vals/jagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ERER

Hallo, 

Ik heb 3 honden 2 shi-tzu's en een dwerg poedel.. onderling hebben ze nooit problemen geen jaloezie naar andere honden of mensen. 

Nu een maand of 3 hebben wij ook een valkparkiet.. en een van de shi-tzu's(7jr) is hier helemaal door geobsedeerd.. als de vogel rustig in de kooi zit en wat fluit geen problemen maar zodra hij fladderd of buiten zijn kooi op de stok zit word ze helemaal gek.. als wij aandacht aan de vogel geven precies t zelfde ze wilt er alles aan doen om de vogel te pakken. 

Wat we al geprobeerd hebben ; 

Bij de situatie betrekken..(werd t alleen erger van) 

Een geeft de vogel aandacht en de ander de hond..  (heeft geen zin, want zodra de vogel aandacht krijgt hoort of ziet ze niets meer)

Uit de situatie weg halen (met het gevolg van blaffen krabben tot ze terug mag/kan) 

Zodra ze denkt dat ze kans maakt de vogel te kunnen pakken hoort of ziet ze niks meer en heeft ze lak aan wat er gezegt wordt.. dit terwijl ze normaal wel luisterd.. bijvoorbeeld tijdens een wandeling in t bos oid heeft ze nooit oog voor vogels etc.

De andere 2 maakt het niks uit.. en hebben totaal geen erg in de vogel.. laten zich gelukkig ook niet gek maken. 

Maar dit is een lang probleem en ik weet niet meer wat nu nog te doen.. hopelijk heeft iemand hier tips!? 

 

Alvast bedankt! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ja ik ken het probleem, dat is gewoon jachtinstinct en dat krijg je er niet uit, als je corrigeert of af wil leiden dan komt dat niet binnen, niet omdat je hond stout wilt zijn, het is gewoon zijn instinct, ik heb zelf 2 papegaaien, bij mijn vorige hond ging dat prima, hij was ook een jachthond, maar hij had niet zo'n grote focus zoalsmijn hond Sam nu heeft.

Het is het geluid van de vleugels wat ze triggert, je kan het niet voorkomen, het is gevaarlijk voor je vogel.

Ik weet niet of je een kamer over hebt om daar een vogelkamer van te maken, met leuke touwen en takken en misschien een lekkere stoel om bij je vogel te zitten. Wij hebben dat niet, ik weet, het is heel vervelend, maar de kans dat er een keer raak word gebeten is groot, dus mijn vogels mogen er niet uit als Sam thuis is, en vaak is dat zo.

Je zou kunnen proberen om te leren dat hij/zij negeert, maar ik heb er een hard hoofd in als ik jouw verhaal lees, net zoals bij mijn hond, het is te gevaarlijk voor je vogel, pas alsjeblieft op...

honden page profiel ERER

Bedankt voor je antwoord.. ik kan me daar in vinden denk er soms ook zo over maar waarom dan buiten niet... in de tuin op straat of in t bos?

Dat vind ik heel tegenstrijdig, en dat geeft me weer hoop.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Bedankt voor je antwoord.. ik kan me daar in vinden denk er soms ook zo over maar waarom dan buiten niet... in de tuin op straat of in t bos?
Dat vind ik heel tegenstrijdig, en dat geeft me weer hoop. "

Ja ik wil je hoop niet weghalen, maar binnen is het geluid van het fladderen veel harder, dus het instinct gaat eerder aan, ik denk als je een gewonde vogel tegen komt, een eend of meerkoet, dan gaat het jachtinstict meteen weer aan, het is het geluid wat ze zo gek maakt.

Buiten loopt mijn Sam ook naast eenden en kauwen, dan is er niks aan de hand, maar gaan ze hard fladderen in paniek of zo, dan staat hij meteen aan.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Bij ons is het net omgekeerd...thuis hebben we 2 valkparkieten en die boeien haar totaal niet ,waren er wel al toen ze als puppy kwam.

 

Buiten jaagt ze achter alle vogels aan, vooral de meeuwen op het strand zijn leuksealed

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^