Benieuwd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Geen wijzende vingers, gewoon oprecht geïnteresseerd.

Ik zat laatst in de wachtruimte bij de dierenarts. Het viel me op dat er heel veel mensen medicijnen kwamen halen voor hun hond(en). De een voor het hart, de ander voor allergie, etc.

Waardoor komt het dat vandaag de dag zoveel honden aan de medicijnen moeten? Slecht voer? Fok? Ongedierte?

Onze labrador hebben we in dec moeten laten inslapen, omdat hij kanker had. Zal net zoals bij mensen zijn: hoe kom je eraan? Toen we hem net hadden, heb ik zoveel uitgezocht inzake voeding etc om maar zo gezond mogelijk onze pup groot te brengen.

Dus shoot: wat denken jullie waar het aan ligt?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat de medicijnen er nu zijn en vroeger niet is in ieder geval iets dat mee zal spelen. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Dat de medicijnen er nu zijn en vroeger niet is in ieder geval iets dat mee zal spelen.  "

Daar ben ik ook van overtuigd.

Maar denk zelf ook dat de huidige voedselindustrie meespeelt en ook ongedierte. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

We zijn wat mondiger geworden, internet kan je veel opzoeken....en de lucht kwaliteiten op aarde worden ook steeds slechter vandaar er steeds meer zieke mensen en ook dieren er mee te maken krijgen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Daar ben ik ook van overtuigd.
Maar denk zelf ook dat de huidige voedselindustrie meespeelt en ook ongedierte.  "

Wat ongedierte betreft, klopt, het klimaat veranderd, het wordt steeds warmer, ongedierte wat beperkt werd tot aan delen van de wereld komt nu steeds vaker voor elders en hier.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Waarom krijgt een mens kanker??? Hetzelfde zeker waarom een hond kanker krijgt. 

insecticide, pesticiden (denk maar aan glyfosaat), kernenergie, stralen van een gsm-mast, CO2, roetdeeltjes enz,....

 

En wat dieren betreft zijn we op medisch gebied geëvolueerd denk ik en vandaar dat we ze ook vol met medicatie, chemisch spul stoppen. Ben ik voor of tegen. Ik weet het niet. Ik wil mijn hond gewoon gelukkig en zien genieten van haar leven. als daar chemisch spul aan te pas komt ja dan moet dat maar. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" We zijn wat mondiger geworden, internet kan je veel opzoeken....en de lucht kwaliteiten op aarde worden ook steeds slechter vandaar er steeds meer zieke mensen en ook dieren er mee te maken krijgen... "

Mwah. Vroeger ging men gewoon dood aan waar men nu medicijnen voor krijgt. De levensverwachting lag dan ook veel lager en veel kinderen werden geen 5 jaar oud.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Bij een dierenarts praktijk zie je natuurlijk ook alles bij elkaar.

Net als je zelf bij de huisarts bent, zit het ook altijd vol, bij de tandarts net zo.

 

Maar verder zal ook wel meespelen, dat mensen meer voor hun hond over hebben en medicijnen willen kopen.

En de andere redenen die je noemde zal ook wel meespelen, slechte fok, veel buitenlandse honden met gebreken/ziektes/gedragsstoornissen.

Slecht voer kan ik me niet echt voorstellen, zelfs merken als bonzo moeten aan bepaalde eisen voldoen en genoeg honden worden er oud op.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Medische wetenschap, steeds meer onderzoek mogelijk, betere behandelingen. Wat vroeger niet duidelijk was krijgt nu wel een stickertje met de behandeling en medicijnen.

Ook wordt er veel meer voer  voor div aandoeningen verkocht bij de da.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Vroeger gingen mensen niet zo snel naar de dierenarts, toen waren er ook meer veeartsen, men ging daar niet snel naartoe, als ik de verhalen van mijn moeder hoor dan maakte men zelf de dieren dood als ze ziek waren.

Ik heb bij een kinderboerderij gewerkt, en daar werkte een man die vroeger boer was, dat was de beheerder, die brak zelfs de nekken van geiten en schapen als ze te ziek waren, ik ben daar niet lang gebleven.

De hele mentaliteit is anders geworden, en het aanbod van dierenartsen veel groter.

Dat honden vroeger ouder werden geloof ik niet.

