Gebeten en niet terug reageren ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Hij heeft inderdaad een schaafwondje ( zeg maar een kras wondje ) van een cm of 2..geen bloed of dergelijke verder hoor, blijkbaar kon het hondje net niet doorbijten alhoewel hij met volle kracht hapte een paar keer.
Wel is er ook best haren verloren gegaan maar geen kale plek ofzo. "

Als er met volle kracht gebeten wordt dan is er bij kortharigen, ook als de bijter een klein hondje is, altijd echte schade.

Dit klinkt meer als dreigend uithalen dan als bijten.

honden page profiel DamperDamper

" Als er met volle kracht gebeten wordt dan is er bij kortharigen, ook als de bijter een klein hondje is, altijd echte schade.
Dit klinkt meer als dreigend uithalen dan als bijten. "

Nee geloof mij hij hapte met volle kracht meerdere maal in de nek en hapte best veel vacht weg, en een beet net onder de bek voorkant nek waar het vlees makkelijker te pakken was, zie foto ;

 

525494.jpg

 

Het was overigens dit soort hondje;

525495.jpg

 

en nog 1 can een kleinere formaat, maar die zag ik niet happen. Werd dus aangevallen door 2 hondjes.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo 3 doggies

honden foto van Lola&Jojo

Ik wil eerst ff zeggen wat een schitterende Rottweiler  je hebt.

Denk ook vanwege z'n jonge leeftijd dat die zich overrompeld voelde.

Hou er rekening mee dat als de omslagpunt komt, dat die dan wel z'n mannetje staat.

 

Is niet altijd zo, maar hou er wel rekening mee, ik zelf heb dat al vaker gezien bij Rottweilers,

En meegemaakt ,bij mijn eigen hond, een Boerboel, deed niets terug toen die jong was,

Tot dat hij die omslag kreeg ( 3, 3&half jaar) toen lachtte men niet meer, maar had ik een pl....hond enz, 

 

Heb vele malen honden weg kunnen jagen dmv voeten gebruiken of een ferme, hé opzouten, oid.

Dat ging heel vaak goed.

1x ging het echt fout met een los lopende Amerikaanse Bulldog (Johnsen type) die er echt voor ging, trappen schreeuwen hielp niet, en na flinke beten, heb ik mijn Bb z'n riem losgelaten, maar geloof me dit wil je echt niet mee maken is echt horror.

 

Wat ik ook ervan geleerd heb, is hoe klein de schade ook is maak er melding van bij de politie, en naar de da, klinkt misschien overdreven, Let maar op dat ze het bij jou wel flikken, ook al is er niets a/d hand, en ook wordt het ivm jouw ras het vermeld in het bijt register.

Uit onderzoek is nl gebleken dat als het om hr achtige rassen gaat, men bij het minste geringste meldingen maakt ten opzichte van andere rassen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel rogerroger 3 doggies

honden foto van roger

" Hij is vandaag ( 19/06 ) precies 10 maanden. Hij heeft inderdaad een schaafwondje ( zeg maar een kras wondje ) van een cm of 2..geen bloed of dergelijke verder hoor, blijkbaar kon het hondje net niet doorbijten alhoewel hij met volle kracht hapte een paar keer.
Wel is er ook best haren verloren gegaan maar geen kale plek ofzo.
Alex is ook de allerliefste, misschien wel de liefste momenteel in de buurt zelfs..hij wilt alleen maar spelen spelen en nogmaals spelen. 
Heb zelf 2 dochters thuis van 5 en 14 jaar waar hij ieder dag door doodgeknuffeld word :-)
Rustige kerel, enorm speels, niet dominant, onderdanig en lief tegen iedereen en alles.
Mensen met vooroordelen weten niet wat ze zien :-) Heel veel meegemaakt en zelfs een keer van 'als die maar aangelijnd is'..maar nu weet iedereen hier wat voor een schat een Rottweiler kan zijn. Ben enorm trots op hem hoor.
Dit is Alex ( 10 maanden )

 
 
  "

Mooie hond, spijtig genoeg gaat ge nog veel commentaren op u rottweiler horen, ofwel da de mensen met honden echt schrik hebben enz.. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Dobby heeft járenlang honden genegeerd als hij afgesnauwd of aangevallen werd. Echter, toen het in 2 maanden tijd 3x raak was met verschillende honden, is hij gaan generaliseren op de soort hond die dit deed: breed gebouwd, kortharig, en met een plattere snuit. Dus Staffords, boxers, grotere bulldoggen enz. en dan vooral donker gekleurde varianten zoals bruin, gestroomd en zwart. Daarna is hij gaan uitvallen, en dat heb ik er niet meer uit gekregen.

