Geen giardia, geen parasieten, oorzaak onbekend. Nog steeds diarree..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

mijn puppy heeft sinds ik hem heb last van diarree. Tijdje ging het goed, toen weer wat minder en nu een maand lang. Ongelofelijk veel diaree. Hij poept zeker 20 keer per dag. Ik ben over gestapt op orijien puppy large breed. Dat ging 3 dagen goed, zijn ontlasting werd steviger. Maar de 4e dag had hij ineens spuitpoep voor 3 dagen lang. Derde dag ging ik huilend naar die dierenarts, want hij poepte zijn bench en hele huis onder, omdat ie het niet meer vol kon houden. Hij kan er natuurlijk niks aan doen, maar ik ben zo moedeloos van geworden. Dat ik de kuur en de diarree remmers weer maar heb geaccepteerd. Zijn poep is nog steeds niet normaal, maar het is in ieder geval geen spuitpoep meer. Ze hebben me ook een voer meegegeven dat heet gastro intestinal junior van CANIN. Dat zou moeten helpen omdat het licht vertaarbaar voer is. Maar mensen, geen verandering.. dit is tijdelijk en dit weet ik heel zeker. Sinds ik hem heb zit hij op de remmers. Ik heb alles geprobeerd. Rijst rijstwater, gekookte kip, kaneel, kokosolie, pompoenpitten, maar NEE. Moet ik gewoon geduld hebben of wat??? cry

Broers zussen hebben dit niet. Nooit last gehad van diareee... moeder vader kern gezond. Dus het ligt ook niet aan de fokker. Ik heb een goede hond gekocht. 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

heeft de da wat testen gedaan voor bepaalde ziektes? zoals giardia enzo?
wat voor voer kreeg hij bij de fokker? en was hij toen al ziek? bij welke fokker heb je hem dan vandaan?

heb je niet teveel afwisseling gegeven? je hebt rijst rijstwater gegeven, gekookte kip, kaneel,kokosolie,pompoenpitten etc.
is dat niet wat veel?

ga anders terug naar de da of als je deze niet goed vind ga dan naar een andere. laat een test uitvoeren voor bepaalde ziektes die diarree kunnen geven etc. zoals giardia. komt vooral voor bij br00dfokkers. als je net weet wat dat zijn: "fokkers" die fokken om het geld. hebben vaak meerdere rassen. er staat dat je pup alle entingen heeft gehad maar die da werkt met de br00dfokker mee.

of je hond heeft iets verkeerds gehad/gegeten of hij heeft een andere ziekte. heb je de fokker al gecontact? en gemeld wat er is?

 gekopieerd van de licg "giardia bij hond en kat" : 'een veel voorkomend verschijnsel is diarree met zachte tot waterige ontlasting die sterk ruikt en slijmerig kan zijn'

honden page profiel May May

honden foto van May

best veel vragen, sorry daarvoor, maar je geeft net zelf aan dat de andere pups het niet hebben. heb je de ouders gezien? hoe zagen ze eruit?

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" best veel vragen, sorry daarvoor, maar je geeft net zelf aan dat de andere pups het niet hebben. heb je de ouders gezien? hoe zagen ze eruit? "