In mijn regio hebben we last van het Gen X verhaal, dat zit in de lucht maar nu veel minder vanwege controle, dat slaat op de groente en gras, in de bodem dus, dus ik geloof dat in deze regio meer kanker voorkomt bij dieren, die staan er heel de dag in. Vroeger stonden die fabrieken er ook al, met minder controle.

 

 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Dank jullie voor jullie reacties tot zover.

We hebben altijd honden gehad vroeger bij mijn ouders en mijn opa en oma ook. En heel eerlijk: die kregen geen medicijnen, maar zijn toch allemaal rond de 14 jaar geworden. Rassen varierend: cocker spaniel, golden retriever, groot zwitserse sennen.

Vandaar mijn vraag. Ik weet ook dat vroeger niet heilig was hoor. Toen was men idd niet echt bezig met medicijnen voor de huisdieren.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Bij mij thuis werd een hond die ziek werd ingeslapen,ze werden niet stokoud. Geen inentingen,tafelrestjes eten....

Over luchtvervuiling gesproken ,al die kolenkachels in de winter,zo gezond was het toen ook niet als je in een stad woonde.

 

Bij zeeman thuis werd er beter gezorgd voor de dieren.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Tsja. 100 jaar geleden hadden honden ook heupproblemen. Maar ja, die waren dan gewoon mank. Een hond met een hartprobleem ging gewoon ineens dood. En als ze een bult hadden, dan hadden ze een bult. Nu weten we het allemaal omdat de wetenschap en diergeneeskunde nu eenmaal vooruit gaan, en we huisdieren steeds belangrijker zijn gaan vinden.  Natuurlijk zijn er rasgebonden kwalen hoor, maar ik denk niet dat honden vroeger nooit wat mankeerden en nu wel. Helaas hebben wel heel veel honden hun functie verloren en daardoor wordt niet meer gelet op functionaliteit maar op steeds meer op uiterlijk. Dat zal ook de nodige problemen met zich meebrengen. Mijn hond heeft een hartkwaal, kwamen we per toeval achter. Dat zal 50-100 jaar geleden ook voor zijn gekomen maar dan ging ie gewoon ineens de pijp uit. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wat Hannah zegt dus...

 

Ik kom medicijnen halen voor mijn hond want die is ouderwets gezegd versleten. Heel dr leven gek gedaan en de hele dag door haar lichaam zwaar belast dus nu ze een senior is begint het lichaam te roesten. Haar koppie nog niet, daarom wil ik haar zo goed mogelijk houden. Pijnvrij en soepel. Dat kan.

 

Vroeger was ze inderdaad gewoon oud geweest en “af” en had ze er uiteindelijk aan toe moeten geven en dood gegaan. Nu stop ik t proces en ondersteun ik het lichaam door middel van medicatie. Mooi toch?

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Zeer zeker mooi dat we ze nu kunnen helpen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

En kijk eens naar Bams...een senior , een grote hond, is nog heel gezond, heeft een kruisband scheuring gehad en een meniscusscheuring, maar organisch is ze gezond en op hoge leeftijd.....hoge leeftijd voor zo,n grote hond, zeker zijn er dan toch honden die gezond oud worden....

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Vroeger werd er anders met honden omgegaan, nu is een hond meer een deel van het gezin. Honden zagen bijna nooit een dierenarts of als het al bijna te laat was, op uitzonderingen na natuurlijk.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Bij mij thuis werd een hond die ziek werd ingeslapen,ze werden niet stokoud. Geen inentingen,tafelrestjes eten....
Over luchtvervuiling gesproken ,al die kolenkachels in de winter,zo gezond was het toen ook niet als je in een stad woonde.
 
Bij zeeman thuis werd er beter gezorgd voor de dieren. "

Zo was het bij ons ook, er werd nog wel met de hond naar de da gegaan maar het mocht niet te duur worden. Ons eerste hond is uiteindelijk ingeslapen om een huidziekte dit zal nu niet snel meer gebeuren, hij was wel al vijftien jaar maar had makkelijk nog een paar jaar mee gekund.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Zeer zeker mooi dat we ze nu kunnen helpen! "

Dit is zo, al vraag ik mij soms wel af waar we mee bezig zijn voor mij heeft het helpen wel een grens. Ik zag op fb een foto van een (zwerf)kat die in een klem had gezeten, hij miste meerdere poten. Dit diertje is uiteindelijk gered maar ik vraag mij af waarom, om de rest van zijn leven niet meer echt kat te kunnen zijn?

Volgende forumvraag: Leishmania
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^