Nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AliciaAlicia

Hallo, mijn gezin (mama,plus papa en ik)

Hebben besloten om een hond te nemen.

Het liefst zouden we een vriendelijk ras willen die met andere huisdieren om kan gaan. We weten niet wat het best is een pup van een week of 4 of een pup van 7 of 8 weken.

We waren al wat rassen aan het opzoeken en kwamen de o zo lieve en schattige labrador tegen die volgens het internet goed met katten om kan gaan. Maar tijdens een normale school/werkweek moet de hond 3 dagen per week even alleen zijn (max 7 uurtjes)  ik weet niet of daar een oplossing voor is maar zijn er mss rassen die zolang afhankelijk kunnen zijn? 

Groetjes

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoe oud ben jij, Alicia?

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Super dat je hier info komt zoeken. 

Lees nog wat meer over honden! Over de eerste weken, een pup van 4 wrken hoort nog boj zijn of haar moeder, zeker tot minstens 7 a 8 weken. Langer kan ook 11 tot 12 weken.  Lees je in, lees in boeken over de opvoeding, er komt veel, heel veel kijken bij een puppie.

Een labrador is een hond van 35 kilo of misschien wel zwaarder. Kan jij dag aan als hij trekt? .

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Geen enkele pup gaat emt 4 weken bij zijn moeder vandaan. Mocht er een fokker zijn die zijn pups wel op zo'n jonge leeftijd verkoopt, direct wegwezen. Wettelijk gezien mag een pup pas met 7 weken weg bij zijn moeder, houd dat dus aan. De eerste paar weken kan een pup nog helemaal niets. Hij kan niet alleen zijn en is ook nog niet zindelijk, dus direct al die tijd alleen laten zijn kan ECHT niet en is zielig, tenzij de hond naar een oppas kan. 

honden page profiel AliciaAlicia

Ik ben bijna 14

Aahzo dat wist ik niet dat ze na 4 weken niet van hun nest mochten.

Ennn, welk ras kan goed alleen blijven en goed omgaan met katten??

 

Bedankt voor alle tips tot nu toe

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Alicia,willen je ouders ook een hond en verzorgen, jij gaat naar school, vriendjes vriendinnen uitjes...een hond kost heel veel geld, verzorging dierenarts, een baantje in de vakantie zou leuk zijn om dan ook bij te dragen aan de kosten ? Je hebt al meegekregen pupsels gaan pas weg na de 7 weken, kleine hondjes blijven wat langer bij de fokker...en zeven uur alleen, nee dat kan niet, zelfs geen volwassen hond, daar zal je dan opvang voor moeten zorgen.....en allemaal toch wat te veel, dan eens vragen bij het asiel of je daar wat mag doen, schoonmaken, wat verzorgen, met de honden daar fijn spelen, zo kan je ook zien of je een hond wel leuk vind, denk er eens over na, goed dat je hier komt en vragen steld....

honden page profiel LolaLola

Gelukkig maar dat honden niet zo vroeg weg mogen bij de moeder. Geen enkele pup kan 3 dagen alleen zitten, ik heb 2 honden van 4 jaar en 2 jaar, deze zijn maximaal 4 uur op een dag alleen, anders gaan ze naar een oppas. Een pup kan dit zeker niet, die moet elk uur nog uit. Ik zou eerst eens kijken of je een oppas kunt vinden, vrienden of bekende waar de hond heen kan als jullie weg zijn? Dan op zoek naar een goede fokker en je goed in lezen.

honden page profiel AliciaAlicia

Ja een oppas hebben we voorzien, onze buurvrouw is iemand die honden uitlaat van andere mensen en er voor zorgt en ik heb een foutje gemaakt in mn eerste bericht , maandag, dinsdag, woensdag  zal er zowiezo iemand van ons thuis zijn en op donderdag en vrijdag eet ik thuis van school dus dan kan ik even gedag zeggen aan mn hondje bij de buurvrow, dat terzijde, mijn plus papa heeft bij zijn thuis ook een hondje (een hele kleine) en mn mama heeft in haar tienerjaren ook een hond gehad dus ervaring is er wel.

Maar hoe kan je te weten komen welk ras je het best kan nemen? En nog eens bedankt voor die snelle reacties

honden page profiel LolaLola

Door goed na te denken wat jij van de hond wilt en verwacht, wat wil je ermee gaan doen? Is het bedoeld als gezelsschaps hondje of willen jullie er bijv mee gaan sporten of werken. Hoeveel tijd willen jullie er per dag aan besteden.

