Hond bang van voorbij rijdende auto’s

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lakillaeverlakillaever

Hallo iedereen, 

wij hebben een Mechelse herder nu bijna 3jaar oud. Maar wij hebben het probleem toen hij puppy was is hij omvergereden door een auto en van dan is hij echt boos of bang dat als we gaan wandelen op voorbijrijdende auto’s blaft en de wielen wilt bijten. Tot nu toe viel dat nog mee. Maar vandaag is mijn vriend gebeten geweest door onze hond. We weten echt geen raad meer. Kan iemand ons helpen. Dit wordt echt frustrerend want ik zelf durf er ni mee gaan wandelen uit schrik dat ik een auto ga tegen komen en dat hij zo gaat doen. Hij heeft ook heel veel kracht en kan hem bijna ni tegen houden. 

Weet iemand hier raad mee? 

 

honden page profiel yooopyooop 2 doggies

honden foto van yooop

Zoek een gedragskundige, waarschijnlijk is je hond heel bang, of misschien heeft het met drijven te maken, opwinding te hoog, kan van alles zijn.

 

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Gezien het feit dat hij als pup is aangereden lijkt het erop dat het om (flinke) angst gaat.

Dit vraagt echt om een meer dan alleen advies via een forum. Ik ga met Yooop mee. Zoek een goede gedragstherapeut om dit probleem te verhelpen. Je hond zal rustig moeten leren dat een auto niet zo'n monster is als hij ervaren heeft.

honden page profiel lakillaeverlakillaever

Ja het was idd een hele grote klap. We hebben hem met spoed moeten laten opereren zijn poot was volledig open tot op het bot. 

Ik ga hier zeker dringend werk van maken. Wat is echt niet leuk. Want voor de rest is dit een hele lieve hond zelf met de kids. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een vervelend gebeuren als je door jullie eigen hond gebeten wordt uit angst.

 

Ik zou  niet tegen het verkeer inlopen, want dan reageert hij op alles wat er aan komt en hem niet aan de straatkant laten lopen. Is hij niet af te leiden met een favoriet speeltje, dat  hij evt. in zijn bek kan meedragen? Ik zie dit laatste vooral bij herders, die ik tegenkom. Zou je een break stick kunnen meenemen, die je in zijn bek geeft, zodra je weet dat hij zou kunnen gaan bijten?

 

Als je de regio opgeeft waar je woont, zou je misschien een GT kunnen raadplegen, waar iemand van dit forum goede ervaring mee heeft bij jou in de buurt.

 

Contact – Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden – NVGH
https://nvgh.nl/contact/

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja vraag hier ajb even na als je een gt op het oog hebt. Er lopen zoveel slechte gt's rond, die je hond veel schade kunnen doen. Vooral ook geen herderdriller met al veertig jaar ervaring met herders inschakelen.

 

Tot die tijd zou ik hem als je ergens loopt waar auto's rijden heel kort naast me houden en zelf tussen de hond en het verkeer lopen.

Allebei mijn herplaatsers waren bang voor auto's en vielen uit (ook naar andere dingen en mensen trouwens) dus ik weet hoe lastig het is. Bij Jenna stond ik soms ook stil, en hield mijn hand even op haar flank, maar meestal liepen we gewoon stevig ritmisch door met korte lijn, in twee handen zodat de hond niet voor je langs kan springen, ik had dan het commado doorlopen daaraan gekoppleld na een tijdje.

 

Ik heb zelf veel gehad aan Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt. Daar beschrijft ze een Methode om rust in de wandelingen te brengen. En ook aan het boek BAT2 (BAT =behaviour adjustment training) van Grisha Stewart. 

 

Volgende forumvraag: Ineens trekken aan de riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^