Daarna heeft hij nog jarenlang kleine hondjes die uitvielen en grauwden genegeerd, maar na een aantal aanvaringen met een grote hond in en om onze flat is hij daar nu ook klaar mee. Verder weg van de flat kijkt hij niet eens naar die hondjes.

Het zijn naar mijn mening vaak de omstandigheden die maken of en hoe een hond reageert.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Dat dus. Mijn ervaring is dat honden totaal geen onderscheid maken in formaat,

 
"

 


Dat zeg je precies goed: ‘jouw ervaring is’. Andere mensen hebben daar weer heel andere ervaringen mee. Zoals mijn eigen ervaring met mijn kleine krengetje. Eigenlijk vind ik haar zelf al onder de kleine hondjes vallen, maar het is opvallend hoe rustig en verdraagzaam ze is tegen de echte ukjes. Ongeacht de leeftijd.

Ik ben het er helemaal mee eens dat je niet kunt zeggen dat alle honden rekening houden met het formaat van de ander of dat het zo zou horen dat grotere honden verdraagzamer zijn tegen kleinere honden. Dat is gewoon niet zo.
Maar je kunt net zo min zeggen dat honden dan dus helemaal geen onderscheid maken in formaat, dat is evenmin het geval.

Er zijn honden die van nature voorzichtig zijn met kleine hondjes en er zijn honden die dat niet zijn.

Of de hond van TS inderdaad extra voorzichtig is met kleinere honden, gewoon helemaal niets terug zou doen tegen een ander, nog wat te jong daarvoor was of dit keer overrompeld was door het gebeurde is zo niet te zeggen.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla 3 doggies

honden foto van Nicole & Kayla

Ik heb ook een grote hond die nooit terug bijt.

 

Ze is 2,5 en een paar keer toch wel flink gebeten door zwerfhonden, ik moest naar de da met haar,meer vanwege angst voor infecties omdat die niet ingeënt zijn. 

 

Ze zal nooit iets terug doen, wel is ze iets afwachtend geworden als we een hond tegenkomen, ze gaat liggen en wacht wat de andere hond doet.

 

Vooral voor kleine hondjes is ze bang ,de chihuahua van een vriend is ze als de dood voor tongue-out

 

Prachtige rottweiler heb je trouwens 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Ik gaf al eerder aan blij te zijn dat hij niet terug reageerde, maar de vraag was dus meer in de richting van wat nou als het een grotere hond was geweest ?
Jij zegt dus dat hij zich dan wel zal verdedigen. Dat is de antwoord welk ik ook zocht en de vraagtekens doet weghalen bij mij :-)
Bedankt. "

Dan zou jij als baas in moeten grijpen. Had je nu ook moeten doen om je pup te beschermen.

Je moet gewoon niet willen dat je hond gaat vechten. Jij bent de baas/leider, jij regelt de zaken.

honden page profiel DamperDamper

" Dan zou jij als baas in moeten grijpen. Had je nu ook moeten doen om je pup te beschermen.
Je moet gewoon niet willen dat je hond gaat vechten. Jij bent de baas/leider, jij regelt de zaken. "

Lezen blijft toch een zaak he, ik heb eerder aangegeven dat ik dan zal ingrijpen en ook blij  ben dat hij niets terug deed. Dat ik de baas ben lijkt mij vanzelfsprekend, niet ?

Overigens heb ik zelf toen ook al ingegrepen en er voor gezord dat het stopte door ons hond uit het situatie weg te halen, dus je hoeft mij hier niet duidelijk te maken wat ik wel/niet moest doen want daar draait het hier niet echt om. 

