ook. "

Fijn om herkenning te lezen. Het idee alleen al dat je niet de enige bent geeft moed. Herkenbaar ook met dat speeltje, dan denk ik je even met hem spelen want dan wordt hij vast wel moe, blijkt dat averechts te werken, zucht... Wat is Charlie voor een hondje? Het helpt mij vaak ook om verhalen van andere baasjes te lezen die het zelfde hebben ervaren en nu een jaar later zeggen dat het er allemaal bij hoort en het ook allemaal goed komt.

Ik zat net ook weer even met de handen in het haar. Pup in bench ligt lekker te slapen, maar dan komt mij man beneden en hij weer wakker, begint direct weer te janken en stopt ook niet. Dus na een kwartier toch maar eruit gehaald. Dan let je even niet op en vind je weer ergens een plasje en dan vliegt het je ineens weer allemaal heel erg aan en kun je wel in huilen uitbarsten. 

Kwam net dit tegen, haha misschien de moeite waard : https://3lostdogs.com/ebook-i-got-a-dog-what-was-i-thinking/

honden page profiel Ingrid Ingrid

Charlie is een boerenfox, 10 weken vandaag. 

Had je het deurtje dicht? Ik laat heel vaak het deurtje los als hij slaapt, zeker als ik weet dat er iemand beneden kan komen, dan kan hij er uit om gedag te zeggen en krijg je niet het gepiep en hoef je ook niet te wachten tot hij stil is.Ik sluit het deurtje wel regelmatig als hij slaapt maar alleen als ik alleen ben, geen afleidingen, dan open ik hem voor dat hij wakker is , vaak kijkt hij op en slaapt weer verder. Of het de juiste aanpak is ? Het werkt wel in iedergeval.

Van de week ook half in tranen op de bank gezeten hoor....

honden page profiel Ingrid Ingrid

Het topic "alleen laten " heb ik gestart, kan je een foto van hem zien.

honden page profiel Ingrid Ingrid

Hoi , hoe gaat het ?

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Hoi, 

Gisteren eigenlijk wel een hele goede dag gehad. Pup van 23:00 tot 08:00 doorgeslapen!! Ik weer een beetje bijgetankt en vannacht was het 03:30 even plasje doen weer verder slapen en net 07:30, dus ook heerlijk kunnen slapen.

 

Verder, viel het mij gisteren opeens op dat ze voor het eerst aan de deur ging snuffelen, dus direct naar buiten gedaan, en het was bingo. Dus weer een doorbraak! 

 

Ook een afscheiding gemaakt tussen de woon- en eetkamer, zodat ik gisteren lekker met pup in de eetkamer kon zitten werken en ik er eigenlijk weinig omkijken naar had omdat hij lekker ging spelen en er geen kabels zijn waar hij aan kan gaan knagen. 

 

Alleen laten ook nog aan gewerkt, zit nog niet echt verbetering in. Direct piepen als hij even niet bij me kan zijn. Wat ook voor mijn man vooral vervelend is, is dat pup enorm aanhankelijk naar mij is. Ook als hij thuis is en ik denk dat ik dan even weg kan begint hij eigenlijk altijd te piepen. Snap dit ergens ook wel, want ik heb de afgelopen twee weken voor hem gezorgd overdag. 

 

Goed, maandag moet ik weer beginnen met werken, en dan gaat hij 2 dagen naar een oppas. Ik hoop dat dat een beetje aan zijn zelfstandigheid bijdraagt.

 

Hoe is het met jou? Btw, super schattig pupje heb je ;)

honden page profiel Ingrid Ingrid

Hoi,

Fijn joh dat Louie doorslaapt ,  slaap doe wonderen voor je. Is ook best weer wennen hoor, zo een hummel om je heen, je moet hem leren kennen, hij jou.  Wel grappig dat  hij gewoon al helemaal bij het gezin hoort, zou hem niet meer kunnen missen. Fijn dat je in ieder geval weer wat meer kunt slapen.

Charlie slaapt nog niet door, moet ik wel bij zeggen dat ik de wekker zet, had de wekker vannacht om 1.30 en 4.00 uur staan, 1.30 sliep hij nog,wakker gemaakt om te plassen, 4.00 uur heb ik gelaten, toen kwam hij om 4.45 , denk dat ik vannacht geen wekker zet en kijk hoe dat gaat. Overdag gaat het goed, hij plast nu op meer plekken als hij uitgaat, poepen nog steeds in de tuin.

