Geen giardia, geen parasieten, oorzaak onbekend. Nog steeds diarree..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Denk je aan pancreasinsufficientie? Dacht ik ook aan, maar ontlasting is toch onderzocht? "

Nou lichtbruin en soms bruin en laatste 2/3 dagen donker groen. Verschilt ook per dag. Wat is dat? Ja maar niet volledig. Zodra ik het kan veroorloven. Ga ik zijn bloed laten checken, ontlasting laten checken. Misschien ook een endoscopie (als dat ook eventueel nodig is) maar voor nu wilt de dierenarts dat ik een dieet ga volgen. Pfff weet niet wat voor vlees ik moet geven dan? En 6 weken lang dat komt ie ander voedingstoffen te kort. Dilemma

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Ja, kan best besmettelijk zijn. Ik zou zeker adviseren om, voorlopig, jouw pup apart te houden van andere honden.


Hoe lang heeft hij nu de diarree? "

Ja heb ik toen gedaan. Ik ga het weer doen, want hij stoeit ook echt heel veel misschien ligt het ook daar aan. Ik denk echt een beetje te veel door misschien nu. Ik wil gewoon dat hij zsm geneest, want dit is helemaal niet goed voor zijn gezondheid..

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" De laatste twee heb ik zelf gedaan ?? wanneer je te veel ontwormd maak je de darmflora ook stuk, heb je met de arts gesproken over een goede probiotica ?  "

Nee niet. Maar ik heb zelf wel vandaag zo een pasta gekocht (wat goed is voor de darmflora) dat heet canikur pro van 15ml. En hij had zojuist een hele mooie ontlasting... kan het door dat komen? 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

 och wat een zorgen je bent al zo lang bezig met hem.
 
Misschien was toch  giardia aanwezig alhoewel het niet aangetoond werd bij de tests? Dat je dierenarts zijn test toch klopte? Alles is mogelijk. Ook de entingen hebben natuurlijk invloed gehad op het immuunsysteem. Zijn die gedaan toen hij diarree had?
Soms zijn ook meerdere kuren nodig. 
Ik zou hem van het andere hondje weghouden en streng alle hygienemaatregelen opvolgen.
 
Als het mijn hond was ging ik ook eens naar een holistische dierenkliniek als de Hoekhttps://www.holistischdierenarts.nl/ om daar uit te laten zoeken wat er precies aan de hand is en hoe dit op te lossen, welk voer voor hem het beste is etc.
 
 
  "

Ja idd. Ik vind het gewoon frustrerend, want hij jankt elke nacht omdat ie minstens 3 keer moet poepen. En hij houdt het gewoon NIET meer vol. Ik vind het ook niet leuk voor hem, want ik wil hem zo goed mogelijk laten groeien. Want hij houdt echt NIKS binnen. Maar net was z’n ontlasting wel oké na de pasta candikur. Ben benieuwd. En idd ik ben nu EXTRA voorzichtig. Ik hou hem schoon. Ik hou het huis schoon. Ik kijk dat hij niks drinkt of eet buiten. Wel vermoeiend, maar het moet gebeuren, wil een gezonde hond hebben straks!! Ik ga de link even bekijken... 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Ook op coccidiose getest? (--is ook een eencellige, met vergelijkbare verschijnselen als giardia.) "

Dit ga ik even allemaal opnieuw navragen en laten checken. Heb zoveel geld uitgegeven, zo zonde!!!!!  ik ben wel verzekerd, maar krijg het geld pas na 2/3 weken terug -_- en ze vergoeden niet eens alles. Niet alle medicaties bijvoorbeeld. Vervelend 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik vergelijk het een beetje met wat onze hond had.... dat is ook zo'n zoektocht geweest. Ook nooit vaste ontlasting, diarree, gal overgeven, onrustig noem maar op
Uiteindelijk kwam naar voren dat hij geen e.p.i. heeft, maar wel een pancreas die niet naar behoren werkt.
Sinds hij op bepaald dieet kvv zit en supplementen erbij heeft, gaat het goed. En dit is pas sinds een half jaar, dus toen pas rust in de tent gekomen. (Hij is nu 2 jaar) "

Yep, had mijn hond destijds ook, helaas voor hem te laat gevonden, pas bij een laparatomie (buik open om te bekijken). Bij pancreas probleem , google er maar op, veel ontlasting, diarree met een kleur die leemkleurig is, volgens mij is dat licht van kleur. Kan gevonden worden in specialistisch ontlasting onderzoek, misschien ook via bloed, mijn hond had dit in de jaren 80, zal veel veranderd zijn in onderzoek en behandeling..  Onze hond vrat veel, was brood en brood mager, altijd diarree. 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Wat bedoel je met...de laatste entingen heb ik zelf gegeven ? "

Diarstop. Dit was de 4e keer. 