 

Groot, middelmaat of liever een klein hondje?

 

Korthaar, ruwharig of langharig ect ect

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Ja een oppas hebben we voorzien, onze buurvrouw is iemand die honden uitlaat van andere mensen en er voor zorgt en ik heb een foutje gemaakt in mn eerste bericht , maandag, dinsdag, woensdag  zal er zowiezo iemand van ons thuis zijn en op donderdag en vrijdag eet ik thuis van school dus dan kan ik even gedag zeggen aan mn hondje bij de buurvrow, dat terzijde, mijn plus papa heeft bij zijn thuis ook een hondje (een hele kleine) en mn mama heeft in haar tienerjaren ook een hond gehad dus ervaring is er wel.
Maar hoe kan je te weten komen welk ras je het best kan nemen? En nog eens bedankt voor die snelle reacties "

Heel vaak nemen mensen een bepaalde hond omdat ze iemand kennen met zo'n hond waar ze heel gecharmeerd van zijn. Je zou dus gewoon met allerlei honden kennis moeten maken, er van de baasjes over te weten komen en als het even kan met ze spelen. Dus ga naar het park of hondenwei etc en maak kennis met honden.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Je schrijft nu voornamelijk wat de hond zal moeten kunnen, maar je hebt het nog niet gehad over wat jullie de hond kunnen geven. Hoe lang zouden jullie dagelijks met hem kunnen wandelen? Zou je nog extra activiteiten met hem willen doen naast het wandelen? En kijk bij de beslissing dan ook eerlijk naar dagen waarop je het druk hebt, waarop je andere dingen te doen hebt,... Want honden hebben die beweging dagelijks nodig, dus ook op momenten dat het een hele dag regent of dat jullie weinig tijd hebben. 

 

Het kan enorm verschillen per ras hoeveel beweging en uitdaging je hond nodig heeft. Als je dat niet genoeg kunt bieden aan je hond kan hij vervelend en gefrustreerd raken. Daarom is het ook belangrijk om te kijken wat jullie aan de hond kunnen bieden en welk ras daar genoeg aan heeft. 

 

Houd ook rekening met de praktische kant. Ik heb vroeger een grote hond gehad, enorm lief, maar ik zou daar zelf niet meer voor kiezen. Een kleine hond is zoveel gemakkelijker om mee te nemen en mensen zijn er minder bang van. Ik neem mijn hondje vaak mee, terwijl dat niet mogelijk zou zijn met een grote hond. Sommige familieleden zijn bang van grotere honden of willen die niet in huis omdat ze dingen omstoten. In bepaalde situaties kan mijn hond angstig reageren en blijft stilstaan. Als dit gebeurt op 'gevaarlijke' plaatsen bvb waar auto's passeren, kan ik haar snel opnemen en ergens anders neerzetten. Dat kan niet bij een grote hond. Een vriendin van mij heeft een hond met slechte heupen. Ze moeten wekelijks naar de dierenarts, maar die hond heeft veel moeite met de auto. Ze krijgen hem bijna niet mee. Terwijl ik mijn hondje ook weer even kan oppakken als het echt moet. Ik zeg zeker niet dat je absoluut een kleine hond moet nemen, want er zijn ook oplossingen met grote honden. Maar ik bedoel dat zo'n dingen ook allemaal meespelen bij de keuze voor een bepaald ras. 

 

Ook de vacht kan een rol spelen. Sommige rassen verliezen veel meer haar dan andere rassen. Mijn hond is kortharig en verliest bvb het hele jaar door hele fijne haartjes. Die zie je niet goed, maar zweven wel overal rond. Overal in huis, op de gekste plaatsen, vind ik die haartjes van mijn hond terug. Daartegenover staat dan weer wel dat mijn hond een heel gemakkelijke vacht heeft qua onderhoud. Ze moet eigenlijk niet geborsteld worden en als we in de natuur gaan wandelen, blijft ze vanzelf schoon. Andere rassen verliezen dan weer grote plukken haar. Nog andere rassen verliezen (bijna) geen haar, maar vragen dan weer meer vachtverzorging. Ze moeten geschoren worden of dagelijks geborsteld worden. Dat zijn allemaal keuzes die je moet maken. Ik zou eens kijken wat jij en je ouders allemaal juist belangrijk vinden. 

 

Natuurlijk is het karakter het belangrijkste, maar andere factoren kunnen ook zeker meespelen bij de keuze voor een bepaald ras. 

Volgende forumvraag: Slapen 's nachts!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^