Hoe doen jullie dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel puppy0204puppy0204

Hoi! 

Ik en mijn vriend willen eigenlijk al ons hele leven een hond maar we gaan er steeds niet voor omdat we bang zijn dat het niet kan, hoe graag we het ook willen er komt natuurlijk veel verantwoordelijkheid bij kijken en is niet iets wat je over haast moest beslissen. Los van het feit dat je natuurlijk beperkter bent qua weekendjes weg of je hond alleen laten zijn dit ons volgende knelpunten. 

- we hebben een oude kat en weten niet of dat samen gaat met een hond

- mijn vriend werkt 40 uur per week/ waarvan hij een dag thuis kan werken. 

- ik werk 16 uur per week en moet binnekort in september weer voltijd naar school( ik kan wel zelf m’n rooster maken) 

- we willen de hond niet de hele dag alleen laten en weten niet hoe we het zouden moeten dan als het wen puppy is want ja die hebben natuurlijk heel veel zorg nodig. 

- we wonen in een appartement 

Toch blijft het echt aan me knagen en heb ik me in veel hondensoorten ingelezen. M’n vriend wilt het liefst een Engelse Stafford, ik zelf wil graag een golden retriever of een Australische herder. 

Wat is jullie advies? Het gewoon maar laten zitten voor wat het is? Of zijn er nog tips waardoor het misschien wel zou kunnen

ps( we zitten er ook aan te denken om een hondje te adopteren vanuit het asiel of vakantie( als dat te regelen valt) omdat we weten dat daar veel zwerfhonden zijn waar Niemand naar omkijkt:(

honden page profiel DD

honden foto van D

Bij veel van de dingen die je opnoemt kost het meer tijd/geld dan wanneer je de hele dag thuis bent of een tuin zou hebben, maar het is denk ik wel te doen.

- wat betreft de kat, als je het goed begeleid zal dit waarschijnlijk wel goed komen. Zorgen dat de kat genoeg hoge plekjes heeft, en aangezien ze een heel andere manier van communiceren hebben, de pup respect voor de kat aanleren, of zelfs leren helemaal te negeren.

- hoe kijkt zijn werk aan tegen een kantoorhond?

- als je nu al weet dat ook jij meer gaat werken, zou ik nu al kijken voor een oppas en/of uitlaatdienst (hangt af hoe lang de hond alleen kan zijn). Kijken of je dit in de buurt hebt, en hoe duur dit is, en of je het dat waard is. Of kijken of de hond mee mag naar je werk.

- een appartement maakt het zindelijk maken wat moeilijker, als in, je kan niet snel de deur naar je achtertuin opengooien. Maar als je zorgt voor een bepaalde routine, lukt het zindelijk maken. Ik zat eerst ook in een soort eenkamerappartement met hond. Zolang ze genoeg beweging en uitdaging krijgen, liggen ze in huis gewoon te pitten. Als pup had ze het wel af en toe in d’r bol, en voor ze haar sprintje had opgestart zat ze alweer aan de andere kant van de ruimte, maar dan leidde ik haar af, en ging naar een veldje in de buurt en liet haar even razen.

 

Wat betreft rassen, ze lopen wel érg uiteen. Kijken jullie naar uiterlijk of karakter?

Engelse Stafford betekent dat de hond niet mee kan op vakantie in het buitenland (vb. Frankrijk) , of dan ten alle tijden gemuilkorfd moet zijn buitenshuis (vb. Ierland). Ook Nederland krijgt mogelijk nog andere regelgeving wat betreft HR-honden, dus zorg voor eentje met stamboom.

Ze zijn hondintolerant, dus als je een hond wilt om los te gooien en ontspannen door het bos te lopen, is dit niet het ras voor jullie. Hele lieve honden, ze zijn niet gemeen ofzo, maar hebben een kort lontje tegenover andere honden en sterke kaken. En nee, dit krijg je er niet uit met socialiseren. Zelfs honden die ze al lang kennen en als pup wel bij konden (als pup kunnen ze meestal nog wel met andere honden), kunnen ze naar omslaan. Ik volg iemand op Facebook die zich sterk maakt voor dit ras, en zij had er 2, en had ze altijd samen zitten, ook als ze van huis was. En toen kwam ze een keer thuis en zat haar huis onder het bloed. De meest gehavende kon gered worden, de ander moest ze in laten slapen. Ze heeft er nu nog steeds meerdere, maar houd nu meer rekening met hun raseigenschappen, en maakt zich dus sterk ervoor dat meer anderen dit ook doen. 

