Angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TheeThee

We hebben onze spaniel van 11 maanden gistere opgehaald de mensen waar die was hadden een andere oudere hond ging niet samen oudere hond klikte niet met pup hij zat dus veel afgezonderd lowie zo heet onze reu is angstig trekt al wat bij  maar hoort hij iets geks schiet hij weg hij woonde op een flat mijn zoon kwam naar beneden  meteen blaffen grommen niet echt boosheid maar angst zoals wat is dit nu weer hij loopt netjes buiten maar voor je de riem om hebt hij schiet gewoon op de vlucht en gaat de rem er op en wil hij niet naar buiten eenmaal buiten gaat het goed hij heeft nog niks gegeten en   bij iets vreemds stress gistere was hij in de tuin we gingen naar binnen en riepen hem naar binnen en schoot hij steeds weg wij hebben vaak honden gehad maar nooit zo een angstige hond hoe geef ik hem vertrouwen en vind hij het leuk om tewandelen en vind hij het leuk bij ons

 

 

 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Heel veel geduld moet je hebben, wij hebben Sam nu 1 jaar, en eindelijk is hij niet meer bang voor mijn man, bij mij was hij minder bang.

Ik kan je een hunterlijn aanraden, die krijg je makkelijker om, of altijd een halsband om, wat ik toch al zou doen want met een bange hond zou ik er zeker een penning aan doen, met je telefoonnummers, die kan je laten maken via Internet, ff kijken..

Ik zou je hond eerst even lekker laten wennen binnen, en buiten niet loslaten, bij ons heeft dat meer dan 3 kwart jaar geduurd voordat dat kon, in die tijd heb ik heel veel geoefend op HIER, met lekkers.

Als je hond nog niet durft te eten, dan komt dat vanzelf wel, ik hoop dat hij wel drinkt met dit warme weer, anders op een plek zetten waar hij zich veilig voelt.

Mijn hond was buiten ook heel anders dan binnen, ook tegen vreemde mensen, binnen vind hij vreemde mensen eng, dus dat word over een paar weken veel visite vragen, en dan moeten ze de hond negeren, als je daar te laat aan begint dan is het lastiger, wij hebben te lang gewacht.

Ik kan alleen maar zeggen, rustig bewegen, niet te veel willen van je hond, en proberen lekkers te geven al gooi je het maar een meter van je vandaan.

Met geduld komt het echt goed..

honden page profiel TheeThee

Bedankt voor je reactie nee loslaten doen we zeker niet gevraagd of die gewend was om gekamd teworden helaas niet maar hij is nog jong nog niet veel klitten maar probeer daar snel mee tebeginnen want een spaniel moet er verzorgd uit zien o ja drinken doet hij wel gistere speelde hij voorzichtig met een bal dus veel geduld komt het vast goed

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dat is al een goed teken dat hij speelt, heel fijn om te lezen.

Tja, de vacht..ik weet niet wat wijsheid is, als je hem mag aaien, wat ik begreep mag nog niet, dan mag je ook niet kammen. Ik zou daar niet te snel aan beginnen, nu even wat regelmaat en rust, en van een afstandje lekker bezig zijn met je hond, maakt het hem bang, dan ophouden.

Mijn man was echt het allerengste voor Sam, hij heeft Sam elke avond op de wc zittend snoepjes gegeven, hij durfde ze amper aan te pakken, zonder stem en niet aankijken, maar toch wat lekkers geven uit die enge hand.

Nu schrikt hij nog wel eens, maar gaat heel vaak bij zijn baasje een kroeletje halen en speelt ook het liefst met hem.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Ik zou allereerst een goed veiligheidstuig aanschaffen. Een hond die zo bang is moet je niet aan een halsbandje meenemen. Daar kunnen ze gemakkelijk uit ontsnappen. Ik raad dit tuigje aan: https://petsplace.nl/adori-outdoor-harnas-hondenharnas-m-8711621953522-pps.html

honden page profiel TheeThee

Hij had een tuigje om daar kwam die uit eeenmaal buiten gaat het goed maar eer dat die buiten is je moet hem vangen om de riem om tedoen maar erg angstig binnen en elk vreemd geluidje is eng 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik zou allereerst een goed veiligheidstuig aanschaffen. Een hond die zo bang is moet je niet aan een halsbandje meenemen. Daar kunnen ze gemakkelijk uit ontsnappen. Ik raad dit tuigje aan: https://petsplace.nl/adori-outdoor-harnas-hondenharnas-m-8711621953522-pps.html "

Ik begreep juist dat hij buiten niet zo bang is, net zoals Sam, gek genoeg..