De vraag was waarom hij niets terug doet, en wat als de tegenpartij een groter formaat hond was geweest of hij dan wel terug zou slaan..dat betekent natuurlijk niet dat ik de hond loslaat en het ga bekijken, nee! Het was gewoon een vraag..

 

Leren doe ik zeker, daarom ben ik hier ook met mijn vragen en dat geldt eigenlijk voor iedereen..je blijft maar leren en er valt nog genoeg  te leren. Jij had je bericht niet hoeven te wijzigen hoor, ik kan je allereerste reactie ten alle tijd nog terug lezen :) Je poeft blijkbaar hele andere dingen, keep it on man!

 

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Lezen blijft toch een zaak he, ik heb eerder aangegeven dat ik dan zal ingrijpen en ook blij  ben dat hij niets terug deed. Dat ik de baas ben lijkt mij vanzelfsprekend, niet ?
Overigens heb ik zelf toen ook al ingegrepen en er voor gezord dat het stopte door ons hond uit het situatie weg te halen, dus je hoeft mij hier niet duidelijk te maken wat ik wel/niet moest doen want daar draait het hier niet echt om. 
De vraag was waarom hij niets terug doet, en wat als de tegenpartij een groter formaat hond was geweest of hij dan wel terug zou slaan..dat betekent natuurlijk niet dat ik de hond loslaat en het ga bekijken, nee! Het was gewoon een vraag..
 
Leren doe ik zeker, daarom ben ik hier ook met mijn vragen en dat geldt eigenlijk voor iedereen..je blijft maar leren en er valt nog genoeg  te leren. Jij had je bericht niet hoeven te wijzigen hoor, ik kan je allereerste reactie ten alle tijd nog terug lezen :-) Je poeft blijkbaar hele andere dingen, keep it on man!
 
 
  "

Dan zal ik nog maar even quoten wat er in je op staat

"Dan is het toch wel fijn in zulke situaties dat je hond even terug knokt."

Je kan proberen het met een boel poeha te verbloemen maar het zijn toch echt je eigen woorden. Het zit je blijkbaar dwars dat je Rotweilertje van 10 maanden het gevecht niet aangaat. Als je zelf niet inziet dat, dat een heel vreemde instelling en verwachtingspatroon is belooft dat  weinig goeds.

honden page profiel DamperDamper

" Dan zal ik nog maar even quoten wat er in je op staat
"Dan is het toch wel fijn in zulke situaties dat je hond even terug knokt."
Je kan proberen het met een boel poeha te verbloemen maar het zijn toch echt je eigen woorden. Het zit je blijkbaar dwars dat je Rotweilertje van 10 maanden het gevecht niet aangaat. Als je zelf niet inziet dat, dat een heel vreemde instelling en verwachtingspatroon is belooft dat  weinig goeds. "

Jij blijft het maar verdraaien, je probeerd er iets anders van ge maken omdat blijkbaar je een zwak hebt voor begrijpend lezen.

Ik zou het inderdaad fijn vinden in zo'n situatie als hij zich verdedigd, dat heb ik hier op het forun ook heel duidelijk gemaakt, dus je hoeft geen dingetjes uit te pikken uit mijn vorige berichten en er iets van maken wat je niet hebt begrepen.

Dat verdedigen ging natuurlijk over bij grotere formaat honden. Verder heb ik meerdere maal aangegeven zelf ook in te grijpen, blijkbaar heb jij enorm moeite met dit te begrijpen. Aan de ene kant mag mijn hond de eerste klap wel opvangen, zodat ik daarna ingrijp en het conflict beindig.

 

Maar jij hebt ook hele andere intenties zie ik, jij kwam het forum al heel vreemd binnen met gewijzigde berichten. Ik zie dat je een redelijk gefrustreerd mannetje bent, maar beter zoek jij je hel maar anders. Frustaties kan je beter elders uiten kerel, denk dat ik toch al heel duidelijk ben geweest over de gang van zaken betreft de handelingen in dit soort situaties, en ik zal nooit en nooit een gevecht tussen 2 dieren willen zien dat is het laatst wat ik men moet meemaken en dat zeg ik niet alleen als een honden eigenaar maar als een enorm dierenvriend welk nog veeel andere dieren heeft verzorgd.