 

Golden retriever en Australia Shepherd zijn allebei werkhonden, maar de Aussies hebben als het goed is net als border collies naast hun wandelingen ook extra uitdaging nodig. 

Van deze laatste twee rassen weet ik minder. De Stafford ken ik vanwege Eve op Facebook een stuk beter XD

 

Als je tips voor rassen wilt, kan je een paar dingen opnoemen die je graag ziet in een hond, en dan kunnen wij helpen je een bepaalde richting op.

Bijvoorbeeld, wil je een allemansvriend? Moet hij los kunnen? Wil/kan je naast de wandeling een hondensport doen? Vachtverzorging, lang, kort, niet verharend?

honden page profiel puppy0204puppy0204

Hi D! 

 

Bedankt voor je bericht! 

 

Helaas zou het zowel niet bij mijn vriend of mijn werk open staan voor een werkhond( en dat terwijl het zo leuk zou zijn ahha!) maar goed dat valt helaas al af en in ons buurt kennen we niemand die dagelijks zou kunnen Opassen, alleen misschien voor tijdens de vakanties ooit, maar we willen de komende jaren gewoon met de auto op vakantie. 

 

Mijn vriend wilt graag een Engelse Stafford omdat hij een vriend heeft die er ook een heeft, een vrouwtje en ze schijnt heel lief te zijn en goed te luisteren en heel goed afgetraind maar nu weet ik niet of zij wellicht een kruising is. 

We zijn vooral op zoek naar een familiehond die van wandelingen houdt/ trouw is en goed gehoorzaam. Het liefst een hond  die niet teveel Verhaars Wn kortharig, maar dat is ook weer niet doorslaggevend want ons kat verhaard ook veel. We hebben ook nov naar Berner senner pups gekeken maar we willen niks overhaasten. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het zóu kunnen maar dan moet er nog wel veel geregeld worden. Een pup moet nog leren alleen zijn, dat is niet binnen een week geregeld. Je zult dus moeten kunnen naar oppas, want 40 uur werken met een pup zonder  vrij te nemen of oppas vind ik te veel. 

 

Verder.. Wat zoek je precies in een hond? Een straathond is iets heel anders dan een Australische herder, en een berner sennen is ook weer totáál anders dan een Staffordshire Bullterrier (die overigens vaak geen andere honden in zijn buurt accepteert, en nee dit is geen kwestie van opvoeding maar van genetica). Wat zoek je precies in een hond? Wat kun je de hond bieden, wat zoek je qua uiterlijk (middel, groot, klein, wel of geen bezoek aan de trimmer nodig etc etc, is er een lift aanwezig in het appartement want traplopen is nog niet goed voor een pup).  Het is belangrijk om te weten dat iedere hond gefokt is met een bepaald doel en zich daarnaar zal gedragen. Zoek dus echt een goede fokker uit, en trap niet in de verkooppraatjes van fokkers op marktplaats die meerdere rassen verkopen. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Hey, 

Wat goed dat je hier informatie komt vragen.

Ik heb een "pup" of jonge hond van net 1 jaar. Toen ik der haalde met 7.5 week had ik vakantie van school en heb ik m'n best gedaan om veel maaar rustig dingen te leren en op te bouwen.

Toen ik naar school ging paste me moeder op en liet der uit gezien ik nog thuis woon/woonde. Nu ga ik binnenkort samen wonen met m'n vriend die dan ook 40 uut per weer werkt/leert en ik volg dan een studie.

Dolcinea kan wel een langere tijd alleen zijn maar voor de echt lange dagen wil ik een der mee laten gaan met een uitlaatservice voor 2/3 keer per week. De andere dagen blijft ze dan lekker alleen thuis wat ze geen ramp vind maar dit moet wel goed aangeleerd zijn natuurlijk.

 

Over de kat mijn hond gaat nu ieder weekend mee naar me vriend gezien we nog niet samen wonen en die heeft nadat de hond er was een oude kat geadopteerd van 12. Dolcinea wilt vaak met de kat spelen wat ze niet wil en hier grijp ik dan meteen op in. Inmiddels kunnen ze wel redelijk goed mrt elkaar oven weg en laten elkaar vooral met rust. Dit moet wel goed begeleid worden en kost tijd. 

 

Kwa ras.. Kijk wat jullie zoeken in een hond en wat je de hond kan bieden en ga dan opzoek naar een ras. En ga kijken bij verschillende fokkers. 

