dentastix

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel selinselin

hallo ik geef mijn hondje ze weegt bijna 5 kilo dentastix voor kleine honden? nu zie ik staan dat het maar vanaf 5 kilo is zou er geen bestaan tot 5 kilo weet iemand dat? BEDANKT

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Beter geef je geen Dentastix, tenminste als jij ze geeft aan je hond om de reden die de fabrikant van deze dingen als koopargument hanteert; namelijk dat ze goed zijn voor de tanden en tandplak etc. voorkomen.

Mijn dierenarts denkt daar anders over en waarschuwt zelfs voor de Dentastix om het niet teveel te geven, of eigenlijk gewoon niet omdat er betere alternatieven zijn. Ze zijn te zacht en daarom snel op, vol met calorieën en als laatste voorzien van extra zout en suiker als smaakmakers. Ik ken dan ook geen hond die geen Dentastix lust, die dingen zijn gewoon een calorierijke snack wat meer gemeen heeft met een Mcdonalds-maaltijd dan een hulpmiddel om de mondhygiëne op pijl te houden. 

Maar wanneer je de portie te groot vindt voor jouw hond kun je natuurlijk altijd zo'n ding op de snijplank doormidden snijden... Of snij hem helemaal in stukjes en stop het in een voerbal?

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra

honden foto van Gio en Kyra

Bij ons is een dentastix binnen een paar seconden op ;-) , dus ik geloof er niet in dat het goed voor de hondentandjes is.
Ik las laatst dit:

Dentastix slecht voor het gebit!

Er wordt volop reclame voor gemaakt. De Dentastix van Pedigree (en vergelijkbare merken) die de vorming van tandsteen tot 80% zou verminderen. Wist je dat een dentastix vol zit met suiker? Ongeveer net zoveel als een Mars reep. Er zit zelfs meer suiker in dan vlees. Volgens de dierenarts in dit artikel krijgen steeds meer honden diabetes door producten als dentastix http://www.rtvnoord.nl/…/Steeds-vaker-diabetes-bij-Bello-en…

Februari is de maand van de gebitscontrole en er zijn dierenwinkels maar ook dierenartsen die in samenwerking met Pedigree de Dentastix weggeven. Mijn advies is gooi deze onzin in de vuilnisbak en koop een bot, runderoor, kluif, kippennek etc. Dit is natuurlijker, gezonder, bevat geen suiker en je hond doet er ook veel langer over, waardoor het langer over zijn tanden schuurt en tandplak verwijderd.

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Merendeels granen. Veroorzaakt plaque in plaats van dat dit zou verdwijnen.Er is een kip en rund over gevlogen.

granen, plantaardige bijproducten, mineralen (o.a. 2,5% natriumtripolyfosfaat), vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige proteïne-extracten, olie en vetten.

Additieven per kg

Voedingsfysiologische toevoegingen:

zinksuflaat (heptahydraat) 1045 mg, rund aroma 843 mg, kip aroma 572 mg, zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Pedigree Dentastix | zooplus.nl
https://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/gebitsverzorging_snacks/pedigree/26362

 

Geef een goed runderhuid bot, runderkophuid, bullenpezen, runder of konijnenoren, gedroogde runder of lamspens etc.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb mijn honden ook dentastix gegeven maar ben hier op terug gekomen. Mijn honden hadden het zo snel op dat het gewoon niets voor het gebit kon doen. Nu laat ik ze iedere dag een uurtje op een stuk runderkophuid knagen (ik blijf hier wel bij) en ik geef ze zeealgenmeel over hun eten. Ik ben er van overtuigt dat dit veel beter is voor hun gebit dan de dentastix.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je moet wel toegeven dat de reclame voor hun produkt enorm goed gelukt is.

Bijna iedereen tuimelt erin.

honden page profiel selinselin

bedankt allemaal ik heb ze eens een botje gegeven maar was een splinter in haar keel van de bot, daarmee durf ik het niet meer maar inderdaad dentast is snel op

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Wat voor een bot heb je dan gegeven?

In gedroogde pens, gedroogde oren en kophuid, etc. zit helemaal geen bot....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" bedankt allemaal ik heb ze eens een botje gegeven maar was een splinter in haar keel van de bot, daarmee durf ik het niet meer maar inderdaad dentast is snel op "

 

De botten en het kauwmateriaal hetgeen ik noemde splinteren niet. Wel het laatste stukje wegnemen, want sommige honden zijn zo gulzig, dat ze dit in een keer kunnen doorslikken en dat gaat dan niet goed.

 

NOOIT gekookte of gerookte botten geven, die splinteren namelijk.

honden page profiel selinselin

hallo het was van die fijne beentjes dikte van een sigaret, dus nu ga ik de raad opvolgen en runderhuid geven het mag toch voor kleine hondjes hoop ik?bedankt

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" hallo het was van die fijne beentjes dikte van een sigaret, dus nu ga ik de raad opvolgen en runderhuid geven het mag toch voor kleine hondjes hoop ik?bedankt "

Kan zeker runderkophuid. Maar sommige kleine hondjes vinden dat te hard. Je kan ook kijken naar gedroogde runderoren, hertenoren, konijnenoren. 

Volgende forumvraag: Hond eet van straat, ander voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^