water blazer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Kyra, mijn Kuvasz verhaart het hele jaar door wel behoorlijk, maar vooral in juli/augustus is het heel erg. Ze heeft een vreselijke hekel aan geborsteld worden en ik zit nu te denken aan een waterblazer. Ook, omdat ik mijn andere honden zelf ga trimmen. Maar ik vraag me af, of ik daarmee de losse haren uit haar vacht kan blazen als ze droog is. Ik wil haar namelijk liever niet wassen, omdat ze een zelfreinigende en waterafstotende vacht heeft. Dat ga ik misschien verpesten als ik haar ga wassen. Heeft iemand daar ervaring mee? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Met een wasbeurt met goede champo verpest je haar vacht niet hoor, die blijft waterafstotend, alleen met castratie bij de reu en teef krijg je een probleem, een waterblazer is prima........onthoudt dat als het ruitijd is je niet zomaar buiten he hond kan blazen, dan hebben de buren reden tot klagen....smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

522629.jpg     Dit is de mijne waar ik heel blij mee ben, een blazer met twee motoren....ik gebruik de blazer bijna dagelijks, ook bij warm weer zelfs om de vacht open te blazen zodat de honden het niet te warm hebben....luchtige vachten houden....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

524341.jpg     Je hond heeft juist een mooie vacht door het blazen....

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Zonder te wassen blaas je er veel minder uit.

 

In de trimsalon blazen we soms voor het bad wat losse haren er uit bij ontwolhonden. Na het bad komt er dan veeel meer uit, doordat de haren zijn los geweekt. 

 

Maar met goede shampoo verpest je zijn vacht niet hoor. hp-smile

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Bedankt voor de reacties allemaal. Willemijn, is bij jouw waterblazer de sterkte ook regelbaar? Buiten de Kuvasz heb ik ook een Catalaanse herder en 2 Havanezertjes, waarvoor ik hem wil gebruiken. En het moet niet zo zijn dat de Havanezers worden weggeblazen als ik hem gebruik. Remy, Doris en Shadow worden wel gewoon gewassen. Waarschijnlijk ga ik het bij Kyra dan ook wel proberen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties allemaal. Willemijn, is bij jouw waterblazer de sterkte ook regelbaar? Buiten de Kuvasz heb ik ook een Catalaanse herder en 2 Havanezertjes, waarvoor ik hem wil gebruiken. En het moet niet zo zijn dat de Havanezers worden weggeblazen als ik hem gebruik. Remy, Doris en Shadow worden wel gewoon gewassen. Waarschijnlijk ga ik het bij Kyra dan ook wel proberen.  "

Ja die is regelbaar, bijvoorbeeld oren hoofd, zachte bries, en ook warm en koud....ik heb er een met een zware motor, maar dat is niet nodig.....newfoundlanders hebben zeker in de winter een zware vacht....een waterblazer met een motor is ook geschikt.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Dank je wel Willemijn.

Volgende forumvraag: trimsalon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^