Obsessie eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Hallo allemaal. Ik heb een hele lieve chihuahua van 1 jaar. Luistert heel goed. Krijgt rauw voer om te eten.  Meer dan wat ze volgens rekenmethode nodig heeft. Maar nu mijn vraag. Als ik bij haar ben doet ze helemaal niks verkeerds.. zodra ik ook maar even naar toilet ga of de gang op ga springt ze op tafel. Of als er ergens ook maar iets van eten ligt vreet zij het op. 

De vuilniszakken kan ik niet op de grond zetten. Want ze vreet de zak stuk en eindigt ze zelf in de zak.

Nu doe ik als ik ff de ruimte verlaat haar aan de riem leggen. Zodat ze niks kan doen wat niet mag. Maar ik wil haar gewoon vrij laten. Mn 9 jarige labrador doet daarintegen helemaal niks pakken wat niet mag.

Ik hoop dat jullie me advies kunenn geven.

Liefs anouk en pootjes van canavar (chihuahua) en haydut( labrador)

honden page profiel LolaLola

Wel sneu dat je hondje constant honger heeft. Je voert met je ogen en niet met het schema. Hoe is je hondje haar conditie? Voel je de ribben goed?

 

Wat voor voer geef je en hoeveel?

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Ik voer kkv  soms rody. Buddy etc.. ik weet dat je moet voeren op ogen. Ze krijgt 100 gr.. mn lab van 36 kilo krijgt 600. Mn chi weegt 2.2 kilo. Conditie is top en ze ziet volgens de dierenarts top uit.  Ze mag iets bijkomen maar dit kan gewoon.   Maar geef haar ook wel eens meer te eten op een dag. Maar haar dwang naar eten zoeken is zooooo groot. En nogmaals ben ik in t zicht is ze een tophond. Maar ben ik weg (ook al zit mn man er nog) gaat ze gekke dingen doen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Is het dat ze honger heeft of is het ondeugendheid ? Ze doet het niet als je er bij bent....dan komt haar honger niet naar boven ? Dan zou ik zorgen dat ze nergens bij kan.....

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Ze doet t niet omdat ze weet dat t niet mag. Ook als we eten mag ze niet bij ons zitten. Dus t is puur de gedachten. Als t baasje (ik) uit t zicht is dan ga ik op zoek. Ook bv op ee bank liggen. Terwijl hier de regel is honden  op de vloer. En ze doet t nooit als iemand erbij is. Dus ze veranderd als ik er niet ben. Ook ruikt ze niet maar vreet alles zonder pardon op. We hadden een x een blaadje sla  direct hapslikweg. Toen deden we t met plastic (uiteraard weg getrokken) maar ook hier direct hap. Dus als ze kan eten doet ze t.   Toen we de lab net hadden heeft ze 1 x de voerbak geopend (toen kreeg ze nog brokken) had ze 5 kilo voer gegeten. Daarna heeft zij nooit meer iets gedaan.  Maar ik vermoed. Als ik de chi laat eten tot ie niet meer kan dat er dan ook een kilo vlees naar binnen gewerkt word. En dan kan niet voor een hond van 2 kilo

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Dan niet zonder toezicht meer laten, ga je weg dan in een ruimte waar de chi geen kwaad kan.....en waar er niets te eten is....als ik weg ga dan zorg ik ook dat er niets blijft liggen aan eten....geef een goed bot wat je chi niet een  twee drie verslind, een nylabot...smeer het in met magere smeerkaas zo dat tie zijn kauw behoefte op het bot kan loslaten.....

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Helaas werkt dat niet. Als ik haar namelijk in de bijkeuken zet(waar geen eten is) geef ik haar of een bullepees en vissenhuid (wat ze heeeerlijk vind) maar daar begint ze (heel stom) pas aan te eten als ik terug ben.  Maar deze dingen zijn alleen als ze alleen is. Vind t nl stinken dus mag de woonkamer niet in 

honden page profiel LolaLola

Maar daarom kan ze nog wel honger hebben toch? Ik zou nog iets gaan bijvoeren, ze mag iets aankomen dus het is het proberen waard. Kijk dan of deze dwang naar eten zoeken wat minder wordt. Het zou erg sneu zijn als ze constant honger gevoel heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Helaas werkt dat niet. Als ik haar namelijk in de bijkeuken zet(waar geen eten is) geef ik haar of een bullepees en vissenhuid (wat ze heeeerlijk vind) maar daar begint ze (heel stom) pas aan te eten als ik terug ben.  Maar deze dingen zijn alleen als ze alleen is. Vind t nl stinken dus mag de woonkamer niet in  "

Een nylabot stinkt niet, maar kan ze toch haar behoefte op iets te kauwen kwijt...geef je toch voldoende aan eten, doe je een paar schepjes prinsessen bonen erbij...maagvulling...en wel verse, uit een blik zijn te zout, verse kan je gerust een paar keer per dag geven, haar eigen eten niet verminderen, dit geef je extra.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Anouk, het is wat dubbel wat je daar schrijft....in de bijkeuken waar niets ligt eet ze niet haar bullepees of vissehuis op, dat doet ze pas als je weer terug bent, als je weggaat, in de bijkeuken dan...en zorg ook elders ervoor dat er niets ligt, ik zet ook geen vuilniszak op de grond, die staat buiten, ondanks ik geen vreters hebt...maar als ik wat laat liggen is het ook weg als ik thuis kom , logisch .   En als ze er toch niet van eet als je weg bent, laat het dan gewoon in de woonkamer liggen en als je terug bent dan de bullepees en vissehuid naar de bijkeuken kan ze daar er aan knagen...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe gaat het als je haar uitlaat? Eet ze dan ook dingen van de straat?

