Slecht verzorgd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kelly Kelly

Beste allemaal,

Om eerlijk te zijn heb ik nooit getwijfeld aan mijn kunnen als hondeneigenaresse, helaas, zoals ik vandaag vernomen heb, sommige mensen wel. Dan bedoel ik niet mijn honden specifiek maar de “wijze” waarop ik voor mijn honden zorg. Iemand uit de buurt heeft een “klachtenbrief” achter gelaten met alle punten benoemd waar ik fout zou zijn... ik ben hier enorm van geschrokken, en om eerlijk te zijn kom ik hier voor de bevestiging dat ik het allemaal wel oké voor elkaar heb met mijn beestjes.

Ik heb namelijk een Duitse Herder van 2 jaar oud en een Shi Tzu van 2 jaar oud. Wat ook meteen probleem één zou zijn: grote en kleine honden kunnen niet samen. 

Ik viel bijna van mijn stoel! Natuurlijk is onze DH lomper als de Shi Tzu, maar juist de kleine is degene die in de lip hangt van de herder wanneer hij écht blijft zeuren om aandacht. Ze dagen elkaar allebei uit, en accepteren van elkaar wanneer het klaar is (al uit de kleine hond het wat feller tegen de grote, maar goed ;-))

 

Ik zou ze ook te lang alleen thuis laten. Waar ik me misschien nog wel in kan vinden, ik zou ook graag elke dag bij ze zijn! Helaas moeten er ook centjes verdiend worden... dan laten we ze een half uur/uur flink uit voor we gaan werken, we wonen aan het bos incl mega weiland, waar ze altijd lekker los kunnen ravotten en met de bal spelen. Daarna gaan ze in het bijgebouw/grote garage van ons huis. Deze is opgedeeld in twee delen, ieder zijn eigen plek. Er staat een hekje tussen dus ze kunnen wel contact hebben, maar niet lomp spelen samen, of perongeluk elkaar verwonden. Altijd water, goed voer, allebei een eigen mand/bench, speeltjes, voerspeeltjes... ze zijn dan soms 8-9uur alleen. Wat ze overigens prima doen, bij thuiskomst meteen weer naar het bos en het veld en dan lekker met ons naar binnen en daar weer spelen, knuffelen en bij ons slapen. Dit 2 á 3x per week, andere keren begint mijn vriend later en kan hij ze smiddags nog uitlaten en in het weekend kunnen we uren samen, actief, doorbrengen.

Het voer wat we voeren was niet goed genoeg... ik begin bijna te denken dat ze mijn kliko in gedoken is om dit te kunnen weten! Of misschien toch me zien sjouwen met de grote zakken...? Anyways, ze krijgen Specific Adult Large&Giant breed, en de kleine Specific Small breed van de dierenarts. Af en toe een gedroogde geitenoor of zalmhuid als snack.

 

Ik ben enorm geschrokken van alle beschuldigingen die me naar het hoofd geslingerd zijn. Dus om het hier even van me af te typen doet me goed, moet ik eerlijk zeggen. Mijn dank voor een ieder die dit heeft gelezen is enorm groot.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Waarom schrijft ze in de eerste plaats al zo'n brief?

honden page profiel Kelly Kelly

Ik quote haar “in het belang voor jouw huisdieren deze brief, hieronder wat punten die ik je graag zie verbeteren:”.... hp-frusty

Het is trouwens een anonieme brief. Dus van wie die komt, geen idee... naar mijn weten kunnen we met iedereen uit de buurt goed opschieten. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Mijn hemel vreselijk dat dit op zo'n manier moet. Snap dat je er mee zit ;)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Maar 3 x in de week 9 uur alleen vind ik ook wel lang. Heb je ze al eens een paar keer gefilmd op zo' n lange dag?

 

Als ik zo lang weg moet breng ik ze naar de opvang of regel ik iemand die ze tussendoor uitlaat. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nog even een vraag over dat voer. Koop je dat bij je dierenarts? Want je kan t ook via internet bestellen, meestal ben je dan een stuk goedkoper uit.

honden page profiel Kelly Kelly

Yep! Dan liggen ze de hele dag te slapen of op hun speeltje te kauwen. Ze zijn nooit gestresst of hele dagen aan het blaffen (voor zo ver ik kan zien). Onze directe buren geven ook aan nooit last van ze te hebben.