 

Over het appartement, mijn vriend woont in een appartement. Dit kost vaak wel meer moeite met zindelijk maken gezien je echt nog naar beneden moet en nirt meteen de deur uitkan als de hond moet plassen maar dit is hier prima gelukt. Een pup mag geen traplopen nog dus die moet je tillen als je geen lift hebt. En met een grote zware hond wordt dat moeilijker. 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ja, in jullie situatie kan je prima aan een hond beginnen.

 

Let wel op het ras. Rassen die veel beweging/uitdaging nodig hebben zou ik in die situatie niet aan beginnen.

Golden retriever, Australian Sheppard, Border Collie, Kelpie, Herders e.d. vallen dus al af tenzij het echt jullie 'way of life' is.

Een ras dat veel blaft, erg waaks is, is ook niet handig in een appartement. Leer je hond ook rustig te zijn in huis en doe geen wilde spelletjes binnen!

Kijk eens naar leuke, kleinere gezelschapshondjes. Daar zitten er genoeg tussen met pit en een stevige, stoere uitstraling.

Bedenk wat je wilt van een hond en wat je je hond kunt bieden.

 

Voor wat betreft de pupfase is flexibiliteit met jullie werk wel een vereiste. Kunnen jullie makkelijk vakantie krijgen? Eerst de ene 3 weken, dan de ander; dan heb je de eerste 6 weken fulltime begeleiding.

Op een appartement is het wel zwaarder en daarom raad ik een lente of zomer pup af. Het is echt loodzwaar om ieder anderhalf uur met een pup te moeten sjouwen in de hitte (ze mogen zelf geen traplopen!).

 

Een HR hond is echt een uitdaging en verantwoordelijkheid. Echt ontspannen buiten lopen zal vaak niet lukken. Is dat wat je wilt?

 

Ik heb trouwens 2 BC's op een appartement. En ik werk fulltime. Maar het is onze 'way of life'. Naast mijn werk doe ik veel met mijn honden (wandelen en schapendrijven). Ik werk ook veel 's avonds waardoor ik de volle ochtend heb om er met de honden op uit te gaan. Als ik alleen ben slaap ik ook vaak op de bank omdat ik toch wat schuldgevoel heb dat ze veel alleen zijn. Mijn vriend is er vaak 's avonds en als ik overdag werk gaat de jongste hond vaak mee wandelen met een vriendin van mij en haar roedel. Het is net iets te weinig voor het perfecte maar het gaat.

honden page profiel puppy0204puppy0204

Hoi bedankt voor jullie reacties! 

 

Even wat aanvullende informatie 

ik woon op de eerste verdieping en wij beschikken gelukkig over een lift! Ons huis is ongeveer 80 m2 dus hoop dat dat genoeg ruimte is. Achter ons appartement is er een grasveld en we beschikken over een soort dakterras waar de hond echt heen en weer zou kunnen rennen. 

Qua ras: we hebben niet Perse een specifieke soort op het oog maar we willen eigen een middelgrote hond, die lief en loyaal is. Beetje een familiehond met het oog op de toekomst als we kinderen willen. Liever geen kleine hondjes  zoals teckels/chiuaha’s, hoewel een Frans buldogje wel heel erg leuk is.  

Qua puppytraining wordt het idd lastig maar ik zou de hele maand aug zo in kunnen plannen dat ik 2 volle dagen werk en en mijn vriend 1 dag thuis werkt en we voor de andere dag maar tijdelijk iets moeten bedenken. 

 

Iemand nog leuke suggesties voor een hond. Zelf denk ik idd dat een Engelse Stafford echt even te hoog gegrepen is voor ons maar me vriend wilt een beetje een stoere hond en die een beetje waaks is en energie heeft om lekker veel te wandelen en ik wil een lieve loyale en slimme hond die goed met ons kan opschieten

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Dus je vriend werkt fulltime en jij bent straks fulltime op school? Ik vind dat geen goede basis om een hond te nemen. Wat heeft zo'n beestje er aan om 5 dagen per week alleen te zitten? Een hond is een roedeldier dat graag bij de baasjes is. Je maakt een hond niet blij met zo veel alleen zitten.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Heel eerlijk...in jullie situatie zou ik persoonlijk geen hond nemen. Je mag de tijd en kosten voor een hond niet onderschatten. Als ik jullie was zou ik wachten tot jullie situatie stabieler is en meer geschikt voor een hond. Ik begrijp dat dat moeilijk is, maar ik denk dat jullie veel meer van een hond zullen genieten wanneer je wat langer wacht dan wanneer jullie nu voor een hond zouden gaan. 

