Heel belangrijk ivm hitte!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Lekker zwemmen met je hond is ook geen verkeerde keuze natuurlijk.    Houd je hond niet te lang nat anders gaat de vacht broeien, drogen met een zeem, en zorgen dat je hond als die gaat slapen savonds droog is.....geen blazer dan savonds laat als het afkoeld nog even een droogloop rondje maken.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wij doen ook lekker rustig aan. Tijdens de wandelingen lekker langs het water. Zo min mogelijk over asfalt. Lekker met water spelen in de tuin. Klik voor filmpje (:

 

Maybe gaat wel eens lekker in het zonnetje liggen wordt het te warm dan verplaatst ze lekker naar de schaduw <3

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Uit de telegraaf.      De hitte is er opeens....         

„Een enorm dikke vrouw op de fiets kwam met de hond aanrijden. Ik sprak haar aan. Ze wilde van niets weten. Toen dacht ik: als je hond moet lopen in de hitte, dan jij ook.” Goemans trok haar ventiel eruit. Daardoor moest de vrouw met een platte band naar huis lopen. „Een beetje voor eigen rechter spelen.”

 

Terecht, vindt Goemans nog steeds. Voor honden kan hitte fataal zijn. „In tegenstelling tot paarden kan een hond niet zweten. Die kan warmte alleen verliezen door te hijgen en via de voetzolen. Maar asfalt is loeiheet. Fietsen is een extra inspanning, levensgevaarlijk voor een hond. Die kan echt doodgaan. Ik vind dat iedere burger een hulpbehoevend dier moet helpen.”

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Telegraaf.         

Sterker nog, dat laatste staat in de wet, weet Goemans. ’Een ieder verleent een hulpbehoevend dier de nodige zorg’, staat inderdaad in de Wet Dieren, aangenomen in 2011. Die tekst is voor interpretatie vatbaar. „Dus over het ventiel kun je twisten. Maar je bent verplicht om mensen aan te spreken. Of de politie te bellen.” Ook als een hond op apegapen ligt in een snikhete auto, geldt een morele verplichting, vindt Goemans. „Bel 112 of sla de ruit in. Dat heb ik vaak genoeg gedaan toen ik bij de Dierenbescherming zat. Nog steeds heb ik een ruitentikkertje aan m’n sleutelbos.” Goemans raadt hondeneigenaren aan hun huisdier morgen nog slechts twee keer per dag uit te laten, goed te laten drinken, en weinig fysieke inspanningen te laten doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Krant....

Net zoals we op huisdieren letten, moeten we ook een oogje in het zeil houden bij kwetsbare vrienden of familieleden, vraagt onder meer de GGD. Kinderen zijn een risicogroep. Hun lichaam reageert anders dan het lichaam van volwassenen. Uitdroging, vermoeidheid, concentratieproblemen, benauwdheid en hoofdpijn liggen op de loer. „Het is belangrijk om te drinken vóórdat je dorst hebt”, zo meldt de GGD Amsterdam onder meer, naast tips om zonwering te plaatsen, een ventilator aan te zetten en voor schaduw te zorgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ook senioren kunnen zoals bekend niet goed tegen oplopende temperaturen. „Dan verwijden je bloedvaten en ga je transpireren, maar bij ouderen lukt dat soms niet meer”, zegt Sophia de Rooij, internist-ouderengeneeskunde en hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde, op de website van het UMC Groningen. „Ouderen kunnen zo oververhit raken van binnen. Dat kan leiden tot hartritmestoornissen of een beroerte.” Houd altijd een flesje water bij de hand, zegt De Rooij. En wat minder mensen weten: pas op met plaspillen. „Die voeren ook zout af. Ik adviseer mijn patiënten dan ook: sla die plaspillen tijdens de hittegolf maar over.”

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

 

Ook speelt mee dat de zomer zich zo plots manifesteert. „Als je wekenlang zulke temperaturen hebt, is de kans op problemen kleiner. Nu krijg je inééns die warmte. Je lichaam moet daar aan wennen. Dat merk je ook zonder een marathon te rennen.”

honden page profiel BrigitteBrigitte 2 doggies

honden foto van Brigitte

"     Overal coolmatten onder hun gat....en zelf heb ik een vest aan. "

Vind jou visuele uitleg altijd geweldig. Die beren zijn wel met hun gat in de boter gevallen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Dankjewel Willemijn voor je inbreng in het topic! 

Ik weet dat sommige mensen er misschien genoeg van hebben dit elk jaar weeral te lezen , maar zolang er nog altijd honden zijn die de hitte niet overleven  door toedoen van mensen vind ik dit soort waarschuwingen niet overbodig.embarassed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Nee hoor is niet overbodig, ik ben ook alert op anderen dieren, de show,s van vrienden liggen te bakken in de zon, heb er wat van gezegd, nu liggen ze in de schaduw, zijn ook honden met een dikke vacht, die wordt kokend heet, mensen snappen er niets van, als ik een kleine plasronde maakt, voel ik aan hun vachten, warm en heet en gehijg....ik heb een plasplek voor overdag in de hitte, daar heeft niemand last van......je honden een goeie wandeling geven, tuurlijk daar heb ik zeker begrip voor, maar doe dat in alle vroegte, vijf uur is het al licht, en heerlijk koel en stil, slaap te kort, de zomer duurt niet zo lang het is zo weer herfst, en coolmatten duur ? Je hebt bij de accion ook matjes die goedkoop zijn, neem er twee, ik heb er een gekocht om uit te testen, ze zijn goed....en voor wat kleinere honden een aanrader, 6 euro, haal ze, je hond zal je dankbaar zijn, zeker een uur heerlijke ligplek, en dan eraf en daarna kan je hond er weer van profiteren....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