Maar ja, veilig moet het wel zijn ja, Sam vond zijn veiligheidstuig vreselijk, hadden we van de stichting gehad, hartstikke goed natuurlijk, maar hij vond het vreselijk..Steeds meer stichtingen gaan dat doen, goeie zaak.

Maar inderdaad als de hond buiten ook zo bang is, dan zeker goed beschermen tegen ontsnappen.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Hij had een tuigje om daar kwam die uit eeenmaal buiten gaat het goed maar eer dat die buiten is je moet hem vangen om de riem om tedoen maar erg angstig binnen en elk vreemd geluidje is eng 
  "

Een hond die binnen erg bang is, is buiten niet ineens helemaal zelfverzekerd. Dat lijkt misschien zo, maar een hond kan niet binnen angstig zijn, en buiten nergens bang voor. Daarom mijn advies om een veiligheidstuig te kopen. Een gewoon tuigje kan een hond veel te gemakkelijk uit ontsnappen. Een goed tuig loopt tussen de voorbenen door en heeft zowel om de borstkas, als achter de borstkas een band. De band tussen de voorpoten zorgt er voor dat de hond er niet uit kan ontspannen als hij vooruit trekt. En de band achter de borstkas zorgt er voor dat hij ook achteruit trekkend niet weg kan komen. 

 

Binnen zou ik hem eerst nog veel rust geven. Geen druk leggen. Niet in een hoekje manouvreren. Niet als een malle achter hem aan rennen om hem te vangen. Laat hem eerst maar even een paar dagen compleet met rust, zodat hij kan wennen. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Ik begreep juist dat hij buiten niet zo bang is, net zoals Sam, gek genoeg..
Maar ja, veilig moet het wel zijn ja, Sam vond zijn veiligheidstuig vreselijk, hadden we van de stichting gehad, hartstikke goed natuurlijk, maar hij vond het vreselijk..Steeds meer stichtingen gaan dat doen, goeie zaak.
Maar inderdaad als de hond buiten ook zo bang is, dan zeker goed beschermen tegen ontsnappen. "

Ik vind een veiligheidstuig wel echt belangrijk voor een buitenlandse hond. Voor elke bange hond trouwens ;). En dan zijn er mensen die zo'n hond na twee weken al loslaten, omdat hij tot nu toe niet geprobeerd heeft om te ontsnappen hp-frusty.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik vind een veiligheidstuig wel echt belangrijk voor een buitenlandse hond. Voor elke bange hond trouwens ;-). En dan zijn er mensen die zo'n hond na twee weken al loslaten, omdat hij tot nu toe niet geprobeerd heeft om te ontsnappen . "

Ja dat begrijp ik ook niet, hier hebben we zo lang gewacht, ik heb wel geoefend met hem op een afgesloten stuk, totdat Sam een gat in de heg vond en toen zat hij in iemands tuin, maar hij wil me niet graag kwijtraken.

Sam is eigenlijk pas echt los geweest, vorige week, na 1 jaar dus, op het strand..

Sam is van het begin af aan al niet bang buiten, natuurlijk wel helemaal in het begin, vuilnisbakken, zakken gewoon als er iets vreemd stond, nu zou hij er graag tegenaan willen piesen.

Ik heb Sam altijd overdag een halsband om met een penning met onze telefoonnummers, je weet nooit.

En ik loop graag met een hunterlijn, knappe jongen als hij daar uit ontsnapt.

Natuurlijk is de riem me wel eens ontglopt, maar het commando wachten zit er goed in, dus dan zeg ik wachten en dan staat hij braaf stil.

 

Het probleem bij een bange hond is natuurlijk dat tuigje om doen, als hij hem dan m heeft zou ik hem niet meer af doen.

Maar voorlopig maar niet te veel willen, en kijken wat je hond wel prettig vind.

 

honden page profiel TheeThee

weten jullie zeker dst hij sr niet uit glipt hij had een tuigje bij de votuge eigenaar hij bloog zo de straat op ja een andere als deze

honden page profiel TheeThee

Sorry voor de taal fouten goeie nieuws heb hem gekamd ze oren helemaal gekamd vond hij heerlijk bleef rustig zitten

