Shiba speelt niet/weinig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RitaRita

Hoi allemaal,

ik heb sinds 04-05-2019 een Shiba Inu pup van 5 maanden. Ik maak mij alleen zorgen om het feit dat hij niet speelt met zijn speeltjes. Hij vind geen 1 speeltje leuk. Wel vind die het leuk om af en toe met zijn botje te spelen.. Voor de rest heb ik al van alles gekocht en uitgeprobeerd, maar het wekt zijn interesse niet. In de achtertuin rent die soms nog wel eens eventjes rond, als ik dan met een speeltje kom wekt dit zijn interesse ook totaal niet. Buiten vind die het ook lekker om na zijn plasje gewoon in het gras te gaan liggen. Is dit normaal? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Je hondje is er nog maar pas, misschien komt het nog. Speelde hij bij de fokker/vorige eigenaar wel met speeltjes?

 

Wel heb ik begrepen dat Shiba's pittige karaktertjes kunnen hebben. Misschien vindt hij het gewoon niet zo leuk, al dat speelgoed. Dat kan best. Wellicht wil hij graag samen spelen en niet in zijn eentje.

 

Ik zou me er niet te druk om maken zolang je pup verder wel levendig is. Ook de ontlasting moet goed zijn, geen zachte brei, niet slijmerig. Als je pup niet helemaal lekker is kan dat er ook voor zorgen dat hij niet zo graag speelt.

 

Dat hij graag in de tuin ligt is prima toch? Ziva vindt het ook heerlijk buiten.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

geeft niks wandelen en snuffelen en kluiven hier en daar is het belangrijkst

verder is je hond schijnbaar voldaan 

en daar is niks mis mee

honden page profiel RitaRita

Oh gelukkig! Ik was dan bang dat hij zich dood verveelt ofzo.. omdat die vrij rustig is. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Oh gelukkig! Ik was dan bang dat hij zich dood verveelt ofzo.. omdat die vrij rustig is.  "

nee hoor geen zorgen... en kan ook nog veranderen ,maar echt geen noodzaak voor stabiele blije hond.

ook niet als ze niet met andere honden  willen spelen.

 

honden page profiel RitaRita

Gelukkig maar! Andere honden en onbekende mensen vind die wel echt heel leuk, wat bij Shiba’s juist vaak niet het geval is. Dus dat is wel fijn! Maar thuis ligt die eigenlijk heletijd in zijn mandje en dan kijkt die zo zielig lijkt wel.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Gelukkig maar! Andere honden en onbekende mensen vind die wel echt heel leuk, wat bij Shiba’s juist vaak niet het geval is. Dus dat is wel fijn! Maar thuis ligt die eigenlijk heletijd in zijn mandje en dan kijkt die zo zielig lijkt wel. "

Dat is toch prima hp-smile

je kan hersenwerk proberen als aanvulling,zoals snuffelkleed bv

of  extra gehoorzaamheids oefeningen met een snoepje voor de leuk..tussendoor

of even snelle  kroel tussendoor.

 waarom denk je dat je hond zielig oogt?en op wat voor momenten is dat dan?

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kan je wat fotoos maken ? Je hebt een rustige pup denk ik zo, ik heb dat ook meegemaakt met mijn jonge hond, dacht die mankeerd wat, echt niet, een rustige pup, snel tevreden, lekker buiten aan het snuffelen, en echt wel alert, binnen de rust zelve, moest er ook aan wennen....eet je pup goed, graag, dan is er niets aan de hand, heb je een kong ? Mooi vullen en laat hem lekker de kong leegeten, kost energie....of geef een  goed bot...zo is die lekker bezig.

honden page profiel RitaRita

Hij eet gelukkig wel goed en aan een bot kauwen vind die soms ook wel fijn. Alleen met datzelfde bot gaat die dus ook spelen, dan gooit die hem weg en springt/rent die een paar rondjes eromheen, pakt die het weer op en gooit die het weer wat verderop. 

 

Hij oogt naar mijn idee zielig wanneer die in zijn mandje zit en dan blijft die best lang zielig kijken naar me, ook als ik hem aai oid. Misschien moet die gewoon nog wennen, dat kan natuurlijk ook.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hij eet gelukkig wel goed en aan een bot kauwen vind die soms ook wel fijn. Alleen met datzelfde bot gaat die dus ook spelen, dan gooit die hem weg en springt/rent die een paar rondjes eromheen, pakt die het weer op en gooit die het weer wat verderop. 
 
Hij oogt naar mijn idee zielig wanneer die in zijn mandje zit en dan blijft die best lang zielig kijken naar me, ook als ik hem aai oid. Misschien moet die gewoon nog wennen, dat kan natuurlijk ook. "

een hond rust slaapt/rust 16 uur per dag.

evt kan je op zo'n moment een kluifje aanbieden...dat ontspant  extra en helpt bij verwerken..en daarna gaan ze meestal slapen..ook super voor verwerken

ik geef zelf dan bv een konijnenoor met vacht..of een wc rolletje geplet en opgevouwen met paar kleine snoepjes erin.

dat is leuk om even te slopen.

 

wat jij ziet is normaal gedrag verder...

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als je je zo zorgen maakt, dan laat je haar toch even checken bij de dierenarts, wij kunnen wel zeggen, nee hoor het is heel normaal, ik vind het gedrag van een volwassen hond, niet een pup, kan natuurlijk wel, maar voor de zekerheid even laten nakijken, voor hetzelfde geld voelt ze zich niet goed?

honden page profiel RitaRita

Ik heb hem al 3x naar de dierenarts gebracht en vaak ook gebeld met haar, ze geeft aan dat hij niks heeft. Vandaar dat ik graag jullie ervaringen wilde horen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb hem al 3x naar de dierenarts gebracht en vaak ook gebeld met haar, ze geeft aan dat hij niks heeft. Vandaar dat ik graag jullie ervaringen wilde horen. "

aah ja, , dan is het een ander verhaal, dan heb je gewoon een rustige pup, dat kan natuurlijk.