Super gezond. Echt top honden! Hij kreeg devotion honden voer. Ik ben daarna overgestapt naar royal canin puppy mini. (De dierenarts had me de verkeerde gegeven.) Hij had large moeten krijgen. Ben daarna over gestapt op puppy large. Het ging in tussen tijd goed maar ook weer niet. Het verschilde wel per dag... daarna begon hij te jeuken maar heb de zak van 15 kg wel opgemaakt, onder tussen heeft ie ook weer remmers gekregen. En weer kip en rijst. En ja idd ik heb veels te veel uitgeprobeerd, maar ik probeerde het te stoppen op een natuurlijke manier. Want mediacatie geeft ook altijd weer bijwerkingen (totaal geen voorstander van voor een jonge pup) maar goed... en nu zit ik op de orijien en geef ik dus nu al 3 dagen ook dat ander voer... z’n onlasting ziet er wat steviger uit. (Begin stuk die er uitkomt is een normale onlasting, maar einde van zijn ontlasting is nog steeds waterig) hij was getest op giardia. Ik ben naar 3 klinieken geweest om de ontlasting van 3 dagen te laten testen. 2 keer negatief en 1 keer positief en dat was bij mijn eigen dierenarts. Misleiding. Zijn ontlasting rook idd heel sterk en was slijmerig en vettig of zo... maar het is geen giardia. Ik heb ALSNOG panacur gegeven, ondanks het negetief was. Want ik dacht het is toch een ontwormingskuur het maakt alles wel dood wat er in zit.. het ging weer een dagje goed. En sindsdien spuitpoep... 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" heeft de da wat testen gedaan voor bepaalde ziektes? zoals giardia enzo?wat voor voer kreeg hij bij de fokker? en was hij toen al ziek? bij welke fokker heb je hem dan vandaan?heb je niet teveel afwisseling gegeven? je hebt rijst rijstwater gegeven, gekookte kip, kaneel,kokosolie,pompoenpitten etc.is dat niet wat veel?ga anders terug naar de da of als je deze niet goed vind ga dan naar een andere. laat een test uitvoeren voor bepaalde ziektes die diarree kunnen geven etc. zoals giardia. komt vooral voor bij br00dfokkers. als je net weet wat dat zijn: "fokkers" die fokken om het geld. hebben vaak meerdere rassen. er staat dat je pup alle entingen heeft gehad maar die da werkt met de br00dfokker mee.of je hond heeft iets verkeerds gehad/gegeten of hij heeft een andere ziekte. heb je de fokker al gecontact? en gemeld wat er is? gekopieerd van de licg "giardia bij hond en kat" : 'een veel voorkomend verschijnsel is diarree met zachte tot waterige ontlasting die sterk ruikt en slijmerig kan zijn' "

Hij heeft alle inentingen gehad. De laatste 2 heb ik zelf gedaan. Dus dat zit goed. Heb hem ook goed ontwormd... dus? Ik weet het echt niet :(((((

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat bedoel je met misleiding?

 '1 keer positief en dat was bij mijn eigen dierenarts. Misleiding. Zijn ontlasting rook idd heel sterk en was slijmerig en vettig of zo... maar het is geen giardia.'

ik zou het niet weten wat het dan zou kunnen zijn.
zoek een goede da op en vraag naar eventuele ziektes of iets wat het kan zijn. wij kunnen niet zien hoe je pup is vanachter een beeldscherm.

ga terug naar de da en vraag naar meer onderzoeken. en wissel niet te snel van voer. daar raken ze ook van aan de dunne omdat de darmen dat niet goed aankunnen. als je van voer wisselt moet je dat beetje bij beetje door elkaar mengen en het nieuwe voer er steeds meer bij doen.

suc6.

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" best veel vragen, sorry daarvoor, maar je geeft net zelf aan dat de andere pups het niet hebben. heb je de ouders gezien? hoe zagen ze eruit? "

Ik denk dat ik zelf een zooitje van heb gemaakt... ook. Ik laat hem nu rusten. Hij is voor derest heel speels wanneer hij buiten is. Thuis rustig. Dat is wel normaal denk ik. Er is wel een puppy waar hij elke dag mee speelt en die eet van alles takjes tot aan poep. Hij heeft ook altijd diarree en laatst zal ik toevallig dat zijn poep precies hetzelfde was als mijn pup. En het stonk vreselijk, kan het gewoon aangestoken zijn? 

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Ja, kan best besmettelijk zijn. Ik zou zeker adviseren om, voorlopig, jouw pup apart te houden van andere honden.


Hoe lang heeft hij nu de diarree?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

och wat een zorgen je bent al zo lang bezig met hem.

 

Misschien was toch  giardia aanwezig alhoewel het niet aangetoond werd bij de tests? Dat je dierenarts zijn test toch klopte? Alles is mogelijk. Ook de entingen hebben natuurlijk invloed gehad op het immuunsysteem. Zijn die gedaan toen hij diarree had?

Soms zijn ook meerdere kuren nodig. 

Ik zou hem van het andere hondje weghouden en streng alle hygienemaatregelen opvolgen.

 

Als het mijn hond was ging ik ook eens naar een holistische dierenkliniek als de Hoekhttps://www.holistischdierenarts.nl/ om daar uit te laten zoeken wat er precies aan de hand is en hoe dit op te lossen, welk voer voor hem het beste is etc.

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat bedoel je met...de laatste entingen heb ik zelf gegeven ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hij heeft alle inentingen gehad. De laatste 2 heb ik zelf gedaan. Dus dat zit goed. Heb hem ook goed ontwormd... dus? Ik weet het echt niet :((((( "

De laatste twee heb ik zelf gedaan ?? wanneer je te veel ontwormd maak je de darmflora ook stuk, heb je met de arts gesproken over een goede probiotica ? 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Sec. Opinion bij een al dan niet holistisch da.