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Super dat hij zich lekker liet kammen, dat werkt goed voor het vertrouwen! De eerste dagen zal hij rustig moeten wennen aan jullie, zijn nieuwe huis, de nieuwe omgeving, de nieuwe geuren, de nieuwe geluiden - en het nieuwe ritme van de dag. Je hoeft geen grote wandelingen te maken, gewoon steeds hetzelfde stukje in de buurt van jullie huis - zo leert hij zijn nieuwe omgeving kennen en zal hij zich er sneller thuis voelen. De meeste honden beginnen na 2-3 dagen al aardig aan het ritme te wennen, en vaak na een week of 2-3 beginnen ze zich vrijer te voelen en gaan ze meer hun grenzen verkennen - althans, dat is mijn ervaring met buitenlandse honden die ik opvang voor een stichting. Ik heb wel gemerkt dat het handig is om ze van begin af aan de huisregels te laten volgen (zitten voor riem aandoen, zitten voor een koekje, het eten, netjes naast lopen aan de riem)... Ik laat de halsband of het tuigje de eerste tijd aan in huis, de eerste dagen met een (korte) lijn eraan - zo kun je makkelijk ingrijpen als er iets gebeurt wat iet de bedoeling is, zoals proberen door een deur te glippen. Ook pak ik die riem tussendoor vaak even vast om naast lopen te oefenen in huis... Zo wennen ze ook goed aan tuig en riem. Je zult sowieso zien dat 'riem pakken' al snel wordt geassocieerd met "Yes! We gaan naar buiten, leuke dingen doen!"

 

Wat voor tuigje was dat? Zo'n Julius K-9? Dat zijn ook onhandige dingen, als ze de poten naar voren strekken en de lijn staat strak, kunnen ze er heel makkelijk achterwaarts uit floepen. Kijk naar iets wat voor de poten langs en om de borst sluit.

Voorbeelden:
Related imageImage result for tuigje hondImage result for y-tuig hond

 

Tuigjes kun je in alle prijsklassen vinden. Afgelopen week zag ik een tuigje dat er goed stevig uitziet en lekker glad aanvoelt (beter ivm klitten van lang haar!) bij Action voor een paar euro...

honden page profiel TheeThee

Hoi careana

Lowie is geen hond uit het buitenland maar was bij mensen  waar het niet klikte met de andere hond gaf veel stress en daarom veel alleen in een kamer om ze uit elkaar tehouden maar hij heeft net gegeten dus gaat steeds beter lowie is een engelse spaniel van 11 maanden een puber een poosje geen hond gehad maar altijd een spaniel dit wordt onze derde spaniel maar altijd een teefje en nooit zo bang en onzeker als lowie maar onze andere spaniels kregen we met 9 en 12 weken heel verschil dus

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

"Wat voor tuigje was dat? Zo'n Julius K-9? Dat zijn ook onhandige dingen, als ze de poten naar voren strekken en de lijn staat strak, kunnen ze er heel makkelijk achterwaarts uit floepen. Kijk naar iets wat voor de poten langs en om de borst sluit.
Voorbeelden:
"

Dit is geen geschikt tuigje voor een bange hond hoor hp-smile. Een bange hond die achteruit trekt om weg te komen trekt zo'n tuigje zomaar over de kop heen en dan is het poef. Daarom is die band achter de borstkas zo belangrijk. Want die band is strakker dan de borstkas en zal er dus niet omheen getrokken kunnen worden. De band tussen de voorpoten is inderdaad wel heel belangrijk! Maar, in combinatie met een band achter de borstkas hp-thumbsup.

honden page profiel TheeThee

Klopt zo een julius k-9 tuigje was het daarom maar band om gedaan maar ga morgen een ander tuigje halen gelukkig kan die nog wennen  in de tuin wandelen komt nog wel

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Hoi careana
Lowie is geen hond uit het buitenland maar was bij mensen  waar het niet klikte met de andere hond gaf veel stress en daarom veel alleen in een kamer om ze uit elkaar tehouden maar hij heeft net gegeten dus gaat steeds beter lowie is een engelse spaniel van 11 maanden een puber een poosje geen hond gehad maar altijd een spaniel dit wordt onze derde spaniel maar altijd een teefje en nooit zo bang en onzeker als lowie maar onze andere spaniels kregen we met 9 en 12 weken heel verschil dus "

Buitenlander of niet, dat maakt namelijk niks uit - Als een hond in een nieuwe, onbekende omgeving komt, kunnen ze dat als heel angstig ervaren. Ik heb mijn ervaringen opgeschreven, misschien dat je er iets aan hebt... Ook honden van kennissen uit de buurt die we heel goed kennen en die een weekendje komen logeren, kunnen het allemaal heel eng vinden op de eerste dag in een vreemd huis.

 

Goed te horen dat Lowietje al wat meer went en goed heeft gegeten, waarschijnlijk zal hij zich morgen al een stuk meer ontspannen voelen.

Volgende forumvraag: Bange Shih Ztu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^