Zoals ik al zei, ik zou ook liever elk uur bij ze zijn. Maar dat is voor ons niet realistisch. Wij moeten beide hard genoeg werken om o.a goed voor onze viervoeters te zorgen, dat ze dan soms alleen zijn so be it. Het is en blijft een hond. Ik houd enorm veel van ze, oprecht met elke haar op m’n hoofd die ik heb: maar ze zijn gewend om zo lang “alleen” (zonder mensen) te zijn en doen dit prima. Dus daar zie ik het probleem niet van in. Onlangs zijn ze zelfs 12uur alleen geweest, toen mijn vriend onverwachts opgenomen was in het ziekenhuis. Zelfs dan is alles droog en zijn ze relaxed, wel heel blij, maar die energie kunnen ze dan kwijt op het veld.

 

Over het voer, mijn moeder werkt als dierenartsassistente, dus ik kan het voer met korting krijgen. Toch bedankt voor de tip! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Wat bedoel je met, het is en blijft een hond?

Ik vind het ook lang, maar laf dat je een anonieme brief krijgt..

Had je die honden al voordat je ging werken?

Ik begrijp ook niet waarom ze zich met voeding bemoeien, als is het hun keuze niet, dan zou degen je mogen aanspreken en onderbouwen waarom ze jouw voer slecht vind, dan krijg je een keuze, nu krijg je een oordeel.

Maar goed, ik weet ook precies in mijn buurt welke honden heel de dag alleen zijn, niet dat ik ze een brief wil sturen.

honden page profiel DagmarDagmar

Waar mensen zich toch mee bemoeien zeg.  Trek er je maar niets van aan! 

Aan iemand die ganse dagen thuis zit maar zijn tijd vult met het bespioneren van andere mensen hun doen en laten,  heeft een hond ook niets ;) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier twee honden, buren weten niets van mijn honden, ook niet wat ze eten, eens in de zoveel tijd wordt er eten bezorgd, met een gesloten wagen, niemand hier weet wat ze eten, is toch niet belangrijk....het enigste wat IK er van vind is dat ze te lang alleen zitten, daar zou ik een oppas of een uitlaat voor vinden, jullie werken allebei, dat is te doen dan....maar dat is ook dan jullie keuze...en je buren hebben geen last van jullie...brief de kliko in..

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Niks van aantrekken, denk dat je honden het beter hebben dan menig ander hondje hp-wink

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek

honden foto van Heleen en Freek

Wat halen mensen zich toch in het hoofd.. ik snap dat je hiervan geschrokken bent, nu ga je de mensen in je buurt toch anders aankijken. 

 

Probeer je er niks van aan te trekken, volgensmij doe je het prima voor je honden. In tegenstelling tot wat sommigen beweren, 2-3 keer in de week een uur of 8-9 alleen is écht geen ramp als je honden goed alleen kunnen zijn, en je bent die dag toch nog lekker actief met ze bezig. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Belachelijk zo'n brief, als iemand er iets van vind laat die het dan recht in je gezicht zeggen en in dit geval vind ik, waar bemoeit die gene zich mee? Mijn broer had een hond met een huidziekte die er hierdoor nog al onverzorgd (kaal) uit zag, hij kreeg de dierenpolitie aan de deur. Nadat de politie contact met de dierenarts had gehad was er ook niets aan de hand maar toch is het erg vervelend als je de politie aan de deur krijgt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Er is 1 plaats voor anonieme brieven en dat is de vuilbak. Maar ik zou hem bewaren en als je er nog meer krijgt werk van maken. Bij meerdere van dit soort brieven ga je praten over een vorm van stalken.

 9 uur is lang om alleen te zijn, maar zoals je ook zegt ze zijn niet alleen, hebben elkaar. Ik zou niet graag alle honden de kost geven die net zoveel of meer uren alleen zijn. Maar een uitlaat tussen door is wel beter voor de blazen en darmen vd honden.

