Border collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel border collieborder collie

honden foto van border collie

Mijn border collie heeft gister zoals elke andere dag gespeeld met een stok. Hij kauwt hier niet aan hij wilt alleen dat je hem gooit. Nu is het zo hij ving hem niet horizontaal gisteren maar met de punt naar boven hij ging ook gelijk piepen het eerste wat ik deed was in zijn keel kijken ik zag hier 2 kleine schaafwondjes die aan het bloeden waren. We gingen naar binnen en liet hem wat drinken. Hij leek nergens last van te hebben maar vannacht om 3 uur begon hij toch vreemde geluiden te maken net of hij geen lucht kreeg maar hij bleef gewoon kwispelend lopen. Ben even bij hem gaan zitten hij viel gewoon in slaap. Vanochtend om 10 uur deed hij weer zo geluid maken toen we buiten liepen het was maar 10 sec en toen was het weg. Ik heb de dierenarts gebeld en die zei dat het komt door die beschadiging bij zijn gehemelte aan de achterland in zijn keel. Ik moet er wel bij zeggen hij eet en drinkt gewoon wel. Als hij heeft gegeten lijkt het we of hij een beetje de hik krijg met zacht geluid dat die vannacht maakte.

 

Heeft iemand nog tips? Of enig idee wat het zo kunnen zijn?

honden page profiel May May

honden foto van May

laat het anders controleren door de da. film ev. een stukje wat hij dan doet en laat het aan de da zien.
ik zou niet weten wat het zou kunnen zijn. veel beterschap!

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Sorry kan niet helpen maar misschien eens bij dat zelf gaan veel beterschap verder 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Hup, subiet naar de DA! Er kan een splinter in zijn keel zitten die voor veel schade kan zorgen, bijv. als hij losschiet kan het in de longen komen. Bij schade aan het verhemelte, huig of de stembanden kan hij zich gaan verslikken, etc... beter even goed laten nakijken!

honden page profiel May May

honden foto van May

als je belt kan de da het ook niet zien dus minder goed inschatten wat het is.
dus ik zou zeker naar de da!
en voorlopig niet meer met stokken gooien. als je een klein stokje hebt die kan horizontaal in zn bek blijven zitten ( in de ergste gevallen) en dat wil je niet.
misschien anders gooien met een bal of een ander speeltje?

honden page profiel border collieborder collie

honden foto van border collie

Ik ga voorlopig ook niet meer met takken gooien neem wel een bal of ander speeltje mee van binnen. 

Ga straks als hij het geluid nog maakt want tot nu toe vanaf half 10 niet meer gehoord, dan bel ik de dierenarts. Hij is nu ook gewoon aan het spelen met de katten en dan gaat het allemaal goed.

 

heel appart..

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Goed dat je voortaan geen stokken meer gaat gebruiken.

Maar niet goed dat je niet even naar de DA gaat. Er kan een splinter vastzitten op een plek waar je het zelf niet kunt zien. Je vergeeft het jezelf niet als je daar te laat achter komt.  Die rare geluiden maakt ze niet voor niets. Dat duidt op schade.

 

Er staan de meest vreselijke verhalen op internet over honden die zijn gespiest bij het spelen met een stok, of waarbij ze er pas weken later achterkwamen dat er een stuk stok letterlijk in hun hals zat doordat het onder de tong erin geschoten was, of een splinter achter het verhemelte die ging ontsteken... Dierenartsen schrijven zelf dat "I have seen plenty of cases where the initial injury was missed. Over time these develop an increasing difficulty eating, bad breath and sometimes a painful swelling as the infection takes hold." [Bron: klik]

 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ga alsjeblieft naar de DA !

Vrienden van mij hebben hierdoor vorig jaar hun border verloren.

Zelfde soort situatie....echter zijn zij toen wel direct naar de DA geweest. De DA dacht dat het alleen een beetje beschadiging aan het gehemelte was en stuurde ze weer naar huis. Wel vertelde hij ze dat ze er op moesten letten dat ze dronk en at...zo niet dan de volgende ochtend terug komen.

Ze hoefden niet meer terug...Emmily is in die nacht stilletjes overleden...... :'(

Er was dus toch meer aan de hand dan wat zelfs de DA in eerste instantie dacht..

Dus alsjeblieft ga naar de DA en laat hem of haar je ventje goed nakijken !

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat. Want ik maak me best een beetje zorgen...

honden page profiel border collieborder collie

honden foto van border collie

 

 

Het gaat heel goed. Gister na half 10 heeft hij dat geluid niet meer gemaakt. Ben toch langs de dierenarts gegaan die hebben gekeken maar ze zagen niks alleen nu nog wen lichte schaaf bij zijn keel precies waar hij slikt. Dus ze zei dat het waarschijnlijk daar van kwam ook het gelijk dat het misschien pijn deed. Maar vandaag heeft hij dat geluid ook niet meer gemaakt. Dierenarts verwacht ook niet meer dat het terug komt.