 

-De kat: Het is mogelijk afhankelijk van het karakter van de kat, maar onderschat het ook niet als jullie kat al wat ouder is en geen honden gewend is. Ik heb bijna 3 jaar geleden een hondje in huis genomen na het overlijden van mijn vader. Mijn vader had ook een kat, dus de hond was gewend aan katten en negeerde katten al helemaal. Mijn eigen kat was 11 en moest dus wennen. De eerste weken was ze ontzettend bang en verstopte zich alleen maar. Daarna leefde ze alleen nog maar boven (waar de hond van mij niet mocht komen). Na bijna een jaar durfde ze pas meer beneden te komen. Nu zijn we bijna 3 jaar verder en nog altijd is ze voorzichtig als ze beneden komt (terwijl de hond haar totaal negeert) en zit liefst op hoge plaatsen. Voor de hond er kwam, was ze bijna altijd wel in mijn buurt en dat is nooit volledig in orde gekomen. Er is nog wel altijd geleidelijke verbetering. Ze komt nog altijd meer en meer beneden. Maar het vraagt dus heel veel tijd en geeft wel veel stress voor de kat. In mijn situatie kon de hond nergens terecht, maar anders zou ik het niet aanraden bij een oudere kat. 

 

-Werk: Zelfs wanneer jij je rooster kiest, zal de hond nog best veel alleen moeten zitten. Dan zou het toch aan te raden zijn om oppas te voorzien of iemand die de hond kan uitlaten. Een oppas vinden is niet zo gemakkelijk. Ik heb ook af en toe oppas nodig voor mijn hond en iemand vinden die beschikbaar is op de juiste dagen en geschikt is (bvb jouw manier van opvoeden, niet te veel honden bij elkaar zet,...), is een hele zoektocht. Het vraagt ook wat flexibiliteit. Ik heb vaak gehad dat een oppas op het laatste moment toch ziek belde of er een ander probleem was waardoor we op het laatste moment iemand anders moesten zoeken... Dat zorgt ook weer voor stressmomenten en je moet je kunnen aanpassen aan zo'n situaties. Oppas kost daarnaast ook veel geld. 

Wanneer je 's avonds nog andere dingen doet (hobby's afspreken met vrienden, naar familie gaan, langs de winkel,...) moet je dat ook optellen bij de tijd die je hond alleen zit. Mijn man en ik wisselen dat af zodat er altijd iemand bij de hond thuis is, maar daardoor zie je elkaar dan weer veel minder. 

Los daarvan wilt een hond hebben ook zeggen dat je voor en na je werk nog een hele wandeling moet maken. Je moet dus 's ochtends vroeger opstaan en hebt 's avonds minder tijd over voor andere dingen. Na een drukke werkdag is dat niet altijd fijn en wil je misschien liever iets anders doen.

 

-Appartement: Dit vind ik zelf niet echt een probleem, maar het zal ook weer extra moeite vragen om je hond zindelijk te maken. Of snel een plasje voor het slapengaan in de tuin kan dan ook niet. Je hond kan natuurlijk ook wat minder energie kwijt dan wanneer je een grote tuin hebt waar hij al kan lopen. Sowieso heeft elke hond dagelijkse wandelingen nodig en is een tuin alleen niet voldoende uitdaging, maar het heeft wel een aantal praktische voordelen. Als jullie geen lift hebben, kan een trap ook moeilijker zijn voor een grote hond (die je niet kunt dragen) wanneer hij problemen heeft met traplopen (bvb door medische gewrichtsproblemen of wanneer hij ziek is). 

 

Dus ik denk dat het in jullie situatie wel kán, als je voor alles oplossingen zoekt, flexibel bent en er veel tijd en geld voor over hebt. Maar zelf zou ik er niet voor kiezen in jullie situatie en het ook niet aanraden. 

 

Als jullie toch voor een hond zouden kiezen, zou ik in jullie situatie geen stafford nemen. Niet omdat ik iets tegen het ras heb, maar omdat dat het een stuk moeilijker maakt om oppas te vinden of om je hond te kunnen meenemen naar bepaalde plaatsen. Ik ken ook heel wat staffords die helemaal niet met katten kunnen. Ook een Aussie lijkt me niet echt geschikt. Die hebben heel veel uitdaging nodig en vragen dus nog meer tijd dan de meeste andere rassen. 

honden page profiel puppy0204puppy0204

Ja is ook zo! 

 

Ik wil het totaal niet forceren dus als het niet kan houdt het gewoon op! We wonnen in een appartement met lift! En we hebben een dakterras waar ze vrij kunnen rondlopen naast het uitlopen. 

