Dekking zonder koppeling

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sharon (Shenrings Amstaffs) Sharon (Shenrings Amstaffs)

Ik kom maar even meteen binnenvallen met een vraag. 

Wat kan een reden zijn dat reu dn teef niet koppelen? Kan hier een medisch iets aan ten grondslag liggen (bijv.reu bijvoorbeeld een goedaardig vergrote prostaat!?)

In hoeverre zijn dekkingen zonder koppeling geslaagd gebleken? Op zoek naar ervaring en meningen hierin. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het wel of niet gekoppeld zijn geeft geen garanties op een dracht. Een goede koppeling kan alsnog resulteren in een lege teef (er spelen dan vaak meerdere factoren mee) en het ontbreken van een koppeling kan daarentegen wel in enkele gevallen leiden tot dracht, zolang het sperma maar in de baarmoeder terecht is gekomen (ook hier is het wel of niet drachtig worden afhankelijk van veel verschillende factoren, denk aan progesterongehalte, etc.) smile

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Wat ervoor kan zorgen dat een koppeling niet slaagt, weet ik niet. Ik weet dat de koppeling ontstaat doordat het mannelijk geslachtsorgaan meer bloedtoevoer krijgt na de daad, waardoor het vast komt te zitten in de vagina van het teefje. Wellicht dat er dus geen koppeling plaats kan vinden als de reu een heel stuk kleiner is dan de teef? Maar dat weet ik niet zeker, is maar een idee.

 

Ik heb zeker gehoord van reuen die niet koppelen maar wél voor bevruchting zorgen. Een enkele reu koppelt nooit. Een kennis van me heeft een reu die dat in zijn jonge jaren niet deed maar wel voor pups heeft gezorgd (en niet te zuinig ook niet, 9 pups uit één dekking). Inmiddels koppelt hij volgens mij wel, het zou dus ook een stukje ervaring kunnen zijn?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Een koppeling vergroot de kans op dracht, maar hoeft idd niet. 

Beide honden zijn verantwoordelijk voor het koppelen, dus er kan bij beide een oorzaak te vinden zijn. 

Bedankt voor jullie reactie. Progestoron was in orde van de teef, teef lier alles ook prima toe, reu is in principe een ervaren reu die eerder wel dekkingen heeft gehad met koppeling, toch leek hij nu veel hulp nodig te hebben en sprong daarna er snel vanaf.. We zullen dus nu helaas rustig moeten afwachten of de dekkingen gepakt hebben.  

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh, en het wachten is zo moeilijk... Hopelijk krijgen jullie met de echo goed nieuws smile

" Oh, en het wachten is zo moeilijk... Hopelijk krijgen jullie met de echo goed nieuws  "

Ja 't wachten zal lang duren nu... We hebben 7 jaar toegewerkt naar het krijgen van een nestje... Bij onze andere honden liep het stuk op gezondheidstesten en een BM ontsteking...  Dus hopelijk is het geluk nu een beetje aan onze zijde... ????

Volgende forumvraag: Merle-genen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^