Heeft de bobtail een ‘stinkende’ vacht/huid??..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Hallo allemaal! 

Ik heb een vraag, wij zijn van plan om in het najaar/winter een pup in ons gezin te verwelkomen ????????

nou zijn we ons natuurlijk al een hele tijd aan het oriënteren op welk ras bij ons zou ‘passen’ en inmiddels zijn we er wel grotendeels over uit dat het een bobtail zal gaan worden.

Vanmiddag vertelde ik dat tegen mijn buurvrouw, en die reageerde gelijk ‘ooooh och nee! Die stinken!!!!’  Want die en die had ook zulke honden en die stinken ook zo.. 

maar eigenlijk geloof ik haar niet, en ben ik wel vrij eigenwijs aangelegd ???????? Ik denk namelijk dat als je de hond en de vacht goed verzorgd, dat geen enkele hond echt hoeft te ‘stinken’ en een stinkende hond is in mijn ogen, dat wanneer je het huis binnenkomt, je echt heel duidelijk hond ruikt, dat zou ik persoonlijk ook niet fijn vinden, maar dat je een hond een beetje ruikt vind ik absoluut niet erg!  iedere hond heeft wel een geurtje denk ik dan.. 

maar nu is mijn vraag natuurlijk, heeft iemand ervaring met de bobtail?

En is het ook zo dat wanneer de hond en vacht goed verzorgd worden dat de geurtjes dan wel binnen de perken blijven? Of zijn het echt wel een beetje (hele leuke) grote stinkertjes??..????

alvast bedankt voor jullie reacties!! 

 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik denk dat het echt wel een beetje ras gerelateerd kan zijn dat honden ruiken of niet. Maar hier 2 honden in huis, een herder en een keeshond. Beide ruiken totaal niet. Meerdere malen van bezoek gehoord dat je werkelijk niets ruikt van de honden. Dit is ook echt zo. Ik was mijn hond misschien 1 keer per jaar en borstel ongeveer 1 keer per maand.. ik denk dus dat goede voeding het aller belangrijkste is. Hier 2 honden op kvv (en barf). De 2 zusjes van mijn hond staan beide op brok (Royal Canin en Proplan) en ruiken beide verschrikkelijk naar hond. 

 

Ik neem aan dat je er zelf echt al heel wat aan kan doen, en dat de voeding de meeste invloed zal hebben. 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Ja dat denk ik ook wel, ik ken persoonlijk meer kortharige honden die ruiken, langharig meestal minder-niet... 

en idd voeding lijkt mij zeker ook wel van invloed ja! Wat is KVV voor soort voer? Ik ben echt nog een leek op dat gebied????

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Nee hoor ik heb een bobtail gehad,wel iedere week een paar uurtjes vachtverzorging,kammen is veel werk.

Natte honden stinken wel een goede waterblazer en je houdt de hond fris.

Een goede verzorging dat is wel nodig.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ja dat denk ik ook wel, ik ken persoonlijk meer kortharige honden die ruiken, langharig meestal minder-niet... 
en idd voeding lijkt mij zeker ook wel van invloed ja! Wat is KVV voor soort voer? Ik ben echt nog een leek op dat gebied???? "

Kvv is vers vlees, barf betekend (bones and raw food) kvv is kant en klaar vers vlees, barf stel je samen. 

 

Er zijn ook een hele boel goede brokken hoor! Maar ik ben hier erg tevreden over. 

 

Hier een link over waar je op moet letten en het kiezen van een goede voeding

KLIK

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Nee hoor ik heb een bobtail gehad,wel iedere week een paar uurtjes vachtverzorging,kammen is veel werk.
Natte honden stinken wel een goede waterblazer en je houdt de hond fris.
Een goede verzorging dat is wel nodig. "

Kijk dit hoor ik graag!???? hoe werkt dat met zo’n waterblazer? Zijn ze dan heel snel droog? Kan ik dat zien als een soort compressor voor honden?? En had u destijds zelf een trimtafel voor uw bobtail? 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Ooh ik zie nu dat al mijn smiley’s veranderen in vraagtekens! Dat was niet de bedoeling! Staat een beetje gek! 

