Handig hebbedingetje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CeesCees

Als je voor korte tijd even in een winkel moet zijn of even je handen vrij wilt hebben om een foto te nemen is het handig als je je hond snel even vast- en los kunt maken. Op Youtube zag ik een handig dingetje, een karabijnhaak. Dus vanmorgen op ons zaterdagse rondje om het plein, croisantje, krantje, plantje/bloemetje eerst even bij de ijzerhandel binnen gegaan. Ze hadden niet helemaal wat ik zocht, daarvoor moet ik in een winkel voor bergbeklimmerstoebehoren (scrabble?) zijn. 

Maar het werkt wel makkelijk, er zijn verschillende toepassingen te bedenken. Zo heb ik hem vanmorgen gebruikt zoals op de foto, en hij kan bijvoorbeeld ook aan je broeksriem als je je hond wel bij je wilt hebben maar beide handen ergens anders voor nodig hebt. Winston vond het allemaal prima, ik hield hem vanuit de winkel in het oog.

522983.jpg

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Dank voor de tip.

Ik gebruik voor mijn kleine hond een zgn. politielijn. Die kun je losklikken, ergens omheen slaan en vervolgens weer vastklikken aan een van de extra ogen. Het komt niet vaak voor dat ik hem gebruik, maar het werkt wel.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Die heb ik ook in huis.

Voor vanalles en nog wat.

Ook als de hond in de fietsmand ging bv

Heel handig en sterk ja.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik laat mijn hond nooit onbeheerd achter, veel te bang dat hij gestolen word of dat kinderen hem gaan pesten.

Je weet nooit wat er gebeurd tijdens je afwezigheid ook al is het korte tijd.

En ik heb het al gezien hoor, kinderen die met een tak de hond pesten of stenen gooien.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Een karabijnhaak is altijd handig....een hond achter laten voor een winkel is voor mij geen optie, ieders keuze natuurlijk, was op de markt vanochtend en er stond een hondje vast aan de lantaarnpaal, baas stond bij de kraam een zes a tien meter afstand, er kwam een eigenaar met hond langs en  klapte op het hondje, geen afstand houden van het hondje, zo kan het gebeuren toch, iedereen greep in, grote hond die er op klapte, eigenaar van de grote hond vond het ook naar, maar het gebeurde maar, dus niet onbeheerd aan iets vastbinden, het is zo gebeurd.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Ook bij de Action te koop. Ik gebruik m om ze aan mijn tuig vast te maken.

honden page profiel CeesCees

Ik ben ook niet al te happy om mijn hond voor een winkel neer te zetten, zou het nooit op een drukke plaats doen en alleen als ik niet lang binnen hoef te blijven of geen zicht op mijn hond heb. Maar de reacties zetten mij inderdaad weer aan het denken.  

honden page profiel CeesCees

" Dank voor de tip.
Ik gebruik voor mijn kleine hond een zgn. politielijn. Die kun je losklikken, ergens omheen slaan en vervolgens weer vastklikken aan een van de extra ogen. Het komt niet vaak voor dat ik hem gebruik, maar het werkt wel. "

Zo'n lijn heb ik ook en ik gebruik de mogelijkheid om hem langer te maken inderdaad vaak.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Zo'n haak is idd erg handig. Ik zal mijn honden in deze tijd nergens meer vast zetten in het verleden deed ik dit wel in het dorp. Een keer kwam ik weer buiten, hond weg. Zag ik in de verte het autistische zoontje van de eigenaar van de winkel waar ik was met mijn hond lopen. Ik kon er om lachen maar ik moet er toch niet aan denken dat de hond echt weg was geweest.

Volgende forumvraag: Plas in bench 's ochtends
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^