Puppy bijt in handen...voeten...broek...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CoolsCools

Wij hebben sinds kort een shiba inu pup in huis. Hij doet het echt super enkel bijt hij in alles wat hij tegenkomt maar vooral in  handen benen voeten...

Ik heb al geprobeerd hem te negeren en weg te stappen maar hij blijft dan achter mij lopen en aan mijn broek hangen. En als ik stilstadoet hij rustig voort ...ook foei en au roepen helpt niet echt...

Dus weet niet goed meer wat ik kan doen om dit af te leren.

Hij is nog maar 10 weken en weet dat dit erbij hoort maar zijn tandjes zijn vlijmscherp. 

Heeft iemand raad om dit toch af te leren? 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ruilen werkt vaak goed. Als hij bijt geef hem een speeltje of botje waar hij in mag bijten. Je moet wel  geduld hebben. Het kan een paar weken duren voordat de pup het begrijpt.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Het hoort erbij! Bijten in je broek en voeten. Dqt doen alle pups. Tip: laarzen aan in huis. Idd gewoon weglopen. Het gaat vanzelf over als hij groter is. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Laarzen aan!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dit is gewoon puppy gedrag. 

Hondje is nog maar 10 weken, die heeft nog nauwelijks de tijd gehad om überhaupt nog maar iets te leren, ze weten op zo'n leeftijd nog niet wat een 'foei' of 'au' betekent. 

Het is een lange weg wat weken gaat duren. 

Als je maar genoeg tijd en energie in de opvoeding stopt en dingen steeds blijft herhalen, dan leren ze wel.

 

Heb ook goede kauwproducten in huis wat je je pup kan aanbieden zoals gedroogde runderoor, konijnenoor, lamsoor, bullepees, runderkophuid.

Zorg dat je hond genoeg te kauwen heeft, dat kun je aanbieden wanneer hij in jou bijt.

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

Je zou ook bv een laag hekje ergens in een deuropening kunnen plaatsen? Dan kun jij daarachter gaan staan maar de pup kan je wel zien dus je bent niet “weg”. Dan moet de pup wel even een” time out “nemen.

Bij ons was het zo dat dat echt doorgaan met bijten vooral was wanneer de pup overprikkeld was. Echt op vaste momenten de pup rust geven heeft bij ons ook al een stuk geholpen

honden page profiel Maria en NonchoMaria en Noncho

Wij hebben ook puppies gehad, dit werd bij de puppytraining afgeleerd. Zij weten ook goede adviezen te geven. Is alleen een heele lange tijd geleden hoor dus daar kan ik me niet veel van herinneren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^