 

Ik heb echt geen idee hoe m’n kat zou reageren op een puppy ze is zoo een rare kat HAHA maar wel heel lief. Als voorbeeld bleven we thuis met oud En nieuw omdat we bang waren dat ze het eng zou vinden. Ze heeft er geen een keer naar omgekeken. Of toen we een feestje hadden en erg druk was kwam ze er gezellig bijzitten en bij iedereen een knuffel halen ook al kende ze helemaal niet.  Zelfs bij de ziggo monteur bleef ze maar om aaitjes vragen. Maar hoe ze zou reageren op een puppy echt geen idee. 

Ik heb verder baast m’n werk school totaal geen hobby’s en wilde juist meer gaan wandelen en elk weekend zit ik eig beetje thuis of ga ik uit verveling maar beetje lezen of Netflix kijken dus qua tijd in weekend of werk komt het wel goed. 

 

Maar goed het is niet niks een hond dus ik ga er goed over nadenken 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dus je vriend werkt fulltime en jij bent straks fulltime op school? Ik vind dat geen goede basis om een hond te nemen. Wat heeft zo'n beestje er aan om 5 dagen per week alleen te zitten? Een hond is een roedeldier dat graag bij de baasjes is. Je maakt een hond niet blij met zo veel alleen zitten. "

Vind ik ook.

Kan me niet voorstellen dat er 1 hond is die dit fijn vindt:

Heerlijk leven: overdag en s'nachts waarschijnlijk in een veel te kleine kooi.

Als hij een beetje geluk heeft een kamer van 2 op 3.

Beestje verveelt zich kapot.

Een eigenaar die 14 jaar lang elke morgens een uur vroeger opstaat voor het werken of school om de hond te laten rennen...ik zou degene die dat echt vol houdt eens willen tegen komen.

Baasjes heeft natuurlijk ook nog recht op een sociaal leven hebben:weer alleen.

Als hij  geluk heeft vragen de baasjes een uitlaatdienst, dan gebeurt er tenminste nog iets op een dag.Maar dat is zo duur dat het waarschijnlijk niet lang duurt.

En dan misschien nog een baby in de toekomst...

 

 

 

honden page profiel KlaraKlara

Er zijn best veel mensen de 1 of 2 dagen een oppas zoeken ivm werk. Ik zou altijd aanraden om eerst een tijdje oppas te zijn voor je zelf een hond aanschaft. Mijn oppas heeft dankzij het oppassen op mijn hond geen eigen hond gekocht.  Omdat ze zich realiseerde hoeveel impact het hebben van een hond heeft en een part-time hond daarom veel makkelijker is. Zeker in combi met werk. En als Aussie eigenaar kan ik je de Aussie alleen maar afraden. Helaas worden ze steeds vaker verkocht als honden die je tevreden houdt met wandelen en knuffelen. En steeds vaker herplaatst omdat dat in de praktijk toch anders blijkt te zijn. 

honden page profiel puppy0204puppy0204

" Vind ik ook.
Kan me niet voorstellen dat er 1 hond is die dit fijn vindt:
Heerlijk leven: overdag en s'nachts waarschijnlijk in een veel te kleine kooi.
Als hij een beetje geluk heeft een kamer van 2 op 3.
Beestje verveelt zich kapot.
Een eigenaar die 14 jaar lang elke morgens een uur vroeger opstaat voor het werken of school om de hond te laten rennen...ik zou degene die dat echt vol houdt eens willen tegen komen.
Baasjes heeft natuurlijk ook nog recht op een sociaal leven hebben:weer alleen.
Als hij  geluk heeft vragen de baasjes een uitlaatdienst, dan gebeurt er tenminste nog iets op een dag.Maar dat is zo duur dat het waarschijnlijk niet lang duurt.
En dan misschien nog een baby in de toekomst...
 
Huh sorry ik lees nu wel een hoop aannames! Ik ga voltijd studeren dat betekent niet fulltime he! Ik zal studeren aan e universiteit wat in de praktijk meestal 2 a 3 halve dagen naar school gaan betekent. Mijn vriend kan sws 1 dag thuis werken en wie had het over een veelste kleine kooi? Daarnaast bepaald mijn vriend Hoelaat hij ongeveer op werk zal zijn en kan hij makkelijk eventjes de hond uitlaten aangezien wij echt ochtendmensen zijn. Dus de hond zal niet 5 dagen alleen thuis zijn hoor!!   Mijn vriend woont 10 min van huis dus kan altijd in zijn oauze de hond uitlaten en we hebben verder geen hobby’s in het weekend 
  

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Eventjes uitlaten? Een uur is echt niks voor een gemiddelde hond.

