Gekke 5 minuten wordt 2 uur gekkigheid.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wim Wim

honden foto van Wim

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Hier ook, ik denk omdat het dan wat koeler is, ik heb geen tips, wij maken er gewoon even tijd voor om hem uit te laten razen.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Blijkbaar heeft het diertje nog teveel energie op die tijd.

Kan inderdaad ook komen door de plotselinge warmte: overdag te warm om veel te doen dus rusten en slapen.

Bovendien groeit je pup dus heeft gaandeweg meer energie en zin om de wereld te ontdekken.

Dus ja, ik zou haar s morgens wat meer moe maken met extra spelen en langere wandeling.

En dan tegen de avond dus weer, extra, wat langere wandeling inlassen.

Het is lastig want etenstijd voor jullie; dat snap ik. Maar 2 uur lang ergernis is ook voor niemand leuk.

 

 

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn hond (die inmiddels is overleden) had als wat oudere pup ook af en toe de kolder in haar kop en dit duurde de hele avond als we niet ingrepen. Het enige dat bij haar hielp was haar in de bensch doen en die verduisterden we met een plaid erover voor de rest was er niets dat hielp. Ik weet niet meer hoe lang het heeft geduurd maar het is gelukkig over gegaan als volwassen hond heeft ze nooit in de bench gezeten. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Klinkt ook alsof ze doordraaot. Ik deed dan even haar riem aan, zelf rustig zitten op de bank, op de riem (in de riem bijten was nee! ) en beperkte hem zo even in de vrijheid als hij niet tot rust kan komen. Dat begreep hij snel, en dan was het rust. Je kan het proberen, maar uiteraard moet je ook je hond voldoende uitdaging geven met hersenspelletjes, worden ze meer moe van dan van lopen en rennen. 

Succes.

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Dit heeft mijn pup nu bijna 11 maand ook een tijd gehad, ik ging dan smiddags een tijd voor het eten een eind wandelen en spelen, trainen met der en nadat ik had gegeten weer. En nu het mooi weer is wandelen we de laatste ronde ook lekker een stuk naar waar ze los kan enzo. Tijdens het eten gaf ik haar iets waar ze mee bezig kon zijn zodat ik toch rustig kon eten wat echt niet altijd lukte geloof me hp-frusty maar het komt goed nu valt het reuze mee en is ze er zo goed als overheen 

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Op het moment dat jullie gaan eten, zou ik de pup gewoon aanlijnen, en zelf gaan zitten. Je gaat toch eten, dus je zult moeten zitten smile Zo krijgt ze niet de kans om druk te gaan. Je voorkomt dat er een escalatie komt.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Ik vermoed dat veel en minder rustig wandelen niet echt tot een oplossing gaat leiden.

De kans dat het de te verwerken prikkels zijn van overdag, is reëel.

De hond in een bench zetten, of aanlijnen....? Tja dan kan ze dit gedrag niet uiten, maar de gevoelens/emoties/prikkels die tot dit gedrag leiden, verdwijnen voor haar niet. Je onderdrukt ze alleen maar.

Wat voor kauwmateriaal heeft ze?

Geef haar bezigheidstherapie laughing.... karton is hiervoor een heel dankbaar materiaal. De bedoeling is hiervan, niet alleen bezig zijn maar ook de prikkels van zich af kunnen werken. Net zoals wij als mens een rondje gaan wandelen, fietsen of wat we ook graag doen om ons hoofd leeg te maken.

Moe maken? Nee dat is echt geen oplossing, aangezien er alleen maar meer adrenaline en andere opwekkende stoffen in het bloed vrijkomen.

Vandaar het voorzien van deftig, gezond kauwmateriaal. Maar ook sloopmateriaal. Verzamel eierdoosjes, een bal waar snoepjes in kunnen. Neem een oude handdoek (of de pijp van een versleten jeans) maak er een paar knopen in (niet te vast) waar je gezond lekkers kan insteken. Ook in de doosjes.

Het gezond lekkers kunnen bvb gedroogde stukjes vlees of vis zijn, of gekookte kip (hier krijgen ze rauwe voeding). Laat in het begin een eierdoosje zien dat je opendoet en waar een stukje lekkers in zit (dit om te voorkomen dat er frustraties ontstaan omdat ze niet weet hoe eraan te geraken). Dus in het begin maak je het gemakkelijk.

