Puppy blaft 's nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ThijsThijs

Hallo,

Sinds 2,5 weken hebben we een heel lief hondje uit Griekenland. Ze is van 21 december 2018, dus bijna 20 weken. Ongeveer de eerste 2 weken hebben we bij haar geslapen in de huiskamer. Ze heeft geen bench maar een ren (is wat groter) maar ze slaapt/ligt vaak op de bank (dat mag van ons). Afgelopen paar dagen sliep ze alleen en dat ging goed, geen geblaf. Maar afgelopen nacht plotseling geblaf om 0:45 voor onze slaapkamerdeur een verdieping lager, ze kan sinds kort namelijk naar beneden lopen. Geblaf genegeerd en toen het rustig was heb ik haar weer naar boven gebracht (zonder aandacht te geven). Vervolgens de trap naar beneden gebarricadeerd en weer gaan slapen. Om 2:30 ging ze weer los, blaffen/blaffen/blaffen. Weer negeren (was moeilijk, ging toch zeker 45 minuten los). Toen het wat rustiger was (ik denk tussen twee blafsessies in) ben ik naar boven gegaan en op de bank gaan slapen (ik heb haar weer volledig genegeerd ondanks dat ze heel blij ging doen). Zij in een mandje naast me op de grond. Geen probleem meer tot de ochtend. Anyway, wat moet ik nu doen? Ik zit er aan te denken om haar in de ren te stoppen met hekje open (er zit doek omheen voor bescherming, alleen voorzijde is open) en weer op de bank gaan slapen. Dit een paar nachten zodat ze gewend is aan de ren, en dan maar weer beneden gaan slapen? Of zeggen jullie, nu meteen weer beneden slapen en het eventuele blaffen negeren? Vind ik wel lastig.. :-D (ook voor de buren minder prettig).

Dank voor jullie reacties!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik zou het blaffen niet negeren, je hond raakt alleen maar helemaal over zn toeren, en wat heb je daaraan?

Jouw idee lijkt mij prima! hp-smile

honden page profiel ElianeEliane

Vroeger werd er geadviseerd om de hond te negeren. Vroeger kregen de kinderen ook slaag als ze niet luisterden. We hebben ondertussen van een heel deel zaken geleerd, dat dit niet echt de beste technieken zijn. En het ok is om mens en diervriendelijk te zijn.

2,5 weken....dat is niet lang hé. Ook een hele aanpassing voor jullie viervoeter.
Het feit dat ze stil is als jiji in de buurt bent, bevestigt dit dat ze geruststelling nodig heeft. Ze moet vertrouwen leren krijgen. Geef haar de tijd en de kans om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Zodat ze leert om veilig te voelen. Jij weet hoe alles in elkaar steekt en wat allemaal de bedoeling is....zij niet

Super dat jullie haar geadopteerd hebben!

honden page profiel ThijsThijs

Dank voor jullie reacties!

Thijs

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat fijn dat jullie dit hondje een gouden mandje gegeven hebben!hp-heart

En ik zou ook weer even terug gaan naar het op de bank slapen, ik denk ook dat de overgang nog te groot is.

honden page profiel ThijsThijs

Dank jullie wel!

Vannacht heel goed gegaan. Ze is gewoon in haar ren gebleven. Kwam me wel even wakker maken om 5:30 uur, maar heb dat beetje genegeerd en weggewoven. Ze is toen weer in haar mandje gekropen en om 6:45 werd ik wakker door de wekker! Dit nog paar dagen en dan eens kijken of ze alleen kan.

Groet,
Thijs & louLou

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^