Wij doen alleen laten op de tip van Alaska's Finest, werkt goed, kleine stapjes , vanmorgen piepte hij twee keer en toen was hij stil , we gaan niet meteen naar hem toe maar gaan even de keuken in en dan rustig naar binnen. Gaat niet snel , maar geeft wel rust. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat mijn man ook veel met Charlie kan doen, het achter me aan huppelen is echt een stuk minder. Hopelijk gaat het bij jou straks ook wat beter als hij bij de oppas is.

Weer aan het werk is ook wel fijn, even tijd voor jezelf, opladen en dan is het allemaal weer makkelijker. Tenminste zo ervaar ik het, wat maak ik me druk denk ik dan,Charlie doet het goed, heeft het naar zijn zin (geloof ik hihi ) , en hij groeit alsof hij pokon krijgt, denk dat hij toch wat groter wordt dan dat we denken cool

Hij knaagt gelukkig niet zo erg aan de meubels en kabels , ik wil dan ook proberen als hij doorslaapt om ipv de bench een mand neer te zetten. Alhoewel hij graag in de bench slaapt, ik sluit hem alleen als we naar bed gaan en met oefenen alleen zijn. Ik heb de bench aangeschaft op de grote van een volwassen Charlie en toen nog iets groter, maar ja, hij groeit wel erg snel. Ik kijk het eerst nog maar even aan.

Geniet nog even van je vrije dag met Louie morgen!

 

honden page profiel Ingrid Ingrid

Hoi, succes vandaag hp-thumbsup

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Wat super aardig van je. Dankjewel. 

Louie heeft een goede dag bij de oppas gehad en het heel erg naar zijn zin gehad, dus voor mij een enorme opluchting. En ik heb lekker kunnen werken. 

 

Hoe is het vannacht met Charlie gegaan, er nog uit gegaan om 04:00? Met Louie had ik de eerste week ook de wekker gezet, maar hij lag eigenlijk altijd te slapen, dus dat heb ik snel gelaten. Ik zou gewoon lekker doorslapen, hij laat vanzelf wel van zich horen ;). 

 

Hoe is het vandaag verder gegaan? Al weer wat succesjes gehaald?

honden page profiel Ingrid Ingrid

Fijn voor je ! hp-thumbsup Dat geeft de burger weer moed hahaha.

Geen wekker gezet, rond elf uur plasje gedaan, door geslapen tot mijn man er uit moest om 4.30 ,hij heeft hem uit gelaten etc, rond zes uur weer in de bench , schrok wakker om 7.45 coolcool , ben er nooit zo laat uit.  Hij piepte toen ook nog niet, lag rustig in de  bench.  Vandaag rustig dagje gehad, hij heeft veel geslapen, af en toe even een uurtje wakker, wat kleine dingen gedaan , verder had meneer er vandaag niet zo een zin in, ook goed .(waarschijnlijk gisteren te druk geweest hahaha)

honden page profiel Dagmar33Dagmar33

Super goed, fijn dat je lekker hebt kunnen slapen. Vandaag weer een goede dag gehad?

Hier wat minder momenteel, merk dat het toch ineens allemaal heel erg veel is een pup en weer aan het werk. De verantwoodelijkheid en de drukt vliegt me momenteel erg aan.. Was ook erg vroeg op om met hem te spelen nog voor mijn werk en pas laat thuis helaas. Dan is het ineens allemaal wel heel erg veel..

honden page profiel Ingrid Ingrid

Hoi, wat vervelend om te lezen dat het je nog nog steeds erg aanvliegt bij tijd en wijle.

Ik wou dat ik een pasklaar antwoord had, ik denk dat het tijd nodig heeft. Er zijn hier meer ervaren baasjes die er misschien een duidelijk antwoord op hebben, ik kan je alleen maar zeggen hoe ik (wij) het doen.Ik heb ook soms zoiets van $%$%^% hahaha "hele grote spruiten in zijn oren " maar dan doe ik echt een stap terug, standje negeer , laat hem lekker ff zijn ding doen en dan wordt  hij vanzelf weer rustig. Ik kijk niet naar hem negeer hem volledig.

