Grasaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FloydFloyd

Goedenavond,

ik vroeg mij af wat de symptomen zijn van een grasaar in de neus van een hond. Heb al een aantal dingen gelezen, maar kom er toch niet helemaal uit.

liep vanmiddag buiten met mijn hond en hij begon ineens flink te niezen. Het niezen hield ongeveer vijf minuten aan. Daarna ging hij gewoon vrolijk verder.

Wat ik mij nu af vraag, is of hij last had van een grasaar in zijn neus en of deze er uit is omdat hij gestopt is met niezen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dan zou ik naar de dierenarts gaan, grasaren kunnen heel naar worden als je het laat zitten.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Van de week heb ik hetzelfde gehad. Hond begint heftig te niezen bijt hierbij zelfs op zijn tong en wang. Toen meteen gekeken kon niks zien. Bij thuis komst is hij gewoon op de bank geploft. Ik heb toen toch de da gebeld en uitgelegd wat de situatie was. Hij zei toen omdat hij dus gestopt was dat hij ofwel de grasaar had uitgeniest of doorgeslikt. 

 

Ik zou de volgende keer gewoon meteen even contact opnemen met een da. Met grasaren gaat het namelijk ontzettend snel als ze erin blijven zitten. Vorig jaar zat hij bij mijn hond namelijk al bijna achter zijn oogbol en dan kunnen de gevolgen echt ontzettend naar zijn. Dus altijd meteen de da bellen want dat is gewoon gratis! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Bij het vermoeden van een grasaar zal ik even contact opnemen met de da. Dit soort klachten kunnen ook door pollen worden veroorzaakt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Zou het nou een gras aar zijn of niet?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Onze buurhond heeft dat vorige week gehad. Die bleef heel erg niezen heel de dag en wilde niet eten. Bij twijfel zou ik naar de dierenarts gaan. 

Volgende forumvraag: Temperatuur Rocky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^