Verhuizen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel martinmartin

Hallo,
Heeft iemand een idee of advies hoe je honden kan laten wennen aan een nieuwe omgeving.
Onze honden lopen gewoon los door de wijk (maar meestal thuis)
NB.
Ik woon niet in Nederland maar een Afrikaans land waar dat normaal is : ) Soort straathondjes maar met een huis.
Afgezien of dat dit goed is of niet... wilde ik vragen hoe ik ervoor zorg dat na onze a.s. verhuizing, de honden niet de weg kwijt raken…
Bijv. aan de riem laten wennen aan de buurt?
Ik hoor het graag.
Alvast hartelijk dank!! Martin

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik zou ze zoals katten de eerste tijd proberen een hele tijd alleen binnen en aan de lijn te houden. Pas na enkele weken (6 weken ofzo) zou ik ze opnieuw los buiten laten.

 

Ik vind het moeilijk in te schatten, want als ik op vakantie ga, laat ik mijn hond tijdens het wandelen ook wel gewoon los daar (als het kan), maar dan blijft ze in mijn buurt en is dat natuurlijk wel onder mijn toezicht. Als je honden het echt gewoon zijn om alleen rond te lopen zonder jullie zou ik daar toch nog een tijdje mee wachten tot ze het nieuwe huis ook echt als hun eigen omgeving en thuis beschouwen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als wij op vakantie zijn, dan weten ze meestal al na een paar dagen waar ze moeten zijn, zowel met mijn vorige hond als deze.

Wel zou ik ze in de misschien afgesloten tuin lekker verwennen, af en toe lekkers geven, hoeft niet veel te zijn, als het kan met ze wandelen (misschien aan de lijn als dat kan) en na een paar dagen weten ze wel waar ze hun eten en liefde krijgen.

Maar ja, als het echte straathonden zijn, dan weet ik het eigenlijk niet..

 

 

honden page profiel martinmartin

Bedankt voor de reacties en ervaringen.
1 van de honden is een mannetje en had veel meer behoefte om ‘te buurten’ trouwens, dus die hebben we met het oog op de verhuizing laten castreren… Hopelijk scheelt dat ook weer.
verder bedankt voor de nuttige tips! Ga ik zeker uitproberen.
Grts, Martin 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^