Als we opstaan gaan we niet meteen naar de bench, koffiezetten, plassen, bench open , dan even lekker kroelen , gaat hij even kort uit(hopen dat hij dan poept hahahah, na het uitlaten poept hij gewoon weer gezellig in de tuin) , dan weer even rustig , koffie drinken ,goed uitlaten, rond zes uur terug in bench, douche etc. Ik sta rond zeven uur op, doe precies hetzelfde als mijn man ( hebben afgesproken dat we allemaal hetzelfde doen, spelen gaat met de mannen ruiger dan met mij hihi).

Vandaag bijvoorbeeld , om zeven uur waren we allemaal beneden("we" zijn een "volwassen " (als je mannen volwassen kan noemen hahah,die van mij in ieder geval niet) gezin ), hij is dan drukker als normaal, voeten bijten, op de bank proberen te springen, zoon wordt daar erg ongeduldig van, en loopt constant , Charlie nee,Charlie nee, rust terug brengen door af te leiden met een speeltje,  gaat redelijk, niet goed , maar ja hij is nog pup hé. Man en zoon weg gegaan ,  Charlie kong gegeven met lekkers er in. Nog even 5 minuten gespeeld, toen liep hij de bench in en ging slapen, deurtje dicht gedaan, douche etc. toen ik beneden kwam lag hij nog te slapen, keuken in gegaan ,gerommeld , toen ik binnen kwam lag hij te kijken naar me, nog steeds deurtje dicht, ging weer liggen slapen, voor deur uit gegaan, dicht getrokken, 2 minuten buiten geweest, toen ik binnenkwam lag hij gewoon rustig te liggen, nog steeds deurtje dicht gelaten, koffie gepakt , deurtje open, lik lik hihi, hij slaapt nu nog steeds. Straks lekker even uit, commando's oefenen , ene keer gaat dat goed andere keer denkt hij , ja duhhhh doe het lekker zelf, spelen, nog een beetje trainen, slapen. , etc.

Ik moet wel zeggen dat ik alleen vrijdag en zaterdag voor een werkgever werk, mijn man of zoon zijn dan met Charlie. Wij kunnen dat zo regelen omdat we een eigen bedrijfje hebben, dus ja ,ben wel bevoorrecht. Of je aan dit hele verhaal iets hebt? Weet het niet,  wellicht een beetje (hoop ik dan maar). Ik probeer ook te genieten van het onstuimige ,onhandige gedoe van hem, voor we het weten is hij pup af. Oja , hij speelt ook met de hond van de buurvrouw hahahah , grootttttt hihi, vonden we erg eng, ons vorige hondje is twee keer flink gebeten door een andere hond, die wilde echt niet met andere honden(lees: wij waarschijnlijk omdat we angstig waren), met Charlie moesten we ons daar echt overheen zetten, heel fijn dat de hond van de buurvrouw heel rustig is ( voor zover een driejarige kan zijn dan).

Nou, het is weer een heel verhaal geworden, sorry!! 

 

 

 

 

honden page profiel SRMSRM

Waar komt je faalangst, het goed/perfect moeten doen en het piekeren vandaan? Is dat iets waar je vaker tegenaan loopt of heb je dit voor het eerst?

 

Probeer echt te relativeren: je hebt nu een babyhond in huis en baby's hebben nou eenmaal veel zorg nodig en dat vliegt bijna iedereen weleens aan, die afhankelijkheid en het steeds op moeten letten. Heb je een fijne en goede hondenschool waar je puppycursus volgt? Stel daar (ook) lekker je vragen, het is zo fijn om hulp te krijgen uit een goede hoek.

Het is volstrekt normaal dat een pup nog niet makkelijk alleen kan zijn, bij de een gaat dat wat sneller dan bij de ander, ervaring als baas zijnde helpt maar iedereen is eens met de eerste begonnen. Verder moet je loslaten dat je geen fouten mag maken (en dat je hond dan voor altijd verpest zou zijn): we maken allemaal fouten! Als nieuwe hondenbaas maar ook als ervaren rot (want elke hond is weer anders dus wat bij de een werkt hoeft niet bij de ander te werken), dat is niet erg. Het helpt wel om de juiste mensen om je heen te verzamelen zodat je bij hen terecht kunt en zodat je je fouten bijtijds kunt herstellen.

 

Je zegt dat het je zwaar viel om vroeg op te staan, met je pup te spelen en daarna naar het werk en pas laat thuis. Als je het nu even niet trekt kan je man de ochtend misschien overnemen zodat jij de ochtend rustig kan starten?

honden page profiel SRMSRM

En het belangrijkste: ga genieten van je pup.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^