Hondenbrokken/Diner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RaymondRaymond

Hallo, Ik heb een vraag: Mijn hond heeft problemen met normale brokken, hier drinkt ze uiteraard water bij en ondanks dat ik dit smorgens geef en haar 3 keer per dag goed uitlaat haalt ze de nacht niet en vind ik smorgens een plasje in mijn keuken. Ik ben toen overgestapt op Diner. Wat mij opviel is dat ze dit ook erg lekker vind en daarnaast eigenlijk niets drinkt, met als resultaat dat er smorgens geen plasjes meer in de keuken liggen. Nu komt mijn vraag, ik heb nog zo'n 20 kilo normaal droogvoer, aangezien ik het zonde vind om deze weg te gooien was ik benieuwd of ik deze op dezelfde wijze als diner kan klaarmaken, dus met heet water, even laten staan en dan geven. Hopelijk hou ik dan het resultaat dat ze niet meer snachts in huis plast.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja hoor, dat kan! Wat versta je onder 'Diner'? 

honden page profiel RaymondRaymond

Je kan Diner gewoon zo kopen, is een mix van brokken, groenten en zo, dat maak je aan met heet water, laat je even staan en dan slobbert ze die bak lekker leeg, doordat ze dat zo eet, drinkt ze er veel minder bij en hoeft ze dus niet elke 4 uur naar buiten om te plassen.

 

honden page profiel DagmarDagmar

Gewoon proberen ;) 

honden page profiel RaymondRaymond

Bedankt voor de antwoorden, ik ga het gewoon proberen. Ik was aan het twijfelen of het kon omdat gewone brokken in de maag uitzetten door het drinken wat ze erbij doen. Hopelijk kan dit zo en scheelt me dat dwijlen :)

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 1 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Je kunt idd water over de brokken gooien en dit laten weken maar wat ik mij afvraag is, of de hond op deze manier wel voldoende vocht binnen krijgt. Is het niet beter om de hond overdag vrij over water te laten beschikken en de bak dan aan het einde van de middag weg te halen?

honden page profiel RaymondRaymond

Ik heb altijd overdag vers water staan. Met gewone brokken drinkt ze dus heel veel en met het "diner" drinkt ze een stuk minder. Savonds haal ik de waterbak ook weg, maar dan nog plast ze in huis als ze gewone brokken krijgt

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat voor brokken zijn je gewone brokken dan? De waterbak weghalen is niet slim. Je kunt ook de wekker even zetten om haar s nachts een keer uit te laten.

honden page profiel RaymondRaymond

Hahaha Ja hoor Kees, dat is een goed idee (NOT). Dan gooi ik nog eerder de brokken weg en blijf lekker diner geven. Dan zijn de problemen ook opgelost.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hahaha Ja hoor Kees, dat is een goed idee (NOT). Dan gooi ik nog eerder de brokken weg en blijf lekker diner geven. Dan zijn de problemen ook opgelost. "

Maar wat voor brokken zijn t dan? Misschien te zout?

 

Hoewel 3 x per dag uitlaten ook wel minimaal is.

honden foto van *** Wienske & Djangie ***

" Hahaha Ja hoor Kees, dat is een goed idee (NOT). Dan gooi ik nog eerder de brokken weg en blijf lekker diner geven. Dan zijn de problemen ook opgelost. "

Maar wat je geeft aan voer is denk ik ook niet de beste kwaliteit als het diner is. Ik vind het ook niet normaal dat je hond in de avond geen water meer mag, omdat ze anders in huis plast. En die andere brokken zou ik dan zeker weggooien, daar zou dan wel veel zout in zitten. Wat voor merk geef je nu? 

honden page profiel DagmarDagmar

Biofood heeft een diner variant, die geef ik ook wel eens, vnl in de winter,  de honden doen het daar heel goed op. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou die brokken ook weggooien,kan nooit goed zijn als een hond zoveel drinkt.

En hond hoort ter aller tijde drinken tot zijn beschikking te hebben,hier staat dag en nacht een bak water.

Heb nog nooit honden gehad die binnen plasten.

honden page profiel RaymondRaymond

Ik gaf aan brokken afwisselend Kavom, Prins lam/rijst en Vita Complete. Als diner geef ik nu Biofood diner. Dus geen Aldi zakken zout voer in elk geval.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je wil dat je hond minder water drinkt dan is vers vlees bv.smuldier,rodi....nog beter dan diner,daar zit genoeg vocht in en drinkt een hond beduidend minder van.

 

Ik begrijp het ook als je dat niet wil geven,is maar een tip.

honden page profiel RaymondRaymond

" Als je wilt dat je hond minder water drinkt dan is vers vlees bv.smuldier,rodi....nog beter dan diner,daar zit genoeg vocht in en drinkt een hond beduidend minder van.
 
Ik begrijp het ook als je dat niet wil geven,is maar een tip. "

Daar heb ik ook over zitten denken, maar dan ga ik wel voor echt goed vlees en dan stap ik over op barf. Voor een hond van 35 kilo zijn die kleine bakjes smuldier ook niet aan te slepen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Daar heb ik ook over zitten denken, maar dan ga ik wel voor echt goed vlees en dan stap ik over op barf. Voor een hond van 35 kilo zijn die kleine bakjes smuldier ook niet aan te slepen. "

Daar heb je volkomen gelijk in. hp-thumbsup

Volgende forumvraag: royal canin van zooplus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^