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

@pascale&kalhua Ah ok bedankt! Ik zal eens even kijken! We zullen van de fokker ook vast genoeg informatie krijgen mbt voer neem ik aan, maar altijd goed om alvast op de hoogte te zijn van wat er allemaal is!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Of een hond ruikt heeft vaak met voeding te maken en ook met het voorkomen van bacteriën en gisten op de huid. Mijn indruk is dat honden die brokken eten sneller stinken, vanwege de granen en het hoge koolhydraatgehalte waardoor dat soort gisten een betere voedingsbodem (pH-waarde van de huid) hebben. Het ene ras heeft wel sneller last van een stinkvacht dan een ander, bijvoorbeeld labradors met een relatief dichte en vette vacht... Mijn spaanse waterhond ruikt helemaal naar niks, maar daar staan ze ook bekend om.

 

Wassen helpt dan wel, maar je moet dan wel een shampoo hebben die zo'n gist aanpakt, en niet een met gewoon een lekker luchtje.

 

Smileys vanaf je telefoon werken hier niet undecided, HP gebruikt nog steeds alleen maar een setje hele ouderwetse smileys die je boven in de balk kunt aanklikken onder de smile ...

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Kijk dit hoor ik graag!???? hoe werkt dat met zo’n waterblazer? Zijn ze dan heel snel droog? Kan ik dat zien als een soort compressor voor honden?? En had u destijds zelf een trimtafel voor uw bobtail?  "

Nee hoor ik had een heel dik plastic tafelkleed en zette hem op de tafel,vanaf het begin aangewend om te borstelen,het is wat ze aangeleerd worden.

De waterblazer voor honden kan je filmpjes op YouTube zien hoe het werkt.

Maar ik denk dat de fokker je veel info gaat geven,ook hoe je moet kammen e.d het is veel werk en je kan eigenlijk geen week overslaan om te kammen.

 

Let wel op huidsklachten,informeer heel goed....toen bij mijn bobtail had je nog geen internet,je kocht een rashond bij een rasfokker en je dacht dat het goed was.

Ik heb de mijne toen moeten laten inslapen  na een paar jaar hevige huidsklachten.

Nu kan men veel meer maar ik zou toch even goed alles nakijken en op zijn minst verzekeren,het heeft mij toen veel geld gekost.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier twee newfoundlanders, stinken niet, mijn ouders twee bobtails, stinken ook niet....als je een hond niet verzorgd, gaan ze stinken, vervilten, zeker bij langharige honden....goede borstelbeurten , waterblazer om de vacht doorluchtig te houden, op tijd de losse haren er uit als de hond in de rui is, heb je goed ruikende honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

522722.jpgIk heb een waterblazer, die overuren maakt in de winter, honden zwemmen hier, gebruik maak ik dan na afloop van de waterblazer....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier eten de honden vers vlees, kvv...iedere dag, dat kan je thuis laten bezorgen....grote honden die je iedere dag op brok zet hebben meer ballast dan watontlasting betreft.....een brok kan heel goed, eet er hier ook een maar niet iedere dag....vele fokkers geven al kvv, daar kan je dan informatie van krijgen....dan ook nog een aanrader voor je, verzeker je hond, zo klein mogelijk , als pup..., des te minder premie je betaald...en je hoeft je hond niet voor alles te verzekeren, zoals entingen en crematie crastratie, tandverzorging, dat zijn extra modules bij een verzekering dan maakt dat de premie per maand hoog wordt...neem een topdekking van Ohra, die verzekerd, heupen gewrichten, operaties enz, je hebt een grote hond die zijn wat dierenartskosten altijd veel duurder dan kleine honden....je bent voor de topdekking bij de ohra voor 5000 euro verzekerd, min 20% ...en 200 euro aan consulten per jaar, iets om over na te denken.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wij hebben altijd bobtail gehad, en nu nog een. 