Ben zelf niet zo thuis met homeopathische/holistische supplementen, maar misschien is dit het proberen waard,zie link:

https://www.sensipharm.nl/huisdieren/diarree-bij-honden.html?gclid=Cj0KCQjw3PLnBRCpARIsAKaUbgtbSwMMYMxAwGfQPjBrjXMwdE4_RsBBkhBwb5orExD9BA74EUGiN_UaAtkHEALw_wcB

 

Succes

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel May May

honden foto van May

je pup heeft het van een andere pup... giardia is besmettelijk.

je da heeft toch gezegd dat die test posifitef was?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Dit herken ik van een hond  heel lang geleden. Radeloos word je er van.

Ga terug naar de dierenarts!!! Niet jnutselen met een pup met diarree, veel te gevaarlijk, uitdroging ligt op de loer.

 

Giardia testen kunnen volgens mij niet vals positief zijn, wel vals negatief. Heb je laten testen zou je het nog een keer kunnen laten doen.

Als het mijn hond was, vroeg ik bij de da om royal canin hypoallergenic, vaak hebben ze proefzakjes, vraag als ze dit hebben voor een paar dagen.. Hierin zijn de dierlijke eiwitten zo klein gemaakt dat het lijf ze niet meer als zodanig herkent. En daar door super licht verteerbaar. Helpt dit dan weet je dat je hondje reageert op dierlijk eiwit. Het helpt binnen 1 a 2 dagen dan.

Helpt het houd je hond hier dan voorlopig  op,hoeft echt niet zijn hele leven. . Zijn darmen zijn zo giga van slag dat dat eerst echt rustig moet worden. Niet te veel veranderen, dat geeft zowiezo al darmproblemen.  Dat zou mijn eerste optie zijn.

Maar nogmaals , niet de ene dag dit de andere dag dat.

Optie twee

En kijk eens bij olewo wortels. Is een supplement,

 

Overigens overleg het met je da. Die moet wel weten wat je allemaal doet om een goede diagnose te stellen.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wanneer heb je de ontlasting voor het laatst laten onderzoeken? Wanneer heeft hij de giardia kuur gekregen, hoeveel dagen? Hoe oud is je pup? 

Hoe gaat het verder met hem? 

 

Op dit moment zou ik contact opnemen met een goede voedingsdeskundige. Ik ken er een aantal via pb zou ik voor je kunnen kijken wie het dichtst bij jou in de buurt zit. Die kan dan echt alles met je uitzoeken en eventueel doorverwijzen naar de juiste arts. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ook op coccidiose getest? (--is ook een eencellige, met vergelijkbare verschijnselen als giardia.)

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Wat voor kleur heeft zijn ontlasting ?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Wat voor kleur heeft zijn ontlasting ? "

Denk je aan pancreasinsufficientie? Dacht ik ook aan, maar ontlasting is toch onderzocht?

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

" Denk je aan pancreasinsufficientie? Dacht ik ook aan, maar ontlasting is toch onderzocht? "

Ik vergelijk het een beetje met wat onze hond had.... dat is ook zo'n zoektocht geweest. Ook nooit vaste ontlasting, diarree, gal overgeven, onrustig noem maar op

Uiteindelijk kwam naar voren dat hij geen e.p.i. heeft, maar wel een pancreas die niet naar behoren werkt.

Sinds hij op bepaald dieet kvv zit en supplementen erbij heeft, gaat het goed. En dit is pas sinds een half jaar, dus toen pas rust in de tent gekomen. (Hij is nu 2 jaar)

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Wanneer heb je de ontlasting voor het laatst laten onderzoeken? Wanneer heeft hij de giardia kuur gekregen, hoeveel dagen? Hoe oud is je pup? 
Hoe gaat het verder met hem? 
 
Op dit moment zou ik contact opnemen met een goede voedingsdeskundige. Ik ken er een aantal via pb zou ik voor je kunnen kijken wie het dichtst bij jou in de buurt zit. Die kan dan echt alles met je uitzoeken en eventueel doorverwijzen naar de juiste arts.  "
JA heel graag! Hij vervuilt zelfs zijn eigen bench. Ze willen dat ik hem op dieet zet, krokodil of kangeroe of zo. Iets wat ie nooit heeft gehad. En dat 6 weken lang uitproberen. Of speciale voer (dieet) die ik ook eventueel 6 weken moet volgen. Ik ben er echt moe van. 6 weken nou. Continu.  