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Wilt ze wel maar ik let goed op.. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik zou haar toch iets meer te eten geven, ze mag nog iets meer volgens de dierenarts, dus dat zou ik doen.

En er voor zorgen dat er gewoon nergens wat te eten ligt, dat lijkt me niet zo moeilijk toch?

Zo breng je haar ook niet in de verleiding en hoeft ze niet steeds aan de riem, dat is toch ook een beetje zielig vind ik.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nou soms is het niet zo eenvoudig. Ik weet nog dat er hier op t forum een chiawawa was die uiteindelijk geopereerd moest worden vanwege de gekke dingen die hij had opgegeten.

 

In ieder geval zorgen dat ze nergens bij kan en anders toch maar even in een bench als je er niet bij bent.

 

Je kunt ook wat gekookte sperciebonen bijvoeren. Verse of diepvries, niet uit blik of pot.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik zou eerst eens zorgen dat je hond zeker geen honger heeft.

Door inderdaad wat extra eten te geven. Als Ziva perfect op gewicht is, heeft ze ook honger. Dan wordt de voerbak aangevallen en zorgvuldig uitgelikt. Eten op straat wordt dan veel erger. Bedelen ook.

Geef ik haar net iets meer, ze is dan misschien een halve of hele kilo zwaarder (op 25 kg) dan is dat weg. Dus ik heb gekozen haar dan liever net wat meer reserve te geven zodat ze minder honger heeft. 

 

Maar als dat niet werkt zou ik eens gaan kijken of er andere dingen aan ten grondslag kunnen liggen. Ze doet het als jij weg bent, zelfs als je vriend er dan nog wel is.

Dat roept bij mij twee vragen op. Ten eerste, waarom kan je vriend er niet voor zorgen dat ze dit niet doet in zijn aanwezigheid? Dat ze het doet als er niemand in de buurt is snap ik nog maar je vriend zou dit gedrag een halt toe moeten kunnen roepen op momenten dat hij in de buurt is.

Ten tweede, kan het dan een soort vanverlatingsangst zijn? Een soort stress eten omdat jij weg bent? Niet alle honden die het vervelend/ eng vinden om alleen te zijn, gaan blaffen of janken. Sommigen worden alleen onrustig of doen juist helemaal niets. Misschien dat het zich bij jouw hondje uit in eten?

 

O, en Ziva eet ook niets als wij niet in de buurt zijn. Heb meerdere keren een snuffelmat voor haar gevuld en vervolgens weg gegaan. Ze begon er pas aan als we terug kwamen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Klinkt in mijn oren meer als een vorm van verlatingsangst, ook omdat ze het alleen doet als jij weg bent. Dat kan je gaan trainen?

Een hond aan de lijn vastleggen als je er niet bij bent,  vind ik wel eng, ze kan zich vastlopen en zichzelf beschadigen....

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Ientje. De lijn is alleen als ik ff de gang inloop of naar toilet ga.. ben ik labger weg zit ze of in een grote bench of loopt los in bijkeuken. Verlatingsangst heeft ze inderdaad. Maar aanzienlijk minder dan eerst. 

Ik ga haar eens iets meer geven en misschien 2x per dag ipv 1.

En wat mn man betreft (hij houdt niet van honden) dus de honden zijn mijn pakkie an en van mn kinderen. Maja kids zijn kids dus ik ben de verzorgster. En ze heeft zich op mij ingeprent.. ik ben dr alles

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Anouk, je geeft brokjes ? Dan zeker twee x per dag voeren, smorgens en tegen de avond, aangevuld met smiddags een bakje verse boontjes....

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Nee ik zei dat mn lab  toendertijd brokken kreeg.  Nu krijgen beide alleen rauw vlees

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ientje. De lijn is alleen als ik ff de gang inloop of naar toilet ga.. ben ik labger weg zit ze of in een grote bench of loopt los in bijkeuken. Verlatingsangst heeft ze inderdaad. Maar aanzienlijk minder dan eerst. 
Ik ga haar eens iets meer geven en misschien 2x per dag ipv 1.
En wat mn man betreft (hij houdt niet van honden) dus de honden zijn mijn pakkie an en van mn kinderen. Maja kids zijn kids dus ik ben de verzorgster. En ze heeft zich op mij ingeprent.. ik ben dr alles "

Oh gelukkig, zag al een hondje uren alleen  dicht tegen de tafelpoot vastgedraaid. embarassedsorry.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Anouk, ook kvv kan je twee x per dag voeren hoor, smorgens en savonds...

Volgende forumvraag: Begeleiden twee honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^