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Dit herken ik van een hond  heel lang geleden. Radeloos word je er van.
Ga terug naar de dierenarts!!! Niet jnutselen met een pup met diarree, veel te gevaarlijk, uitdroging ligt op de loer.
 
Giardia testen kunnen volgens mij niet vals positief zijn, wel vals negatief. Heb je laten testen zou je het nog een keer kunnen laten doen.
Als het mijn hond was, vroeg ik bij de da om royal canin hypoallergenic, vaak hebben ze proefzakjes, vraag als ze dit hebben voor een paar dagen.. Hierin zijn de dierlijke eiwitten zo klein gemaakt dat het lijf ze niet meer als zodanig herkent. En daar door super licht verteerbaar. Helpt dit dan weet je dat je hondje reageert op dierlijk eiwit. Het helpt binnen 1 a 2 dagen dan.
Helpt het houd je hond hier dan voorlopig  op,hoeft echt niet zijn hele leven. . Zijn darmen zijn zo giga van slag dat dat eerst echt rustig moet worden. Niet te veel veranderen, dat geeft zowiezo al darmproblemen.  Dat zou mijn eerste optie zijn.
Maar nogmaals , niet de ene dag dit de andere dag dat.
Optie twee
En kijk eens bij olewo wortels. Is een supplement,
 
Overigens overleg het met je da. Die moet wel weten wat je allemaal doet om een goede diagnose te stellen. "
Ja dat zei ze ook net aan de telefoon , dat moet ik dan 6 weken lang geven en niks anders...

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

" Wanneer heb je de ontlasting voor het laatst laten onderzoeken? Wanneer heeft hij de giardia kuur gekregen, hoeveel dagen? Hoe oud is je pup? 
Hoe gaat het verder met hem? 
 
Op dit moment zou ik contact opnemen met een goede voedingsdeskundige. Ik ken er een aantal via pb zou ik voor je kunnen kijken wie het dichtst bij jou in de buurt zit. Die kan dan echt alles met je uitzoeken en eventueel doorverwijzen naar de juiste arts.  "
3 weken terug. Geen giardia of andere parasieten wormen etc. Heb alsnog panacur gegeven, omdat mijn arts zei dat het positief was ( maar eerlijk gezegd. Kwam ze niet overtuigend over want ze keek naar de grond toen ze zei dat het positief was) hij bleef diarree houden. Hij is bijna 6 maanden. Hij is wel actief buiten en thuis rustig. Over het algemeen is het een rustige stafford... heel bijzonder . Ik heb zelf candikur gekocht voor de darmflora. En zijn ontlasting was net super stonk niet,  was heel goed op te rapen en was donkergroen van kleur en er zat wat gras in. Gras eet hij ELKE dag. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Een hond met continue diarree en kuren met medicijnen als antibiotica(ab) en panacur, die voelt zich niet fijn en zal waarschijnlijk daarom rustig zijn.

Geeft de rc hypoallergenic als je dierenarts dat aanraadt en geef inderdaad NIETS anders. Ook deze brokjes geven als beloninkje tussendoor.  Ik hoop dat het gaat helpen. 

Een da zal nooit zomaar panacur voorschrijven. Ook een da moet zo min mogelijk ab voorschrijven. Ik weet panacur is geen ab kuur, maar wel een zwaarder medicijn.  Dat wordt niet zomaar gegeven.

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Puppy AtesPuppy Ates

honden foto van Puppy Ates

"  
Ben ook weleens met een pup naar de dierenarts geweest voor diarree. Kreeg o.a. zo'n spuit met pasta mee die je in de bek moet spuiten. Achteraf kwam ik erachter dat het een voedingssupplement is en dat vergoedt de verzekering dus niet. Stond ik ook van te kijken. Maar de dierenarts geeft het mee dus dan zal het wel noodzakelijk zijn, toch? "

Ja vreemd

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^