Misschien is oefenen op een opvanghond echt geen slecht idee.

honden page profiel puppy0204puppy0204

" Eventjes uitlaten? Een uur is echt niks voor een gemiddelde hond.
Misschien is oefenen op een opvanghond echt geen slecht idee. "

Maar ik hebt over de ochtend een uur uitlaten? En als we thuis zijn natuurlijk weer uitlaten? En dan als ik vrij ben lange wandelingen maken  en in het weekend ook. Maar een opvang hond is geen slecht idee 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Dus je vriend werkt fulltime en jij bent straks fulltime op school? Ik vind dat geen goede basis om een hond te nemen. Wat heeft zo'n beestje er aan om 5 dagen per week alleen te zitten? Een hond is een roedeldier dat graag bij de baasjes is. Je maakt een hond niet blij met zo veel alleen zitten. "

Hier sluit is mij bij aan. Maar je ziet genoeg mensen die het wel doen, maar of je er een blij/vrolijke en vooral tevreden hond van krijgt dat betwijfel ik. Wat Dobber ook zegt; een hond is graag bij zijn baasje(s)..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Je zou op zoek kunnen gaan naar een opvang gezin. Een gezin waar je de hond overdag mag brengen. In dat geval moet je wrs wel kiezen voor een sociaal ras. 

Een vriendin van mij heeft een labrador en brengt deze 5 dagen per week naar een gezin wanneer ze zelf gaat werken. Na werk haalt ze de hond op en weekenden en vakanties zijn ze samen. 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Mijn vriend en ik hebben ook een labrador. Wij werkten allebei (ik 4, hij 5 dagen per week) toen we haar als 9 weken oud pupje kregen. Maar ze was niet bij ons geweest als we mijn schoonmoeder niet hadden gehad. Zij hád een labrador, die ze moest laten inslapen enkele jaren ervoor. Ze miste het gezelschap, maar wilde zelf geen hond meer omdat ze zichzelf te oud vond (bang dat zij eerder zou overlijden dan de hond en ook teveel gebonden). In overleg hebben we 'samen' de pup genomen. Als wij werkten, paste zij op. Kosten voor voer, kauwbotjes, hondenschool, dierenarts, allemaal voor ons. Zij paste op. Dat ging hartstikke goed! Nu zit mijn vriend al een tijdje zonder werk en hebben we haar oppasdiensten even niet nodig vanwege werk, maar ze komt Luna regelmatig ophalen voor gezelschap en ze past ook op als wij een feestje hebben of op vakantie gaan bijvoorbeeld. Dit hebben we dus van tevoren echt goed geregeld. Ik vind dat je geen hond moet nemen als die een groot deel van de tijd alleen is. En zeker geen lab of golden. Dat zijn echt gezelschapshonden. Kortom: ik denk dat het prima kan in jullie situatie, maar wel mét de nodige oppas/uitlaatservices achter de hand. Als mijn schoonmoeder onverhoopt eens niet kan oppassen, regel ik een andere oppas of uitlaatservice of blijf zelf thuis (werken). Ik laat Luna - met moeite- maximaal 4 uur alleen thuis.

 

Wat betreft je woonsituatie trouwens: houd er rekening mee dat als je een pup neemt, die écht niet zindelijk is. Ik heb dagen gehad dat ik wel 20x buiten stond met Luna. Die was binnen 2 weken dan wel 'zindelijk', maar dat is alleen maar 'binnen geen plasjes meer hoeven opruimen'. Pups moeten echt elk uur wel een keer naar buiten. Pas toen Luna 8 maanden was, kon ze door met 5x per dag. En dat is nog steeds zo! Ik doe het met liefde hoor, maar verkijk je dus niet op de tijd die het kost.

 

Verder wens ik je wel heel veel succes met de (eventuele) voorpret en je toekomstige pupje natuurlijk :) geniet er vooral ook van! Ook al zit je je soms echt af te vragen waar je in godsnaam aan begonnen bent ;)

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Super goed dat jullie er van tevoren goed over nadenken. 

 

Zelf zou ik in deze situatie nog geen hond nemen. Niet ivm de kat of het appartement, maar ivm de werk en school tijden.

Naast deze uren heb je ook nog de sociale activiteiten, boodschappen doen, sporten en noem het maar. 

 

Misschien is het idd een idee om jezelf als oppas aan te bieden op een site als www.hondenoppas.nl?