523385.jpg523382.jpg   6 euro bij de accion, ze zijn heerlijk ook voor jezelf, in je kussensloop..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Dankjewel Willemijn voor je inbreng in het topic! 
Ik weet dat sommige mensen er misschien genoeg van hebben dit elk jaar weeral te lezen , maar zolang er nog altijd honden zijn die de hitte niet overleven  door toedoen van mensen vind ik dit soort waarschuwingen niet overbodig. "

Ieder jaar gaan er nog honden dood, en niet alleen honden maar ook kinderen, vergeten achter gelaten in de auto, niet beseffend wat een warme auto betekend......ieder jaar weer waarschuwen....ook nog advies, zie je dat je hond niet of nauwelijks drinkt, maak dan een goeie sap klaar die je hond lekker vind, trek bouillion van vlees, zonder toevoegingen en koel het af, en iaat het je hond drinken.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zooplus heeft aanbiedingen van coolmatten.....twee maten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Voor iedereen betaalbaar......     


Help je hond zich prettig te voelen, ondanks de hoge temperaturen. Want niet altijd is een sprong in het frisse water om af te koelen in de buurt of mogelijk. Leg de mat gewoon op een koele plek en zet je viervoeter erop. De koelmat koelt langzaam af en helpt zo je huisdier zijn lichaamstemperatuur te reguleren.

De koelmat met witte voetafdruk is bedoeld als een verkoelende voering in bijpassend knuffel bed of als zachte koelmat op een harde vloer.

De koelmat Keep Cool geeft je hond of kat een behaaglijk en weldadig gevoel bij zomerse temperaturen. Ook is de mat perfect geschikt voor onderweg, de koelmat kan plaatsbesparend worden opgevouwen en is ideaal om mee te nemen op reis.

Om te reinigen kan de koelmat gewoon met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakmiddel worden afgeveegd.

Producteigenschappen koelmat Keep Cool:

 • Koelmat voor honden en katten
 • Als voering in manden en bedden bruikbaar
 • 2 gescheiden koelzones voorkomen dat de gel verplaatst binnenin de mat.
 • snel gebruiksklaar
 • water- en vuilafstotend
 • makkelijk te reinigen
 • vouwbaar
 • Met leuke voetafdruk print
 • Exclusief bij zooplus
 • Kleur: blauw
 • materiaal: polyester
 • Beschikbaar in 2 maten:
   
  • Kleine variant: totale afmetingen L 50 x B 40 x H 0,5 cm, ideaal voor kleine honden en katten
  • Grote variant: totale afmetingen L 90 x B 50 x H 0,5 cm, ideaal voor middelgrote honden
Opmerking:
Bewaar de koelmat op een koele en droge plek en vermijdt direct zonnenlicht. Houd het uit de buurt van scherpe voorwerpen en controleer de oppervlakte voor ieder gebruik. Gebruik het product niet als de oppervlakte beschadigd is. Vermijd opeten van de vulling. Bij contact met de ogen, direct uitspoelen met water en een arts raadplegen. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Voor grote honden, al liggen ze er maar met hun gat of buik op of poten of hoofd, geeft al flinke verkoeling.

honden page profiel CeesCees

Verbazingwekkend dat er nog mensen zijn die dergelijke elementaire zaken rondom hitte en honden niet weten.

Een vriend van mij, beroepschauffeur, zag eens een auto helemaal afgesloten, met een hijgende hond erin. Voorruit eruit geslagen, want hond lag op de achterbank. Kreeg hij later als vraag waarom niet een zijraampje. Zei hij: "Voorruiten zijn veel duurder, dan voelen ze het maar in hun portemonnee." Jongen naar mijn hart.

Ik moet nu wel aan loge Sophie denken, hoogbejaarde retriever die vorig jaar bij ons logeerde. Lag tussen drie fans, hijgde amper behalve op de noodzakelijke rondjes en kreeg ijsblokjes en bevroren yoghurt of karnemelk af en toe. Mevrouw kwam de hittegolf prima door. Ben benieuwd hoe het met Winston gaat, de eerste fan staat nu al aan en hij is hem al gewend, maar de fan in de slaapkamer vond hij niks. Die heb ik stiekum weer aangezet zodra meneer sliep en dat ging goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bezorgd om mijn senior, hier zijn ze waaiers gewend ook snachts, ze gaan er zelf voor liggen, zie ik de temperatuur in de woonkamer oplopen, ik heb petflessen in de vriezer die zet ik voor de waaier, nog meer koelte....de waaiers aan bet plafond zijn geluidloos, en heel doeltreffend voor wat koelte voor mijn beren...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Cees, een goeie, voorruit eruit, dat is inderdaad een kostenplaatje....smile 

honden page profiel CeesCees

" Cees, een goeie, voorruit eruit, dat is inderdaad een kostenplaatje....  "

Ja, dat kan je aan een trucker overlaten, die doet daar niet moeilijk over. Ligt de hond op de voorstoel dan sla je de achterruit eruit, ook centjes van de baas.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Teken vangen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^