Ik vind ze wel meer stinken dan de andere honden die wel hebben gehad. Als het heeft geregend ruik je hem heel goed, dat heeft puck niet. 

 

Hij moet regelmatig in bad, anders wordt zijn vacht vettig en gaat hij stinken. De ene keer is dit sneller dan de andere keer. In de zomer als hij zwemt of als het veel regent stinkt hij sneller. 

 

En ik hou hem goed bij hoor. Ben trimster (bijna klaar met mn opleiding), dus weet prima hoe dat moet.  Hij wordt iedere week gekamd, gaat in bad als het nodig is. En we blazen regelmatig zijn vacht met een blazer.  Maar zijn vacht stinkt gewoon sneller dan die van Puck bijvoorbeeld. 

 

En de bobtail in de trimsalon stinken helemaal, maar die hebben bijna tijd achterstallig onderhoud. 

 

Dus mijn conclusie: de vachten van bobtail (niet alleen die van mij) stinken sneller dan die van sommige andere honden. Maar als je het bij houdt valt het wel mee. Ik zou het er niet om laten in ieder geval. 

 

Hou er wel rekening mee dat de vachtverzorging voor sommige mensen best moeilijk is. En alleen het wassen en drogen al veel werk. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Oja qua voeding, dat zal zeker verschil maken. Maar hij heeft al verschillende soorten gehad, verschillende merken brokken en kvv, dat maakt geen verschil. 

 

En het is niet zo dat er een walm om hem heen hangt ofzo, of dat mensen zeggen wat stinkt die hond. Maar je ruikt hem zeker meer dan Puck, zeker met vies weer. 

 

En na een week of 6 na het wassen begint hij meer te ruiken, en moet hij weer in bad.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Wij hebben altijd bobtail gehad, en nu nog een. 
Ik vind ze wel meer stinken dan de andere honden die wel hebben gehad. Als het heeft geregend ruik je hem heel goed, dat heeft puck niet. 
 
Hij moet regelmatig in bad, anders wordt zijn vacht vettig en gaat hij stinken. De ene keer is dit sneller dan de andere keer. In de zomer als hij zwemt of als het veel regent stinkt hij sneller. 
 
En ik hou hem goed bij hoor. Ben trimster (bijna klaar met mn opleiding), dus weet prima hoe dat moet.  Hij wordt iedere week gekamd, gaat in bad als het nodig is. En we blazen regelmatig zijn vacht met een blazer.  Maar zijn vacht stinkt gewoon sneller dan die van Puck bijvoorbeeld. 
 
En de bobtail in de trimsalon stinken helemaal, maar die hebben bijna tijd achterstallig onderhoud. 
 
Dus mijn conclusie: de vachten van bobtail (niet alleen die van mij) stinken sneller dan die van sommige andere honden. Maar als je het bij houdt valt het wel mee. Ik zou het er niet om laten in ieder geval. 
 
Hou er wel rekening mee dat de vachtverzorging voor sommige mensen best moeilijk is. En alleen het wassen en drogen al veel werk.  "

Klopt helemaal.

Ik vind vooral dat ze stinken aan hun baard, doordat die regelmatig nat wordt van het hijgen of drinken.

(de meeste honden met lange baard hebben dat)

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"
En na een week of 6 na het wassen begint hij meer te ruiken, en moet hij weer in bad. "

@ Cindy, ga eens bij fokkers kijken en ruiken!

@ Naomi, jij wast dus de hond elke 6 weken?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Klopt helemaal.
Ik vind vooral dat ze stinken aan hun baard, doordat die regelmatig nat wordt van het hijgen of drinken.
(de meeste honden met lange baard hebben dat)
  "

Die baard moet zeker extra verzorging hebben,wordt iedere keer vies.

