Aanstellen voor bedtijd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SeraphinaSeraphina

Doen jullie hondjes ook zo erg aanstellen als het tijd is om naar bed te gaan?

 

Bueno is een hond die heel de dag op schoot wilt of opgetild wil worden. Maar dat veranderd op het moment dat ik aankondig dat het bedtijd is.

Dan krimpt de zielepiet als een mishandeld dier in elkaar, kruipt letterlijk over de grond, en draait dan op zijn rug undecided

(Trouwens hetzelfde als ik aankondig dat we gaan wandelen en hij geen zin heeft of als we de auto in gaan)

Eenmaal in bed, in de auto of de eerste stap buiten is er niks meer aan de hand. 

 

Vooral het naar de auto gaan is soms genant, hij krimpt zo erg in elkaar dat het lijkt alsof ik hem god weet wat wel niet aandoe. 

Ik heb hem vanaf 8 weken dus nare ervaringen heeft hij niet gehad. Eenmaal over zijn aanstellerige krimpjes heen is die ook gelijk weer vrolijk hp-smile

Zijn er andere honden die deze gekkigheid hebben? 

Ik heb ooit op de chihuahua van een vriendin gepast en die had dit trekje ook. Ze sliep niet op bed, maar met een riem aandoen of oppakken (Waarvan ze duidelijk liet merken dat ze hier juist op hoopte) deed ze dit ook. Eenmaal opgetild was ze helemaal happy. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Negeren dat gedrag.......mag je hondje mee naar bed ? Negeer het dan eens .   Ga gewoon naar bed, en wandelen als die geen zin heeft ? Ook dat gedrag, ? De hond bepaald, hahaha......het moet wel leuk zijn natuurlijk de wandeling, er zijn honden als je de lijn pakt en de sleutels pakt van de auto dat ze eerder in de auto zitten dan de baas, hoera we gaan weer wat leuks doen, hahaha.....en dan zucht ik van, kan ik er nog bij ?smile

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Charlie stelt zich juist aan als we later naar boven gaan dan hij gewend is. Diep zuchten, beetje mopperen enz. Hij mag mee naar boven, en als het traphekje open is gaat hij ook echt zelf alvast.hp-sleephappy

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn toller had dit. Komen, was bijna kruipen, als ik haar riep in de kamer, ging ze in haar mand en kwam niet. Als ik zei, kom eens want.....bv even pootjes vegen, of kammen, kwam ze naar mij toe. 

Vooral buiten genant inderdaad of je ik weet niet wat deed. Het was een heel bangig hondje. Uieindelijk geen stowre maar wel een hwle stabiele hond geworden, oa doordat ik het gedrag negeerde.  Bij komen altijd, maar dan ook altijd een koekje. 

Zorg dat er, voordat de hond instapt, wat lekkers in de auto ligt. Bv. Iedere keer als de hond er uit gaat leg jij er vast iets in.

Wat is het voor hond? Kan je hem dragen? Dan optillen ver voor de auto of bed. Neerzetten bij het lekkers en weer rustig na het opeteen optillen en terug zetten.  Dit kan je de dag door dan een paar keer doen,  zonder dat je er een bepaald ritueel of woord aan koppelt, onverwachts zeg maar, maar wel op een tijdstip dat je er tijd voor hebt, dus zelf russtig zijn. dan wordt het minder beladen.

Idem met naar bed gaan.

 

Zorg wel dat het GEEN vangpartij wordt! Want dan werkt het averechts. 

honden page profiel CeesCees

Winston schoot ook altijd in de stress zodra het op riem aandoen aankwam. Rennen door de kamer heen, verstoppen onder de tafel, enzovoort. Ook op de gallerij, maar daar is het gewoon uit baldadigheid. Nee, ik wil nog niet naar binnen, hier kijken, daar snuffelen, noem het maar op.

Wat bij Winston helpt is dat hij perfect het commando ZIT kent. Dus als hij van mij weg loopt zeg ik ZIT en hij gaat en blijft wachten tot ik bij hem kom. Voor een voertje, zelfs een ijsklontje, komt meneer aangerend, maar om aan de riem te gaan, nee, kom me maar halen, wel zo makkelijk.

