Merle-genen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlara

Ik heb er een gewoonte van gemaakt om iedereen die medisch met dieren bezig is te vragen wat ze het meest op hun spreekuur zien. Ik krijg altijd hetzelfde antwoord. Look a likes zonder papieren, kruisingen van 2 of 3 rassen en hondjes uit het buitenland. En als laatste noemen ze dan een paar ongezonde rassen. Dat sterkt mij in mijn keuze om gewoon voor een hondje met papieren te kiezen. Niet omdat ik dan garanties krijg op een lang en gezond leven. Maar wel dat ik het risico op ellende verklein. En nog een tip. Als je je echt wil verdiepen in fokken praat met fokkers en lees een paar boeken. Luister ook naar de dingen die je minder goed uitkomen en vorm dan pas een mening. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik heb er een gewoonte van gemaakt om iedereen die medisch met dieren bezig is te vragen wat ze het meest op hun spreekuur zien. Ik krijg altijd hetzelfde antwoord. Look a likes zonder papieren, kruisingen van 2 of 3 rassen en hondjes uit het buitenland. En als laatste noemen ze dan een paar ongezonde rassen. Dat sterkt mij in mijn keuze om gewoon voor een hondje met papieren te kiezen. Niet omdat ik dan garanties krijg op een lang en gezond leven. Maar wel dat ik het risico op ellende verklein. En nog een tip. Als je je echt wil verdiepen in fokken praat met fokkers en lees een paar boeken. Luister ook naar de dingen die je minder goed uitkomen en vorm dan pas een mening.  "

Strikt genomen klopt dat, want die typen 'bastaardhonden' vormen ook het overgrote deel van de Nederlandse hondenpopulatie, zo'n 70%. Van die ± 30% rashonden, heeft een deel rasgebonden problemen, door genetische afwijkingen, platte neuzen etc, en vooral allergieën...  Dus niet zo gek dat je dit antwoord krijgt.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mislukte dekking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^