Pro biotica

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FloydFloyd

Mijn hond heeft vorige week pro biotica in poedervorm gehad van de dierenarts omdat hij giardia had. Daarnaast kreeg hij ook antibiotica.

Door de pro biotica poept hij weer enorm goed en heeft hij geen last meer van diarree. Maar nu is mijn vraag: hoelang mag ik de probiotica geven? Kan ik hem dagelijks een mespuntje blijven geven? Is dit schadelijk?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heeft je dierenarts hier geen advies voor gegeven toen hij het voorschreef?

Maar misschien is hier iemand die het weet, ik weet ook niet of het schadelijk is.

Ik zie nu aan jouw andere vragen dat jouw hondje al wel 2 jaar gezondheidsproblemen heeft.

Dan zou ik geen risico lopen maar het met de dierenarts overleggen die jouw hondje het beste kent.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Jazeker kan het schadelijk zijn. Probiotica word gegeven om de schadelijke neveneffecten van antibiotica een beetje te kunnen compenseren. Maar als de darmflora weer goed is, kun je stoppen met probiotica. Ga je dan door, dan is het juist te veel van het goede.

 

Mijn hond is vorig jaar geopereerd. Nadien gaf ik zowel yoghurt, als probiotica. Yoghurt is ook een probiotica, dus het werkte dubbelop. Niet zo lang na de operatie begon ze met gal spugen als ze te lang geen eten kreeg. Van de dierenarts moest ik een capsule omeprazol geven. Toen spuugde ze nog vaker en moest ik twee capsules geven van 20 mg per capsule. Een mens van 80 kilo moet eentje per dag, Dobber is 20 kilo en moest het dubbele... Ik ben toen gestopt met de probiotica en na een aantal dagen was het braken voorbij. En het is ook weggebleven, het kwam puur door te veel probiotica terwijl het lichaam er geen behoefte meer aan had.

 

Dus: geven zo lang het nodig is en daarna stoppen.

honden page profiel FloydFloyd

Oh super, bedankt voor jullie reacties! Een beetje yoghurt op zn tijd kan dus geen kwaad? 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Nee hoor. Dobber krijgt bijna elke dag wel wat yoghurt of kwark.

Volgende forumvraag: Maat hurtta tuig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^