De eierdoosjes van bio eitjes bestaan al uit de helft van grasvezels.... Maak een spoor door de plaatsen waar ze kan rondlopen (in het begin niet te ver uit elkaar). Eens ze het kent kan je opbouwen, verder uit elkaar en moeilijker.

 

Als je een hond ziet slopen, zal je merken als je gaat vergelijken met wild dier dat zijn prooi opeet... Dat de lichamelijke bewegingen bijna identiek zijn in het verscheuren van het karton (of ander sloopmateriaal). Hierdoor krijgen de hersenen een specifieke prikkel, waardoor stoffen in het lichaam vrijkomen, die de hond kalmeren.

Als je hond yoghurt gewend is, kan je bvb een kong vullen met yoghurt die een tijdje in de vriezer heeft gelegen. Zo zijn ze lekker lang bezig.

Succes alvast

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ga gewoon een flinke wandeling maken VOOR je gaat eten.

Liefst los. 

Je hond wordt wat ouder en heeft nu veel meer beweging nodig (dat ze dit zou doen door te veel prikkels van de dag, vind  ik persoonlijk onzin)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wat doen jullie zoal op een dag met jullie pup?

Kan ze ook uit haar zelf goed haar rust vinden of is de hele dag wel actief bezig met van alles en nog wat ?

Hoeveel aandacht geven jullie haar, of kan ze zich ook prima zelf vermaken?

 

Hoe zien jullie wandelingen eruit?

Los, aangelijnd, wat voor gebied, doorlopen of ruimte om te snuffelen ?

 

Het is soms lastig een oorzaak te vinden maar als er een goede balans is tussen activiteiten en rust zie je dit gedrag bijna niet. 

Daarnaast is ze volop aan het wisselen dus ook pijn in haar bekkie kan een oorzaak van gedrag zijn. 

Zorg voor goed kauwmatriaal desnoods een winterpeen uit de vriezer dit verdoofd wat. 

honden page profiel LolaLola

Hallo ,ik lees even mee ik heb een labradoodle pup van 3 mnd en die is ook af en toe zo hyper dat ze ook.... In me handen voeten veters bijt dan is ze ook helemaal hyper .... ik loop al iets langer met haar 15 min per keer Maar als ze thuis komt begin ze weer van voren af aan . lekker kauwbeentje  kauwt ze even aan  dan geen intresse meer kong vind ze ook niks aan.  ik wil ook graag een tip  

honden page profiel Wim Wim

honden foto van Wim

" Wat doen jullie zoal op een dag met jullie pup?
Kan ze ook uit haar zelf goed haar rust vinden of is de hele dag wel actief bezig met van alles en nog wat ?
Hoeveel aandacht geven jullie haar, of kan ze zich ook prima zelf vermaken?
 
Hoe zien jullie wandelingen eruit?
Los, aangelijnd, wat voor gebied, doorlopen of ruimte om te snuffelen ?
 
Het is soms lastig een oorzaak te vinden maar als er een goede balans is tussen activiteiten en rust zie je dit gedrag bijna niet. 
Daarnaast is ze volop aan het wisselen dus ook pijn in haar bekkie kan een oorzaak van gedrag zijn. 
Zorg voor goed kauwmatriaal desnoods een winterpeen uit de vriezer dit verdoofd wat.  "

 

honden page profiel Wim Wim

honden foto van Wim

Wij wandelen rond 9 uur in de ochtend ongeveer een kwartier met haar, evenzo in de avond na haar eten rond een uur of 18.00 uur. Tussendoor natuurlijk haar behoefte buiten maar dat is iedere keer even derin en deruit...In het weekend meestal even een uurtje naar het bos om te hollen en te socialiseren met andere honden. Maar inderdaad als de gekkigheid begint dan gaat ze eerst met haar bekkie tegen de zijkant van de stoelen duwen..Wellicht komt dit van haar tandjes vandaan vanwege het wisselen?! Wij zullen is de kleine kong in de vriezer doen en straks eens geven als ze weer is druk is. Jammer genoeg pakt ze nu niet meer haar runderhuis botten, voorheen kon ze daar  best wel een tijdje zoet mee zijn, maar nu heeft ze er geen interesse meer in, jullie een idee welke botjes wij veilig aan haar kunnen geven?