 

Verder zie ik niet dat je wat  fout zou doen, mijn hondje krijgt minder beweging omdat ik dat gewoon niet kan. Maar toch denk Ik dat hij een goed hondenleven heeft. En dat hebben die van jou zeker.

 

 

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ongelofelijk zeg. Ik zou graag zien dat je de onderstaande dingen verbeterd... de brutaliteit. Heb dan het lef om er ook je naam onder te zetten.

Of beter, ga gewoon eens langs. Goh, ik zag je met die honden bezig en ik vroeg me af...

 

Anyway.

Als je honden het goed doen op hun voer, krijgen ze prima voer. Brokken bij de da gehaald zullen al een stuk beter zijn dan sommige adviezen die wij hebben gekregen toen Ziva pup was.

 

Een vriendin van me heeft een dog en een stuk of 6 teckels. Vind ik het een handige combinatie? Nee. Heeft de dog ooit voor schade gezorgd bij de teckels? Nee. Sterker nog, de dog is ontzettend lief en voorzichtig en wordt ingezet als therapiehond voor kleine honden die bang zijn voor grote honden.

Het ligt ongetwijfeld aan de hond, maar het kan best. Wat wel sneu is, is dat de dog zo weinig met grote honden in aanraking is geweest dat ze niet weet hoe ze daarmee moet spelen. Die zal dus nooit voluit rennen of gaan stoeien of zo. Desalniettemin heeft ze een prima leven.

 

Het alleen laten, ja, dat is lang. Maar als je je honden gefilmd hebt, weet dat ze rustig blijven, dit ook teruggekoppeld krijgt van de buren en je geeft ze een hoop beweging tussendoor, dan is dat volgens mij ook prima hoor.

Als je genoeg beweging geeft, slaapt een hond een groot deel van de rest van de dag en dat doen ze dan mooi als ze alleen zijn. Kortom, ik zie geen problemen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oo WoW wat een bemoeienis van je buren zeg. Dat zou bij mij toch ook in het verkeerde keelgat schieten. Ik vind 8-9 uur ook wel best lang. Gelukkig is dit maar 2a3 x per week. Maar idealer zou wel zijn moest er iemand hen kunnen uitlaten in die dagen. Misschien eens aan de briefschrijver vragen of hij/zij dat wil doen ? (Mopje). 

 

Gewoon brief weggooien. Of eentje terugsturen met een goed antwoord. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hier ligt de Havanezer hele dagen onder de poort te kijken naar de straat.

Ik moet ze echt verplichten om binnen te komen.

Op een dag: controle.

Er was aangifte gedaan door iemand dat het arme hondje nooit binnen mocht en altijd heel zielig onder die poort lag te kijken!

Ik vind sociale controle prima, maar sommige mensen overdrijven.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Persoonlijk zou ik een hond ook niet zo lang alleen laten, MAAR ik vind dat dat heel persoonlijke keuzes zijn en dat andere mensen zich daar niet moeten mee bemoeien zolang het niets te ernstig is of het geen overlast veroorzaakt. Er zijn heel veel honden die het veel slechter hebben dan die van jou en veel meer alleen zitten. Als je die allemaal briefjes moet sturen...

 

Wij hebben zo ook eens een briefje op onze auto gekregen van iemand die vond dat we ons hondje niet in de auto mochten laten zitten. Het was absoluut niet warm, er was geen zon en we waren echt maar 5 minuten weg. Ik weet dat het waarschijnlijk goed bedoeld was en ik zal de eerste zijn om te zeggen dat je honden niet te lang en niet in een warme auto mag achterlaten, maar ik vond het ook heel vervelend dat die mensen het blijkbaar nodig vonden om zo'n briefje achter te laten terwijl er echt wel goed met de hond rekening gehouden werd. Als we langer naar de winkel moesten of bij twijfel voor het weer, bleef ik zelf mee in de wagen zitten zodat ik kon uitstappen met haar als het te warm werd en om ons hondje water te geven. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Overdreven? .. ja. Maar waarom allemaal zo negatief? Het feit dat iemand zich zorgen maakt om het welzijn van een dier, hoe kun je je daar aan ergeren? Hoeveel mensen kijken niet de andere kant op wanneer een dier (of kind) daadwerkelijk mishandeld of verwaarloosd wordt. 