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Fulltime naar school is inderdaad niet gelijk aan fulltime werken. Maar de lesuren zijn niet de enige uren dat je op school zit. Je hebt groepsopdrachten, meetings, je blijft even wat langer achter de computer zitten etc. Ik weet natuurlijk niet hoe het gaat op jouw universiteit. Maar toen ik op het hbo zat, had ik er echt geen hond bij kunnen hebben. Je bent gewoon te veel weg. En als je stages gaat lopen ben je in principe fulltime weg. 

 

Bedenk ook dat een hond ouder word dan de vier (?) jaar die jouw studie duurt. Met een beetje geluk word een hond 10-12 jaar of meer. Dan heb jij waarschijnlijk ook allang een drukke baan. 

 

Ik zou het gewoon niet doen. Als je echt nog een dier er bij wilt, dan zou je kunnen gaan voor een lieve kat. Misschien eentje uit het asiel die al wat ouder is en het prima vind als jullie er niet zijn. Maar een hond die graag bij zijn roedel wil blijven? Nee, ik zou het niet doen...

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Herstel: ik had wél een hond toen ik nog op de opleiding zat ;). Maar zij is pas later mijn hond geworden en de dagen dat ik weg was had ik oppas. Ik denk dat als je echt voor een hond wilt gaan, dan kan dat alleen als de hond een aantal dagen bij een oppas kan zijn. Maar ja, wat is dan het leuke van een hond. Dat je een filmavondje hebt met je hond is niet echt genoeg reden, zeg maar ;). 

honden page profiel puppy0204puppy0204

" Fulltime naar school is inderdaad niet gelijk aan fulltime werken. Maar de lesuren zijn niet de enige uren dat je op school zit. Je hebt groepsopdrachten, meetings, je blijft even wat langer achter de computer zitten etc. Ik weet natuurlijk niet hoe het gaat op jouw universiteit. Maar toen ik op het hbo zat, had ik er echt geen hond bij kunnen hebben. Je bent gewoon te veel weg. En als je stages gaat lopen ben je in principe fulltime weg. 
 
Bedenk ook dat een hond ouder word dan de vier (?) jaar die jouw studie duurt. Met een beetje geluk word een hond 10-12 jaar of meer. Dan heb jij waarschijnlijk ook allang een drukke baan. 
 
Ik zou het gewoon niet doen. Als je echt nog een dier er bij wilt, dan zou je kunnen gaan voor een lieve kat. Misschien eentje uit het asiel die al wat ouder is en het prima vind als jullie er niet zijn. Maar een hond die graag bij zijn roedel wil blijven? Nee, ik zou het niet doen... "
 
ik ga m’n master doen  en die duurt 1 jaar. Een universiteit heeft geen groepsopdrachten. Je doet alles zelfstandig, vandaar dat het een universiteit is, meer gericht op literatuuronderzoek/wetenschappelijk onderzoek. Een hbo is meer het klaarstomen op een baan. Bij de universiteit kan je veel lessen thuis volgen wat in de praktijk meestal op neerkomt dat je soms weken niet naar de faculteit gaat. Alleen met tentamen weken. Maar dan maak je voor 2 uur een tentamen en dan ga je weer naar huis. Ook hoef ik geen stage te lopen. Een universitaire studie is echt compleet anders dan hbo. Maar bedank voor het meedenken het ging mij er vooral om advies en dat heb ik gekregen. 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ga echt nu geen rekening houden met hoe mijn situatie over 4 jaar zou kunnen zijn. 

Ik kan morgen om ver gereden worden. Of een hartaderbreuk krijgen.  Of multimiljonair worden. 

 

Als je nu tijd hebt voor een hond, je je ten volle bewust bent van de noodzakelijkheden die bij een hond horen, je financieel zo staat dat dagelijkse kosten en eventueel een onvoorziene extra grote kost kunnen gemaakt worden, zou ik er gewoon voor gaan. 

Ik ben alleenstaand,  werk fulltime en heb honden. Kan het allemaal beter? Tuurlijk. Maar het kan ook allemaal slechter.  We zijn gezond en gelukkig met hetgeen we hebben. En daar voel ik me best rijk door  ;) 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Ik ga echt nu geen rekening houden met hoe mijn situatie over 4 jaar zou kunnen zijn. 
Ik kan morgen om ver gereden worden. Of een hartaderbreuk krijgen.  Of multimiljonair worden. 
 