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"   "

Ik heb zelf ook een pup van bijna 5 maanden maar de wandelingen zijn hier een stuk langer met 15 minuten zou ze hier de tent afbreken.

Wij wandelen in de ochtend een lange losloopwandeling waar er ruimte is om te rennen, spelen, snuffelen, ontdekken en dat doen we rond de 30-40 minuten soms wandelen we dan die hele tijd maar het gebeurt ook geregeld dat we op een groot veld blijven waar ze lekker rond kan snuffelen en spelen.

Onder de middag is er weer een wandeling van een minuut of 15-20 aangelijnd evenals 15.00 en 'savonds na het eten weer een wat langere wandeling deze is ook aangelijnd ook om goed te leren netjes aan de riem te lopen.

Na de wandelingen is er gewoon rust of uit je zelf en zo niet dan lekker in de bench.

Rest van de dag hobbelt ze lekker in de tuin.

2x per week hondenschool.

 

Kluiven kijk eens op snacks4dogs daar kun je een heleboel verschillend kluifwerk bestellen.

Je hebt best kans dat die runderhuidbotten niet interessant genoeg zijn, hier hoeven ze dat ook echt niet.

Kong in de vriezer is ook een goed idee, wel eerst afspoelen voor je hem geeft.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, ik denk ook dat 2 x een kwartiertje wandelen voor een 5 maanden jonge pup te weinig uitdaging is.....

Ik heb een pup van 6 maanden en wandel daar gerust een half uur mee, nog afgezien van haar mogen dollen in de grote tuin.

Dus ja, dit actieve hondje van jullie heeft denk ik meer beweging nodig......

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Toen dolcinea 5 maanden was wandelde ik ook meer als 15 minuten per rondje anders stond er nu denk geen huis meer 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat is erg weinig,  zit ook weinig ontdekken vd wereld in.  Ga ook eens naar winkelcentrum en ga daar rustg zitten rondkijken met je hond. Ga naar een schoolplein en blijf daar rustig staan, op afstand zodat er niet meteen een lawine kinders over hem heen vallen.  Ga, naar de markt, wandel daar rustig over of als dat te veel is, staan en je hond  laten  kijken.

Afwisselen met soorten kluiven dat houdt het spanbend. Farmfood rawhide, deerhide, nylabone, coffeehout, Uurtje geven en dan omruilen voor brokje of afnemen en naar buiten gaan.  Ga denkspelletjes doen, zoekspelletje ed. Kan thuis in de kamer. Geef je hond uitdagingen, hij wil de wereld ontdekjen.

 

Ga je ook naar een goede puppiecursus?

honden page profiel LolaLola

Mijn pup is nu 3 mnd maar ik neem ze overal mee naar toe winkel centrum markten kinder speelvelden park maar ik doe het met mate... ze zeggen drie maanden dan 15 min perkeer Maar toch thuis is ze af en toe niet te stuiten ze loop ook in de tuin te spelen Maar binnen in huis blijft ze ook maar door gaan vandaar ik ook mee kijkt voor de juiste tip.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Toen dolcinea 5 maanden was wandelde ik ook meer als 15 minuten per rondje anders stond er nu denk geen huis meer  "

Inderdaad.

Kan het me zelfs niet voorstellen.

Wie zou toch die lijst van dat bewegen de wereld in gegooid hebben?

Iemand die zelf nooit een hond gehad heeft, denk ik.

honden page profiel Wim Wim

honden foto van Wim

" Inderdaad.
Kan het me zelfs niet voorstellen.
Wie zou toch die lijst van dat bewegen de wereld in gegooid hebben?
Iemand die zelf nooit een hond gehad heeft, denk ik. "

 

honden page profiel Wim Wim

honden foto van Wim

ja officieel staat er een minuut per maand voor, ik heb dat ook niet bedacht...Ik vind dat ook erg weinig, immers ze moeten toch hun energie kwijt..

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"ja officieel staat er een minuut per maand voor, ik heb dat ook niet bedacht...Ik vind dat ook erg weinig, immers ze moeten toch hun energie kwijt.."