Zal wel over gaan, hij is pas zes maanden. En af en toe loopt hij al gewoon met me mee naar het halletje waar zijn riem hangt.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Ja hier ook zo’n drama queen. Bijvoorbeeld aan het einde van de werkdag als we naar huis gaan. Dan lachen collega’s altijd omdat het lijkt alsof ik Twinko zwaar mishandel. Wanneer ik hem bij de deur roep komt hij heeeeel traag en met z’n staart tussen z’n poten aangelopen. Oren plat. Bibberen. Alsof ik hem ieder moment de trap af ga gooien. Eenmaal aangekomen bij mijn fiets is er niks meer aan de hand. 

Ook wanneer iemand hem een koekje geeft kan hij soms in één kruipen alsof hij een klap gaat krijgen, terwijl hij die nooit gehad heeft. 

Ik heb geen idee waarom hij dit doet. Ik lach er meestal maar een beetje om en geef hem een extra aai.

 

honden page profiel SeraphinaSeraphina

@ientje

Eenmaal in de auto is niks aan de hand haha. Hij laat zich ook wel oppakken. Hij geeft zich helemaal over. Gaat liggen als afgeschoten wild. 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Lilly ook gewoon naar bed mee te gaan ze ligt op bed te wachten op ons mijn vorige hondje queenie was ook op bed maar zij bleef bij mij liggen tot we gingen slapen 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Charlie stelt zich juist aan als we later naar boven gaan dan hij gewend is. Diep zuchten, beetje mopperen enz. Hij mag mee naar boven, en als het traphekje open is gaat hij ook echt zelf alvast. "

haha hier ook zo, hekje open en de hond is al boven, kan nog net niet de tussendeur openmaken, anders lag hij al in bed.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Neuhh... Obi gaat nog ff een ienimini plasje maken in de tuin voor het slapen gaan, Obi heeft een slechte blaas dus elk plasje wat eruit is is een pluspunt. En dan krijgt hij nog één snoepje als hij naar z'n mandje gaat. En dat doet hij dan met 80km per uur.... vervolgens vreet hij dat op alsof hij een zwart gat is. En dan gaat ie rustig liggen. Hij krijgt dan zelfs vaak nog een truste kusje op z'n bol (soms van ons beide) daarna is het "lekker slapen Obi! Morgen is er wééér een dag met snoepjes!".

 

Ohhh wat klinkt dat laatste mierzoet. Nouja, Obi is een cutie hoor hahaha, verhaaltje voorlezen slaan we over.tongue-out

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Neuhh... Obi gaat nog ff een ienimini plasje maken in de tuin voor het slapen gaan, Obi heeft een slechte blaas dus elk plasje wat eruit is is een pluspunt. En dan krijgt hij nog één snoepje als hij naar z'n mandje gaat. En dat doet hij dan met 80km per uur.... vervolgens vreet hij dat op alsof hij een zwart gat is. En dan gaat ie rustig liggen. Hij krijgt dan zelfs vaak nog een truste kusje op z'n bol (soms van ons beide) daarna is het "lekker slapen Obi! Morgen is er wééér een dag met snoepjes!".
 
Ohhh wat klinkt dat laatste mierzoet. Nouja, Obi is een cutie hoor hahaha, verhaaltje voorlezen slaan we over. "

Ooow maar wij hebben wel rituelen haha maar dat is pas nadat de tussendeur open gaat..

Ik kan zelf niet slapen als ik als Sam al onder zijn dekentje ligt, ja sorry vind tie lekker, dan moet ik nog zijn wangen aaien en lekker slapen zeggen, als ik het vergeet ga ik mijn bed uit.

Sam heeft weer andere eisen haha

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Alleen als er sneeuw ligt hebben mijn honden vergelijkbaar gedrag, dan blijven ze liever binnen. 

Balou gaat vaak zelf zijn bench in als hij wil slapen en Lotus moet ik in haar ren zetten. Ze krijgen een koekje en na een welterusten voor beiden doe ik de kamerdeur dicht en is de kat aan de beurt.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Bij ons is het omgekeerd. Als ik haar bedtijd mis dan is ze ontzettend vervelend. Om stipt 21:30 gaat ze op de bank liggen en brommen hp-angel Oh wee als ik later ben dan wordt het steeds erger haha

honden page profiel SeraphinaSeraphina

Als Bueno nat is en ik gooi een handdoek op de grond gaat hij zich erdoor rollen ???? En als hij die te nat vindt en ik gooi een nieuwe op de grond, rolt hij door die handdoek.

Herkenbaar?

 

Mainee heeft wel het geduld om mij te laten drogen. Bueno doet het liever zelf ????

Volgende forumvraag: Beer in de Ardennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^