Mijn hond werd op een gegeven moment ziek,diarree een drama met die lange haren, heb hem toen laten scherenhp-cryomdat het ondoenlijk en zo ongemakkelijk werd om steeds zijn achterste schoon te maken.

 

Ik zou nooit meer voor een hond kiezen met zulke vachten,te bewerkelijk een kortharige is zo makkelijk schoon te houden. Een handdoekje erover en klaar.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Cindy ik wil je niet ontmoedigen,het zijn prachtige honden en ik vind het goed dat je info vraagt,daarom vind ik het ook belangrijk om je ook de nadelen te vertellen.

honden page profiel KlaraKlara

Onze buren hadden bobtails en die rook je wel ja. Vind ik soweiso wel hoor bij honden met zoveel vacht. Zeker als ze in de regen hebben gelopen. Maar ik neem aan dat als ze van jezelf zijn je dat minder gaat ruiken .... Maar inderdaad ga eens bij een fokker langs en trek je conclusie.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" @ Cindy, ga eens bij fokkers kijken en ruiken!
@ Naomi, jij wast dus de hond elke 6 weken? "

Nah niet precies. Was hem wanneer het nodig is, de ene keer is dat sneller nodig dan de andere keer. 

 

Goed idee trouwens jantien! 

 

Zou het ras trouwens niet laten zitten omdat ze sneller stinken. Maar de vachtverzorging en de zooi die ze binnen nemen is wel iets om rekening mee te houden. 

Jaimy is mede door de vacht onze laatste bobtail. hp-wink

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" @ Cindy, ga eens bij fokkers kijken en ruiken!
@ Naomi, jij wast dus de hond elke 6 weken? "

Ja gaan we zeker doen, we hebben al een afspraak staan om bij een fokker te gaan kijken

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Cindy ik wil je niet ontmoedigen,het zijn prachtige honden en ik vind het goed dat je info vraagt,daarom vind ik het ook belangrijk om je ook de nadelen te vertellen. "

Ik ben alleen maar heel blij met de eerlijke reacties! Daarom vroeg ik het ook hier, maar je ontmoedigd me nog steeds niet hoorhp-angel 

Wat ik voor nu uit alle reacties concludeer, is dat ze dus echt niet hoeven te stinken, mits ze de juiste voeding en verzorging krijgen, over de baard had ik al gelezen dat je die dagelijks zou kunnen schoonmaken met een nat washandje, of met water en een beetje natuurazijn... tevens denk ik ook dat je zelf een boel kan doen aan hondengeurtjes in huis.. 

Ik ben wel heel blij dat we nu een afspraak hebben staan om bij een fokker te kunnen gaan kijken, en hun ook nog vanalles kunnen en mogen vragen!  

Zij hebben nu ook nog geen pups, leek me wel verstandig om te gaan kijken als er alleen volwassen honden aanwezig zijn.. anders ben je natuurlijk direct om! wink

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Inderdaad een verzekering zullen we zeker naar gaan kijken! Bedank voor de tip! 

honden page profiel CeesCees

Misschien een volkomen onbruikbare suggestie, maar heb je een tuin en een buitenkraan? Op de puppytraining had de hond van een van de trainsters een giga diarree aanval gehad en werd met behulp van de buitenkraan even grondig schoongespoeld. Zo'n grote hond met een vacht die zoveel verzorging nodig heeft wil je liever niet in je badkamer onder de douche hebben.

En wat betreft lang haar en stinken: ik heb een tijd geleden een uurtje zitten kroelen met een heel langharige Duitse Herder. "Ruik nu eens aan je handen?" Niks te ruiken dus. Ik denk een combinatie van voer, kammen en wassen.