Als je nu tijd hebt voor een hond, je je ten volle bewust bent van de noodzakelijkheden die bij een hond horen, je financieel zo staat dat dagelijkse kosten en eventueel een onvoorziene extra grote kost kunnen gemaakt worden, zou ik er gewoon voor gaan. 
Ik ben alleenstaand,  werk fulltime en heb honden. Kan het allemaal beter? Tuurlijk. Maar het kan ook allemaal slechter.  We zijn gezond en gelukkig met hetgeen we hebben. En daar voel ik me best rijk door  ;-)  "

Met onvoorziene omstandigheden kan je geen rekening houden, maar persoonlijk vind ik het wel zo verantwoordelijk om rekening te houden met situaties die je wel kan voorzien.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Met onvoorziene omstandigheden kan je geen rekening houden, maar persoonlijk vind ik het wel zo verantwoordelijk om rekening te houden met situaties die je wel kan voorzien. "

Helemaal mee eens, je weet echt wel wat je plannen zijn.

honden page profiel DagmarDagmar

Weten jullie allemaal wat jullie over 4 jaar gaan doen en hoe jullie dagen er gaan uitzien? 

Amai, saai leven zeg... 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Weten jullie allemaal wat jullie over 4 jaar gaan doen en hoe jullie dagen er gaan uitzien? 
Amai, saai leven zeg... 
  "

 

Wat jij adviseert is toch ook niet echt haalbaar, zo van: maar zien waar het schip strandt en nergens over na denken.

 

Het is heel normaal om van te voren dingen te plannen en nadenken over de toekomst.

Het begint bv al met een bepaalde studie die je gaat volgen in de hoop daar ooit iets mee te kunnen doen.

En iedereen met iets verstand snapt heus wel dat dingen kunnen veranderen en niet alles zal uitkomen zoals je het hebt gepland.

Maar zo gaat dat in het leven, dat is toch geen reden om dan maar niet na te denken of te plannen, dan  kom je ook nergens.

 

Het is geen goed advies om maar in alles onverschillig te zijn, omdat je morgen wel dood kan zijn.

Dan is helemaal niets de moeite waard, waar zou een mens dan nog moeite voor moeten doen met zo'n instelling?

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik doe moeite om gelukkig te zijn, elke dag opnieuw. 

Me bezig gaan houden met alle soorten doemscenario's over het negatiefste van alles... Nee, daar hou ik me niet mee bezig. 

Ik leef van dag tot dag inderdaad. En nee, ik hoef niet te sterven met miljoenen op mijn rekening, ik geef het liever allemaal zelf uit innocent

 

Dus ja, ik heb liever dit leven dan een uitgestippeld negatief leven waarin niets te beleven valt want 'wat als.... '

Ik Red me sociaal en financieel. En waar ik binnen 4 jaar zal staan, zie ik binnen 4 jaar dan wel en dan pas ik me daar wel aan aan wanneer dat nodig is. Niet nu nee. 

honden page profiel CeesCees

Over je keuzes ga ik echt niks zeggen, dat is jouw zaak.

Maar een paar practische tips wil ik wel met je delen.

Een logé of oppashond is een heel goede tip. Ik heb zelf honden gehad dus ik wist waar ik aan begon, maar hoe het met mijn vrouw samen zou zijn wisten we niet. Dus enkele keren een hond te logeren gehad om te kijken hoe we daar mee omgingen.

Een appartement is geen beletsel, dat je een lift hebt is een voordeel. Wij hebben onze pup getraind op zindelijkheid met een bench, daar ging hij graag in, dat was een gelukje. Eruit zodra hij wakker was, na spelen en eten en voordat hij weer voor twee uur de bench in ging. Reken maar uit hoe vaak dat per dag is. Dragen de lift in en pas buiten neerzetten op steeds dezelfde plek op het gras. Resultaat: meneer was in een maand dag en nacht zindelijk.

Alleen zijn, bij ons nooit langer dan vier uur. Hij wordt nu een paar weken noodgedwongen twee keer per dag uitgelaten door een vriendin, van 8 uur tot 4 uur is hij allleen thuis, niet in een bench maar in de hal en keuken. Dit vier dagen per week. Ik zou deze situatie niet voor altijd willen, dit is maar voor een paar weken.

Verstandig om oppas-uitlaatservice goed te regelen voordat je een puppy aanschaft. Je wilt een bepaald ras, al weet je nog niet welk. Fokkers hebben wachtlijsten, dus reken er maar op dat je tegen je afstuderen aanzit voordat je puppy zijn blijde intrede doet. Tijd zat om op honden van vrienden en kennissen te passen en te kijken of het wat is. Check wel eerst even of je logé en je kat bij elkaar kunnen!

Succes!

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenkennel Koeberg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^