 

"officieel": moet je echt niet geloven

Je kan onmogelijk alle hondenrassen op 1hoop gooien.

Een gezelshapshondje is, meestal, vlugger tevreden met minder beweging dan vb een jachthond.

Dus alleen daaraan al kan je al merken dat het grote onzin is.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Toch heb ik me er redelijk aan gehouden, maar niet 2 x per dag.  Eerder 6 of 7 x per dag.  Met tussenpozen natuurlijk. Ook in de tuin , ging ook niet iedere keer de straat op, maar ook in de tuin kan je na het plassen even spelen. En ja, er zat ook wel eens een wandeling , of uitje bij van 30 minuten of een uur, ( zo om de dag) maar al die tijd liepen we niet, even staan praten, zitten op een bankje, tram, bus, zitten dan op schoot en dat soort dingen.

En dan was ons hondje heel moe, kon dan ook geen rust vinden. Even lijntje er aan, je herkent het gedrag, bij ons was dat staartvangen heel hyper,, lijntje en er was rust. Lijntje ging er dan ook weer af en hij bleef dan lekker slapen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja Luz, heb een lhasa, maar is best een sportief hondje en wil best werken . Als ik niets doe is hij best vervelend in huis! Precies wat je ze zelf leert! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik hield mij aan de regel  5 minuten per maand. 5 maand is dan 25 minuten......

Mijn da zei, niet overdrijven maar kijk naar je hond. Te lange hersteltijd is te veel gedaan. Die regels zijn richtlijnen geen wetten. Hele zware honden beschadig je eerder dan middenslag honden. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Die regel van 15 minuten wandelen wil niet zeggen dat dit dan maar 2 x per dag mag, dat staat nergens.

Je kunt best 4 of 5 keer met je pup een kwartier naar buiten, of zelfs een keer een half uur of langer.

Je hoeft niet 4  x hetzelfde rondje te lopen, ga een keer naar het bos/water/park/terras, zodat je pup wat anders ziet.

Ga ergens heen waar hij lekker los kan rond lopen.

 

Het enige waar je om moet denken is dat je niet onbenullig met je pup omgaat, zoals een lange boswandeling en ondertussen achter ballen laten aanrennen etc.

Maar kijk goed naar je hond, zorg dat hij niet over z'n grenzen heen gaat maar zorg dan ook voor genoeg beweging, activiteiten, spelen, training e.d.

 

Met zo'n jonge hond is het niet voldoende om alleen in het weekend er tijd aan te besteden, in de vorm van socialiseren, naar het bos etc.

Zeker niet met zo'n actief hondje als jullie gekozen hebben.

Daar moet je elke dag mee bezig zijn.

 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Goed antwoord Sylvia!

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Inderdaad.
Kan het me zelfs niet voorstellen.
Wie zou toch die lijst van dat bewegen de wereld in gegooid hebben?
Iemand die zelf nooit een hond gehad heeft, denk ik. "

Waarschijnlijk en het is een richtlijn maar dat is zeker niet voor de meeste honden gemaakt 

honden page profiel LolaLola

2x per dag uitlaten is wel heel erg minimaal. Hier gingen ze met 5 maanden echt wel 5 a 6x een kwartier. Nu zijn ze 2 en 4 jaar oud en gaan ze nog 4 keer naar buiten. Zeker met een pup moet je vaker naar buiten. Snap wel dat je pup zo hyper is met zo weinig uitdaging.. En de kong, wat stop je daar in als ik vragen mag? Hier doen ze alles voor de kong haha.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Hoe gaat het nu?

Overigens vind ik die regel van die zoveel minuten per weken oud, een beetje onzin. Tuurlijk moet je goed naar je hond kijken. Onze pup is nu bijna 13 weken, maar ik wandel bijna een half uur met haar (zo'n twee keer per dag en nog 2x kort). Als ze gaat zitten en janken geeft ze aan dat ze moe is en draag ik haar een stuk. Maar dit komt heel sporadisch voor.

En ja, ik dacht ook dat het te lang zou zijn, maar als ik dat niet doe, speelt ze flink met de andere hond, waarbij ze mijns inziens meer haar botten spieren en pezen etc belast dan als ze met een wandeling (rechtdoor) doet.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Twijfel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^