Kijkt heel de tijd naar boven, help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aiko12Aiko12

honden foto van Aiko12

Ik heb het er nog niet echt over gehad met mijn dierenarts omdat ik ging wachten tot de jaarlijkse controle die ik heb voor Aiko. En ik heb ook niet direct ingegrepen omdat ik dacht in het begin dat dit kwam doordat hij echt iets zag op het plafond een schemering of dergelijke of een vlieg. Maar ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft maar mijn zoon speelde vroeger hier beneden op zijn computer en zijn muis gaf licht wat 's avonds dan zorgde voor licht op het plafond en hier sprong hij altijd naar dat bedacht ik mij vandaag omdat ik er blijf over nadenken, kan dit misschien zijn dat dit er iets mee te maken heeft?

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik neem aan dat je zoon niet in de tuin of buiten zat met zijn muis?

Ja, je kan er over blijven denken natuurlijk, maar al met al duurt dit gedrag nu al 10 maanden en dat vind ik nog al wat.

Ikzelf zou nooit zolang wachten met stappen te ondernemen richting dierenarts, maar we zijn niet allemaal het zelfde natuurlijk.

Maar ik raad je dus echt dringend aan stappen te ondernemen, dit duurt echt al veel te lang.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Heb je z'n zicht al eens laten onderzoeken? Is er kans dat hij een vlek in zijn zicht heeft? Of andere soort vertekening als gevolg van een oogaandoening?  

Misschien dat in de beleving van een hond er de realisatie niet is dat dit in zijn eigen oog zit?


honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik heb het er nog niet echt over gehad met mijn dierenarts omdat ik ging wachten tot de jaarlijkse controle die ik heb voor Aiko. En ik heb ook niet direct ingegrepen omdat ik dacht in het begin dat dit kwam doordat hij echt iets zag op het plafond een schemering of dergelijke of een vlieg. Maar ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft maar mijn zoon speelde vroeger hier beneden op zijn computer en zijn muis gaf licht wat 's avonds dan zorgde voor licht op het plafond en hier sprong hij altijd naar dat bedacht ik mij vandaag omdat ik er blijf over nadenken, kan dit misschien zijn dat dit er iets mee te maken heeft? "

Zolang die situatie er nu niet is (geen licht van de muis op het plafond) denk ik niet dat dat er wat mee te maken heeft een hond gaat niet maanden in spanning zitten wachten tot hij misschien weer dat licht ziet. 
Maar je weet ook zeker dat je hond niet aan het jagen is op vliegen of andere insecten? Daar is het nu namelijk wel de tijd voor. Sommige honden kunnen er best obsessief achteraan jagen. Maar goed, dat zou je dan zelf ook moeten kunnen zien dat hij dat doet.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Zolang die situatie er nu niet is (geen licht van de muis op het plafond) denk ik niet dat dat er wat mee te maken heeft een hond gaat niet maanden in spanning zitten wachten tot hij misschien weer dat licht ziet. Maar je weet ook zeker dat je hond niet aan het jagen is op vliegen of andere insecten? Daar is het nu namelijk wel de tijd voor. Sommige honden kunnen er best obsessief achteraan jagen. Maar goed, dat zou je dan zelf ook moeten kunnen zien dat hij dat doet. "

De hond vertoond dit gedrag al 10 maanden, dus ook toen er minder insecten en vliegen waren.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" De hond vertoond dit gedrag al 10 maanden, dus ook toen er minder insecten en vliegen waren. "

Pff ok dat is wel heel lang ja. Ik las de topicstart als: "we hebben deze hond geadopteerd en nu 10 maanden bij ons".
Misschien ook omdat ik er vanuit ga dat je niet 10 maanden lang hetzelfde observeert en na die 10 maanden pas aan de bel trekt?foot-in-mouth

 

Het goede nieuws is dan wel wat hij ook mankeert; het is vast geen dodelijke hersentumor want dan was hij er hoogstwaarschijnlijk al niet meer.foot-in-mouth

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Pff ok dat is wel heel lang ja. Ik las de topicstart als: "we hebben deze hond geadopteerd en nu 10 maanden bij ons".Misschien ook omdat ik er vanuit ga dat je niet 10 maanden lang hetzelfde observeert en na die 10 maanden pas aan de bel trekt?
 
Het goede nieuws is dan wel wat hij ook mankeert; het is vast geen dodelijke hersentumor want dan was hij er hoogstwaarschijnlijk al niet meer. "

Er zijn ook hersentumoren die heel langzaam groeien.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^