 

Maar ik ga niet meer met takken spelen ik neem voortaan gewoon een bal of ander speeltje mee naar het bos.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Fijn om te horen dat het allemaal weer goed lijkt. Blijf het wel goed in de gaten houden, alsjeblieft.

 

Ik heb laatst zo een voor mijn hond gekocht, klapt ook dubbel als hij erop landt met een sprong.

Related image

honden page profiel border collieborder collie

honden foto van border collie

Ohh dankje misschien iets voor Max. Hij heeft ook een nep stok van de action maar die heeft die kapot gebeten????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bij twijfel ga je naar de dierenarts om het na te laten kijken, als het gehemelte wat beschadigd is doet dat pijn, het is een schaafwond dat moet weer helen dat duurt even, nog een advies, gooi nooit meer met stokken, honden vangen die op of pakken ze van de grond verkeerd op en je ziet het is gevaarlijk, niet meer doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zie dat je genoeg adviezen gehad hebt, ik heb gereageerd op je openingspost en nietverder gezien dat je al adviezen goed gekregen hebt, fijn dat het goed gaat....

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ohh dankje misschien iets voor Max. Hij heeft ook een nep stok van de action maar die heeft die kapot gebeten???? "

Ik weet niet hoe sterk deze bestand is tegen kapotbijten, maar het is vrij zacht siliconeachtig rubber dus vrij lastig door te bijten. Ik heb 'm echt voor buiten gekocht, dus er wordt niet op gekauwd binnen. Kong heeft trouwens ook een fijne, de Squeezz Stick, die is iets kleiner, drijft, en ook behoorlijk goed tegen kapotbijten bestand. O.a. bij medpets en Bol te bestellen.

Image result for kong squeezz hond

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Inderdaad niet meer met takken spelen :). Ik weet niet wat voor bal je gebruikt, maar ik zou sowieso ook geen tennisballen gebruiken. Deze ballen hebben een heel ruw oppervlakte. Tijdens het gooien rolt de bal heel hard om zijn eigen as. Op het moment dat de hond 'm pakt schuurt de bal een stukje van de tanden af door het ruwe oppervlakte en het ronddraaiende tollen.

 

Persoonlijk houd ik sowieso niet van apporteren. De hond probeert de bal etc. vaak in de lucht al te pakken en maakt daarbij wel eens wat misrekeningen. Waardoor hij soms op de gekste manier weer op de grond terecht komt. Dit is een hele grote belasting voor het skelet. Je kunt haast het beste gaan gooien naar het water, zodat je hond op het water terecht komt met zijn gekke sprongen. 

honden page profiel border collieborder collie

honden foto van border collie

Tennis ballen heeft max ook niet deze maakt hij altijd stuk. Hij heeft piep balletjes van de action balletjes met lichtjes er in en een kleine voetbal. Ik gooi eigelijk nooit in de lucht ik schop altijd over de grond.

 

ik moet hem denk wel echt af gaan leren om niet meer met stokken te spelen want meneer pakte gister gewoon ipv die bal alweer elke keer een stok. En dan krijg je hem moeilijk op andere gedachtes. Hij blijft dan maar naar de stok staren en ziet het balletje dan niet meer staan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een border is slim, dat kan je goed afleren hoor, blijf conseqwent.....ga kijken bij dierenwinkels naar die kunststof stokken, alleen voor buiten, veilig en ook een groot plezier....altijd ook oppassen met weggooien ...als de hond er achter aan rent, hij stopt bij de stok,remt af , een aanslag op de gewrichten, nu zal de hond er nog geen last van hebben, maar bij het ouder worden wel, laat hem de stok dan dragen...of ga er mee naar het water....

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Zie je kans om hem de komende tijd uit te laten op een plek waar geen stokken zijn? Dan kan hij wennen aan het idee dat er voortaan met een bal of rubberstick wordt gespeeld.

 

Je zou hem ook steeds even kunnen aanlijnen als hij weer met een stok komt, en het dan 30 meter verder opnieuw proberen met de bal. En je kunt hem (gewoon thuis) leren het juiste speeltje te pakken door speeltjes te benoemen (rode bal, gele kip, groen bot, etc) en te vragen de rode bal te pakken uit de speeltjes die je klaar hebt gelegd; dat kun je uitbreiden met het speeltje ergens heen brengen/neerleggen of aan jou geven. Dan wordt het buiten ook makkelijker om opdracht te geven dat hij zijn speeltje pakt en niet een stok.

Volgende forumvraag: Door wesp gestoken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^