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

" Misschien een volkomen onbruikbare suggestie, maar heb je een tuin en een buitenkraan? Op de puppytraining had de hond van een van de trainsters een giga diarree aanval gehad en werd met behulp van de buitenkraan even grondig schoongespoeld. Zo'n grote hond met een vacht die zoveel verzorging nodig heeft wil je liever niet in je badkamer onder de douche hebben.
En wat betreft lang haar en stinken: ik heb een tijd geleden een uurtje zitten kroelen met een heel langharige Duitse Herder. "Ruik nu eens aan je handen?" Niks te ruiken dus. Ik denk een combinatie van voer, kammen en wassen. "

Ja dat zijn zeker ook dingen om aan te denken!! Maar, ja wij hebben een tuin, en een buitenkraan, alleen is deze kraan wel alleen met koud water.. ik denk niet dat dat een heel verstandig idee is om zo’n  hond helemaal kleddernat te maken met koud water!  

Maar daar valt wel een mauw aan te passen, we hebben wel de mogelijkheid om warm water buiten te creëren, en een handige man in huis ;-)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Misschien een volkomen onbruikbare suggestie, maar heb je een tuin en een buitenkraan? Op de puppytraining had de hond van een van de trainsters een giga diarree aanval gehad en werd met behulp van de buitenkraan even grondig schoongespoeld. Zo'n grote hond met een vacht die zoveel verzorging nodig heeft wil je liever niet in je badkamer onder de douche hebben.
En wat betreft lang haar en stinken: ik heb een tijd geleden een uurtje zitten kroelen met een heel langharige Duitse Herder. "Ruik nu eens aan je handen?" Niks te ruiken dus. Ik denk een combinatie van voer, kammen en wassen. "

Is een hele goede tip,die heb ik ook en is zeker vaak gebruikt,ook om af spoelen als ze ergens in gerold hadden,gezwommen in de kreek.

Inderdaad een badkamer is geen optie.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ja dat zijn zeker ook dingen om aan te denken!! Maar, ja wij hebben een tuin, en een buitenkraan, alleen is deze kraan wel alleen met koud water.. ik denk niet dat dat een heel verstandig idee is om zo’n  hond helemaal kleddernat te maken met koud water!  
Maar daar valt wel een mauw aan te passen, we hebben wel de mogelijkheid om warm water buiten te creëren, en een handige man in huis ;-) "

Ik deed wel met koud water de achterkant afspoelen,niet de hele hond een bobtail maak je niet helemaal nat behalve als het echt nodig is.

Ik weet niet waar je woont maar die van mij ging vaak de zee in,schoner kan je het niet hebben,ik spoelde dan wel even het zout eruit thuis. Uiteraard deden we dat alleen maar als het warm was.

 

In de winter kan de tuinslang natuurlijk ook voor nood aan de keukenkraan of kraan die dichts bij de deur is aangesloten worden dan kan je lauw spoelen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als Jaimy diarree heeft of zware modderpoten, gaat hij ook onder de tuinslang. Zo'n vieze hond wil je niet op de trap (en traploper) hebben. laughing

 

Maar alleen de broek of poten inderdaad, niet helemaal. tongue-out

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

" Ik ben alleen maar heel blij met de eerlijke reacties! Daarom vroeg ik het ook hier, maar je ontmoedigd me nog steeds niet hoor 
Wat ik voor nu uit alle reacties concludeer, is dat ze dus echt niet hoeven te stinken, mits ze de juiste voeding en verzorging krijgen, over de baard had ik al gelezen dat je die dagelijks zou kunnen schoonmaken met een nat washandje, of met water en een beetje natuurazijn... tevens denk ik ook dat je zelf een boel kan doen aan hondengeurtjes in huis.. 
Ik ben wel heel blij dat we nu een afspraak hebben staan om bij een fokker te kunnen gaan kijken, en hun ook nog vanalles kunnen en mogen vragen!  
Zij hebben nu ook nog geen pups, leek me wel verstandig om te gaan kijken als er alleen volwassen honden aanwezig zijn.. anders ben je natuurlijk direct om!  "

Dit is heel verstandig, Cindy. 

Ik heb nog nooit van iemand gehoord die niet smolt bij de aanblik van een nest pups!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ervaringen dog copenhagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^