Laat dat nu duidelijk zijn!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Jij blijft het maar verdraaien, je probeerd er iets anders van ge maken omdat blijkbaar je een zwak hebt voor begrijpend lezen.
Ik zou het inderdaad fijn vinden in zo'n situatie als hij zich verdedigd, dat heb ik hier op het forun ook heel duidelijk gemaakt, dus je hoeft geen dingetjes uit te pikken uit mijn vorige berichten en er iets van maken wat je niet hebt begrepen.
Dat verdedigen ging natuurlijk over bij grotere formaat honden. Verder heb ik meerdere maal aangegeven zelf ook in te grijpen, blijkbaar heb jij enorm moeite met dit te begrijpen. Aan de ene kant mag mijn hond de eerste klap wel opvangen, zodat ik daarna ingrijp en het conflict beindig.
 
Maar jij hebt ook hele andere intenties zie ik, jij kwam het forum al heel vreemd binnen met gewijzigde berichten. Ik zie dat je een redelijk gefrustreerd mannetje bent, maar beter zoek jij je hel maar anders. Frustaties kan je beter elders uiten kerel, denk dat ik toch al heel duidelijk ben geweest over de gang van zaken betreft de handelingen in dit soort situaties, en ik zal nooit en nooit een gevecht tussen 2 dieren willen zien dat is het laatst wat ik men moet meemaken en dat zeg ik niet alleen als een honden eigenaar maar als een enorm dierenvriend welk nog veeel andere dieren heeft verzorgd.
Laat dat nu duidelijk zijn! "

Je moet  niet willen dat je hond bij een bijtincident betrokken raakt. Ook niet met een groter formaat hond. Jij bent er voor het welzijn van je hond en dat is juist zorgen dat hij nooit  met de gevolgen van een bijtincident te maken krijgt. Daar koop je helemaal niets voor. Je hond is uiteindelijk degene die de prijs daarvoor mag betalen.

Dan kan je natuurlijk boos op mij worden maar jij bent degene die hier een topic opent waarvan de vraag niet is hoe je dit had kunnen voorkomen maar hoe het kan dat je hond niet terug reageerde.

 

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

" Je moet  niet willen dat je hond bij een bijtincident betrokken raakt. Ook niet met een groter formaat hond. Jij bent er voor het welzijn van je hond en dat is juist zorgen dat hij nooit  met de gevolgen van een bijtincident te maken krijgt. Daar koop je helemaal niets voor. Je hond is uiteindelijk degene die de prijs daarvoor mag betalen.
Dan kan je natuurlijk boos op mij worden maar jij bent degene die hier een topic opent waarvan de vraag niet is hoe je dit had kunnen voorkomen maar hoe het kan dat je hond niet terug reageerde.
  "

 

Wat een rare reactie. TS rectificeert de uitspraken uit zijn openingspost door nader uitleg te geven en dan kom jij tweemaal met “je moet  niet willen dat je hond bij een bijtincident betrokken raakt”. Alsof dat hier het geval is, bizar hoe slecht sommige mensen lezen. Het lijkt me alleen maar gunstig dat hij een vraag stelt om zijn kennis van hondengedrag te verbreden. Willen begrijpen wat de achterliggende motivatie is van bepaald gedrag hoeft niets te zeggen over het wel/niet willen waarnemen of uitlokken van dat gedrag. Edit; typo.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  
Wat een rare reactie. TS rectificeert de uitspraken uit zijn openingspost door nader uitleg te geven en dan kom jij tweemaal met “je moet  niet willen dat je hond bij een bijtincident betrokken raakt”. Alsof dat hier het geval is, bizar hoe slecht sommige mensen lezen. Het lijkt me alleen maar gunstig dat hij een vraag stelt om zijn kennis van hondengedrag te verbreden. Willen begrijpen wat de achterliggende motivatie is van bepaald gedrag hoeft niets te zeggen over het wel/niet willen waarnemen of uitlokken van dat gedrag. Edit; typo. "

Nee er wordt herhaald wat er in de openingspost staat

De hele strekking van het topic is waarom de hond niet gereageerd heeft (is notabene de titel van het topic). "Als het een grotere hond was" doet verder aan de strekking niets af. Ook bij een grotere hond is de houding van "Hij moet maar even reageren waarna ik natuurlijk ingrijp" gewoon fout.