Natuurlijk was het netter als anoniempje jullie persoonlijk had aangesproken zodat je hem/haar zelf gerust had kunnen stellen. Ik begrijp best dat je hier nu van baalt. Op deze manier is het niet fijn communiceren. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Overdreven? .. ja. Maar waarom allemaal zo negatief? Het feit dat iemand zich zorgen maakt om het welzijn van een dier, hoe kun je je daar aan ergeren? Hoeveel mensen kijken niet de andere kant op wanneer een dier (of kind) daadwerkelijk mishandeld of verwaarloosd wordt. 
Natuurlijk was het netter als anoniempje jullie persoonlijk had aangesproken zodat je hem/haar zelf gerust had kunnen stellen. Ik begrijp best dat je hier nu van baalt. Op Deze manier is het niet fijn communiceren.  "

Eens hoor. Ik snap dat anonieme ook wel. Je krijgt voor minder een mes tussen je ribben als je commentaar hebt. Veel mensen zijn bang.

honden page profiel Kelly Kelly

Bedankt! Jullie reacties doen mij goed! Af en toe (zo’n 3x in de maand) gaan ze wel naar de dagopvang hoor daar hebben ze het prima naar hun zin, dat kan helaas niet vaker omdat daar de honden pas vanaf half 8 gebracht kunnen worden waardoor ik 8u beginnen niet red. Maar wanneer die mogelijkheid er is, probeer ik ze zeker wel daar naar toe te doen.  :)

 

@ hierboven, wat jullie zeggen begrijp ik ook. Ik wil ook zeker niet zeggen dat er iets mis is met het opletten voor de zorg van huisdieren, maar ik vind dit ver gaan. Kom dan gewoon naar me toe! Zoals ik al eerder aangeef ik “ken” iedereen uit de buurt. Kennen is misschien een groot woord, maar ken iedereen bij voornaam en iedereen kent ons. De opmerking van voor minder krijg je een mes tussen je ribben vind ik nog al overdreven, het is niet dat er met ons geen goed gesprek te voeren is!

Ik wil ook helemaal niet “Anoniempje” in een slecht daglicht zetten, maar zoals in de orginele post beschreven is, moest ik vooral even mijn hart luchten hiero. 

honden page profiel LolaLola

Als je het zo goed mogelijk doet voor je honden, is zn brief natuurlijk altijd naar. Er zijn ook genoeg mensen die de hele dagen thuis zitten en niks doen met de honden. Ik denk dat je het prima doet, al hoewel ik 9 uur ook echt veelste lang vindt, hier is 5 uur echt de max. Soms werk ik ook te vroeg voor de opvang, maar ik heb een oppas, zij haalt lopend de honden op tegen 9 uur en ik haal ze dan tegen 6 uur weer op, ze zolang alleen laten zou ik niet kunnen, ondanks de honden dat waarschijnlijk prima kunnen.

 

En inderdaad, helaas kun je mensen tegenwoordig niet meer zomaar aanspreken, je hebt al snel de verkeerde voor je.. (niet dat ik jou hier mee bedoel hoor).

honden foto van Len@ en Jazz

" Niks van aantrekken, denk dat je honden het beter hebben dan menig ander hondje  "

Dat denk ik ook.

Er is iemand die een hekel aan jullie hebben denk ik.zo.

Is er ooit iets voorgevallen met iemand.

Daarbij hoe weet je nou wat een ander zijn hond eet. Ook raar.

Pestgedrag

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ach, je hebt soms mensen die zo enorm nieuwsgierig zijn dat ze zelfs nog weten wanneer jij op de wc hebt zitten poepen. Dat zijn mensen die zich de hele dag zo enorm vervelen en zich maar met dat soort ongein bezig houden.

Volgende forumvraag: Petcomfort, Adori of Beeztees?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^