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Wat krijgt hij nu te eten? En wat krijgt hij aan tussendoortje? Ik ben de draad even kwijt
 
Ik zou hem het dierenartsvoer geven (de gastro intestinal), dit is immers speciaal voor maagdarmproblemen. En houd hem hier voorlopig op. Daarnaast geen enkele andere dingen tussenduur (geen koekjes of kluifjes) Je kunt het voer ook gebruiken als beloning voor tussendoor.
 
Probeer in het vervolg zo min mogelijk te wisselen van voer. En als je dit doet, doe het geleidelijk (6-7 dagen mengen). Als je van krokante brok naar geperste brok gaat of andersom mag je niet mengen. 
 
Is je pup trouwens een zenuwenpees? Stress kan ook zorgen voor diarree "
 
ik ben veel van voer veranderd. In het begin kreeg hij devotion honden voer bij de fokker. Ik ben daarna langzamerhand geswitched op royal canin mini puppy (de arts zelf gaf mij de verkeerde voer) vervolgens medium puppy (hij was nog al rustig dus ik ging er van uit dat het niet voldoende was voor hem. Want hij is nu bijna 6 maanden en 26 kilo.) dus de dierenarts zei we gaan over op de puppy maxi. Nou hij werd in ene zo energievol. Had ineens een super vrolijke puppy, daarvoor was ie ook veel vrolijk maar hij rende en speelde niet heel veel.  Maar royal canin gaf hem heel veel jeuk. Dus nu zit ik op de orijien, dat ging zo goed eerste paar dagen. Z’n ontlasting was goed op te rapen en stonk HELEMAAL niet! En tussendoor gaf ik natuurlijk snackies en gedroogde botjes... dus ben daar onmiddelijk  mee gestopt toen hij zijn bench had vervuild met spuitpoep. En daarna heb ik dus speciale canin voer gekregen voor de maag. Maar diarree is terug gekomen. (Ik gaf dat speciale voer in combinantie met antibiotica en diaree remmers) en ik heb dagen lang gemengd. Maar nee. Hij heeft weer spuitpoep vandaag. Om te janken.... 

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

krokodil of kangeroe ? amai nogal exotisch , een holitische arts die dat aanrade ?

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"Sinds ik hem heb zit hij op de remmers.  "

al maandenlang dus, welke zijn het?

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Zit even mee te lezen, orijen is ineens veel te veel eiwitten en daar kan je hond ook van aan de diarree zijn.

Maar hoeveel voer je eigenlijk? 

Weet je dat een hond van te veel voer ook aan de diarree kan raken? 

26 kg, dan zou  3x 90 gram al zo maar eens genoeg voor je hond kunnen zijn. 

Het kan zijn dat je hond meer nodig heeft maar diarree is vaak van te veel voeren. 

De darmen kunnen het dan niet aan . 

Voor je alles gaat proberen kijk eens naar de hoeveelheid voer je hond krijgt. 

 

 

 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" krokodil of kangeroe ? amai nogal exotisch , een holitische arts die dat aanrade ? "

Belachelijk he? 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

 Zit even mee te lezen, orijen is ineens veel te veel eiwitten en daar kan je hond ook van aan de diarree zijn.
Maar hoeveel voer je eigenlijk? 
Weet je dat een hond van te veel voer ook aan de diarree kan raken? 
26 kg, dan zou  3x 90 gram al zo maar eens genoeg voor je hond kunnen zijn. 
Het kan zijn dat je hond meer nodig heeft maar diarree is vaak van te veel voeren. 
De darmen kunnen het dan niet aan . 
Voor je alles gaat proberen kijk eens naar de hoeveelheid voer je hond krijgt. 
 
 
  "

Heyyy daar heb ik nooit stil bij gestaan???? Dit klinkt wel logisch. Ik geef hem volgens de voedingschema en dat is als ik het goed heb 360 gram in 24 uur tijd...

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Heyyy daar heb ik nooit stil bij gestaan???? Dit klinkt wel logisch. Ik geef hem volgens de voedingschema en dat is als ik het goed heb 360 gram in 24 uur tijd... "

Doe dat eens een dag door de helft en kijk wat er gebeurt. 

Een dagje iets minder is helemaal niet erg. 

Als het goed gaat, ga dan eens 100 gram er onder zitten. 

Als dat goed gaat dan is dat waarschijnlijk voldoende voor je hond. 

Je kan het dan langzaam opvoeren of zo laten, net wat nodig is. 

 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^