Dit heeft helemaal niets met het zorgdragen voor het welzijn van de hond te maken maar alles met de menselijke emotie van "Ik vind het niet leuk als mijn hond op z'n kop gezeten wordt en zie dan graag een bepaalde reactie van hem. "  Gewoon een foute instelling.

Als je echt wil zorgdragen voor je hond moet je soms je ego maar even opzij zetten. Dan kan je hoog of laag springen maar zo simpel is het nu eenmaal.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het beslist niet leuk dat de pup gebeten is maar de oplossing waar ts naar opzoek is, is gewoon fout.

honden page profiel DamperDamper

Nee ik dacht reageer maar niet maar deze meneertje blijft bij zijn rare gedachte gang wat verre van feite is. @Ushanka heeft het mooi verwoord en wil hem/haar bedanken voor deze citaat

"Het lijkt me alleen maar gunstig dat hij een vraag stelt om zijn kennis van hondengedrag te verbreden. Willen begrijpen wat de achterliggende motivatie is van bepaald gedrag hoeft niets te zeggen over het wel/niet willen waarnemen of uitlokken van dat gedrag "

 

Dit is wat meneer niet wil/kan begrijpen. Hoop dat hij na het lezen van bovenstaande eindelijk eens begrijpt waar het om draait.

Geniet van het mooie weer!

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Nee ik dacht reageer maar niet maar deze meneertje blijft bij zijn rare gedachte gang wat verre van feite is. @Ushanka heeft het mooi verwoord en wil hem/haar bedanken voor deze citaat
"Het lijkt me alleen maar gunstig dat hij een vraag stelt om zijn kennis van hondengedrag te verbreden. Willen begrijpen wat de achterliggende motivatie is van bepaald gedrag hoeft niets te zeggen over het wel/niet willen waarnemen of uitlokken van dat gedrag "
 
Dit is wat meneer niet wil/kan begrijpen. Hoop dat hij na het lezen van bovenstaande eindelijk eens begrijpt waar het om draait.
Geniet van het mooie weer! "

Met een pup van 10 maanden bij je ga je er blijkbaar compleet aan voorbij dat de meeste honden vanaf hun eigen terrein nu eenmaal anders reageren. Ik zou me daar maar eens in verdiepen ipv  analyses van mij proberen te maken

honden page profiel DamperDamper

Kijk dat zijn de betere reacties :) 

Ik probeer me ook te verdiepen in de achterliggende motivatie van van bepaalde vertoning van gedrag. Dit is overigens niet mijn eerste hond/Rottweiler. Ik heb een Rittweiler op mijn 15e gehad tot en met mijn 18e. Maar dat is alweer zolang geleden dat ik hem weer probeer opnieuw uit te vinden en beter te begrijpen. Daarom ben ik hier op het forum tenslotte ook, leren leren en nog eens leren van ervaringen en kennisen van velen hier om een beter band aan te gaan met ons Alex. Thats it..

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Kijk dat zijn de betere reacties :-) 
Ik probeer me ook te verdiepen in de achterliggende motivatie van van bepaalde vertoning van gedrag. Dit is overigens niet mijn eerste hond/Rottweiler. Ik heb een Rittweiler op mijn 15e gehad tot en met mijn 18e. Maar dat is alweer zolang geleden dat ik hem weer probeer opnieuw uit te vinden en beter te begrijpen. Daarom ben ik hier op het forum tenslotte ook, leren leren en nog eens leren van ervaringen en kennisen van velen hier om een beter band aan te gaan met ons Alex. Thats it.. "

winkhp-thumbsup

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^