Omdat het niet vaak voor komt wil niet zeggen dat je pup niet gezond is, zeker na 3 keer dierenarts.

Ik ken alleen maar ontzettend drukke puppy's, dus aan mij heb je niks.

Je kan je ook afvragen of je voor de pup misschien teveel doet, teveel prikkels, teveel wandelen, ik zeg maar wat hoor, misschien is je pup gewoon moe. Ik weet niet wat je op 1 dag met haar doet?

En als je hond gezond is kan het natuurlijk zijn dat je pup gewoon rustig is.

honden page profiel RitaRita

Hij bijt/krabt wel vaak aan zijn vacht, ook daar ben ik dus voor geweest maar hij heeft helemaal niks hij is gewoon gezond.. dus de dierenarts zei misschien teveel prikkels? Alhoewel er thuis echt weinig prikkels zijn. We zijn allemaal volwassenen thuis en het is er vrij rustig. Wanneer ik hem uitlaat vind die het geweldig, maar na max een kwartiertje loopt die alweer zelf terug naar de voordeur. Ik probeer veel (denk)spelletjes uit met hem  die ik op internet vind, maar het interesseert hem niet zo veel hij vind her gewoon heerlijk om geaaid te worden en te liggen. Nu ligt hij niet eens voor in zijn mandje maar gewoon op de grond in de keuken omdat de zon hier schijnt hahaha

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Geef hem tijd om  zich aan te passen, tijd om te wennen bij jullie en in jullie huis. En echt dat duurt wel even. Na een week 6 tot drie maanden zal hij zijn eigen karaktertje laten zien. Komt goed. Natuurlijk wel intussen consequent  met hem bezig zijn. Wandelen met mate. Vandaag iets nieuws, morgen bijkomen. Net  alsof je een pupje hebt. Want het is ook nog een pup, toch?

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Een bal met een piepje geprobeerd? hier word ook erg gestaard naar de nummer 1 "baasje" en ia in huis erg rustig. Nu is mijn hond geen pup en heb hem later gekregen dus ik weet ook niet hoe hij als pup was. Het uitlaten herken ik ook, soms kan ik rustig een uur met hem wandelen en soms vind meneer het genoeg en blijft op een bepaalde manier staan en weet ik al genoeg haha dan doe ik hem er meer plezier mee om richting huis te gaan. Ik laat hem in de vroege ochtend ook niet meer uit, dat vond hij leuk voor 2 keer en daarna kwam ik erachter dat we een uitslaper hebben. 

honden page profiel RitaRita

Ja hij is idd nog een pup (5maanden). 

Een bal met een piepje vind die ook niks aan, dat heb ik ookal geprobeerd. 

Ik heb zojuist in een lege keukenrol een paar snoepjes gepropt en toen gekreukeld, dat vind die wel helemaal geweldig zie ik nu! 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waar komt je hond vandaan?

Had hij daar speelgoed?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat is je hond gewend voor hij bij jou kwam?

Uit wat voor situatie kwam hij,  bv nooit eerder in huis gewoond, is er ooit iets met hem gedaan?

honden page profiel RitaRita

Hij komt van een fokkerij, ik zag zelf geen speelgoed liggen. Misschien dat het hem daarom niet interesseert. Ik heb ook geprobeerd om er zelf mee te spelen met de hoop dat hij ernaartoe zou komen. Dan snuffelt die eventjes en loopt die toch weer weg. Maar zoals ik jullie reacties zie is het gelukkig niet erg, hij vermaakt zich verder prima als we buiten zijn vooral.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarschijnlijk is er nooit met hem gespeeld, hij kent het niet.

Dat is ook niet heel erg, hij vermaakt zich buiten met lekker snuffelen. laughing

Was hij wel gewend om in huis bij mensen te leven, omdat je schrijft dat hij zo zielig kijkt, net of hij niet weet wat hij moet doen.

Leefde hij bij de fokker in een roedel honden buiten?

honden page profiel RitaRita

Ja hij is mensen wel zeker gewend, hij vind onbekende mensen ook altijd heel erg leuk en daar wordt die altijd wel vrolijk van. Hij leefde idd buiten bij de fokker, samen met andere honden.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dan geef je nu zelf antwoord op je eigen vragen, waarom je hond bepaald gedrag heeft. hp-smile

Maar je hebt hem net en hij moet nog wennen en het gaat verder toch goed.

Ik denk dat met wat meer tijd, hij wel meer zal los komen .

honden page profiel Melissa wittemanMelissa witteman

honden foto van Melissa witteman

De ene hond is de andere ook niet. 

 

Ik heb hiervoor een Schotse collie gehad vanaf een leeftijd van 3 maanden tot 13 jaar. En die heeft werkelijkwaar nog nooit met een speeltje gespeeld. Hij had er niks mee vondt het niks. Ging niet achter ballen of stokken aan of wat dan ook. Keek mij dan vaak aan met zo’n blik van joh ga zelf maar halen. 

De enige manier om met hem te spelen was echt door zelf gek te doen. Te rennen, schijnbewegingen en alles. 

Verder een kerngezonde en gelukkige hond geweest. Dus niks mis mee. 

 

Nu heb ik overigens een herder mix die stapelgek is op speeltjes. Hij vindt het belangrijker dan koekjes. Alles voor een speeltje en rent overal achteraan haha. Voor mij een groot verschil! 

Volgende forumvraag: Tips en ideeën gevraagd!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^